lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-07-2009, 20:11   #1
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,981
Mentioned: 527 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default Noutati despre SSD-uri

SSD-urile castiga rapid teren fata de batranul hard-disk, oferind o solutie de stocare rapida si silentioasa. Ultimele noutati din acest domeniu le putem discuta pe acest thread.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2009, 00:29   #2
ferike
VIP
 
ferike's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: next to some ASUS Motherboards, VGAs, Notebooks, LCDs and other nice stuff
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to ferike
Default

cu chiu cu vai, pornesc la drum si noile ssd-uri http://www.digitimes.com/news/a20090731PD216.html
ferike is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 14:42   #3
cocosatul
Member
 
cocosatul's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: bucuresti
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to cocosatul Send a message via Skype™ to cocosatul
Default

Intel are SSD-uri problematice

http://www.arenait.net/2009/08/02/in...blematice.html

nasoala treaba ,sa speram o remediere mai rapida
__________________
MB:Asus Rampage 3 Gene CPU:Intel Core i7 930 RAM: Corsair 6GB DDR3 2000MHz CL8 DominatorGT Triple Channel Kit Storage:WD250GB SATA-II / WD1TB SATA-III 64MB Caviar Black Power Supply:Sirtec RockSolid Series 1000W-G14C Audio: 7.1 Audio GPU: In asteptare LCD: DELL 2408WFP Case: Antec P180 Mini black Extra:Razer Lycosa ; Mamba & Razer Goliathus
cocosatul is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2009, 19:04   #4
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 264
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Remedierea a aparut acu cateva zile pentru generatia noua de SSDuri Intel cu o alta versiune de firmware
Victor is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 15:08   #5
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,625
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

E recomandat sa dai defrag la SSD-uri?
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 15:09   #6
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 2,928
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cica nu e indicat ca se strica
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 15:12   #7
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Nu prea iti trebuie defrag la SSD-uri
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 15:22   #8
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,625
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

E d'ăla lent de EeePC! C'ul e cam fragmentat! Are 2 SSD-uri Asus Phison, unul de 4Gb Master (inclin sa cred ca e SLC) si unul de 16Gb Slave, care la cat e de lent sigur e MLC!
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 15:24   #9
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Din cate stiu eu fragmentarea nu afecteaza performanta SSD-urilor pentru ca orice parte a SSD-ului poate fi accesata cu aceeasi viteza indiferent de locatia sa
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 03:03   #10
darco_2
Ancient friend
 
darco_2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: timisoara
Posts: 1,804
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu



Default

din cate stiu eu, performanta unui ssd se degradeaza in timp, in functie de utilizarea lui si, singura modalitate cunoscuta de a ajunge la performantele initiale sau, cel putin teoretic, e un utilitar numit HDDERASE creat de intel pt. seria lor X-25
darco_2 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 11:51   #11
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,739
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Cum e mai bine sa fie formatat SSD-ul ? exFat ? indiferent de care e MLC sau SLC...
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | HK Supreme WC|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | LG 34UC98 | G900 & Logitech G910 +
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 12:19   #12
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Cum e mai bine sa fie formatat SSD-ul ? exFat ? indiferent de care e MLC sau SLC...
Ras din calculator si inlocuit cu un Velociraptor..
__________________

"I don't regret the rules i broke,when i die bury me in smoke..." P.Anselmo
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 12:23   #13
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,739
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by h3x0r View Post
Ras din calculator si inlocuit cu un Velociraptor..
Cand esti silent freak cauti alte solutii, iar cu un Velociraptor....
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | HK Supreme WC|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | LG 34UC98 | G900 & Logitech G910 +
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 23:34   #14
FATHER
Ancient friend
 
FATHER's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Satu Mare
Posts: 582
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by h3x0r View Post
Ras din calculator si inlocuit cu un Velociraptor..
Non P . Se pune mft .
FATHER is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 08:01   #15
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,864
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Micron Debuts First Ever SATA 6Gbps SSDs

Quote:
Micron technology has lately announced the first SSD lineup with SATA 6.0Gbps interface – RealSSD C300. Built on 34nm MLC NAND memory chips, the C300 delivers read and write speeds of 355MB/s and 215MB/s.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Micron_2.5_inch_RealSSD_C300_01.jpg
Views:	1127
Size:	62.8 KB
ID:	4807   Click image for larger version

Name:	Micron_2.5_inch_RealSSD_C300_02.jpg
Views:	1287
Size:	172.4 KB
ID:	4808  
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 13:53   #16
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 2,928
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu



Default

Urmeaza SSD-uri cu GMH-uri ?
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 17:15   #17
Red-Dog
Ancient friend
 
Red-Dog's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Exista posibilitatea ca un SSD sa nu fie vazut de o anumita placa de baza ori sa nu functioneze la parametri normali ?

stie cineva ce firma importa kingstone in Ro ?
Red-Dog is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 17:31   #18
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Mai multe: ELKO, Asesoft, Logicom, etc
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 20:10   #19
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 264
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Red: trebuie sa ai sata2/3 pt a beneficia de viteza maxima si AHCI pt TRIM din cate stiu eu.
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 22:00   #20
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,671
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Adica nu poti avea TRIM pe un laptop cu SATA I desi suporta AHCI?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre placile video ATI/AMD Monstru Placi video 10017 Today 11:15
Noutati despre placile video Nvidia Monstru Placi video 15567 Yesterday 23:58
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 4897 Yesterday 21:40
Noutati despre procesoare AMD Monstru Procesoare si chipseturi 6776 Yesterday 13:02
Noutati despre telefoane mobile Monstru Telefoane mobile si alte gadgeturi 5503 Yesterday 12:37

 
Forum Stats
Members: 8,052
Threads: 19,868
Posts: 608,556
Total Online: 317

Newest Member: Viper1337

Latest Threads
- by suzuki
- by brhams
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.