lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-02-2014, 21:11   #21
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Am pus mana pe 2 x 2 tb sv35 seagate (raid1) si am facut niste teste.

Am pus un debian + transmission + nfs share spre w7 cu raid-ul montat ca vmdk (m-am chinuit un pic cu rdm pana m-am prins ca nu are cum sa mearga fara vt-d).

Downloadez torrente la 250 mbps si in acelasi timp pot sa citesc de pe share la 250 mbps.

Pentru saracu celeron @ 2.4, sunt multumit de rezultate.

Procesorul e urmatorul pe lista.

edit : m-am mai jucat un pic, mi-am pus un flexget pentru rss feed-uri si transmission gui pe desktop sa trimit direct torrentele si pot sa ma declar extrem de multumit de cum merge (din nou tinand cont de cpu).

Last edited by gogusrl; 05-02-2014 at 22:39.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 23:11   #22
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,659
Mentioned: 490 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu ce ai făcut nfs share īn Windows 7?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 23:32   #23
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

http://i.imgur.com/MWSB8Y3.jpg

it's that easy
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 23:45   #24
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,659
Mentioned: 490 Post(s)

PC-ul meu



Default


Īnainte pe Win 7 aveam o ediție non pro și nu aveam NFS, acum pe 8.1 am PRO dar NFS-ul a fost mutat īn Enterprise. fml...
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 03:24   #25
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Arise ce vorbesti?
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 09:25   #26
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,659
Mentioned: 490 Post(s)

PC-ul meu



Default

Zic că nu am putut instala niciodată un client amărāt de NFS pe Windows Vista, Windows 7 și acum pe Windows 8.1. La ce versiuni aveam eu nu mergea.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 10:08   #27
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

si eu m-am frecat o tona cu nfs-ul asta pana a mers cum am vrut eu. am fost foarte aproape sa trec pe samba din mai multe motive care s-au rezolvat pana la urma :

1. cateodata imi pierdeam drepturile de scriere dar puteam sa sterg / copiez de pe nfs (era legat de UID-ul care se schimba la fiecare restart de service de pe linux si trebuia sa rebootez sau sa remontez share-ul).

2. prima accesare a share-ului dura 10-15 secunde (se pare ca era de la UDP, l-am trecut pe TCP only si acum e instant).

3. Windows Backup imi crea directoarele cu owner nobody (4294967294), s-a rezolvat din /etc/exports (no_root_squash).

mi-am pus transmission + rss feed + sorter + renamer + subs downloads si zburda totul.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2014, 16:35   #28
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Am pus mana pe asa ceva : http://www.lsi.com/products/host-bus....aspx#tab/tab2

Din pacate nu e exact ce-mi trebuie mie ca am conector 8087 de la backplane. Pot sa ma leg pe extern si sa ma intorc cu cablu in carcasa dar nu ma incanta idea.

Alta ar fi sa fac passthrough la controllerul integrat si sa-l folosesc p-asta pentru datastore (un amarat de corsair force 3 60gb) dar e overkill.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2014, 00:41   #29
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

la 2 HDD-uri si un SSD nu m-as mai complica cu HBA. As lua direct CPU cu VT-d, RDM la HDD-uri si aia e... personal cred ca HBA-ul ar fi putin in plus pt. configuratie

Dar d-nu gogu, asteptam niste poze/SS_uri
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2014, 01:07   #30
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

O sa fie 4 hdd-uri dar atunci ce fac cu portul pci-e ? Ma tot roade sa bag un 10gbps mai mult sa zic ca am 10gbps

Pe alta parte ZFS pare foarte fun si sunt nerabdator sa ma joc cu el. O sa fac niste teste cu HBA-ul cand vine cpu-ul (si fac rost de un cablu 8088 -> 8087).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2014, 12:22   #31
maniax
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Cluj-Napoca
Posts: 382
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to maniax
Default

1 .Suporta hot plug pentru drive-uri SATA sau nu ? fiind ca in manualul de la controlerul B120i zice ca suporta ... dar pe forumuri spun uni ca nu suporta ...
2. Daca adaugi un SSD singur si il initializezi pe B120i ca raid 0 (stand alone drive) o sa functioneze TRIM sau nu ?
maniax is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2014, 12:36   #32
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Din cate tin minte b120i-ul nu suporta hot plug dar nu sunt 100% sigur.

SSD-ul si trim ar trebuii sa mearga pentru ca poti muta un single drive raid0 de pe b120i pe orice alt comp si e vazut normal.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2014, 01:22   #33
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Ca sa nu mai deschid inca un thread pe aceiasi tema o sa postez tot aici. Fericit posesor de microserver G8. Schimbat pana acum cpu cu un Xeon E3-1225 si inlocuit cei 2GB default cu 16GB de la crucial. Acuma ramane sa ma ocup de partea de stocare. Momentan am instalat un samsung 840 Pro de 128 in bay-ul de optic.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2014, 16:46   #34
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

HP-ul ala e foarte bine facut. Iei un card sd de 16gb, ii pui freenas / openfiler pe el si cele 4 bay-uri le folosesti pentru HDD-uri de stocare. Doar ca trebuie sa iti bati capul un pic cu el.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2014, 16:52   #35
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,121
Mentioned: 75 Post(s)

PC-ul meu

Default

HP-ul chiar arata bine, pacat ca sunt doar 4 bay-uri.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2014, 16:53   #36
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Si eu votez pe Microserver Gen8. De 1-2 luni (sau chiar 3) rulez pe el Freenas, dar acuma cateva saptamani am inceput sa ma joc cu XPEnology (Synology spart), si mi se pare mai bun. Daca decizi langa Gen8, te ajut cu mare placere cu setari, si instalari XPEnology (dupa prima instalare totul e asa cum ai avea un NAS Synology).

Pana la urma am reusit sa fac asa:

- ESXi 5.5 pe Gen8 (bootat din portul USB Intern);
- Un SSD de 256G in locul ODD ului pentru Datastore;
- 4 x 3T HDD;
- o masina virtuala pentru XPEnology cu 4 HDD uri (aici m-am chinuit cam o saptamana, ca sa pot da la VM cate HDD uri vreau eu si nu tot Controllerul);
- restul de VM voi face cu HDD virtual din Datastore de SSD, sau poate pun un HDD mai mare in locul lui.

Pe Synology am pus:

- Transmission + Flexget;
- Serviio, Plex, etc. (eu prefer Serviio, preferam Twonky Media Server, dar n-am gasit pentru Synology).
- FTP/WinShares/ETC.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2014, 22:52   #37
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

M-ati rupt.
40-45 din ce ati spus voi pe aici sunt limbiu straine pentru mine.
Eu nu am nevoie decat de 2TB in Raid1 pentru stocare, ftp si TV deocamdata.
Pe langa Gen8-ul ala mai trebuie sa iau ceva (in afara de cele doua hdd-uri)?
In fata lui am un router; teoretic e relativ protejat; teoretic.

ESXi nu am.
La faza cu usb intern m-ai bagat in ceata complet.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 29-08-2014 at 23:00.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2014, 23:23   #38
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Serverul are un port USB care e in interiorul lui - pentru a putea instala un linux pe el si a-l folosi asa fara problemele asociate unui usb extern - il scoti din gresala, il lovesti, samd. La fel are si un slot micro SD, tot in interior

ESXi - daca nu stii ce e, nu te baga - adica nu o sa inveti acum asta pentru ca ai nevoie de stocare. Este un sistem de operare - un hypervisor - pe care instalezi, virtualizat, alte sisteme de operare. Ideea e ca daca ai folosi windows pentru sistemul de operare de baza, ai consuma inutil multe resurse, ar fi o problema de stabilitate, etc. ESXi este facut optim pentru a fi stabil, pentru a consuma putin ram, putin proc samd si are drivere super stabile.

Poza:
http://i2.wp.com/jpaul.me/wp-content...rnal_small.jpg
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2014, 00:48   #39
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Stiu ce e , dar nu m-am jucat cu el si nu vreau sa incep acum.
Plus ca eu nu vreau jucarica decat pentru un singur scop.

XPEnology poate fi instalat direct pe masina presupun. Ar fi maximul din ce imi pot dori.
Presupun ca ram-ul si procul sunt arhisuficiente pentru ce am eu nevoie.

Multam pentru poza.
Intre timp am sapat si imi place ce am vazut.
Instalarea XPEnology pe stick usb sau pe micro SD suna bine.
problema mea este ca trebuie sa sap destul de mult timp pentru a instala dracovenia asta si nu stiu daca am timpul necesar.
Din cauza asta cautam ceva out of the box.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2014, 00:59   #40
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,659
Mentioned: 490 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt soft-uri la care nu ai de săpat prea mult. Gen FreeNAS, Nas4Free, OpenMediaVault, OpenFiller, unRAID, etc.

Faza e că unele merg de pe stick, altele nu prea merg de pe stick și preferă instalare pe HDD sau SSD separat. (Dacă sunt instalate pe stick sau SD card o să scrie frecvent și o să distrugă celulele de memorie).

FreeNAS și Nas4Free merg rulate de pe stick.

Ca să le instalezi, ai nevoie de un alt stick (da, două stickuri īn total) sau de un DVDROM pe care să ai kitul de instalare.

Instalarea e simplă, bootezi calculatorul de pe unul dintre stickuri ce are imaginea ISO, instalezi pe al doilea stick USB, apasānd de cāteva ori pe taste/eventual mouse pentru ceva opțiuni și īn 10 minute ai softul instalat.

Pentru configurare, după ce introduci cele 2 HDD-uri, setezi matricea RAID sau faci pool-ul ZFS și ai terminat cu HDD-urile.
Apoi activezi serviciile care te interesează, īn cazul tău, să le vezi din Windows trebuie să pornești serviciul SAMBA/CIFS. Mai faci user-ul și folderul de share, pui drepturile read write și aia este.
După gust, mai pornești serviciul de FTP și ce altceva te mai interesează pe tine.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 15:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 06:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 18:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 14-08-2009 00:59

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,882
Posts: 608,923
Total Online: 354

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Boggy
- by Steve-o
- by ryo

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.