lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-12-2018, 23:43   #1061
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,135
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Deci rezistența aia o scot de pe placă și o pot înlocui, dar pentru mosfeții ăia e crimă și pedeapsă. Sursa este foarte îngrămădită, turnat clei din ăla alb peste tot, nu poți să bagi șurubelnița mai nicăieri, nu știu cum să dau jos la modul simplu mosfeții ăia...

Așa cum sunt acum mosfeții în circuit pe placă, cracii exteriori (Gate și Source) îmi sună buzzeru, pinul de drain nu îmi sună cu pinii exteriori.
Cam greu sa se intrerupa Drena fiind lipita de capsula

Drena este pe mijloc.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IRFIB6N60A-pinout.jpg
Views:	55
Size:	10.4 KB
ID:	64807  
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 00:46   #1062
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default HP Microserver Gen8 Porn Club

Pentru că alte soluții nu am o să încerc să schimb doar rezistența asta bubuită.

Am căutat pe net ce e cu ea și nu îi pot determina codul după culori.

Maro, negru, un fel de argintiu? un fel de auriu, ultima alb?



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 19-12-2018 at 01:15.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 02:19   #1063
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,009
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.digikey.com/en/resources...or-code-5-band
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 08:25   #1064
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

Problema este că nu îmi dă...

Din ce am mai săpat îmi iese că ar fi vorba de o siguranță fuzibilă, cu dublu rol: fuse și current limiter.

Dar dungile 3 și 4, adică silver și gold nu prea ies pe charturile ăstora.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 10:19   #1065
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Pune-l oleaca in scurt, sa vada cum e . Asta e blestem de la tovarasul tau .
Nuuuu... mirciusx e băiat de treabă nu face el din astea. Are el fixurile lui, dacă zice că e ca el nu ai ce să îi faci, dar în rest e băiat liniștit, nu umblă el cu voodoo și alte incantații.


În altă ordine de idei, tot nu m-am lămurit ce e cu rezistența aia, dacă mă iau după codul de culoare ar putea fi brown, black, silver, gold adică ceva de 0.1 Ohm (100 mOhm) iar la final acel white cică ar putea să fie marking-ul de fuzibilă.

În altă parte am văzut pe unu care zice că ar fi o rezistentă de fix 1 Ohm, adică ar trebui să o interpretez ca brown, black, black, silver, gold.

Idei?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 10:25   #1066
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 497
Mentioned: 5 Post(s)


Default

sigur nu e brown, black, gray, gold, white?
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 10:59   #1067
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,135
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

Rezistenta este brown-black-silver-gold-white.
Nu am lucrat cu rezistente de wattaj de valori sub 1 ohm, dar fac niste masuratori cind ajung acasa, am citeva de gen.
Ar trebui sa aibe 0,1 ohmi sau 1 ohm, ma deruteaza culoarea silver.
Nu m-am lovit de ea pina acum...
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 13:03   #1068
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 705
Mentioned: 35 Post(s)




Default

Am vrut sa-mi dau cu presupusul si pentru ca n-am stiut niciodata exact, m-am mai documentat intre timp, dar tot nu am gasit ceva elocvent: codul culorilor si diferentele lor dintre rezistoare si bobine. Adica nu-ti poti da seama fara sa masori daca o anumita componenta e bobina sau nu. Si daca e bobina si tu masori 1ohm, si zici ca-i rezistor de 1ohm... n-ai facut nici o ghioaga.

Nu-i posibil sa fie o bobina? Desi nu-mi pot imagina unde intr-o sursa se poate folosi o bobina de genul asta.

P.S. Pana in week-end nu-s acasa, daca nu gasesti pana atunci, pot desface eu sursa sa masor presupusa rezistenta.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 13:25   #1069
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aici deja m-am pierdut... și dacă e bobină, ce naigba îi fac? Cum le deosebesc atunci?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 13:31   #1070
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,009
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vorbesti serios? E rezistenta, fratele meu.
Ideea cu masurarea rezistentei e foarte buna, dar un electronist adevarat ar trebui s-o recunoasca dintr-o clipire, daca stie unde este pusa.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 13:53   #1071
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default HP Microserver Gen8 Porn Club

Acum mi-am dat seama, Partea bună e că e rezistență, avem marcaj pe PCB, R3. Nu o să ne dăm în cap pe acest subiect. [emoji23]




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 20:23   #1072
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 705
Mentioned: 35 Post(s)




Default

@kobro - Vorbeam foarte serios, daca tu poti deosebi o bobina de rezistenta, sa-mi zici si mie cum. Si nu, nu-i nici un fel de gluma.

@Arise - E bine. Macar stim o treaba. Dupa cum ziceam, vineri seara cel tarziu ai rezultatul. Presupunand ca nu i-a impins pacatul sa aiba surse de la producatori diferiti
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 20:27   #1073
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,009
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai nu ziceam ca glumesti. Am vazut marcajul pe pcb si stiu tipul asta de rezistenta din cateva experiente anterioare, nefinalizate tocmai fiindca nu ma pricep foarte tare. Iar daca nu sunt sigur, intreb, insa asta fara dubiu era rezistenta.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 21:12   #1074
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Dashu: dacă faci asta rămân dator la modul cel mai serios.
Dar nu îți spun de ce, că altfel mă înjuri și nu mai ma ajuți.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 21:29   #1075
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 705
Mentioned: 35 Post(s)




Default

Eh acu' m-am uitat pe pozele din urma, da se vede si acolo R3. Da, de acolo da iti dai seama ca-i rezistenta.

Din alta parte... e putin mai complicat, pentru ca daca folosesti codul culorilor pentru rezistoare nu prea ajungi la o valoare exacta. Daca te iei dupa tabele ar trebui sa fie 0.1ohm, da ma scoate din sarite inelul argintiu din mijloc. Dupa calculatoarele de pe net cica ar fi 10.9ohm. Si daca te uiti la standarde n-ai sa vezi nicaieri o valoare de 10.9ohm.


Edit: Arise, suna dubios

Last edited by Dashu; 19-12-2018 at 21:31. Reason: de cand am deschis eu tab-ul pana cand am scris, a mai trecut ceva vreme
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2018, 23:53   #1076
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,135
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

0,1 ohm la 3W, aia este rezistenta (valoarea ei).

Fa te rog si o poza la spatele PCB.

Pentru inceput pentru a te lamuri daca mai este ceva trosnit (poate fi doar rezistenta, desi greu de crezut, astept sa vad poza cu spatele PCB), in locul ei pune un bec cu incandescenta (filament) de 230V cu 150W sau 200W (se gasesc in orice piata), si porneste sursa clasic fara consumator, daca becul se aprinde puternic, e clar mai ai ceva in scurt, daca se aprinde putin tare si apoi scade, posibil sa fi scapat doar cu rezistenta aia intrerupta.

Astept poza cu spatele PCB, sa vad cam pe unde vine rezistenta in circuit, sint 2 posibilitati:

Inseriata cu puntea redresoare, sau rezistenta de limitare curent in partea de PFC (cel mai probabil), caz in care mos-fet din PFC este in scurt.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10

Last edited by DjLeco; 19-12-2018 at 23:58.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2018, 08:05   #1077
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

În loc de bec-ul ăla mare pot înseria două de 75 sau 100W?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 20-12-2018, 09:22   #1078
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,135
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

In paralel puse.

Poti incerca doar cu unul de 100W, scenariul este acelasi.

Baga poza cu spatele placii, sa vad lipiturile unde duc.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10

Last edited by DjLeco; 20-12-2018 at 09:24.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2018, 10:24   #1079
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,339
Mentioned: 558 Post(s)

PC-ul meu



Default

Jos este alimentarea, unde am încercuit cu verde vine rezistenta.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 20-12-2018 at 10:28.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 20-12-2018, 11:45   #1080
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,135
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, da-i cu bec cum am zis, pus exact in locul rezistentei.
Este exact rezistenta de dupa puntea redresoare pina in PFC.
Ce scrie pe integratul ala cu 16 pini, pe dioda aia cu 2 pini lipita pe spatele placii, de unde ai incercuit si pe mos-fet cu 2 pini de linga dioda, cel cu drena lipita de PCB?
Poti citi si ce scrie pe cele 3 componente montate pe radiator cele doua negre (diode) si cea izolata cu pad termic si sa le incercuiesti lipiturile pe spate sa vad care sint?
Mai putin puntea (cea cu 4 pini) din care pleaca si un pin de la rezistenta.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10

Last edited by DjLeco; 20-12-2018 at 12:44.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,560
Posts: 647,292
Total Online: 612

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by Monstru
- by blajik
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.