lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-03-2020, 17:42   #781
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 908
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mie imi place cu offset. Pun pe "-" si ajustez.
Ce nu inteleg eu, e ca, desi am Cool'nQuiet activat in idle imi mananca 30W procesorul si nu isi reduce voltajul. Am incercat si powerplan din Windows, cel de la AMD dar si cel custom de pe Techpowerup.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2020, 18:45   #782
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 642
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

ceva ajustari facute azi: frecventa ramane 4,3, am lasat ryen master deoparte si am pus in bios voltaj 1,34 dar am umblat si la LLC si l-am pus pe high (pe internet multi recomanda turbo din ce vad) - placa Gigabyte x570 gaming x. In load all core arata cam asa:
Click image for larger version

Name:	cr15m4,3.png
Views:	43
Size:	646.2 KB
ID:	68627
e stabil in cr15, cr 20, ceva teste prin aida64 deci eu ma declar multumit
Din pacate se pare ca asta ar fi maximul am incercat cu 4,35 aceleasi setari si pica. Din moment ce sunt multumit asa nu o sa incerc ceva de genul 4,325 ca oricum nu e un castig real cu 25mhz ci doar ceva de palmares

LE: @droopy_ro poate e si din cauza de infinity fabric daca merge la frecventa ridicata? dau si eu cu presupusul

Last edited by guest13; 19-03-2020 at 18:51.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2020, 20:51   #783
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 908
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu nu ii fac overclock, am PBO inchis+underclock, dar si cu el deschis sau cu setarile pe default e la fel.
O sa il mai bibilesc peste o saptamana cand voi fi liber.

La al tau, incearca sa-l lasi default, sa inchizi PBO sa faci undervolt. Dupa care sa testezi vs PBO on. Eu am ramas dezamagit de cat de putin castigi prin frecventa in aplicatii reale, nu sintetice.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2020, 12:38   #784
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 642
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat default si cu pbo on. Baga voltaj in draci fata de ce imi vad ochii cu ce am setat manual si obtin performanta ceva mai mica si single si multi. Placa de baza teoretic ar trebui sa tina si un 3900x cu un OC mai mic asa si ceva airflow in carcasa (ceea ce eu zic ca am ) deci daca sughita la un 3600 amarat care ia pe total max 90W inseamna ca am avut ghinion :P
Plus ca la mine testele care le-am dat cu CR20 sunt worst case scenario. 90 la suta din timp coreurile or sa doarma linistite . Am testat de curiozitate in Diablo3 aseara si nici macar nu misca frecventa la peste 4000 pe un core-max a fost ceva de genul 3800 parca- majoritatea au max frec. pe la putin peste 2000 in Diablo3. Stiu ca nu e un joc nou dar altceva nu prea am pe pc, acum cautam ceva sa cumpar ca sa ma joc zilele astea in care probabil o sa fim blocati in casa.
In rest autocadul si orice alt soft care face acelasi lucru stie in mare doar single core, office, browsing, filme etc nu cer cine stie ce perf, deci sunt multumit.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2020, 17:38   #785
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 908
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu

Default

Zile ? saptamani vom fi asa

Am inteles ca PBO baga voltaj asa de mare ca sa acopere toate scenariile, adica cipuri foarte proaste care necesita vcore mare. Dar victimele colaterale sufera, daca ai noroc de un cip care necesita putin.
La al meu 2700X baga 1.43-1.45 PBO si cand il inchid sta pe la 1.325V iar temperatura scade cu 5-10º in functie de joc sau aplicatie.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2020, 14:12   #786
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 642
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stie cineva de la ce sa fie faptul ca nu pot schimba offsetul la voltaj? Partea de dynamic vcore e grayed out si nu pot umbla la ea. Placa e un gigi x570 gaming x, bios f11 (f12 de pe site nu vrea sa se instaleze, pe serverele lor vad ca imi apare doar f11)
guest13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 22:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 8,494
Threads: 22,345
Posts: 669,139
Total Online: 475

Newest Member: vld28

Latest Threads
- by Gotul
- by Arise
- by Brunch
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.