lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-10-2018, 08:35   #1
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation Asus Maximus Formula VII error code55

sal! am o placa de baza Asus maximus formula VII/watch dog, iar de curand cand incerecam sa setez placile video ,dupa 1 reboot am primit cod eroare 55.Am cautat pe net si cica ar fii legat de memorii.! le-am schimbat intre ele ,puse cate una pe primul slot,dar degeaba acceasi eroare 55! Am scos si CPU arata impecabil la pini atat la placa cat si la contactele acestuia,pasta noua pusa ,cooler stock,memorii Kingstone hyper x 2x8gb ,2x4gb dar primesc acceeasi eroare ! Nu cred sa se fii ars toate 4 module ram!

precizez ca erroarea apare pe display-ul placii de baza , pc-ul nu booteaza pt a putea intra in Bios!

Rog Ajutor! Ms.!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 10-10-2018 at 08:43.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 09:36   #2
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,426
Mentioned: 121 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai umblat recent la cooler-ul de pe cpu ?
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 09:48   #3
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by brhams View Post
,puse cate una pe primul slot,dar degeaba acceasi eroare 55! A
Q-Code 55: "Memory not installed" e unul din codurile care nu prea lasa loc de interpretari.
Ai incercat si celelalte sloturi de memorie in afara de primul?
Eventual scoate placile video care incercai sa le montezi. Poate cea din primul slot cumva ori nu te lasa sa introduci cum trebuie memoriile, ori poate face vreo atingere cu memoriile. Sanse mici, dar altceva nu-mi vine in cap momentan.
Stecheru is online now   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 10:09   #4
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,467
Mentioned: 90 Post(s)

PC-ul meu

Default

Scoate cablul de alimentare.
Scoate bateria de Bios pentru 30 minute timp in care cureti cu o pensula placa de baza, eventual si cu un mic compresor sau spray cu aer comprimat.

In cel mai rau caz, sufli cu gura, dar vezi sa nu sufli si bale pe acolo!
Demontezi CPU cu grija mare si te uiti ca pinii sa fie intacti.
Cureti contactii CPU cu alcool izopropilic si il lasi sa se usuce.
Scoti memoriile, procedezi la fel si cu contactii memoriei si cu o pensula cureti si apoi sufli eventualele fire de praf ajunse in sloturile memoriei.

Remontezi totul la loc, pe rind, incepind cu CPU, Memorii (momentan un singur dimm pe un slot, baterie Bios si cablu alimentare si ii dai un brinci.

Daca a plecat, cu acel dimm de memorie testezi pe rind toate cele 4 sloturi de memorie ale placii, daca e ok si acel dimm functioneaza OK pe toate sloturile placii de baza, mai adaugi pe rind cite un dimm de memorie si vezi ce si cum.

Succes.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.

Last edited by DjLeco; 10-10-2018 at 10:11.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 11:05   #5
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci , Nu am umblat la coolerul de CPU decat dupa ce a intervenit aceasta problema!!!,am pus pasta noua MX4 !
2.am incercat cu toate cele 4 dimm-uri in toate cele 4 sloturi acceasi eroare!
3.am incercat fara placa/placi video deoarece am cpu 4770K cu video inclus si nimic pe tv ,acceasi eroare pe display-ul placii de baza 55 !
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 11:11   #6
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

as mentiona ca este un Sistem Open Case foarte curat ! fara praf,am sa incerc si curatarea sloturilor de mem. si a mem desii sunt impecabile ....
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 11:16   #7
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,085
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

Hmm un posibil ESD atunci.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 11:17   #8
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

fara CPU > error 00
fara nici o memorie error>FE
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 12:50   #9
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

cred k placa e dusa sau ceva a patit...
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 12:58   #10
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,467
Mentioned: 90 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu vrei sa scoti bateria 30 min si sa o iei de la 0...
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 13:02   #11
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,914
Mentioned: 512 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Asculta sfatul lui Leco...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 13:06   #12
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,270
Mentioned: 92 Post(s)




Default

Ia fiecare dimm pe rand , nu e deloc exclus sa fi pocnit unul.

55 poti sa primesti si cand ai mizerie in socket, cand ti-a murit un canal la IMC sau cand ai strans ca talibanul de suruburi si ai indoit pcb-ul placii de baza
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 15:16   #13
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

am lasat placa o zii fara baterie la bios si deconectata, tot la fel face se opreste la 55
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 15:58   #14
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,467
Mentioned: 90 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nasol in cazul asta...
Me out of options.
Doar daca are 2x bios sa incerci sa muti jumperul pt bios 2.
Desi greu de crezut ca e bios corupt...
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 15:58   #15
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 60
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nenea ăsta a scos răcirea de pe CPU, a pus-o la loc dar nu a strâns-o tare și a scăpat de problemă.

Toată lumea văd că se ia de BIOS, dar din ce am mai văzut, problemele care apar din senin nu sunt de la BIOS. Dar na, dacă pe aici sunt numai OClock-eri cu sistemele duse la extrem, bineînțeles că se gândesc prima dată la BIOS.

De cele mai multe ori problemele sunt pur hardware (mecanice/electrice): plăci care nu stau bine în slot (asta mi s-a întâmplat mie de ex. cu placa de sunet), sloturi cu probleme, mufe de alimentare proaste etc.

Altul cu aceeași problemă

Quote:
Spent all day troubleshooting the problem and surpsingly I was able to fix the issue. What I think happened was the 8 pin power connector wasn't fully seated or the whole motherboard itself. I didnt want to fiddle with the motherboard too much but just taking it off then back on and inserting all of the connections back in seemed to do the job lol thank you for the response though, im sure you would have been a great help. Still surprising to me how I got a 55 code even though the ram or cpu wasn't the issue. Maybe the bolts that screw the motherboard into the base were not properly threaded which caused some sort of compression between the memory connectors for the DIMM slots. Amazing!
Scoate placa din computer, pune-o pe masă, pune cooler-ul stock daca-l mai ai, da' nu-l strânge ca să nu creezi tensiune în placă și pune bine cele două alimentări. Apoi bootează cu un slot de memorie ocupat (ia-le pe rând), fără placa video, vezi dacă trece de codul ăla.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"

Last edited by Dacus; 11-10-2018 at 16:27.
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 16:57   #16
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,467
Mentioned: 90 Post(s)

PC-ul meu

Default

OC-erii astia de pe aici, au avut prim miini zeci-sute de procesoare mb si memorii.

Daca citeai atent vedeai ca omul a scris:

"cand incerecam sa setez placile video ,dupa 1 reboot am primit cod eroare 55".

No further comments...
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 17:27   #17
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 534
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

poate ma puteti ajuta,in ceea ce priveste reparatia,am vb cu cei de la Asus Romania,care mi-au sugerat sa iau legatura cu vanzatorul,respectiv Cel.ro doar acesta putand sa trimita placa in Cehia unde ar fii un service care repara aceste placi! Problema este ca nu pot accesa formularul service deoarece placa a iesit din garantie de 30zile !!!
Orice sfat/idee/sugestie este binevenita ms.!!!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 18:11   #18
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 60
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
OC-erii astia de pe aici, au avut prim miini zeci-sute de procesoare mb si memorii.

Daca citeai atent vedeai ca omul a scris:

"cand incerecam sa setez placile video ,dupa 1 reboot am primit cod eroare 55".

No further comments...
Da, atât de multe le-au trecut prin mâini că niciunul n-a catadixit să dea vreun sfat la threadul anterior și se pare că e vorba de aceeași placă.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 18:45   #19
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,145
Mentioned: 82 Post(s)

PC-ul meu

Default

Faptul ca au o experienta mult peste ce pot gandi unii chiar de pe-aici nu-i face sa dea pe loc un diagnostic care se stabileste de obicei in laboratoare speciale, dupa proceduri specifice, care nu-s la indemana oricui.
Si nu cred ca vrei sa stii cat costa diagnoza si eventuala reparatie, pretul poate fi destul de piperat.
Eu as merge pe solutia de a remonta cpu doar cu un ventilator peste. La bootare cpu nu ajunge asa repede la temperatura extrema in aceste conditii.
Astfel poti exclude eventuala problema datorata presiunii exercitate de cooler. Pune memoriile tale pe alta platforma sa le testezi, pentru excluderea lor din ecuatie.
In ceea ce priveste garantia, deschide un rma si vezi cum te pot ajuta cei de la Asus. Daca ai putin noroc te alegi cu alta placa
kobro is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 18:46   #20
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,467
Mentioned: 90 Post(s)

PC-ul meu

Default

Oamenii mai au si alte treburi, fiecare ajuta cind si cum poate, cind vede, etc...

Poate nu toata lumea are/a avut acel model de placa de baza.

Eu evit sa mai cumpar ASUS, este a nu stiu cita placa de baza care aud ca moare la scurt timp dupa expirarea garantiei, in uultima perioada.

Var-miu este "Stan patitul", placa iesita cu 1 luna din garantie, la un restart NU a mai vrut sa plece sub nicio forma, am incercat eu orice, DEAD...
Oare nu cumva au pus un script in bios care dupa 37 luni de la prima alimentare mai prelungita sa moara placa?

Daca va exista cindva o sectiune dedicata "HELP, MY HARDWARE.....!", probabil vor fi mai usor de vazut problemele hardware ale colegilor si acestia avind sectiune dedicata, vor fi mai usor de ajutat.
Asa e greoi sa stai sa urmaresti tot forumul ca sa gasesti cite un coleg cu o problema hardware...

Daca tu crezi ca nici noi baietii de aici nu incercam sa ajutam...
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.

Last edited by DjLeco; 11-10-2018 at 18:51.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First look ? Asus Maximus IX Code, Asus Maximus IX Formula, Asus Prime Z270-A, Asus S LAB501 Articole 17 04-12-2016 15:15
ASUS Maximus VI Formula - Prezentare LAB501 Articole 3 01-08-2013 23:52

 
Forum Stats
Members: 7,952
Threads: 19,496
Posts: 599,496
Total Online: 258

Newest Member: oldkain

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by Boggy
- by stivut

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.