lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-01-2018, 23:49   #101
daniel060288
Member
 
daniel060288's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 147
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cum ne dam seama daca pc-ul a fost afectat?
Intreb pentru ca timp de cateva minute procesorul meu(1800x) a stat incarcat la 100% cu un proces pe care nu il recunosc si nici nu pot sa il inchid.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	100%.PNG
Views:	118
Size:	53.2 KB
ID:	61344  
daniel060288 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 00:19   #102
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,250
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Verifica cu Process Explorer ce anume din "system" il duce in incarcarea aia. Dupa ce dai properties asa ar trebui sa arate.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capturepm.JPG
Views:	96
Size:	104.9 KB
ID:	61345  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 00:27   #103
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,263
Mentioned: 231 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by EXxx View Post
incearca asa ceva :
Code:
$sourceNugetExe = "https://dist.nuget.org/win-x86-commandline/latest/nuget.exe"
$targetNugetExe = "$rootPath\nuget.exe"
Invoke-WebRequest $sourceNugetExe -OutFile $targetNugetExe
Set-Alias nuget $targetNugetExe -Scope Global -Verbose
Nicio schimbare. Îmi cere acelaşi lucru şi se împiedică în acelaşi loc.

Code:
Windows PowerShell
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

PS C:\WINDOWS\system32> $sourceNugetExe = "https://dist.nuget.org/win-x86-commandline/latest/nuget.exe"
PS C:\WINDOWS\system32> $targetNugetExe = "$rootPath\nuget.exe"
PS C:\WINDOWS\system32> Invoke-WebRequest $sourceNugetExe -OutFile $targetNugetExe
PS C:\WINDOWS\system32> Invoke-WebRequest $sourceNugetExe -OutFile $targetNugetExe -verbose
VERBOSE: GET https://dist.nuget.org/win-x86-commandline/latest/nuget.exe with 0-byte payload
VERBOSE: received 5059168-byte response of content type application/x-msdownload
PS C:\WINDOWS\system32> Set-Alias nuget $targetNugetExe -Scope Global -Verbose
VERBOSE: Performing the operation "Set Alias" on target "Name: nuget Value: \nuget.exe".
PS C:\WINDOWS\system32> Install-Module SpeculationControl

NuGet provider is required to continue
PowerShellGet requires NuGet provider version '2.8.5.201' or newer to interact with NuGet-based repositories. The NuGet
 provider must be available in 'C:\Program Files\PackageManagement\ProviderAssemblies' or
'C:\Users\war\AppData\Local\PackageManagement\ProviderAssemblies'. You can also install the NuGet provider by running
'Install-PackageProvider -Name NuGet -MinimumVersion 2.8.5.201 -Force'. Do you want PowerShellGet to install and import
 the NuGet provider now?
[Y] Yes  [N] No  [S] Suspend  [?] Help (default is "Y"): Y
PS C:\WINDOWS\system32> Install-PackageProvider -Name NuGet -MinimumVersion 2.8.5.201 -Force -verbose
VERBOSE: Using the provider 'Bootstrap' for searching packages.
VERBOSE: Finding the package 'Bootstrap::FindPackage' 'NuGet','','2.8.5.201','''.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '2' more
times.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '1' more
times.
LE: a venit şi eroarea:

Code:
PS C:\WINDOWS\system32> Install-PackageProvider -Name NuGet -MinimumVersion 2.8.5.201 -Force -verbose
VERBOSE: Using the provider 'Bootstrap' for searching packages.
VERBOSE: Finding the package 'Bootstrap::FindPackage' 'NuGet','','2.8.5.201','''.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '2' more
times.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '1' more
times.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '0' more
times.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '2' more
times.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '1' more
times.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '0' more
times.
WARNING: Unable to download the list of available providers. Check your internet connection.
Install-PackageProvider : No match was found for the specified search criteria for the provider 'NuGet'. The package
provider requires 'PackageManagement' and 'Provider' tags. Please check if the specified package has the tags.
At line:1 char:1
+ Install-PackageProvider -Name NuGet -MinimumVersion 2.8.5.201 -Force  ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : InvalidArgument: (Microsoft.Power...PackageProvider:InstallPackageProvider) [Install-Pac
   kageProvider], Exception
    + FullyQualifiedErrorId : NoMatchFoundForProvider,Microsoft.PowerShell.PackageManagement.Cmdlets.InstallPackagePro
   vider
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by war4peace; 10-01-2018 at 00:32.
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 02:11   #104
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nagybánya
Posts: 413
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut si eu update-ul vietii, mai bine nu il faceam, dar si asa cand se terminau alea 30 zile de pauza la update Windows-ul le-ar fi facut fortat oricum.

La modulul ala cu speculation control am dat de aceleasi problema ca war4peace, dar cred ca a mers apoi cand am dat in PowerShell "Set-ExecutionPolicy Bypass", apoi instructiunea "Install-Module SpeculationControl -verbose".
In fine, chiar si dupa aceasta etapa am avut clasicul screen cu linii rosii si false.
Performanta pe SSD a scazut ceva pe 4K (aia de conteaza in jocuri :P).

Cei de la Asus au scos update de bios pentru Z270 IX Apex azi, l-am instalat. Chestia e ca data biosului - chiar daca a fost urcat azi pe site la suport, e de acum vreo 2 saptamani
Nu imi dau seama ce a instalat nou, la FirmWare versiunea era cel putin la fel (in fine, eu fac update si separat din cand in cand), ceva oricum a facut, ca totul e acum fain frumos si cu verde si se pare ca performanta ca a scazut iar, 4K-ul pe SSD s-a dus si mai jos.
Pacat ca nu am placa video sa-mi dau seama in unigine si jocuri care e pierderea mai exact.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bios.JPG
Views:	60
Size:	421.1 KB
ID:	61346   Click image for larger version

Name:	intel_me-com.png
Views:	56
Size:	110.9 KB
ID:	61347   Click image for larger version

Name:	speculation.png
Views:	68
Size:	28.8 KB
ID:	61348   Click image for larger version

Name:	ssd_progr.png
Views:	60
Size:	218.8 KB
ID:	61349  
kvarq is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 06:41   #105
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,571
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si la mine.
Windows 10, version 1709

__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 09:39   #106
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 634
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

NVIDIA Releases 390.65 WHQL Game Ready Driver, Includes Mitigation Updates for Spectre
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 13:49   #107
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cei care vor sa lase aici biosi sa le pun microcode update. Doar daca aveti dual bios gen pentru ca nu stiu cat de stabil e noul microcode, mai ales pentru CPU-uri overclockabile.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 14:46   #108
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 856
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am dual bios la placa de bază, ce se întâmplă dacă de exemplu când fac update de bios ceva nu merge cum trebuie sau cade curentul in timp ce fac update ?
Intră automat pe celălalt bios ?
nu știu care e ordinea de accesare, când fac update de bios se rescrie doar unul sau ambele ?
Pot sa aleg ce bios vreau eu sa flash-uiesc dintre cele doua ?
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 14:48   #109
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Initializezi procedura de dual bios daca nu ai POST dupa flash. Dar nu vor fi probleme de genul, eventual daca vezi ca e instabil revii la microcode 22. Iti faci un backup in prealabil direct din Q-Flash (F8) la bootare pe tastatura. Il salvezi pe un stick formatat FAT32. Da-mi biosul sa-ti pun microcode.

Dual bios-ul nu functioneaza asa. Se permite flash doar pe prumul, al doilea e doar de backup si poti maxim sa ii faci update la cea mai noua versiune folosindul pe primul (la bootare tii apasat altF1- si o sa faca flash de pe primary pe cel de backup) asta ca sa fie cat mai nou. In rest manevra de flash daca placa de baza nu are switch-uri care sa permita fortarea reflashului in caz de fail se tine apasat power si se da reset din buton de cateva ori pana isi ia shutdown si reporneste automat de vreo doua ori.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 10-01-2018 at 14:53.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 14:57   #110
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 856
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu sunt acasă acum, mai spre seara ajung, după ora 16, dar pot lua biosul de pe site-ul Gigabyte, sau trebuie neapărat salvat cel de pe placa de baza ?
Am incercat să-l pun aici dar e prea mare fișierul, daca e mai târziu vb pe pm, cred că sunt offtopic.
Biosul poate fi descărcat de aici ultima versiune e F7
https://www.gigabyte.com/Motherboard...-10#support-dl
Dacă poți să-l faci rămân dator , cine știe când scot ăștia de la Gigi update.

Last edited by Danos; 10-01-2018 at 15:05.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 15:19   #111
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Il iau eu de pe site si ti-l las in inbox
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 15:27   #112
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 856
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Perfect, merci.
Încă o întrebare, ai zis că pe cpu overclock-abil e posibil sa nu fie stabile aceste microcoduri, afectează in rău stabilitatea sistemului? am 7700k.

Last edited by Danos; 10-01-2018 at 15:29.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 15:46   #113
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,264
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Testezi tu. Nu are nimeni de unde sa stie cum se comporta microcodul, nu ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 15:48   #114
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 856
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, văd eu cum se comportă după update, dar sper sa nu fie probleme.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 16:40   #115
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Perfect, merci.
Încă o întrebare, ai zis că pe cpu overclock-abil e posibil sa nu fie stabile aceste microcoduri, afectează in rău stabilitatea sistemului? am 7700k.
Iti ramane sa testezi. Daca nu-ti place faci reflash biosului care are implicit utimul microcode nepatchuit.


LE:

Pentru cine doreste sa-si faca update am pus aici microcode-urile de pe site-ul intel pentru toata seria de proace afectate. Daca va trebuie pentru amd mergeti la ei pe site si descarcati ultimele microcodes dupa care le extrageti in folder fix asa cum sunt ele in arhiva principala si executati "install.bat" folosind cmd cu drepturi de admin in folderul radacina. Daca va da un mesaj de genul "install completed with code 0" inseamna ca totul e in regula si puteti da restart. Dupa relogare folositi o aplicatie gen cpu-z sau hwinfo64 si o sa vedeti ca microcode-ul s-a updatat.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 10-01-2018 at 17:31.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 16:54   #116
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,207
Mentioned: 7 Post(s)




Default

Meltdown and Spectre
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	LL (1).jpg
Views:	132
Size:	42.0 KB
ID:	61350  
kagula323 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 17:43   #117
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru cine nu se descurca aveti un how to aici
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 18:34   #118
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 856
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Bennedict, ai făcut acel bios ? Nu am gasit nimic in mesagerie.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 18:35   #119
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,537
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca am un post scris cu rosu doua linii mai jos. Ai tot ce trebuie acolo.

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Iti ramane sa testezi. Daca nu-ti place faci reflash biosului care are implicit utimul microcode nepatchuit.


LE:

Pentru cine doreste sa-si faca update am pus aici microcode-urile de pe site-ul intel pentru toata seria de proace afectate. Daca va trebuie pentru amd mergeti la ei pe site si descarcati ultimele microcodes dupa care le extrageti in folder fix asa cum sunt ele in arhiva principala si executati "install.bat" folosind cmd cu drepturi de admin in folderul radacina. Daca va da un mesaj de genul "install completed with code 0" inseamna ca totul e in regula si puteti da restart. Dupa relogare folositi o aplicatie gen cpu-z sau hwinfo64 si o sa vedeti ca microcode-ul s-a updatat.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 18:51   #120
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 856
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bun, deci nu mai e nevoie de update bios, am inteles, mai intai sa fac niste benchmarks sa vad care va fi penalizarea de performanta dupa update .
Danos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 4902 15-12-2018 22:48
Efecte si motoare grafice poparamiro Placi video 22 13-09-2017 00:21
Comportamentul procesoarelor in jocuri poparamiro Procesoare si chipseturi 42 21-10-2009 22:58
Noutati de la INTEL DEVELOPER FORUM Micutzu Stiri 0 24-09-2009 09:11
Monitorizarea temperaturii procesoarelor Intel Core i7 si programe pentru testarea st Micutzu Articole 6 05-08-2009 15:06

 
Forum Stats
Members: 8,056
Threads: 19,890
Posts: 609,171
Total Online: 270

Newest Member: SBU

Latest Threads
- by brhams
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.