lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-04-2017, 01:08   #1
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default Alegere Multimetru

Vreau sa-mi iau un multimetru. Ma ajutati cu recomandari? As vrea sa aiba urmatoarele:
1. Sa poata fi cumparat din Romania in principiu (e ok si amazon de sau uk, fara china)
2. Pret pana la 300 lei
3. Auto range
4. Functie min / max
5. Functie auto hold.
6. Sa fie sigur la masurarea tensiunii din priza.
7. Display iluminat (optional, dar preferabil)
8. Cu functie de masurat temperatura (optional, dar preferabil).

Multumesc.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 01:32   #2
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,771
Mentioned: 580 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://www.mivarom.ro/catalog/produc...-ut61e-p-10290
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 01:40   #3
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Multimetru True RMS la 300 lei? Wow... pare exact ce imi trebuie. Mi se pare ca specsurile sunt foarte sus fata de alte multimetre la pretul asta. Foarte interesant dar imi ridica o gramada de intrebari.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 28-04-2017 at 01:43.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 01:55   #4
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da.. calitatea constructiei e asa cum e. Cel putin sigurantele alea nu-mi dau incredere sa intru in 220v.

Ar trebui sa renunt la anumite dotari sau sa cresc pretul pentru ceva construit mai calumea? Macar niste sigurante calumea si niste contacte de borne calumea.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 02:00   #5
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,771
Mentioned: 580 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am bagat eu din greseala in priza cu multimetrul setat pe ampermetru, si asta cu un Vichy VC97. S-a oprit instant. L-am desfacut, am schimbat siguranta si gata(siguranta de 20A). Daca nu dadeai interdictie pt China, ti-l recomandam cu placere (~30$).

Cred ca e mai mult decat ok UNI-T-ul ala. Oricum, sunt si eu curios de alte recomandari.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 02:11   #6
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

N-am o problema cu China, problema este ca dureaza foarte mult (un display a durat 2 luni si ceva), dupa care ajunge la posta vama si acolo e inghesuiala majora. Nu mai vreau sa am de a face cu posta vama decat daca este absolut necesar.

Ca idee, eu nu stiu ce mi-as lua. Singura firma de care stiu ca e ok e Fluke iar singurul aparat pe care il stiu, Fluke 87, e 3100 lei, de 10 ori bugetul meu.

Altul care mi-a atras atentia este Voltcraft VC830, asta are sigurante mai serioase cel putin, dar inca nu am gasit poze detaliate cu el, mai trebuie sa analizez acest aparat. https://www.germanelectronics.ro/teh...ource=price-ro

Oare un Fluke ieftin este construit mai bine?
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 10:52   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,182
Mentioned: 408 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Altul care mi-a atras atentia este Voltcraft VC830, asta are sigurante mai serioase cel putin, dar inca nu am gasit poze detaliate cu el, mai trebuie sa analizez acest aparat. https://www.germanelectronics.ro/teh...ource=price-ro
Gasesti filme pe youtube cu el desfacut. Eu am gasit cu VC520 si VC950, de exemplu.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 11:09   #8
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Asta cu gasesti dar fara link e asa...

Dupa un pic de documentare, unul care e decent construit si care e candidat este Extech EX330.

Nu are display iluminat (ceea ce nu prea conteaza) dar, cea mai mare problema este ca nu are functie de min / maxim. Vreau functia asta pentru a masura tensiunea bateriei la pornirea masinii, de exemplu. Documentarea continua.

__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 11:11   #9
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,992
Mentioned: 65 Post(s)




Default

Voltcraftu ala arata bine,eu am un model inferior un pic dar sunt multumit .
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 12:42   #10
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,500
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Am Voltcraft si Fluke, sfatul meu ar fi sa mai pui ceva buget si sa mergi pe Fluke. Nu se compara nici la calitatea constructie si nici la precizie . Cand e bateria descarcata, Voltcraft masoara in pom in timp ce Fluke merge perfect.
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 13:25   #11
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Singurul Fluke de care ma pot atinge nou si care are functiile pe care le vreau este 17B+ fabricat in China, pentru piata Chineza de pe ebay. Ies la 550 lei (livrat din UK, deci nu trece prin vama). Evident ca e construit foarte bine

Data trecuta am gasit prin targ niste Fluke, erau 450 lei, dar nu mai tin minte ce model erau. Data trecuta inca imi mai functiona multimetrul vechi. Acum m-a lasat de tot si nu am cu ce sa masor o tensiune. Partea buna e ca maine e targ.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 28-04-2017 at 13:37.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 13:44   #12
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,345
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe Farnell te-ai uitat?!
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 13:46   #13
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,771
Mentioned: 580 Post(s)

PC-ul meu

Default

Depinde si ce vrei sa masori cu el. Daca ai electronice fine la care trebuie sa stii daca scot 0.335v sau 0.340v, da, un Fluke te ajuta. Daca vrei sa masori pana la 0.05v precizie la 5-50v, si alea la 18 lei sunt ok.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 13:47   #14
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,500
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Eu am un Fluke 77 III luat SH de pe OLX cu 300lei, probabil ca nu stia ce vinde .
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2017, 13:58   #15
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Pe Farnell te-ai uitat?!
Pe Farnell, cel mai ieftin Fluke e 840 lei.

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Depinde si ce vrei sa masori cu el. Daca ai electronice fine la care trebuie sa stii daca scot 0.335v sau 0.340v, da, un Fluke te ajuta. Daca vrei sa masori pana la 0.05v precizie la 5-50v, si alea la 18 lei sunt ok.
Nu am nevoie neaparata de precizie foarte mare, dar am nevoie sa fie sigur cand masor tensiunea la 220v. Alea cu 18 lei sunt orice dar nu sigure. E adevarat ca am nevoie rar de asa ceva, dar am nevoie. Creionul de tensiune mai da rateuri cateodata. Iarasi, faza cu min/max mi-e foarte utila avand in vedere ca avem 4 masini in familie, de exemplu. Display-ul iluminat chiar nu e necesar neaparat, dar calitatea constructiei trebuie sa fie buna, nu vreau sa mi se strice din nou asa, aiurea.

Quote:
Originally Posted by matose View Post
Eu am un Fluke 77 III luat SH de pe OLX cu 300lei, probabil ca nu stia ce vinde .
si eu as lua un Fluke 77 III la 300 lei. Din pacate nu este. Ma duc maine prin targ sa ma uit. Mi-e frica, intr-un fel, sa nu fie contrafacute dar scula pe care am vazut-o data trecuta parea Fluke pe bune.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2017, 13:29   #16
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am fost in targ, o singura taraba avea multimetre mai rasarite. Ce mi-a atras atentia a fost un Brymen BM251s (Branduit Elma), avea functie min/max, era folosit, avea niste borne naspa (nu erau cele originale) si dorea 300 lei pe el. L-am intrebat de negociere, a zis 270. Si nu l-am luat.

Desi mi-as dori un Fluke (mai mult pentru ca e un produs de calitate extraordinara decat ca l-as folosi), am ales sa-mi iau de pe OLX un Extech EX505 la 180 lei. De restul 400 lei pana la Fluke, imi iau display IPS la X230

Acest aparat ar trebui sa fie teoretic nou, cu bornele originale si sonda de temperatura. Conform producatorului e rezistent la submersiune in apa pana la 1m. Singura chestie care nu imi place este ca nu are min/max, dar e compensat de faptul ca are timpul de citire foarte rapid si atunci e oarecum ok.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2017, 11:21   #17
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,182
Mentioned: 408 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cum zici tu Leopold or gtfo la tastaturi, asa zicem si noi Fluke or gtfo la multimetru.

Mai cauta SH, poate ai noroc. Daca e urgenta achizitionarea si vrei nou, ar cam trebui sa mai cresti bugetul, parerea mea.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 30-04-2017 at 11:24.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2017, 11:24   #18
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Diferenta e ca eu chiar folosesc Leopolduri. Tu foloseste Fluke?
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2017, 11:28   #19
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 215 Post(s)




Default

http://www.ebay.com/itm/Fluke-77III-...-/162496558202

http://www.ebay.com/itm/Fluke-77-IV-...-/122469240737
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2017, 11:34   #20
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dupa cum am scris mai sus, am cumparat un Extech EX505 de pe OLX la 180 lei.
@i860 pretul nu e rau, dar shippingul e inca o data cat pretul iar vama e inca o data cat pretul si ajungem la 150 de doloari. As fi cumparat Fluke 17B+ mai repede.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multimetru vs. Bios&CPU-z Epic Placi de baza 7 07-05-2012 01:02
Alegere HDD de 2TB xdan Memorii & stocare 26 12-06-2011 23:45
alegere GTX 570 AMETHYST Placi video 33 11-04-2011 00:50
Alegere UPS PaulM Periferice 7 07-02-2011 23:20
Alegere SSD guppster Memorii & stocare 5 08-12-2009 21:31

 
Forum Stats
Members: 7,078
Threads: 17,984
Posts: 559,651
Total Online: 231

Newest Member: DanielBrelm

Latest Threads
- by LAB501
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.