lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2018, 04:20   #1
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default Ajutor cu Arduino pentru 2 proiecte (momentan)

Am nevoie de ajutor cu personalizarea unor proiecte de Arduino. Chestiile pentru cineva priceput sunt simple ca "buna ziua", insa pentru mine ar insemna sa invat mai aprofundat codarea/ modificarea librariilor pe asa ceva si nu am timp.

Asa ca va cer voua ajutorul. Mentionez ca-s proiecte personale care n-au ca end-use vanzarea, iar daca unele din ele o vor sfarsi cumva asa pe site-uri gen OLX ca si chestie DIY, se va vorbi clar despre un eventual procent din vanzari.

Inainte s-o dau in tl;dr, hai sa zic si care-s proiectele astea.

1- Motorized Slider pentru videography / dolley time-lapse.

In clipa asta fac proiectul 3D pentru toate piesele care vor fi imprimate, dar ca s-o rezumam, ideal as avea nevoie de urmatorul lucru: Programat motor stepper (99% Nema17) cu Arduino pentru a fi controlat din potentiometru(super-slow -> f rapid). Va exista un LCD display insa care va trebui sa-mi arate cursa camerei cu urmatorii indici: timp estimat(inainte de a fi pornit, la valoarea respectiva a potentiometrului), (odata ce e pornittimp ramas pana la finalizarea cursei, (in timpul cursei procentaj de finalizare din cursa.

Sliderul va avea doua switch-uri in ambele capete care trebuie sa insemne "off" pentru stepper, plus "disable stepper" ca sa pot misca si ansamblul liber cu mana inainte sa-i dau iar "start". De asemenea va trebui sa pot alege intre stanga/dreapta ca directie de deplasare.

In momentul asta il dezvolt pentru un simplu motor de 12v /300rpm cu comanda dintr-un modul PWM care-mi arata procentajul din viteza. De-aici as putea sa-mi fac o lista estimativa cu fiecare procentaj = durata x, dar cu Arduino ar fi fain sa vad exact din prima cat ar dura cursa. Plus ca stepperele sunt foarte reliable in legatura cu miscarea. La un simplu motor DC durata o sa varieze in functie de load.

2- Asta e simplu de tot pentru cineva care e chiar si novice. Am o sonda de temperatura capabila de +1000C , iar pe un display de 4 caractere va trebuie sa-mi arate gradele in format xxxC. Librariile exista, am reusit chiar eu sa vad valorile in Serial Monitor, numai ca trebuie trimise corect pe display.

Sonda va fi montata pe evacuarea de la masina imediat dupa turbina, iar eu voi vedea temperatura respectiva in habitaclu.

Daca e cineva macar interesat voi posta ce piese am deja(sonde, controllere,
etc) pentru a cauta librariile necesare.

Chiar si ajutor de gen mura-n-gura va fi apreciat, nu ma deranjeaza sa bibilesc eu la cod daca pana la urma ajungem unde trebuie.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 10:28   #2
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Ca sa printezi pe display, trebuie sa stim ce display ai.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 13:42   #3
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru proiectul cu sliderul trebuie sa caut display-ul sa vad exact de care e, dar 99% e un 1602 de-asta: https://www.ebay.com/itm/Module-Disp...sAAOSw5cNYG5mh

Pentru senzorul de temperatura am asa:
Max6675 in care intra termocupla K-Type, iar ca display TM1637 cu 4 pini. Mai am pe undeva un display similar cu 5 pini, dar pana nu-l gasesc fizic nu stiu ce sa caut.

Evident, daca e mai usor de facut cu senzorul Y sau display-ul X decat ce am eu, dau comanda de altele. Oricum sunt cheap af, problema e doar ca vin greu.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 13:47   #4
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

http://www.techmonkeybusiness.com/tm...le-sketch.html
Fa programul asta ca sa fii sigur ca l-ai conectat bine si merge.
Apoi in codul tau adaugi liniile pana la void loop, de unde iei doar display.showNumberDec(NumStep) - care e instructiunea de afisare decimala, inlocuind variabila numstep cu ce ai tu.

Se poate printa temperatura si pe lcd 1602.
LE: Daca nu ai driver va fi 'a pain in the ass' conectivitatea 1602, asa ca iti recomand sa iti cumperi.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 12-03-2018 at 14:06.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 17:00   #5
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default Ajutor cu Arduino pentru 2 proiecte (momentan)

Display-ul are deja driver, partea proasta este ca trebuie sa il conectezi cu interfata paralela.

Cu adaptorul ala poti folosi protocol I2C which is neat [emoji4]

Referitor la primul proiect, pare interesant si as putea sa te ajut, depinde in cat timp vrei sa il faci. Stau cam prost cu timpul liber...

Nu prea inteleg ce vrei sa faci cu potentiometrul?
Mai degraba cred ca vrei rotary encoder pt programarea slider-ului.

Also, ai incercat sa cauti proiecte deja facute? Sunt sigur ca s-a mai gandit cineva la asta deja.

Poti pleca de la un proiect gata facut si sa il customizezi..




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master

Last edited by allexb; 12-03-2018 at 19:21.
allexb is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 20:14   #6
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Drazzy - Multam, o sa incerc zilele astea cand prind niste timp si vad daca-mi afiseaza. Tin minte ca incercasem un sketch demo pentru display-ul ala de 4 caractere si mergea. Numai ca n-am reusit sa combin cele doua (sonda>display).

Pe display ar trebui ca doar primele 3 caractere sa-mi arate temperatura(0-999), iar ultimul sa fie constant "C", de la Celsius. Dar asta e un detaliu minor de tweak-uit la final.

Am dat comanda de adaptoarele alea din link-ul tau pentru 1602.

@allexb - Graba nu exista deloc, de 2-3 ani vreau sa le fac. Plus ca sliderul in forma lui "beta" cu motor simplu DC si control PWM o sa poata fi folosit lejer.

Am cautat si-ti zic sincer ca ceva asa de simplu cum vreau eu sa fac nu am gasit. Gasesc ori Bluetooth enabled slider care mi se pare degeaba, ori gasesc un proiect care pare fain, dar nenea ala a folosit ecran cu touchscreen. Altul foloseste pentru control 4 switch-uri, si in functie de combinatia lor alegi o durata(stai cu chart-ul langa tine, nu e deloc intuitiv).

Adica mi s-ar parea mai simplu ca pentru unde vreau eu sa ajung sa fie luat de la zero.

Cand am zis potentiometu la rotary encoder ma refeream in cazul asta, adica un buton rotativ care sa nu faca altceva decat sa selecteze viteza (1-100), iar pe ecran sa se afiseze cat dureaza cursa la procentajul respectiv.

L.E. Am un Nema 17 de 1.8A si 52N.cm, o sa-mi trebuiasca un driver pentru el. Sa comand un A4988? Cu toate ca e cam la limita:

Quote:
It operates from 8 V to 35 V and can deliver up to approximately 1 A per phase without a heat sink or forced air flow (it is rated for 2 A per coil with sufficient additional cooling).
Ar mai fi namila asta: https://www.ebay.com/itm/4-5A-TB6600...oAAOSwGtRXz93W
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 12-03-2018 at 20:23.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 20:27   #7
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

pff, pai atunci vorbim peste 2 luni )) de lcd
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 20:30   #8
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 268
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sfat: pune un encoder magnetic/optic nu din alea mecanice.

LE: Daca nu vrei sa faci ceva comercial poti folosi ceva de genul: https://i.ebayimg.com/images/g/snwAA...BS/s-l1600.jpg astea se gasesc prin partea de scanner la multifunctionale bune de aruncat, avantajul principal e ca sunt destul de mici. Arunci motorasul si aia e.

Last edited by guest13; 12-03-2018 at 20:45.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 21:24   #9
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Drazzy, poate am noroc si-mi vin in cutia postala in 1-2 saptamani. It has happened before. )
@guest13, notat, multam. Referitor la treaba cu scannerul nu stiu la ce te referi, la controller/driver? Daca da am dubii ca ar tine un Nema17 de 2A in spate la ce motoras e legat pe el. S-ar putea chiar sa fac step-ul la curent sa duc motorul spre 24V if possible, ca sa am putere mai mare, mai ales daca vreau sa folosesc sliderul vertical. Sper sa-i fie usor sa ridice 3-4kg.

Daca nu gasesc o varianta de minim 3A mai ieftina, cred ca raman la ala de 5A @ 26Ron.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 23:13   #10
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 268
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

In link era un exemplu de encoder optic (partea aia cu rotita pusa pe pcb) pe care il obtii ieftin si se poate integra relativ usor cu un arduino.

Decat sa ii faci step-up la voltaj si sa cumperi si cine stie ce driver mai scump etc etc, cred ca e mai ieftin sa folosesti ceva gears, mai ales ca din ce inteleg tie nu iti trebuie viteza mare deci putere multa instant. Daca am recomandat mai devreme un encoder optic/magnetic, acum recomand o solutie mecanica pt. partea de motorizare
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2018, 08:08   #11
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am cautat encodere optice/magnetice foarte rapid pe Aliexpress si n-am gasit. Asa ca am luat doua encodere normale cu 4Ron, macar sa vina ceva curand. In caz ca gasesc optice/magnetice la pret rezonabil, o sa comand.

Partea cu gears e mai ineficienta decat un boost de voltaj. Boost-ul de voltaj creste si cuplul fizic al motorului, si top-rpm. Din cate vad pe net, in conditii normale, Nema17 atinge si 900rpm maxim. Viteza minima e aproape "infinita". Asta e un avantaj mare al folosirii unui stepper de-asta vs unui motor normal cu reductor.

Partile mecanice au pierderi destul de mari din cauza frictiunii. Decat Tico cu cutie in 18 viteze, mai bine Porsche cu 8.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2018, 10:00   #12
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tu cum vrei sa faci dolia sa se miste? Curea sau surub?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2018, 10:11   #13
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Curea GT2. In clipa asta mai am multe de construit/refacut, momentan ma joc, printez sa vad exact cum se potrivesc si apoi refac. Stadiul e pre-alpha. ) Picioarele sunt de refacut(sunt gandite pentru tija filetata de 8mm + picior reglabil printat care se infileteaza pe ea), e de refacut partea de control (din dreapta in prima poza, in stanga e motorul) de indata ce-mi vine mini controllerul(in clipa asta pe slider e varianta super simpla, pentru un controller PWM simplu de 3A, iar in poza7 pentru un controller cu display care insa e urias. Mai trebuie construiti scripetii pentru curea din laterale, samd.

Rulmentii liniari principali vor fi LM16UUOP, insa in poza 4 e si un rulment printabil, low friction. Am probat pe sina de aluminiu de 16mm si aluneca foarte fain. Dar tot pe aia de metal o sa ma bazez(vor fi introdusi in bearing holderele care sunt in poza cu camera plate, no2-3).

L.E. Am dat comanda de driverul asta. La aceiasi bani era asta care e mai fain, dar care e si absolut urias prin comparatie si nu ar avea unde naiba sa intre.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	59
Size:	56.3 KB
ID:	62033   Click image for larger version

Name:	2.JPG
Views:	60
Size:	102.7 KB
ID:	62034   Click image for larger version

Name:	3.JPG
Views:	58
Size:	99.2 KB
ID:	62035   Click image for larger version

Name:	4.JPG
Views:	56
Size:	80.0 KB
ID:	62036   Click image for larger version

Name:	5.JPG
Views:	45
Size:	130.4 KB
ID:	62037   Click image for larger version

Name:	6.JPG
Views:	54
Size:	84.0 KB
ID:	62038   Click image for larger version

Name:	7.JPG
Views:	49
Size:	98.4 KB
ID:	62039  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 13-03-2018 at 11:30.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2018, 23:57   #14
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,297
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

M-am abonat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2018, 20:56   #15
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
http://www.techmonkeybusiness.com/tm...le-sketch.html
Fa programul asta ca sa fii sigur ca l-ai conectat bine si merge.
Apoi in codul tau adaugi liniile pana la void loop, de unde iei doar display.showNumberDec(NumStep) - care e instructiunea de afisare decimala, inlocuind variabila numstep cu ce ai tu.
Ok, am legat Arduino si am rulat sketch-ul de test. Ecranul merge, afiseaza fara probleme. Codul pentru termocupla imi scoate in serial si am atasat imagine.

Ce nu inteleg eu de la tine este... well, cam tot. Treat me like a vegetable, please. )

Mai exact, ce nu inteleg e cum combin ambele librarii cu codurile ei, dupa cum urmeaza:

Code:
#include <TM1637Display.h>

const int CLK = 8; //Set the CLK pin connection to the display
const int DIO = 7; //Set the DIO pin connection to the display


int NumStep = 0;  //Variable to interate

TM1637Display display(CLK, DIO);  //set up the 4-Digit Display.

void setup()
{
  display.setBrightness(0x0a);  //set the diplay to maximum brightness
}


void loop()
{
  for(NumStep = 0; NumStep < 9999; NumStep++)  //Interrate NumStep
  {
    display.showNumberDec(NumStep); //Display the Variable value;
    delay(500);  //A half second delay between steps.
  }
}
Code:
// this example is public domain. enjoy!
// www.ladyada.net/learn/sensors/thermocouple

#include "max6675.h"

int thermoDO = 4;
int thermoCS = 5;
int thermoCLK = 6;

MAX6675 thermocouple(thermoCLK, thermoCS, thermoDO);
int vccPin = 3;
int gndPin = 2;
  
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  // use Arduino pins 
  pinMode(vccPin, OUTPUT); digitalWrite(vccPin, HIGH);
  pinMode(gndPin, OUTPUT); digitalWrite(gndPin, LOW);
  
  Serial.println("MAX6675 test");
  // wait for MAX chip to stabilize
  delay(500);
}

void loop() {
  // basic readout test, just print the current temp
  
   Serial.print("C = "); 
   Serial.println(thermocouple.readCelsius());
 
   delay(1000);
}

Logic ar fi, daca e in ordine cronologica, sa bag datele din codul termocuplei pentru a fi initializat inainte, apoi cele pentru display, iar unde ai zis tu, sa fie... asa?

Code:
display.showNumberDec(Serial.println(thermocouple.readCelsius()))
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tc1.JPG
Views:	37
Size:	179.6 KB
ID:	62069  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-03-2018 at 20:58.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2018, 21:25   #16
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hăhă, "l-am" facut sa mearga.

http://robojax.com/learn/arduino/?vi...max6675-thermo

Code:
#include "max6675.h"
#include 
#include 

int thermoDO = 4;
int thermoCS = 5;
int thermoCLK = 6;

// code for display 
#define CLK 2
#define DIO 3
#define TEST_DELAY   2000
TM1637Display display(CLK, DIO);
// code for display end

MAX6675 thermocouple(thermoCLK, thermoCS, thermoDO);
int vccPin = 3;
int gndPin = 2;
  
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  // use Arduino pins 
  pinMode(vccPin, OUTPUT); digitalWrite(vccPin, HIGH);
  pinMode(gndPin, OUTPUT); digitalWrite(gndPin, LOW);
  pinMode(10, OUTPUT);// set pin 10 as output

  Serial.println("Robojax: MAX6675 test");
  // wait for MAX chip to stabilize
  delay(500);
}

void loop() {
  // basic readout test, just print the current temp

// code for display
  display.setBrightness(0x0f);
    // All segments on
  uint8_t data[] = { 0x0, 0x0, 0x0, 0x0 };
  display.setSegments(data);
  delay(1);
  int temp = (int) thermocouple.readCelsius();
  display.showNumberDec(temp, true, 3, 0);
  // code for display end
   Serial.print("C = "); 
   Serial.println(thermocouple.readCelsius());
   Serial.print("F = ");
   Serial.println(thermocouple.readFahrenheit());

   // if temprature goes above 80.0C, turn the relay ON
   if(thermocouple.readCelsius() > 80.00){
    digitalWrite(10, LOW);// set pin 10 LOW
   }else{
    digitalWrite(10, HIGH);// set pin 10 HIGH
   }
    
 
   delay(1000);
}
Are si cod de releu acolo, ceea ce e fain. Pot sa pun un led care sa se aprinda daca depaseste o valoare prestabilita(aka "boss, turbo too hot").
Da, nu sunt 38C in camera. O sa-i fac un test sa vad ce precizie are la temperaturi mai mari si apoi revin cu o intrebare despre cum se poate... calibra.

Ce pot adauga ca pe ultimul caracter sa-mi arate constant C de la Celsius?

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-03-2018 at 21:29.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2018, 21:42   #17
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,297
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai două funcții, setup și loop, codul din ambele fișiere trebuie merged īn cele două funcții.
Mai īntāi pui de regulă ce ai nevoie să inițializezi mai īntāi, evident...

Code:
display.showNumberDec(Serial.println(thermocouple.readCelsius()))
Asta clar nu o să meargă așa, de regulă funcțiile primesc niște parametrii și fac return la o valoare.
Serial.println este ea īn sine o funcție, primește ca parametru ce īi returnează thermocouple.readCelsius() și printează respectiva valoare pe o linie nouă, cu enter.

Dacă te uiți la ce returnează
https://www.arduino.cc/en/Serial/Println
Quote:
size_t (long): println() returns the number of bytes written, though reading that number is optional
īți spune evident dacă a scris (mai exact cāți bytes a scris).



Deci dacă faci display.showNumberDec(Serial.println(thermocouple. readCelsius()))
asta probabil o să īți pună pe display īn loc de valoarea celsius, cāți bytes a scris funcția println.

Dacă vrei să pui pe display temperatura, atunci folosești direct ceva gen:
display.showNumberDec(thermocouple.readCelsius());

Īți recomand să folosești variabile peste tot, pentru a simplifica modul īn care īnțelegi codul, e și mai ușor de lucrat...
Adică dacă ai double MAX6675::readCelsius definită, īnseamnă că o să returneze un număr de tip double.

Așadar definești o variabilă:
Code:
double temperatura = 0;
apoi faci inițializările și apoi faci citirea:
Code:
temperatura = thermocouple.readCelsius();
Și abia apoi poți executa ceva gen:
Code:
display.showNumberDec(temperatura);
sau
Code:
Serial.println(temperatura);
Nu știu ce face showNumberDec, dar sună cam suspect acel Dec, se referă la decimals? Pentru că tu īi dai ca parametru un double, număr īn virgulă mobilă.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2018, 22:30   #18
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multam, usor usor ma prind cum sta treaba.

Pot pune doua perechi pe un arduino? Doua sonde si doua display-uri, fiecare afisand valoarea de la o sonda? Sa zicem valoarea de dupa intercooler si valoarea din evacuare?
Codurile in cazul asta le pun unul dupa altul (ce-am pus mai sus, apoi inca odata, cu pinii respectivi pentru a doua pereche)?

Unde pot vedea CPU Load-ul de pe Arduino? Sunt sigur ca ce fac eu cu proiectul asta e nimic pentru procul de pe el, dar sunt curios ce load inseamna asta.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2018, 23:47   #19
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Boggy iti sugerez sa incerci sa faci merge la cele 2, cum ti-a zis Arise. Daca iei tot coduri gata facute n-o sa stii sa le modifici, si deja la un cod stufos ti-e greu si sa-l intelegi (si trebuie sa intelegi ca sa stii ce sa modifici )

Poti sa pui cate vrei tu, atata timp cat ai pini liberi pe arduino. Ca sa afisezi C(celsius) vezi aici, nu stiu 100% daca o sa poti pe displayul ala (in continuarea numarului), pe LCD e mult mai simplu.

Ti le-am unit eu in notepad, ia vezi daca merge.
Code:
#include "max6675.h"
#include <TM1637Display.h>
int thermoDO = 4;
int thermoCS = 5;
int thermoCLK = 6;
const int CLK = 8; //Set the CLK pin connection to the display
const int DIO = 7; //Set the DIO pin connection to the display
int NumStep = 0;  //Variable to interate
MAX6675 thermocouple(thermoCLK, thermoCS, thermoDO);
TM1637Display display(CLK, DIO);  //set up the 4-Digit Display.
int vccPin = 3;
int gndPin = 2;
  
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  // use Arduino pins 
  pinMode(vccPin, OUTPUT); digitalWrite(vccPin, HIGH);
  pinMode(gndPin, OUTPUT); digitalWrite(gndPin, LOW);
  
  Serial.println("MAX6675 test");
  // wait for MAX chip to stabilize
  delay(500);
  display.setBrightness(0x0a);  //set the diplay to maximum brightness
}

void loop() {
  // basic readout test, just print the current temp
  
   Serial.print("C = "); 
   Serial.println(thermocouple.readCelsius());
	NumStep=thermocouple.readCelsius();
 	display.showNumberDec(NumStep);
   delay(1000);
}
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 19-03-2018 at 00:01.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 00:39   #20
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 268
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca sa iti arate mereu C la urma incearca sa adaugi :
.....
data[3]= display.encodeDigit(12);
display.setSegments(data);
....
guest13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arduino anybody? hellfish Modding 112 17-07-2017 23:21
Vor fi anuntate noi proiecte pentru universul Deus Ex LAB501 Nivelul2 0 03-06-2016 18:30
Arduino Projects + Electronica Boggy Zona libera 3 07-07-2015 11:33

 
Forum Stats
Members: 7,904
Threads: 19,302
Posts: 595,079
Total Online: 427

Newest Member: iatcriss2005

Latest Threads
- by Kspic
- by matose
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.