lab501 forum

lab501 forum (http://forum.lab501.ro//index.php)
-   Periferice (http://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=8)
-   -   Retelistica - intrebari care nu necesita un thread nou (http://forum.lab501.ro//showthread.php?t=13396)

Bogd4n 01-12-2014 18:15

Retelistica - intrebari care nu necesita un thread nou
 
O sa deschid acest thread pentru diverse intrebari, nelamuriri, sugestii din acest domeniu, chestii care la care se poate raspunde fara a fi nevoie de un thread nou.

O sa incep eu. Am nevoie de un sertizor. Cel de la job e nasol rau si ar trebui sa le cer lor unul, insa nu strica sa am unul al meu. Gasesc ceva ok in 50 de lei? Sa zic ca ma pot intinde pana spre 100 de lei daca chiar merita.
Trebuie sa pot mufa cu el atat RJ45 cat si RJ11.

Mersi.

mbc 01-12-2014 18:29

Ori vrei ceva bun ori vrei ceva de 50 lei. Eu am clestele asta (sau 90% identic) de mai multi ani si am platit mai mult de 200 lei pe el. Pana astazi merge flawless. Nu arunca banii pe scule ieftine pentru ca nu merita. Mai bine chemi un prieten sa-ti faca cablul.

http://www.evomag.ro/RETELISTICA-Cab...HT-2008AR.html

Avand in vedere ca nu se mai prea foloseste (eu nu l-am mai folosit pe al meu de ceva timp - am de la firma altul) poti sa-l cumperi 2nd hand daca il gasesti. Faci 5 mufe cu el, daca toate ies, e perfect.

Arise 01-12-2014 18:47

Eu zic ca si alea de 50 lei sunt ok pentru home use.


Sent from my iPhone using Tapatalk

gameru 12-12-2014 21:42

Intrebare de noob.Am router Tp-link wr1043nd V2 caruia i-am atasat un HDD extern.Daca il accesez din reteaua locala folosind ftp://LAN IP pot copia date din calculator pe HDD,adica dau copi la o poza si apoi paste.Daca il accesez dintr-o retea externa folosind ftp://wan IP nu pot copia de pe laptop pe HDD.La user account-ftp access i-am dat read and write.

mbc 12-12-2014 21:48

E absolut normal. SMB-ul nu e suficient de sigur pentru a putea fi accesat din internet.

gameru 12-12-2014 23:06

Si cum pot copia date de pe laptop/pc/telefon pe HDD folosind o retea externa?

mbc 12-12-2014 23:08

VPN este o solutie buna. Alta ar fi folosirea unui serviciu de cloud, dar nu stiu care functioneaza cu routerul tau. Ar trebui sa verifici daca suporta ceva. Daca nu, pentru ceea ce vrei tu iti trebuie un VPN server sau VPN endpoint, ceea ce nu cred ca e fezabil dpdv al costului.

gameru 12-12-2014 23:24

Mersi pentru ajutor.

mbc 12-12-2014 23:29

Ar mai fi o chestie, dar iti trebuie un pic de documentare - vezi daca routerul suporta OpenWRT sau ceva similar. Distributiile acestea au suport pentru VPN si iti poti face un VPN PPTP relativ simplu.

Bogd4n 08-02-2015 11:19

1 Attachment(s)
Am o problema cu acces pointul de acasa..sau cu telefoanele, nu stiu sigur. Pana acum ceva timp, orice echipament as fi avut, se putea conecta la wi-fi-ul de acasa. Acu cateva luni am luat un Orange Rono (aka ZTE Blade Vec 4G) care nu se poate conecta. Vede reteaua, incearca sa se conecteze, dar atat. Pe telefon imi apare la status "Saved" in loc de "Conected". Acum am acceasi problema si cu Xiaomi Redmi 2.
Are cineva idee care ar putea fi problema?

http://forum.lab501.ro/attachment.ph...1&d=1423387103

mbc 08-02-2015 11:56

Schimba canalul pentru inceput. Foloseste Wi-fi Analyzer (android pentru a vedea care sunt cele mai libere canale).

Bogd4n 08-02-2015 12:15

Aici e vorba de AP-ul de la tara. Cel mai apropiat router wi-fi e la vecinu, la vreo 50 de m de al meu. Telefoanele nici macar nu il detecteaza, distanta fiind prea mare + pereti.

Am uitat sa specific modelul AP-ului, dar se vede in poza de mai sus. (3COM 8760). Chiar daca e un AP care stie doar standardele a/b/g, nu l-as schimba pt ca are o acoperire destul de buna, iar limitarea de viteza vine oricum din conexiunea de la net, nu de la el.

Bogd4n 14-08-2015 12:03

Se da urmatoarea situatie: 3 statii numite in continuare PC1, PC2, Server si un DVR. Toate sunt conectate intr-un TP LInk WDR3600.
Se foloseste o aplicatie de vanzare pe PC1 cu baza de date pe Server. Uneori merge greu sau deloc. Asa ca dau ping cu pachete 65000 intre PC1 si server. Nu merge. Reduc pana ajung la 20000. De abia pe aici incepe sa mearga. Dau ping cu pachete de 65000 intre PC1 si PC2 si apoi intre PC1 si router. Merge fara probleme. La fel si invers. Problema e intre PC1 si server.

Aveti idee care e problema?

alexkid 14-08-2015 14:45

Intre PC2 si server cum e? Intre server si router?

...via mobile

Bogd4n 14-08-2015 15:18

In ambele variante descrise de tine merge cu pachete de 65000. Intre timp am schimbat cablul si pare sa mearga....ciudat as zice eu, dar pare ca s-a rezolvat.
Cand spun ca merge, ma refer la timp de 11ms.

mbc 14-08-2015 15:45

Pune un switch gigabit. Legi toate in switch si switchul il legi in router. Unele routere sunt cam limitate ca switch.

Bobby 01-09-2015 23:59

Imi trebuie un swich gigabit vare sa aibe 8 porturi si sa se incadreze intr-un buget de ~200 RON. De preferat cu carcasa metalica.
Din oferta existenta pe la noi m-am oprit la:

NetGear Gigabit GS108GE
D-Link Gigabit DGS-108
TP-Link Gigabit TL-SG108E

Care ar merita luat sau in bani astia nu prea sunt diferente si nu conteaza care...

mbc 02-09-2015 06:54

TP Link.

Bogd4n 02-09-2015 13:04

Quote:

Originally Posted by Bogd4n (Post 444071)
Se da urmatoarea situatie: 3 statii numite in continuare PC1, PC2, Server si un DVR. Toate sunt conectate intr-un TP LInk WDR3600.
Se foloseste o aplicatie de vanzare pe PC1 cu baza de date pe Server. Uneori merge greu sau deloc. Asa ca dau ping cu pachete 65000 intre PC1 si server. Nu merge. Reduc pana ajung la 20000. De abia pe aici incepe sa mearga. Dau ping cu pachete de 65000 intre PC1 si PC2 si apoi intre PC1 si router. Merge fara probleme. La fel si invers. Problema e intre PC1 si server.

Aveti idee care e problema?

Am dat un factory reset la router, l-am lasat in retea doar pt partea de free wi-fi, si am pus un alt router pt reteaua interna.
Problema cred ca a fost routerul. Imi facea probleme cand il conectam in reteaua celuilalt router. Dupa factory reset a mers ok.

alinescoo 05-09-2015 10:09

O īntrebare: pe Asus rt n56 am posibilitatea de a bloca reclamele īn firmware-ul oficial? Īn ultima vreme ăștia de la YouTube ma dispera cu reclamele īn playlist-uri cānd fac cast pe chromecast/nexus player


All times are GMT +3. The time now is 22:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.