lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-12-2018, 18:23   #81
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,277
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut de curiozitate test pe Speedtest.net, in LAN (RDS / Bucuresti). La 900mbps download aveam 12% load CPU pe Chrome (care altfel statea la 1-2% in mod normal).

Dar in gaming mai mult de 1-2% extra pe procesor din cauza placii de retea n-o sa vezi.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 19:19   #82
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Am facut de curiozitate test pe Speedtest.net, in LAN (RDS / Bucuresti). La 900mbps download aveam 12% load CPU pe Chrome (care altfel statea la 1-2% in mod normal).

Dar in gaming mai mult de 1-2% extra pe procesor din cauza placii de retea n-o sa vezi.
De la 26%, mi-a urcat la 73% cand am facut speed test.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 19:26   #83
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,436
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
in speedtest-ul de la rds am 90 download dar cand descarc un joc, se chinuie sa ajunga la 11 Mbps/s (Poate nu stiu ceva in legatura cu acest lucru)
Vezi diferenta intre Megabit (Mb) si Megabyte (MB)

Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
Cablul l-am schimbat de doua sau trei ori anul asta
Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
Am rezolvat, acuma imi merge pe 1Gbps, dar tot o sa mai schimb placa de retea si cablu cat5e in cat7, problema era de la firele lor si de la cablu meu, Multumesc de ajutor.
Nu trebuie sa cumperi placa de retea noua/dedicata.
Un cablu CAT5E bun(adica nu cel mai ieftin si subtire din magazin) ajunge pentru trafic gigabit.

Pana la urma ai rezolvat, poti sa dormi linistit
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 05-12-2018 at 19:32.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 19:48   #84
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
Vezi diferenta intre Megabit (Mb) si Megabyte (MB)





Nu trebuie sa cumperi placa de retea noua/dedicata.
Un cablu CAT5E bun(adica nu cel mai ieftin si subtire din magazin) ajunge pentru trafic gigabit.

Pana la urma ai rezolvat, poti sa dormi linistit
Ok, si ca SSD ce puteti sa imi recomandati? ma intereseaza unul de 500GB
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 19:59   #85
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,822
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Samsung evo 860
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 20:53   #86
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Samsung evo 860
Sata III?, si sa stiu un lucru in legatura cu SATA-urile, pe placa asta MSI H110M PRO-D merg doar SATA III?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 21:02   #87
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,277
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, sunt SATAIII, pe placa ta merg inclusiv SATAII (porturile sunt backwards compatible). Mai poti pune SSD-uri NVME in adaptor pe PCI-E pentru viteza mai mare, insa cel mai probabil il vei putea folosi doar ca stocare, nu bootabil.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2018, 21:18   #88
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Da, sunt SATAIII, pe placa ta merg inclusiv SATAII (porturile sunt backwards compatible). Mai poti pune SSD-uri NVME in adaptor pe PCI-E pentru viteza mai mare, insa cel mai probabil il vei putea folosi doar ca stocare, nu bootabil.
Mersi, atunci NVME pot sa il folosesc pentru programe si jocuri?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare soft retea blue34 Periferice 1 19-05-2015 16:19
Recomandare placa de retea wireless blue34 Zona libera 11 17-05-2015 00:14
Zgomot retea (tiuit) periferice alex17 GTX Periferice 7 01-03-2014 10:19
Recomandare placa de retea wireless alinescoo Periferice 22 18-01-2013 14:44
Ajutor sharee conexiune intrernet prin al 2 lea port de retea Seatpower Periferice 7 11-02-2011 00:15

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,557
Posts: 647,244
Total Online: 519

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by matose
- by blajik
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.