lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-03-2019, 11:26   #1
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default Optane 900P PCI-E + Z390

Salut,
As vrea sa imi schimb calculatorul cu un 9700K + Z390 + RTX (2070,80) , dar as vrea sa imi pastrez ssd-ul Intel Optane 900P PCI-E + placa video sa ramana la PCIe x16 conectata .

Este posibil pe un chipset Z390 ?

De exemplu, la ASUS TUF Z390M-PRO GAMING , sa conectez placa video pe primul slot pci-e x16 iar ssd-ul pe al doilea .

Multumesc de ajutor.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 11:53   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,120
Mentioned: 208 Post(s)

PC-ul meu



Default

2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16, x8/x8, x8/x4+x4*, x8+x4+x4/x0**) *2
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 12:11   #3
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@vibeup , am vazut si eu , din cauza asta am nedumeriri.
Ca sa fiu mai explicit, is curios daca se poate face un passthrough de la slotul PCI-E la chipsetul placii de baza .
Sau daca exista placi de baza Z390 , pe care pot adauga SSD-ul meu.

Thx!
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 12:16   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,120
Mentioned: 208 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din cate stiu pe z390 nu exista mb cu 2 x pcie sa tina 16x fiecare.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 12:37   #5
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 482
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu nu inteleg discutia asta.

Acel SSD este PCIe NVMe 3.0 x4 (ca orice alt SSD nvme), placa video este x16.

Deci ce ti se pare ca nu iti ajunge ???? ( ai x16 de la procesor si inca 24 de la chipset)


Eu am placa video x16 si 2 bucati x ssd-uri nvme x4 pe Z270.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 12:49   #6
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@dangrig
Da, SSD-ul este PCIe NVMe 3.0 x4 , doar ca Form Factor-ul este : HHHL (CEM3.0)
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 13:25   #7
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 113
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce vrei nu se poate, punct. (Ai mai dat exemplu si de un miniATX, dar nu se poate nici pe E-ATX.)
Coffe si Kaby Lake (socket 1151) au doar 16 lanes pt. PCIe, indiferent de chipset-ul placii de baza Z270/370/390. (Chiar si Kaby Lake-X pe 2066 si X299 stie tot doar 16 lanes pt. PCIe.)

Deci ori pui placa video pe x8 ca nu se simte deloc, fiind PCIe 3.0,
ori iei full ATX si pui Optane-ul pe un PCIe cu lane-uri din chipset,
ori, daca piticii cer neaaparat x16 plus x4 din CPU, treci pe platforma speciala "pentru pitici", respectiv Broadwell-E (LGA 2011-v3 si X99) sau Skylake-X (LGA 2066 si X299).

Last edited by Stecheru; 08-03-2019 at 13:29.
Stecheru is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 13:33   #8
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Stecheru , acum sunt pe LGA 2011-v3 (Pe sloturiile PCI-E folosesc : Placa video, Intel Optane 900p 480GB + 960 Pro 512 GB Cu adaptor de PCIe(pentru steam) fara probleme.

Si credeam ca daca trec pe z390 voi putea folosi toate 3 ssd-uri (Optane (cu passthrough) ,Samsung 960 (direct pe slotul M.2 de pe placa de baza) si 860Evo Clasic pe S-ata )
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 16:27   #9
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Stecheru , " ori iei full ATX si pui Optane-ul pe un PCIe cu lane-uri din chipset " cam asa ceva as vrea sa fac .
Poti da un exemplu de placa ?

Multumesc!
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 15:23   #10
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,581
Mentioned: 46 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Nu īnțeleg de ce vrei totuși optane pentru ssd?. Spațiu de stocare irosit.

Am un 960pro pe nvme pe un z370 și funcționează impecabil
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 09:56   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,240
Mentioned: 596 Post(s)

PC-ul meu



Default

970pro+z370 aici si la fel, fara probleme.
Daca vrei spatiu mai mare, iei un ssd mai mare.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 13:30   #12
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ingerulol , pentru ca il am de vre-un an (inainte aveam 960 PRO 512, inca il mai am ) @kretzu77 , da, cred ca pana la urma o iau un 970 Pro 1TB , Optane-ul o sa il pun in serverul de hosting/mail.

Thank you all.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 13:33   #13
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,240
Mentioned: 596 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aaaaa, hai ca sunt tampit. Eu credeam ca nu ai optane-ul si iti iei. Am citit pe dunga, sorry.

Daca ai unde folosi optane-ul ala, renunta la el, ca nu are rost.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 23:16   #14
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

I will miss My Optane , Min 320MB/s at 4KB ,parca pe Xeon E5-1630V4 am avut rezultate mai bune (avea single core perf, un pic mai bun).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Optane.JPG
Views:	141
Size:	287.4 KB
ID:	65508  

Last edited by FeierFlorin; 12-03-2019 at 23:19.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 23:38   #15
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 482
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai de ce nu cumperi o placa Z390 ATX ? (asta daca nu esti pornit neaparat pe mATX)


Ultimul slot the PCIe dimensiune x16 este legat la chipset in x4 sau x8.
( sigur, poate nu va fi 100% ca atunci cand este legat direct la CPU, dar nu cred ca va fi diferenta sesizabila)

Ceva de genu.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 13:58   #16
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@dangrig , Da, asta vreau , nu sunt pornit pe mATX .
Motivul pentru care vreau un nou sistem :
1 - Batranul HP Z440 deja ii "depasit " , il am de peste 3 ani
2 - Single core perf, eu ma joc doar : total war thrones of britannia , care nu e optimizat multi core + ca Z440 cu placa video care o am , face galagie in gaming.

Multumesc!
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 14:13   #17
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu cer prea mult ... exista cumva si placi seria Z390 ,Z370 (atx,eatx) , care sa imi poata inlocui si placa de sunet (M-Audio M-Track 2x2) ?
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2019, 13:10   #18
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Up!
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2019, 13:41   #19
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 776
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Placa asta are plx si suporta 2 x pcie 16x
https://www.asus.com/uk/Commercial-S...s/WS-Z390-PRO/
__________________

cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 16:52   #20
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@tiribomba , e faina placa, dar prea scumpa .

Pana la urma o o sa merg pe un ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING + 9600K, vad ca la 1440P in Total War , se misca foarte bine (din cauza ca jocul e slab optimizat)

Mi-am pregatit cosul, astept sa vina Black Friday / photo attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CPU SETUP.JPG
Views:	60
Size:	115.1 KB
ID:	67496   Click image for larger version

Name:	Total War.JPG
Views:	43
Size:	143.1 KB
ID:	67497  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prezentare ? Z390 AORUS Xtreme ? The Z390 King LAB501 Articole 0 19-12-2018 01:00
Prezentare ? Z390 AORUS Master & Z390 AORUS Pro LAB501 Articole 0 08-10-2018 16:10
Review ? Intel Optane Memory SSD M.2 16GB LAB501 Articole 0 20-07-2017 02:30

 
Forum Stats
Members: 8,414
Threads: 22,011
Posts: 659,426
Total Online: 361

Newest Member: constantinbutucstudio

Latest Threads
- by Monstru
- by gogusrl
- by Tile
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.