lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-08-2010, 18:17   #1
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default Cum sa fac resize la poze pentru a obtine fisiere mici de calitate buna?

Eu inteleg ca este criza dar un forum care se respecta nu lasa doar 50 mb pentru atasamente. Eu sper ca se poate mari spatiul pentru a pune cate o poza pe forum.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	e criza.jpg
Views:	480
Size:	217.1 KB
ID:	10441  
Miru is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2010, 19:00   #2
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Un mic calcul: 866 useri * 50MB = 43.300MB = foarte foarte multi bani

On topic: nu se poate pune un "auto-resizer" pentru imaginile din corpul post-ului? Daca pune cineva un sshot mare strica toata asezarea in pagina.
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2010, 19:14   #3
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat sa pun poze cat mai mici, chiar 800x600. Ma repet, un forum care se respecta poate face un efort pentru a mari mb pentru foto. Dar daca asta e politica, facem si noi poze mai putine, folosim alte site-uri pentru a posta imaginile.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2010, 21:11   #4
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,515
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Cate JPEG-uri 1280x1024, de 300k, poti stoca in 50MB??? Fa tu calculul si spune-mi de ce nu iti ajung...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2010, 22:09   #5
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca tu crezi ca 1280x1024 are 300k atunci 1280x960 cam atat are.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	385
Size:	280.3 KB
ID:	10464  
Miru is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2010, 11:20   #6
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Salveaza cu compresie mai buna.

De exemplu, salvare din Photoshop cu proaspatul sosit Venomous X:

1280 x 960 - Quality 11/12 - 348kb
1280 x 960 - Quality 5/12 - 96kb

Zi-mi daca observi vreo diferenta intre ele
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	venomous.jpg
Views:	646
Size:	348.1 KB
ID:	10467   Click image for larger version

Name:	venomous2.jpg
Views:	625
Size:	96.1 KB
ID:	10468  
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2010, 11:24   #7
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Eu observ o diferenta. Este oricum extrem de mica si neesentiala. Poza cu 11/12 bate in albastru si cealalta in rosu. Se poti obseva si diferente la difuzorul din fundal, dar cum am mai spus sunt neesentiale, prea mici, nu au greutate la ce ne intereseaza pe noi.

Ce a spus eXpander cu cateva posturi mai sus! +1 Chiar ar merge bine un auto-resize la poze.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2010, 12:48   #8
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,515
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Originally Posted by dodysher View Post
Daca tu crezi ca 1280x1024 are 300k atunci 1280x960 cam atat are.
Eu cred ca are cata compresie vrei tu sa ii dai. Daca nu stii sau iti este lene sa o faci, asta este partea a doua. Un 1280x1024 la 300k are aproximativ 90% din calitatea maxim posibila, in timp de dimensiunea este mult mai mica decat cea maxim posibila pentru un JPG. Merita aia 10% calitate 3-400k in plus? Eu cred ca nu...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2010, 22:10   #9
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca voi credeti ca eu stau sa fac resize-uri peste resize-uri cu toate programele asa imi pierd tot timpul. O sa incerc sa postez cat mai putine poze ca sa nu mai fie discutii pe tema "spatiu putin pentru poze", ca oricum as da-o tot degeaba.
Subscriu: "un forum care se respecta nu lasa 50 mb pentru foto".
Nu mai comentez si nu mai cer nimic, daca nu se poate nu se poate, era doar o "sugestie privind forumul" punct.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 01:48   #10
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,867
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Ia uite ce frumos arata screenul lui stivut, are vreme si de bench si de crop sau alte minuni.

Nu e mare lucru sa dai un crop sau resize, doar nu pui 100 de poze in fiecare zi.

De exemplu in Acdsee 3.1 iti salveaza default la calitate mai mica dupa ce dai resize sau crop. Ai o gramada de programe pe care le poti customiza, nu e greu defel, trebuie doar putina vointa.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 08:42   #11
icebird
Senior Member
 
icebird's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Sibiu
Posts: 553
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Banuiesc ca spatiu aveti destul nu? Daca mai trebuie nu ezitati sa-mi spuneti, pot oferi host pentru poze cu spatiu nelimitat pe disc
__________________
CPU: E8400 C0 w/ stock cooling | MB: MSI P35 Neo2-FR | RAM: 2x2 A-Data Vitesa Extreme Edition | GPU: msi nVidia GTS450 OC w/ CYCLONE cooling| HDD: WD 640GB AAKS | some cheap-ass DVD-/+RW bulk LG | Case: Antec 300 [front: 2x120 CM blue LED; back: 1x140 TriSpeed + 1x120 TriSpeed; side: 1x120 ultra silent] | PSU: Corsair CMPSU-400CX
icebird is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 12:38   #12
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,515
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Avem spatiu destul, nu asta e problema, dar 1 - este mult mai important spatiul pentru site si doi, acum nu e nici o problema, puteti avea sute de MB fiecare. Ce ne facem peste 1-2 ani cand o sa creasca forumul mai mult?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 12:47   #13
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

No asta e, nu-i bai. Crop am facut si eu la poza pusa si la rezise si tot nu vrea. Eu fac cu acdsee. Oricum o sa incerc sa pun poze cat mai mici, sa se chiorasca omul care vrea sa o vada.
Ceva de genul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCF2590.jpg
Views:	362
Size:	32.5 KB
ID:	10497  
Miru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 12:59   #14
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi se pare mie sau faci dinadins asa?
Eu convertesc, vad poze, etc. doar cu Irfanview, e favoritul meu de aproape 8 ani. ACDsee nu am folosit, in 2002 cand l-am instalat prima oara aveam un harb de pc si incarca greu pozele si nu l-am mai incercat.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 13:00   #15
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,515
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Nu stie sa faca cum trebuie ma, lasa-l. Partea buna e ca se invata si asta
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 13:14   #16
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DeDeRa View Post
Mi se pare mie sau faci dinadins asa?
Eu convertesc, vad poze, etc. doar cu Irfanview, e favoritul meu de aproape 8 ani. ACDsee nu am folosit, in 2002 cand l-am instalat prima oara aveam un harb de pc si incarca greu pozele si nu l-am mai incercat.
Acelasi lucru pot sa te intreb si eu cand scrii, o faci dinadins, sau gresesti fara voia ta? Eu folosesc acdsee, gusturile nu se discuta, asta imi place, capisci?
Da Monstrule toti invatam.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 13:21   #17
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,515
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Sincer si eu folosesc ACDSee pentru multe chestii, dar pentru resize cum trebuie folosesc Photoshop, ACDSee nu prea le nimereste cum trebuie.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 13:26   #18
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dintr-o fotografie de 8mp cu o rezolutie de 3xxx/2xxx nu stiu ce program iti micsoreaza la 1280x1024 cu 300k si eventual sa se si intelega.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 13:29   #19
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intai o faci jpg si dupa dai resize, mare filozofie. Da-mi mie poza pe mail, denis.velciu, si iti fac cand ies de la munca.
PS: Eu scriu gresit ca sunt analfabet, a vrut Dumnezeu sa intru la facultate, milostivul!
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2010, 13:30   #20
Miru
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ha ha deci cand am nevoie sa pun poze pe forum apelez la tine. Hai ca e buna. Lasa ma ca nu mai pun, ca s-a lungit discutia asta pana la Dumnezeu, si tot nu se poate face nimic. Nu mai pun poze, am pus deja de 50 mb, e full asta e. O sa le incarc pe un alt site si gata. De ex asa:
Foto

Last edited by Miru; 16-08-2010 at 13:38.
Miru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recuperare fisiere DanutzuAC Cutia de sub birou 13 20-03-2013 15:34
Avertizare falsa/buna? err0r Zona libera 8 12-02-2010 22:53
Mici intrebari de OC Raptor Overclocking & benchmarking 29 22-10-2009 22:16

 
Forum Stats
Members: 8,335
Threads: 21,534
Posts: 646,805
Total Online: 660

Newest Member: gigel_t

Latest Threads
- by LAB501
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.