lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-07-2019, 12:04   #541
faraverete
Senior Member
 
faraverete's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Cluj-Napoca
Posts: 485
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

^
Cu sandy bridge imi pornea in vreo 10 secunde
cu zen 1 refresh imi porneste in vreo ~30 sec

n'am stat pe ceas, aproximativ zic
__________________
The only limit is your own imagination
faraverete is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 12:13   #542
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 723
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

posibil sa fie ceva cu driverele aka se initializeaza windows greu pentru ca gaseste ceva conflicte de drivere and crap, sau crede ca unul din drivere nu e corect instalat/e corupt si trebuie sa gaseasca ce crede el ca e bun + load.
also ca sa vezi exact ce ruleaza cred ca gasesti ceva si prin Event View-er

found this
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 12:15   #543
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,733
Mentioned: 575 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Z170 cu SSD NVMe... aceeasi poveste, pleaca in 30-40s. Au rezolvat-o de la Z270 totusi.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 12:27   #544
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,572
Mentioned: 1227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

40 de secunde? Hell no! Acolo ceva ii subred. Pe al meu trec cam asa, 3 secunde. Si cel ieftin, 2200G tot atata tine.

Aici ma refer cu computerul in shutdown, nu fast boot si prostii de genul. Fastboot e dezactivat din windows la mine.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 12:45   #545
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,733
Mentioned: 575 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Mai citeste odata... Z170 cu NVMe...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 12:53   #546
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,801
Mentioned: 59 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
Scumpe halatele! Aprind o lumanare pentru crosshaire VI AC sa nu limiteaza prea mult!
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 13:27   #547
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 103
Mentioned: 4 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

Quote:
Originally Posted by EXxx View Post
posibil sa fie ceva cu driverele aka se initializeaza windows greu pentru ...
Nu cred ca m-am facut inteles. Este vorba doar de secventa de boot/bios. Din momentul in care incepe win sa se incarce.. 2-3 secunde ryzen/5-6 secunde sandy, si esti in login window. Totul pe ssd sata.

Nu e mare belea, nici vorba. Nu in asta consta productivitatea omului sau mai stiu io ce, doar ca am observat lucrul asta si mi s-a parut dubios. Si anume de ce se initializeaza atat de greu TUF-ul X470. Altfel, sistemul is face treaba si banii.

PS. Scuze daca am poluat topic-ul aiurea.
khrypt is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 14:47   #548
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,395
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu

Default ASRock AB350M Pro4 - new BIOS for Ryzen 3000 - AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.1

ASRock AB350M Pro4 - new BIOS for Ryzen 3000 - AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.1 - link

Versiunea 5.90 :
Quote:
1.Supports AMD next generation Ryzen™ processors
2.Update AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.1
Se misca repede baietii!

Sa fac si eu update de bios.

L.E. Se pare ca e al doilea val de bios-uri pentru Ryzen 3000 pentru placile de baza ASRock: link

Vad eu acolo A320 ?!?!?!?!?!?!?

Last edited by madhorsefuzzy; 05-07-2019 at 14:55.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 17:21   #549
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,597
Mentioned: 743 Post(s)

PC-ul meu

Default

ROG Strix X570 stie 128gb RAM cu 4 sloturi, deci sunt pregatite de modulele astea noi de 32gb.

L.E. Am verificat la mai multe, si toate stiu 128gb. Au aparut mai multe pe site.
https://www.pcgarage.ro/cauta/x570
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 17:26   #550
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 484
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
L.E. Am verificat la mai multe, si toate stiu 128gb. Au aparut mai multe pe site.
https://www.pcgarage.ro/cauta/x570
Valeu ce preturi .... (sper ca sunt placeholder)
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 09:11   #551
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 392
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

E scump rahatul ala de ventilator de pe chipset
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 13:23   #552
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,528
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ei na......stati un pic sa vedeti la ce preturi vine Intel cu placile de baza PCIE 4.0
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 14:19   #553
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,013
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

Și pe alte platforme plăcile de bază cu pcie 4 sunt mai scumpe decât cele mai vechi.
doru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 14:21   #554
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,578
Mentioned: 257 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi doar AMD are în acest moment plăci de bază cu suport pentru PCIe gen 4.0, nu? Că nu mai înțeleg nimic.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 14:27   #555
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,013
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe x64 da, doar AMD. Mai există platforma Power, de exemplu. Ideea e că pcie 4 e mai costisitor de implementat. La fel va fi și cu pcie5.
doru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 16:59   #556
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,597
Mentioned: 743 Post(s)

PC-ul meu

Default

X570 o sa-si arate coltii cu adevarat pe 3950X. Acum o sa ziceti ca TDP-ul ala e mic, dar tineti cont ca TDP-ul e dat pentru base clock. De-aia Base Clock la 3950X e 3.5GHz, iar la 3900X e 3.8GHz, sa aiba acelasi TDP. Cand o sa urce toate alea 16core-uri in Boost, X470 s-ar putea sa limiteze. Evident, asta afecteaza si potentialul de OC.

Bine, X570 stie si PCI-e 4.0. Sunt curios insa daca cu Ryzen 3xxx pe un X470 o sa poata duce si 128GB RAM, controllerul DDR nu era integrat in CPU? Ca din specs, X470 stiu 64GB RAM, iar X570 stiu 128GB.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 19:20   #557
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,013
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

Degeaba știe procesorul 128gb RAM dacă nu e cablajul corespunzător pe placa de bază... Din câte am citit specificațiile pentru circuitul de memorii la plăcile de bază cu x570 sunt mai bune decât la cele cu x470. Dar vom vedea în review-uri ce și cum.
doru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 20:29   #558
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,475
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu



Default

Care e situatia cu placile de baza gigabyte care apar peste tot? BIOS/UEFI e ok sau da rateuri la post cand setezi optiuni prea agresive, de exemplu la ram?
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 20:38   #559
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,528
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Default

Monstru e cam fan al placilor de baza Gigi...
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 21:14   #560
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,733
Mentioned: 575 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Si totusi am testat pe Godlike... al naibii fan |
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placi de baza pentru Intel Monstru Placi de baza 2915 18-08-2019 11:28

 
Forum Stats
Members: 8,416
Threads: 22,025
Posts: 659,673
Total Online: 316

Newest Member: jon0071337

Latest Threads
- by Monstru
- by LAB501
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.