lab501 forum

lab501 forum (http://forum.lab501.ro//index.php)
-   Overclocking & benchmarking (http://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problema... (http://forum.lab501.ro//showthread.php?t=10125)

pcristian.mihai 09-06-2013 16:36

Problema...
 
Salutare, am venit la voi cu o mica problema ( tinand cont ca voi sunteti cu cateva nivele peste mine la capitolul overclock ), sa nu o mai lungesc prea mult sa incepem:

Mi-am facut si eu un mic upgrade ( dupa atata amar de vreme ) la vestitul i5 3570k cu o placa de baza g1 sniper m3 si memorii ce-i drept .. sunt la 1333 nu la 1600 cum ar tre dar tinand cont ca fondurile mi s-au epuizat dupa ce am achizitionat si nesimtirea de NH-D14 am zis ca e perfect.. eh uite ca nu e chiar asa.. Am realizat totusi ca sunt in urma cu overclockingul si anume vin la voi cu rugamintea : un scurt tutorial pt ceea ce am .. ma intereseaza un overclock la maxim 4.5ghz si pas cu pas ce pll, voltaj... si alte nebunii trebuiesc modificate.. iar daca nu se poate asa.. invit unul la mine acasa..

la 3.4 (stock) - max 62 grade
3.8 (fara turbo si lasat totul pe auto...) 84 grade in prime95 cu 1.380v (in cpuz) si 1.3060 in core temp 1.0 rc5

va multumesc anticipat

augustus 09-06-2013 19:43

Mai intai verifica ce voltaj minim ai nevoie pentru 4 GHz(intri in bios, dezactivezi turbo-ul, setezi multiplicatorul la 40), lasi restul pe auto, umbli doar la voltajul procesorului. Daca ai nevoie de 1.3-1.38V pentru 3.8GHz, tare mi-e teama ca ai prins un procesor foarte prost. Exemplarele bune de pe forum fac 5GHz cu 1.25-1.3V .

L.E. Rulezi Prime95 Large FFT pentru stabilitate. Minim 10 minute.

pcristian.mihai 09-06-2013 23:03

am inteles, am sa fac asta si am sa revin cu un nou edit

LE: http://imageshack.us/photo/my-images/827/proc2.jpg si http://imageshack.us/photo/my-images/703/procn.jpg

in acest caz ce-i de facut?

war4peace 09-06-2013 23:46

Ai pus prost NH-D14 ăla, sau pastă aranjată aiurea sau ventilatoare aranjate aiurea... or something.

stivut 09-06-2013 23:57

1 Attachment(s)
Dumnezeule, ce dracu faci cu voltajul ala la 4000 MHz:eek:??

Attachment 36859

DanutzuAC 10-06-2013 00:04

Placa mea de baza EP45-UD3R are prostul obicei sa supravolteze exagerat si fara rost daca lasi voltajele pe auto. Stiu, e alta generatie dar daca nu au scapat de naravul asta cei de la Gigabyte nu are rost sa te sperii de voltajele alea mari.

Pentru comparatie mai fa un test sa vezi care e voltajul in full load la frecvente stock cu turbo boost activ, etc. Se va duce cu siguranta peste 1.2(sau poate nu) dar nu cred ca la 1.38.

Ideea de baza e sa lasi orice alt voltaj la valori corespunzatoare frecventelor default si sa jonglezi doar din multiplicatorul procesorului si voltajul lui. Pentru 4.5 Ghz nu cred sa fie nevoie de mai mult dar fa intai testul la frecvente si setari default si mai vorbim dupa. Vezi care ii maximul la care ajunge in full load voltajul in caz ca nu-l prinzi in SS.

L.E.

Dap... nu m-am uitat la temperaturi, dar sunt cam mari pentru voltajul si frecventa aia. Dar sa nu fie din cauza supravoltarii si in alte directii...
Foloseste si Easy Tune pentru monitorizarea voltajelor, trebuie sa fie pe CD sau pe net;)

pcristian.mihai 10-06-2013 00:31

Quote:

Originally Posted by war4peace (Post 285006)
Ai pus prost NH-D14 ăla, sau pastă aranjată aiurea sau ventilatoare aranjate aiurea... or something.

crede-ma ca e pus corect si pasta am mx-4 am incercat in varianta de 3 benzi, bob de mazare si X si acelasi drac se intampla.. eu nu am o alta placa de baza pe care sa pot testa procesorul sa ma dumiresc daca e de la proc sau placa de baza .. daca nu ma insel ... in valoarea stock parca ajunge la 1.280 daca nu ma insel si asta in full load.. dar temp max e undeva la 65 grade ... tot pe net din auzite am vazut ca pana undeva in 75-85 grade max k overclock dar da mi se pare mult si mie ... in ceea ce vad.. si sincer mi-e teama.. sa ii dau in goarna nu de alta dar mai primesc cate un BSOD cu x0000000124 in coada ceva de genu'

LE: poate o fi din cauza faptului ca am un jeg de carcasa? si fluxul de aer e f ..... mic?

DanutzuAC 10-06-2013 00:36

O singura liniuta pe mijloc sau bobita de mazare mai mica tot pe mijloc. X n-am folosit nici odata cu atat mai mult 3 dungi. Sunt zgarcit cu pasta ca pe 775 schimb procesoarele des in ultima vreme si incep sa raman fara...

Daca BSOD-urile vin la frecvente stock e nasol, cat despre OC, cred ca iti merge sigur cu 45 si 1.25 vcore, restul stock.

pcristian.mihai 10-06-2013 00:42

Quote:

Originally Posted by DanutzuAC (Post 285019)
O singura liniuta pe mijloc sau bobita de mazare mai mica tot pe mijloc. X n-am folosit nici odata cu atat mai mult 3 dungi. Sunt zgarcit cu pasta ca pe 775 schimb procesoarele des in ultima vreme si incep sa raman fara...

Daca BSOD-urile vin la frecvente stock e nasol, cat despre OC, cred ca iti merge sigur cu 45 si 1.25 vcore, restul stock.


eu am zis sa fiu sigur.. ca e bine pasta dar in stock cam asa arata procu` http://imageshack.us/f/822/procmeustock.jpg/

war4peace 10-06-2013 00:49

Nu ştiu ce să zic, eu am testat acu' 2 săptămāni un 3570K şi la 4.4 GHz cu voltaj stock (neatins) aveam 68 de grade cu NH-D14 după 30 de minute de prime 95.

Neo 10-06-2013 00:53

Poți te rog să folosești www.imgur.com īn loc de jegul ăla penibil de imageshack? Sincer mi-e o silă groaznică și să dau click de jde ori să ajung la imagine.

pcristian.mihai 10-06-2013 01:00

Quote:

Originally Posted by Neo (Post 285025)
Poți te rog să folosești www.imgur.com īn loc de jegul ăla penibil de imageshack? Sincer mi-e o silă groaznică și să dau click de jde ori să ajung la imagine.

promit ca asa o sa fac de acu inainte :) revenind la ale noastre... any ideas?

DanutzuAC 10-06-2013 01:02

war4peace stock e una, "Auto" e altceva... Cum la astea nu prea putem sti care e exact valoarea stock cum stiam la LGA775... se complica putin lucrurile. Se poate face o estimare, s-a mai explicat pe aici.


pcristian.mihai am vazut ca ai ~1.28 la valori stock, de asta ti-am spus ca ai mari sanse sa-ti tina 4500 cu 1.25. Hai, fie de la mine, incepi cu 1.3 sa fii mai sigur si daca e stabil reduci. Problema e ca ai temperaturi destul de mari la frecvente stock, iar legat de pasta, deloc sau prea putina nu-i bine, dar nici prea multa nu e OK.
Cat despre carcasa... da jos capacul lateral si vezi daca sunt diferente, eventual, daca o ai bagata intr-un birou cu panouri in laterale, scoate-o de acolo.
Inca o chestie... la ultimul test ai reactivat Turbo Boost-ul inainte sa il rulezi?


L.E.

Si inca ceva... Lasat stock voltajul va oscila cu cresteri pana pe la 1.28 sau mai sus in full load, dar daca gasesti voltajul optim pentru stabilitate la o anumita frecventa care poate fi mult mai mic... temperaturile ar putea sa scada simtitor in full load.

Procul meu pe auto se duce in peste 1.2 (cam ca al tau cred) dar face 4 Ghz cu 1.1v asa ca nu trebuie sa iti desenez cand sunt temperaturile mai bune...

P.S.

Poti incarca fotografiile direct pe forum... daca nu sunt restrictii pentru "boboci". Le salvezi ca jpeg mergi la "Go advenced", "Manage attachments".

war4peace 10-06-2013 01:05

Da omule, stock, auto, whatever. Adică nu m-am atins de setările de voltaj. L-am lăsat să facă ce vrea el.

pcristian.mihai 10-06-2013 01:05

Quote:

Originally Posted by DanutzuAC (Post 285029)
war4peace stock e una, "Auto" e altceva... Cum la astea nu prea putem sti care e exact valoarea stock cum stiam la LGA775... se complica putin lucrurile. Se poate face o estimare, s-a mai explicat pe aici.


pcristian.mihai am vazut ca ai ~1.28 la valori stock, de asta ti-am spus ca ai mari sanse sa-ti tina 4500 cu 1.25. Hai, fie de la mine, incepi cu 1.3 sa fii mai sigur si daca e stabil reduci. Problema e ca ai temperaturi destul de mari la frecvente stock, iar legat de pasta, deloc sau prea putina nu-i bine, dar nici prea multa nu e OK.
Cat despre carcasa... da jos capacul lateral si vezi daca sunt diferente, eventual, daca o ai bagata intr-un birou cu panouri in laterale, scoate-o de acolo.
Inca o chestie... la ultimul test ai reactivat Turbo Boost-ul inainte sa il rulezi?

nu, nu am mai activat turbo, a, dat in el fara, daca e nevoie dau un restart cu el "on"



LE : oke.. pun altfel problema.. pt aceasta minunata placa de baza ce si unde trebuie modificat.. si tinand cont de acele printuri.. ce voltaj?? ce pll ?? ce alte minunatii trebuiesc facute?

DanutzuAC 10-06-2013 01:21

mihai
Cu TB activat e posibil sa mai creasca putin atat frecventa cat si voltajul in full load... Iar caldura mare... Mai citeste odata penultimul meu mesaj ca am venit cu ceva completari, poate le-ai ratat initial.

war4peace nu te supara, eu stiam ce-ai vrut sa zici, am facut mentiunea sa nu arunce omul sistemul pe geam ca tu/ala faceti 4,4 cu voltaj stock si temperaturi bune iar el are batai de cap la frecvente default. Unele placi fac treaba mai buna ca altele... si e posibil ca si dupa atata timp Gigi sa supravolteze inutil cand maresti frecvente cu voltajele pe "Auto". Nu vrei sa stii ce CPU PLL si CPU Termination imi baga saracia asta a mea (EP45-UD3R) daca maresc frecventa la memorii doar. NU FSB, nu CPU... Memoriile, din multiplicator...


L.E.

Quote:

Originally Posted by mihai
LE : oke.. pun altfel problema.. pt aceasta minunata placa de baza ce si unde trebuie modificat.. si tinand cont de acele printuri.. ce voltaj?? ce pll ?? ce alte minunatii trebuiesc facute?

Ti-am mai zis... vezi care sunt voltajele la frecvente/setari default. Iti spune si in bios si te poate ajuta si ET6. Faci iar testul si cu TB activ, ca sunt curios eu de o treaba... Sa vedem cat mai urca voltajele si temperaturile. Iar principiul ti l-am explicat dar ma repet. Toate voltajele setate manual la valorile corescunzatoare frecventelor default (daca BIOS-ul nu te ajuta ET6 ar putea) mai putin vcore-ul (CPU Voltage) pe care il setezi initial la 1.35 vezi daca e stabil (la 4.5 Ghz) si dupa cu tupeu il reduci... pana vezi ca sistemul ori nu mai e stabil, ori chiar nu mai booteaza... reset de bios stii sa faci cred. Daca nu, citeste manualul.

Neo 10-06-2013 01:23

Insiști cu vPLL cānd de fapt aia este ultima ta problemă, literalmente.

1.3V la CPU, RAM pe multi cel mai mic, BCLK 100 și apoi dai de multi pānă crapă. Cānd crapă, scazi cāte 1 multiplicator pānă pornește. Dacă pornește, dai Prime95 și vezi cāt ține.

Postezi screenshots și aștepți sugestii. Hai că nu-i așa greu :)

Neo 10-06-2013 01:24

De asemenea, la temperaturile alea cu procesorul stock, pune degetul pe heatpipes la bază. Dacă sunt fierbinți, coolerul este montat corect. Dacă nu, scoți coolerul, cureți tot, reaplici pasta și remontezi. Rinse and repeat.

De asemenea, nu exagera cu voltajele, nu că crapă procul musai dar plăcile de bază tind să-și explodeze VRMurile.


Succes!

Pirat 10-06-2013 01:31

pcristian.mihai - eu zic sa iei treaba mai usor, stii macar ce influenteaza diferitele setari din bios? Incepi cu aia, cauti reviewuri despre Ivy bridge, citesti tutoriale cum se face oc si apoi incerci treptat si vezi unde ajungi(frecventa, nu voltaje nesimtite). Review la placi de baza gigabyte Z77 o sa te ajute in legatura cu setari.

-ai o baza de cunostinte minime despre oc? Atunci verifica informatiile de aici si da-i bice.

pcristian.mihai 10-06-2013 09:40

pana la urma am zis sa fac un test cu turbo boost activ si sa vad la 4.2 ce voltaj am ... asa ca va prezint http://i.imgur.com/eZiFMBB.jpg


All times are GMT +3. The time now is 12:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.