lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-10-2009, 20:34   #1
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default i7 overclocking help

Salut tuturor,sunt nou aici in forum,dar si in ramul overclockului.
M-am pus pe citit despre overclock,si am obtinut aceste rezultate:

Vroiam parerea cuiva mai expert,daca se poate mai bine decat asa.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 20:47   #2
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,977
Mentioned: 524 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Salutare si bine ai venit.

Nu este rau deloc, dar incearca sa nu mai acoperi informatii esentiale in screenshot-uri, cum ar fi fereastra cu rezolutia in 3DMark sau tipul placii grafice in GPU-Z.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 20:53   #3
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Scuse pt. screen,rezolutia era 1280x 1024,placa video e geforce 295gtx dual pcb.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 20:57   #4
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

In primul rand bine ai venit
Nu sunt un expert, pentru inceput rezultatele tale sunt bune, dar intotdeauna este loc de mai bine indiferent ca esti incepator sau "profesionist".

Sunt foarte multe de spus dar pentru a obtine repede ceva in plus la rezultat foloseste setarea de performance din driveri si mai urca frecventa la procesor (raceste-l bine si urca si voltajul putin daca asa nu tine 4ghz).
Shaderele placii video ar trebui sa urce mai sus (~1500mhz) cu voltaj stock. Daca 295-ul este dual pcb foloseste un program de voltmod software si urca voltajul la ~1.15v si ar trebui sa poti da bench cu peste 700mhz - atentie ca placa se incalzeste foarte puternic cu voltmod si ai nevoie de un ambient scazut.

Trebuie sa experimentezi, sa te documentezi, sa ai rabdare si rezultatele vor veni. Mai intrebi aici pe forum daca ai nelamuriri.

Spor la bench.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 21:05   #5
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Procesorul il am racit pe apa,cu un thermaltake bigwater 760ie,iar placa video e racita pe aer(cooler din fabrica).
Cu procesorul mai mult de atat,nu am reusit sa-l imping,tin sa precizez ca nu am umblat la voltaje la cpu,in schimb placa video i-am marit voltajul(cu Evga GPU Voltage Tuner) la 1.10 v dar crasha la 700 mhz.
Daca imi poti da vreo sugestie,am sa incerc ceva diferit.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 21:21   #6
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Incearca urmatoarele voltaje:

Frecventa cpu 4000mhz HT on (21x191 sau 200x20)
Vgpu 1.15-1.17v

Vcpu ~1.41v
Vqpi ~1.40v
Vioh ~1.25v
Vmem ~1.80v

Sa urmaresti temperatura placii video pentru ca daca creste prea mult nu te vor ajuta nici 1.15v.

Oricum trebuie sa faci incercari pentru determina combinatiile optime pentru hardware-ul tau.

Last edited by poparamiro; 02-10-2009 at 21:25.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 21:24   #7
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Am sa trec pe laptop si am sa incerc acum.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 21:42   #8
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Cu voltajele alea nu face nici macar boot.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 21:53   #9
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

@ BlackBart
Ar fi bine sa ne precizezi ce placa de baza ai si ce memorii, eventual si link-urile.
__________________
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 22:12   #10
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Placa de baza :::::GigabyteEX58UD4P
Procesore::::::::Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Ram :::::::::::::Corsair Dominator 3x2GB(1600 MHz) SchedaVideo ::::GainwardGTX2951792MB DualPCB Hard Disc :::::::2x150GB Western Digital VelociRaptor SATAII a 10.000 RPM(RAID 0)
1x300GB Western Digital VelociRaptor SATAII?a 10.000 RPM Alimentatore:::::Corsair TX850W
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 23:08   #11
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Cand setezi procesorul la 4ghz (191x21) verifica sa ai memoria (pentru inceput) la cea mai mica frecventa selectabila (raport 2/6)
Mai fa incercari sa vezi ce obtii, dar cu voltajele de mai sus ar trebui bootezi fara probleme la 4ghz, eventual incearca si un 1.45v pentru core.

Last edited by poparamiro; 02-10-2009 at 23:11.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 23:19   #12
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

Ramiro, totusi pentru inceput nu e cam mult Vmem = 1.8 V ?
Eu as incerca cu 1.6 - 1.65 V.
__________________

Last edited by Andrei; 02-10-2009 at 23:22.
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2009, 23:25   #13
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Bineinteles ca poate incerca pentru inceput cu 1.65v, oricum nu poti considera 1.8v mult.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 14:44   #14
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Dupa 2 zile de incercari,am reusit sa ajung la 4ghz,dar nu ramane stabil,si am citit ca poate fi ori din cauza la placa de baza,ori am nimerit un procesor care nu poate duce cei 4ghz,oricum l-am facut stabil la 3885 mhz si am facut si un vantage:

[img=http://img97.imageshack.us/img97/1226/record.th.png]
Multumesc tuturor.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 14:51   #15
IraqI_Freedom
Senior Member
 
IraqI_Freedom's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 849
Mentioned: 3 Post(s)




Send a message via MSN to IraqI_Freedom Send a message via Yahoo to IraqI_Freedom Send a message via Skype™ to IraqI_Freedom
Default

man e cam mare voltajul la frecventa aceea, un c0 potent trebuie sa duca un 4ghz la 1.3>1.36 .
Ma indoiesc ca ar fi de la placa de baza, am incercat-o si eu si nu e rea deloc, ramii sunt foarte ok, cred ca te-ai ales cu un c0 mai lenes.

GL
IraqI_Freedom is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2009, 15:25   #16
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Voltajul l-am lasat in auto,cit despre c0 cred ca ai dreptate,citisem ca nu toate i7 920 sunt capabile de 4ghz,depinde cum il nimeresti.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 07:53   #17
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,216
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Verifica intai cu procesorul la 200x18, sa vezi daca setarile la placa de baza si memoriile duc acest FSB, dupa aceea treci la multiplicator mai mare si vezi cat duce procesorul, la sfarsit memoriile. Mergand simultan nu vei afla care este de vina.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 12:57   #18
BlackBart
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lanusei,Italy
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to BlackBart
Default

Salut, si imi cer scuse ca am lipsit asa de mult, dar dupa ultima noastra discutie am avut numai probleme, placa de baza "m-a lasat"(moarta) am timis-o in asistenza in noiembrie, si intre timp mi-am luat o Evga x58 Sli Classified 760-A1, am schimbat si sursa un Enermax 85+ 1250W si ram-ul acum am 6 GB OCZ Blade CL7 2000 Mhz, si am reusit sa ajung(foarte usor) de data asta 4000 Mhz cu procesorul meu.
Acum astept sa imi vina noul I7 920 D0, care l-am oridinat vineri si sa vad diferenta reala intre un C0 si un D0.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,005
Threads: 19,677
Posts: 604,506
Total Online: 266

Newest Member: _Adrian_

Latest Threads
- by Bogd4n
- by ibm390s
- by Kspic
- by mbc
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.