lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-03-2013, 18:43   #141
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 928

PC-ul meu

Default

Salut baieti, ma cam mananca undeva sa pun un linux. Ma gandesc la ubuntu sau la Mint. Am mai cochetat cu ele acum vreo 2 ani. Treaba e ca sunt dezvoltator android si lucrez in Eclipse, motiv pentru care cred ca un Linux ar veni ca o manusa.

Am un SSD Samsung de 128GB care are 2 partitii: una de 30 GB pe care am Windows7 si restul sunt intr-o partitie pe care tin proiecte si fisiere de care am nevoie. Acum nu stiu cum sta Linux cu TRIM, dar banuiesc ca e suportat. Oare ar fi bine sa mai fac o partitie doar pentru Linux ? Ce distributie sa imi instelez ?
Multumesc.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 18:54   #142
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 2,479

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Slightly offtopic, dar cum naiba îţi încape Windows 7 pe 30 GB?
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 19:27   #143
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 928

PC-ul meu

Default

Pai e doar Windows + Open Office + ceva apps mici... Mai am liber 9 GB.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 19:37   #144
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 603


Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Slightly offtopic, dar cum naiba îţi încape Windows 7 pe 30 GB?
De 20 Gb ce zici ? Incape , totul este sa nu iti doresti imposibilul

Pentru on topic, mi-a placut si imi place orice are la origine redhat ...acum tachinez de ceva ani cu fusionlinux, despartit din Fedora, care are urme din Redhat ...

The future is fusion
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 08:46   #145
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,677

PC-ul meu

Default

Linus Torvalds intra in barca Microsoft


Lucreaza la Windows 9.
__________________
Dupa atata amar pe lumea asta, focurile iadului par o vacanta la tropice.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 10:28   #146
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,677

PC-ul meu

Default

Shhhhh!!! Poate altii nu se prind.
__________________
Dupa atata amar pe lumea asta, focurile iadului par o vacanta la tropice.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 10:51   #147
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,007

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

Am instalat de test pe sistem mai vechi (skt.939/Athlon64 2,2ghz,1gb ram,Ati 9550 agp, hdd 40gb) Ubuntu 12.10, frumos, pare OK, nu a instalat driverul video (nu stiu cum se instaleaza), a functionat doar pe cel generic. Azi am vrut sa incerc OpenSuse 12.3 KDE, imi da eroare spre finalul instalari (ultima linie scrie asa: kernel panic-not syncing: watchdog detected hard lockup on cpu 0 ....panic occurred, switching back to text console) si se blocheaza total ! Acuma am adus Linux Mint 14 Nadia 32bit Cinnamon, este OK acesta ? ...intreb ca obs si alte versiuni Mate, Kde, Debian (pur si simplu nu stiu ce sa aleg dintre atatea) sau sa pun pe 64biti ? HELP un incepator
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''

Last edited by mitty; 03-04-2013 at 10:56.
mitty is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 11:14   #148
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 3,897

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Stie rpocu de 64bit?
Mate KDE si Debian sunt interfete, cauta pe youtube si vei vedea interfata, sistemu de baza este tot acelas.
Incearca un fedora daca vrei.
__________________
blog.arduino.ro
http://forum.lab501.ro/image.php?type=sigpic&userid=1568&dateline=1297160  878
forum.arduino.ro UP AND RUNNING
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 11:25   #149
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,007

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

Stie 64biti, doar e Athlon64 cum am scris mai sus, zapacenie totala cu atatea versiuni de linux, ma uit acuma si pe Fedora. Din ce am inteles de pe net, Ubuntu are cel mai mare suport (aplicatii, jocuri) ? Un top cu cele mai bune distributii Linux ?
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 11:26   #150
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 3,897

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Tine de preferinte. Eu am trecut de la ubuntu la fedora si sunt incantat. Ca interfata am trecut de la Gnome la KDE si e chiar ok.
__________________
blog.arduino.ro
http://forum.lab501.ro/image.php?type=sigpic&userid=1568&dateline=1297160  878
forum.arduino.ro UP AND RUNNING
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 11:32   #151
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 357

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

Am descoperit si eu Slax Linux la o cautare de OS portabile pentru USB. Scuze daca vin cu o chestie fumata. Utilizasem pana mai acu` Active@ Boot Disk dar numai pe CD. Intamplator a trebuit sa recuperez date dintr-un mini-laptop iar CD-ul nu ma ajuta. Imi place Slax ca nu ocupa decat 200mb + aplicatii instalate la alegere. Imi ramane suficient spatiu pe stick pentru plimbat fisiere intre pc-uri cu windows, fara sa afecteze directorul Linux, boot-area ori sa necesite partitionare.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 13:14   #152
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,334

PC-ul meu

Default

Și eu venind de pe Slackware am perceput Slax-ul ca un fel de bombonică și am fost mai mult decât incântat de el.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 22:31   #153
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,007

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

Testat SlaxLinux...superb pt un OS portabil. Singura problema ca nu am sunet pe youtube, de fapt pe browser nu am sunet, in filme este sunet, un sfat ?
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2013, 20:58   #154
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 3,897

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Cum stai cu tutorialu?

Ma poate ajuta cineva cu Ubuntu sa imi trimita un link cu poza cu spicul, ea vine default la instalare.
__________________
blog.arduino.ro
http://forum.lab501.ro/image.php?type=sigpic&userid=1568&dateline=1297160  878
forum.arduino.ro UP AND RUNNING
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2013, 20:33   #155
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,007

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

O rugaminte pt utilizatori de linux....cum sau ce trebuie sa fac/configurez sa imi mearga filmele 720p bine. Am activat placa video cu drivere gasite automat si in filmele HD am un efect de ''taiere'' pe orizontala a imagini, cand e un pic de miscare, e foarte deranjant si nu stiu cum sa il descriu altfel. Am testat cu mai multe playere si la fel face pe toate. Sistemul e cel de la avatar, iar ca os e vorba despre CylonLinux, adica ubuntu customizat cu ceva efecte. Un help ???
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2013, 08:07   #156
dago
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 60


Default

Cel mai probabil este vorba de screen tearing si trebuie activat vsync atat in driver-ul placii video cat si in renderul playerului pe care il folosesti.

Eu pe RHEL am rezolvat instaland driverul nvidia (close source) + activat vsync + mplayer2.
dago is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2013, 09:49   #157
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 3,897

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

A incercat cineva ubuntu 13? Dupa ce am folosit o vreme fedora 18 parca as trece iar pe gnome, nu ma pot impaca cu kde. Posibil insa sa pun intai un gnome pe fedora si sa sterg kde-ul.
__________________
blog.arduino.ro
http://forum.lab501.ro/image.php?type=sigpic&userid=1568&dateline=1297160  878
forum.arduino.ro UP AND RUNNING
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2013, 10:18   #158
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,007

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

DAGO imi spui si de unde fac activarile alea ? Hellfish cred ca urmeaza sa il instalez zilele astea.
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2013, 10:27   #159
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,677

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
A incercat cineva ubuntu 13? Dupa ce am folosit o vreme fedora 18 parca as trece iar pe gnome, nu ma pot impaca cu kde. Posibil insa sa pun intai un gnome pe fedora si sa sterg kde-ul.
Eu lucrez pe laptop cu 13.04. Groaznic la battery life, dar experienta de lucru e fluenta si pot sa spun ca e peste 12.10, pe care de multe ori l-am vazut cum ingreuna inutil calculatorul.

Unity e mai finisat, tot ca o cizma se simte, dar na.
__________________
Dupa atata amar pe lumea asta, focurile iadului par o vacanta la tropice.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 18:37   #160
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Iasi
Posts: 1,250

PC-ul meu

Default

Salutare! Vreau sa imi pun RHEL si nu gasesc de unde sa iau imaginea cu sistemul pe 64 biti... Ma poate ajuta cineva?
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placa wirelless on Linux fanel Software 1 24-01-2010 14:02
Recomandare SSD (Boot, Linux) stege Memorii & stocare 5 24-01-2010 13:45

 
Forum Stats
Members: 3,912
Threads: 12,472
Posts: 385,529
Total Online: 108

Newest Member: Gabyy

Latest Threads
- by mbc
- by walkman
- by Neo
- by geo2160

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.