lab501 forum

lab501 forum (http://forum.lab501.ro//index.php)
-   Overclocking & benchmarking (http://forum.lab501.ro//forumdisplay.php?f=20)
-   -   OC & benchmarking - intrebari diverse. (http://forum.lab501.ro//showthread.php?t=9135)

Bogd4n 01-02-2013 13:24

OC & benchmarking - intrebari diverse.
 
Nu am gasit un asemenea thread pe forum, si m-am saturat sa pun intrebari pe thread-ul "Offtopic", unde in cateva posturi se trece de la masini la pornosaguri..

Prima intrebare:
wprime da mai bine cu driverele de la mobo/video instalate sau fara?

Triplu_Z 01-02-2013 14:03

Pai tu ai incercat cu/fara drivere? :)

suzuki 01-02-2013 14:39

mie mi se pare o idee buna cu acest topic,dar sa fie limitat accesul de la 100 posturi in sus :D.(daca se poate,nu de vizualizat,ci pt pus intrebari)
as avea si eu cateva intrebari de pus,insa numai pe acest site(in Ro,ca doar nu o sa intreb pe pcgarage ca nu e dedicat de oc) nu ti se prezinta calea usoara,toti tin pt ei,daca intrebi prin alta parte toti te ajuta cu sfaturi....aici nu.

GENiEBEN 01-02-2013 14:52

Iti trebuiesc driverele instalate daca ai de gand sa tii deschisa fereastra, daca nu minimize si nu are nimic de afisat. Nu am testat impactul in wprime, dar la altele iti va si imbunatati timpul (Pifast i.e)

Iubitel 01-02-2013 14:53

De ce sa ti se prezinte calea usoara?Munceste,fa teste,trage concluzii,ce fel de bencher esti daca primesti mura in gura?

darco_2 01-02-2013 15:05

Quote:

Originally Posted by Random (Post 251163)
Nu am gasit un asemenea thread pe forum, si m-am saturat sa pun intrebari pe thread-ul "Offtopic", unde in cateva posturi se trece de la masini la pornosaguri..

Prima intrebare:
wprime da mai bine cu driverele de la mobo/video instalate sau fara?

merge fara drivere doar ca:
click dreapta/Properties/Settings/Advanced/Troubleshoot/Hardware acceleration pui pe none (in default e pe full).

Bogd4n 01-02-2013 15:28

Am testat aseara pe la 3 fara drivere, insa deja incepeam sa dau click pe langa si am renuntat. Partea asta imi displace cel mai mult, cea cu instalatu de OS si drivere. Chiar daca folosesc 2 HDD-uri pt bench la un moment dat tot trebuie schimbat OS-ul pe unul dintre ele. De aia am intrebat cum da mai bine wprime-ul.
Urmeaza sa testez deseara daca o sa am timp asa cum trebuie. Acelesi setari cu si fara driveri.

@Iubitel: stii prea bine ca nu exista 2 sisteme care sa mearga identic si tot trebuie sa muncesti, sa adaptezi in functie de sistemul pe care dai. Dar uneori e bine sa ai un punct de plecare si in plus sunt unele chestii care nu depind de platforma. De ex se stie ca pt 2k1 cel mai bun OS e XP. Intelegi ce vreau sa zic?

Iubitel 01-02-2013 15:33

Ce vrei tu da,e bun un thread cu mici nelamuriri,gen nu imi porneste x chestie,scoru e prea prost,etc...Foloseste si tu ghost sau acronis,scutesti o gramada de timp ;)

Bogd4n 01-02-2013 15:42

Pai folosesc deja niste imagini cu OS-uri gata tweakuite dureaza maxim 10 minute sa-l pun, dar de exemplu pe OS-ul de spi, nu-mi merge wprime. Nu mi-am batut capul cu el si am pus OS-ul de 3dmark 2k1 pe al HDD pe care merge fara probleme.
In fine, o sa ma conving singur mai incolo. Acceasi intrebare vroiam sa o pun si referitor la pifast, dar vad ca a raspuns GENiEBEN ceva mai sus.

suzuki, hai si tu cu intrebarile. Poate totusi mai dau baietii afara din casa, nu tin doar pt ei. :D

GENiEBEN 01-02-2013 17:56

Vista merge bine pentru WPrime.

Bogd4n 01-02-2013 18:06

Deci tot nu scap de reinstalari...E clar. Seara asta e pentru teste. Recorduri spargem maine seara... la sticle de bere.. :))

Bogd4n 01-02-2013 23:06

E un pic ciudat wprime- ul asta. Deocamdata pare sa dea mai bine cu thread count pe 4. Pe un E8400.

GENiEBEN 02-02-2013 03:23

Quote:

Originally Posted by Random (Post 251290)
E un pic ciudat wprime- ul asta. Deocamdata pare sa dea mai bine cu thread count pe 4. Pe un E8400.

Da, este unul din tweakuri ;) x2 thread count

EDIT: are si 'lucky run' cu boost de ~1sec
EDIT2: nu il lansa cu shortcut, fa-i o copie direct pe desktop ;)

Bogd4n 02-02-2013 04:43

Acuma spui de shortcut, cand am terminat testele? :))
Am incercat si Vista dar nu a dat mai bine ca si xp-ul. Maine seara urmeaza testele la frecvente mai mari...asta daca nu o sa fiu beat pe undeva. :)

Bogd4n 02-02-2013 14:42

Am terminat azi dimineata pe la 4 testele. Urmeaza sa schimb iar OS-ul, sa instalez driverele si sa-i dau blana. Se pare ca de ce m-am ferit tot nu am scapat. :D

allexb 02-02-2013 22:34

M-am jucat si eu aseara cu placa din dotare (GTX 570) dar nu pot trece de 948Mhz la 1125mV.
Benchmark-ul folosit a fost 3dMark 11 si am reusit sa obtin 7430P
OS-ul a fost instalat separat pe un hdd.
CPU 2500K la 4.5 GHz
3dMark ia freeze peste 948MHz exact la finalul celui de-al doilea demo sau daca trece de ala ia freeze la GT2 care stiu ca utilizeaza tesselation din plin.
Exista vreo modalitate software sa trec de 1125mV sau de aici incolo depinde de Vmod?
Cu racirea sta bine, placa nu a trecut de 50 de grade, rula chiar mai rece cu tot pc-ul pus langa geam.
O sa mai incerc sa imbunatatesc scorul, sa mai trag putin de memorii desi cred ca si alea au atins limita si sa mai trag de CPU ca stiu ca poate mai sus desi cu CPU mai sus nu obtin rezultate vizibil mai mari.

suzuki 02-02-2013 22:50

parca mergea update de bios custom.iti pui voltaj maxim cu nibitor si faci update la acelasi bios pe care il ai.
mie mi-a mers pe gtx 580,de la 1,150 la 1,213v care e si limita.merge si pe gtx 480,cred ca merge si pe gtx 570.

[Wanted] 03-02-2013 12:50

Se da:

i5 2500K
Asus Maximus V Gene
2 x Sapphire [email protected] 2GB
Chieftec Nitro 85+ 1200W

Am o problema cu driverii ... nu pot da bench deloc cu driveri amd de la 12.1 in sus .. pur si simplu cand setez frecventa pe orice (gpu sau memorii) fie ea si cu 20 mhz mai mare, imediat imi incepe sa apara artefacte aleatorii (probabil cand e solicitat putin gpu-ul) pt max 1 secunda ...

cu setari stoc ... totul e normal ... furmark 30 minute ... nu au nimic placile

Asta patesc si pe xp sp3 32bit si pe win 7 ultimate 64bit , cu placa deblocata si fara , in cross sau in single... cu ceilalti driveri gen 11.7 merge perfect in bench si furmark cu oc ...

GENiEBEN 03-02-2013 13:55

Am avut si eu aceeasi problema Wanted, chiar sunt curios daca stie cineva despre ce e vorba.

[Wanted] 03-02-2013 14:21

aha ... eu am cautat ceva pe net si nu am gasit vreo rezolvare ...


All times are GMT +3. The time now is 11:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.