lab501 forum

lab501 forum (http://forum.lab501.ro//index.php)
-   Pe masa de teste (http://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Asus HD7970 DCII TOP (http://forum.lab501.ro//showthread.php?t=6851)

poparamiro 27-03-2012 11:30

Asus HD7970 DCII TOP
 
3 Attachment(s)
"Marfa" si paznicul, care din pacate doarme in post:

Iubitel 27-03-2012 12:01

Seamana cu tine motanu ala ( la aspect :D ) =)))

Neo 27-03-2012 13:52

LOL așa doarme și-al meu uneori, lene+++.

În altă ordine de idei, ce-i marfa aia, că arată super interesant etajul de alimentare? :D

P.S.: de obicei pisicile adoptă atitudinea și obiceiurile stăpânilor; sau invers. Încă nu mi-am dat seama dacă motanul doarme ca mine sau eu dorm ca motanul =))

poparamiro 30-03-2012 02:24

6 Attachment(s)
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...3&d=1333059541

Placile au ajuns la mine dupa ce au trecut si prin alte locuri, deci "procedura standard" era sa verfic prima data cum au fost asamblate, pentru ca am mai avut experiente neplacute.

Am schimbat TIM-ul si am facut cateva teste cu racirea stoc, mai ales ca am vazut pe forum tot felul de afirmatii in privinta performantei coolerului stoc.

Coolerul folosit este tot de tip HDT, dar fata de cel folosit la HD7950 DCII are 6 heatpipe-uri de 6mm, ce permit DIE-ului contactul cu 4 din ele (mai multe detalii veti putea vedea in articolul dedicat).


Ambientul a fost de 20 oC, pasta termica folosita PK-1, iar ca heatsink de bench am folosit HC92 + 5400rpm.

- stoc cooler/auto rpm/20 oC ambient/1.17v MM (stoc)/unigine - 66 oC max

http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1333059543

- stoc cooler/max rpm/20 oC ambient/1.30v MM/unigine - 63 oC max

http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1333059543

- HC92/5400 rpm/20 oC ambient/1.30v MM/vantage - 49 oC max

http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1333059543

Frecventa maxima obtinuta in 3DM2011 GT1 a fost de 1310mhz cu racirea de bench si 1260 cu racirea stoc, cu acelasi ambient de 20 oC

- max freq HC92/5400 rpm/20 oC ambient/1.30v MM/3DM2011 GT1 - 1310mhz

http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1333059658

- max freq stoc cooler/max rpm/20 oC ambient/1.24v MM/3DM2011 GT1 - 1260mhz

http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1333060115

Nu imi place nici designul racirii stoc, nici arhitectura folosita sau dimensiunile prea mari, dar nu pot spune ca este un esec, cele 66 oC in unigine la 1.3v reprezinta o performanta destul de buna pentru un cooler HDT.

Totusi, aceasta categorie de placi video trebuia sa aiba o racire mai buna, lucru defel greu de facut, daca se renunta la arhitectura HDT si se marea putin suprafata de disipare.

nachtfalke 30-03-2012 08:23

Slabuta placa , inseamna ca vantage merge sub 1300 , memoria nu a mers mai mult ???

poparamiro 30-03-2012 12:22

3 Attachment(s)
A fost un test pentru a evidentia comportamentul racirii, memoria urca si mai sus.

Presiunea de strangere fiind destul de mica, pentru performante mai bune trebuie sa schimbati pasta stoc cu una mai putin vascoasa si sa aplicati un strat subtire pe toata suprafata DIE-ului. Veti obtine un strat subtire de TIM si un transfer termic mai bun.

Steve-o 30-03-2012 12:26

Motanul cred că a leşinat când a văzut VRM-ul plăcilor... :D

xdan 30-03-2012 12:41

Motanul o fi zis:
Bleah, m-am saturat de atata 7870/7950/7970...
Astept GTX 680 Direct Cu =))
Trag un somn pana atunci!

E bina ca macar cu 7970 nu au dat-o in bara astia de la Asus.
Mie imi pare ca sunt si heatpipeurile sunt mult mai bine finisate fata de 7950.

poparamiro 30-03-2012 13:44

E drept ca m-am saturat de atatea Radeoane, primul 7970 de abia a mers 1315mhz in 2003, defel rau in general dar mult sub asteptarile mele, si nu scala aproape nimic cu frigul.

Al doilea HD7970 scaleaza cu temperatura mai bine decat orice vga am avut, dar din pacate este foarte dificil de racit pe aer.

Stabilitatea VRM-ului este cea mai buna vazuta de mine pana acum, abia misca 1mv pe MM, chiar si conditiile unui consum in crestere, generat de urcarea temperaturii.

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=yRrB4O96TV0[/yt]

Jocker 30-03-2012 19:47

Si acum, pentru overclock-ul pe aer care ti s-a parut mai buna: GTX 680 sau HD7970?

poparamiro 30-03-2012 21:29

10 Attachment(s)
GTX680 are un potential de oc mai bun (lucru normal pentru ca are 800 de milioane de tranzistoare in minus), si 1300mhz vor fi usor de atins pe un design bun, sau chiar pe referinta daca se elimina problemele.

GPU-ul este o reusita, este foarte eficient pentru numarul de tranzistori, dar din pacate nu e destul sa castige in doar un benchmark pentru a fi bagat in seama de entuziasti.

Am facut niste comparatii clock per clock, unde se observa comportamentul foarte bun in 3DM2011 si dezastruos in 3DM2003, dar posibil ca schimbarea OS-ului sa mai reduca diferenta in cel din urma. Am pus si rezultatele cu teselatia dezactivata pentru ca deocamdata HWbot permite dezactivare din drivere a teselatiei, avantajand placile AMD.

Sistem de test:

CPU – Intel [email protected]
MB – Asus PX79 Deluxe
RAM – 4×2GB Kingston DDR3 2400 CL11
PSU – Corsair HX1000W
HDD – Western Digital WD6400AAKS
Racire – Thermalright True spirit 140/ZeroTherm HC92
TIM – Prolimatech PK-1
VGA - [email protected]/1600, [email protected]/1600

Rezultate:

3DM2003 AMD - 147420
3Dm2003 NV - 114302

3DM2011 AMD - 9672
3DM2011 NV - 10689
3DM2011 AMD TESS OFF - 11198

3DM Vantage AMD - 40340
3DM Vantage NV - 37664

UNIGINE AMD - 2388
UNIGINE NV - 2176
UNIGINE ATI TESS OFF - 2824

GENiEBEN 30-03-2012 21:35

La NV merge dez Tess din cpl ?

xdan 30-03-2012 21:50

La GTX 680 totul depinde de cat schimba situatia un VRM cum trebuie, + bios unlocked.
Cert e ca are nevoie de 150Mhz in medie frecventa peste 7970.
Daca merge 1400Mhz pe aer se mai rezolva problema. Daca nu, nu.

madalin 30-03-2012 23:01

Eu nu inteleg de ce au lasat baza HDT, cand suprafata de contact e asa mica? Daca ar fi avut GPU-ul o baza gen GTX4xx, unde suprafata de disipare era mare, atunci era alta treaba.

Daca tot vroiau sa faca treaba buna, trebuia sa puna un shim, sau cum naiba ii zice.. :))

matose 30-03-2012 23:09

Quote:

Originally Posted by GENiEBEN (Post 178715)
La NV merge dez Tess din cpl ?

Nope

GENiEBEN 30-03-2012 23:46

Quote:

Originally Posted by matose (Post 178725)
Nope

Ai PM. Just for fun only.

Neo 31-03-2012 02:29

Dar pe bune, rofl, de când e tweak să dezactivezi tesselation? Hai PhysX mai treacă-meargă, dar mâine-poimâine tre' să dezactivezi imaginea ca să dea Radeonul mai bine? :D

No flame please, chiar sunt curios, orice exagerare trebuie luată ca atare și tratată cu indiferență.

Jocker 31-03-2012 09:54

Raspuns promt si la obiect din partea ta poparamiro, deci merci, din testele tale eu vad ca GTX 680 sufera in primul rand doar din cauza bus-ului in 3DMark2003 si Unigine, care sunt destul de mult dependente de acesta. Daca ai timp ar fi interesante si niste cu un bandwidth mai echilibrat, eu weekend-ul asta trebuie sa ma ocup cu mutatul unei agentii si nu am timp.

Legat de Hwbot pot sa-i acuz de fanboysm :rolleyes:, adica Nvidia + PhysX nu se poate, dar AMD - tesselation merge.

sohei 12-04-2012 06:31

activarea si dezactivarea anumitor functii arata niste caracteristici legate ed constructia si functionarea gpu-ului......"adica Nvidia + PhysX nu se poate, dar AMD - tesselation merge. "
Acuma fiecare este acromat mai mult sau mai putin fatza de anumite culori


All times are GMT +3. The time now is 12:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.