lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-09-2019, 12:45   #81
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 182
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dacă aveai o altă placă video mai veche, nu contează de care, ideea e știi că e funcțională, instalai placa video și vedeai dacă mai face probleme.
Așa īnsă, tot sistemul este nou, nu prea poți să-ți dai seama.

Probleme de genul menționate de tine pot să apară din multiple cauze. Unele pot să apară chiar de la alimentarea plăcii video sau din poziționarea defectuoasă īn soclu.

Eu știu ce vorbesc. Am o placă de sunet care funcționează numai dacă o pun īntr-o anumită poziție īn soclu PCI (că-l mai am pe placa de bază). Am ajuns să pun un distanțier īntre brachetul plăcii de sunet și locul unde se prinde de carcasă. Dacă prind placa normal cu șurub, după un timp primesc blue screen și nu o mai recunoaște calculatorul.
Presupun că prinderea cu șurub tensionează puțin placa și īn timp o ridică foarte puțin din soclu, atāt cāt să-mi facă probleme.

Puteam să īntreb aici pe forum un an de zile, nimeni habar n-avea de unde vine problema.

Din ce am văzut platforma cu Ryzen 3xxx este īncă la īnceput, se schimbă BIOS-uri etc., bolile copilăriei. Nu poți să zici platforma e beton, problema sigur de la placa video.

Păcat. Dai o grămadă de bani și īn loc să te bucuri, te chinui să faci sistemul funcțional, ce să mai vorbim de tweaking, OC etc.

Cum zicea nVidia? It just works.

L.E.

Quote:
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows stopcode 0x0000124) is a hardware error. There are several common causes for a WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (we’ll abbreviate it as WUE), most of which directly relate to your system hardware:
  • Corrupt hardware (Damaged hard drives, GPU, CPU, PSU, corrupt RAM, etc.)
  • Driver compatibility issues
  • Heat and voltage issues (Overclocking and voltage changes)
  • Corrupt Windows system files or registry files
Deci e o problemă hardware, exact cum am pățit și eu cu placa de sunet.
Verifică dacă placa video este corect īnfiptă īn soclu și dacă are cablurile de alimentare OK.
Nu pune șurubul, fă teste cu calculatorul culcat / tip bench și vezi dacă-ți face figuri.

Fă și un check pentru SSD/HDD să vezi dacă ai probleme.

Mie mi-a căzut luna asta un WD Red de 3 TB. Era HDD-ul de torrent, am vrut să urmăresc un film și se oprea la jumătate. La fel cānd voiam să-l copiez pe discul extern se oprea la jumătate copierea. Am făcut un chkdsk și după 22 de ore mi-a găsit 1,3 GB de bad-uri pe el.
Nici nu mă gāndesc cum era dacă era unitatea de sistem.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"

Last edited by Dacus; 09-09-2019 at 14:34.
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 14:42   #82
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,012
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atat player-ul video cat si browser-ul sau jocurile folosesc hardware acceleration:
Dar si eu am AMD si am intalnit niste situatii care nu se intalnesc pe nVidia.
Chiar daca e mare consumatoare de timp, trebuie sa iei pe rand problemele sa identifici cauza.
Si eu iti recomand mai intai o alta placa video pentru test, generatie mai veche de preferat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2019-09-09_143558.jpg
Views:	62
Size:	156.3 KB
ID:	66965   Click image for larger version

Name:	2019-09-09_143749.jpg
Views:	47
Size:	160.1 KB
ID:	66966  
kobro is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 23:17   #83
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Asta īmi aduce aminte de problemele pe care le-am īntālnit cu un XFX 7970 de mi-a scos peri albi și-am ajuns la GTX680

Poate să fie și o dumă specifică AMD cum era HTT 1.33x care nu mergea niciodată la socket 939
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 12:43   #84
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 439
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Eu am avut o alimentare care era busita, placa pornea dar nu dadea semnal. Am schimbat tot pana sa verific un amarat de cablu
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 13:35   #85
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 237
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

bad news legat de Vega56 si Seasonic Focus+:
https://linustechtips.com/main/topic...ir-focus-psus/
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 16:33   #86
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 125
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by blajik View Post
bad news legat de Vega56 si Seasonic Focus+:
https://linustechtips.com/main/topic...ir-focus-psus/
M-am speriat initial, dar bazat pe ce am citit, as spune "not my case". Sursa e produsa mult dupa ianuarie 2018, iar placa video ma indoiesc ca a fost produsa in 2017 si vanduta abia acum o luna jumate.

"AMD officially recommends 650W/750W for Vega 56/64 power supply. Basically, only users who use FOCUS PLUS 550 may encounter such power overload problems if the user's power supply is purchased before January 2018

The power purchased after January 2018 has modified the sensitivity of the overcurrent protection trigger, so users can use it with confidence.

If you are using a high-power Vega water-cooled graphics card or other high-end graphics cards, please choose to purchase other power supplies with higher power ratings to ensure that the computer works properly."
fedayn is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 16:41   #87
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 125
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Va multumesc tuturor pt. feedbacks.

Ma ajuta. Posibil maine sa am o placa video cu care sa testez daca problema e Vega 56 Pulse pe care o am. Si daca tot am sa las omul fara GPU, am sa-i iau si RAM-ul, ca sa verific si asta. Sper sa nu fie MB, ar fi o bataie de cap crunta sa o scot si sa pun alta in loc.

Revin cu noutati cel mai devreme maine. Oricum, clar problema este hardware. Cel mai probabil GPU sau RAM.
fedayn is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 17:51   #88
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,667
Mentioned: 147 Post(s)




Default

Eu suspectez memoria ram dar nu se stie niciodata. Nu mai folosi memtest de dos, test 5, e obsolete, ia ceva din win si da alocare cat de mult posibila. Poate sa fie si imc, vezi daca te joci un pic cu soc voltage sau cum era, dai un pic in el si vezi daca se misca ceva.

Ca sa iti dai seama daca e vga ii dai disable si adio accelerare, testezi ramul strasnic si vezi apoi. Poti sa te duci cu voltaju la ram si mai sus, am vazut drop si de de 0.08 la unele placi
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2019, 00:12   #89
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Bad post.
__________________
Nevermind.

Last edited by Neo; 15-09-2019 at 11:07.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2019, 10:24   #90
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 125
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Va multumesc tuturor pentru contributii. Toate problemele erau o posibilitate. Computin' ain't easy...

Gosh darn it, a postat @Neo inaintea mea. Bad boy, baaaaad boy! Dupa o trecere prin cateva zeci de chestii pe cont propriu, prin Google, cu sugestiile voastre si ale lui Neo, Za Big Kahunah a gasit problema.

PROBLEM SOLVED !!! Mi-a adus aminte problema asta de vremurile cand reparam calculatoare si am avut cateva faze extrem de cretine. Am gasit intre timp un GTX 1060 cu care am testat. In afara de un singur sughit, a mers spotless. Calculatorul se misca snappy cu totul, evolutie evidenta. Ceva nu era in regula, dar clar majoritatea problemelor (daca mai erau si altele, gen vcore, bios, ram sau sursa) veneau de la GPU.

Mi-am dat seama si cat de antic sunt in privinta calculatoarelor. Ca atunci cand eu vorbeam de Duron si Athlon si mi se raspundea cu vremurile cu HC90 (am utilizat si de ala... ) sau 286. I have to catch up the past 10-12 years. Or more...

Problema: pt. placa AMD trecerea intre profilurile de energy saving si full-on-blonde-on-brunette-with-a-touch-of-redhead-3D-profile nu se facea cum trebuie.

Solutia: disable la trecerea asta din Windows Power Options pentru slotul PCIE. Pastrarea optiunii in alte locuri e OK, dar MB+PCIE au emotii se pare ... De ieri de la 16:00 GMT+1 nu am mai avut nici o eroare, nici un blocaj, nici un reset.

Acum sunt cu RAMul la 2133 (standard of standard ) si setarile redneck PC user standard in BIOS.

Urmeaza:
1) setari bios - cat sa il setez in BIOS? 1.325? - inca nu-s sigur la cat sa pun vcore, dar sa-l vad la 1.455-1.480 in continuu ma strange in spate. Plus ca nu am turatie stabila la Wraith Prism, si asta-mi deranjeaza urechile.
2) setari timings si subtimings ram - aici folosesc tutorialul Hardware Unboxed, cu Taiphoon si Ryzen DRAM Calc - vedem ce iese
3) UV si OC Vega 56 - nu ma grabesc
4) lube si orings pe keyb - e faina tastatura, imi place, bang for bug, Outemu Browns sunt decente, dar face zgomot la upstroke si bottom out, deci trebuie sa ma bag in ea
5) regandit ce imi porneste la startup si ce nu - am intalat tot felul de teste, utilitare, sys monitors ...
6) vazut ce pot face la windows ca sa fie mai placut in utilizare - deja cu GPU in ordine, surprinzator, pana si boot time a scazut mult - nu vad legatura, but I'll take it.

7) GAAAAAAAAAAMESSSSS !!!!!!111oneone

Last edited by fedayn; 15-09-2019 at 10:30. Reason: Alzheimer
fedayn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Desktop All in One sammurai Cutia de sub birou 21 06-12-2018 21:58
Desktop! Ncmihai Telefoane mobile si alte gadgeturi 12 03-12-2015 17:05
Desktop sau Laptop? madalin Cutia de sub birou 10 14-12-2014 00:32

 
Forum Stats
Members: 8,337
Threads: 21,570
Posts: 647,650
Total Online: 308

Newest Member: Bogdan96

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by blajik
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.