lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-08-2018, 14:52   #3281
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,590
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

L-am reinstalat.

Puteam sa intru in bios sau cu F11 in boot screen.

Era black screen cu cursorul care clipea in colt, nu lua nici o comanda in afara de CTRL+ALT+DEL = restart.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 20:47   #3282
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,115
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

aveai repair in el... sau recovery point...
singur de nebun nu crapa, ai facut tu ceva.
de regula la black screen sunt cateva fix-uri iar daca nu intra in safemod sub nici o forma cam atunci poti sa te intrebi ca e crapat definitiv dar se poate salva si asa dar e ideal sa ai usb cu iso pe el sa dai repair de acolo.
black screenul 90% din cazuri e din cauza lui explorer.exe sau ceva din user profile belit.

Last edited by agarici cu pedale; 03-08-2018 at 21:15.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 21:30   #3283
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,590
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

I-am dat restore....nimic, i-am dat startup repair......nimic.

A crapat din senin. L-am stins aseara pe la ora 1 si azi dimineata pe la 10 cand i-am dat drumu....black screen....nu boota nicicum.

De pe usb de instalare am incercat sa-l repar si nu a mers, era ca si cum nu ar fi fost instalat nimic pe SSD.
In fine nu am pierdut date ca pe SSD nu tin numa OS, Steam si cateva programe.

Dar e primul OS la care patesc asa ceva.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:

Last edited by Otman; 03-08-2018 at 21:33.
Otman is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 22:03   #3284
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca sa mearga trebuie sa-i dai repair de vreo trei ori desi zice ca nu repara nimic, de cele mai multe ori functioneaza.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 09:21   #3285
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,115
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Boot-ul niciodata nu se fute din senin decat daca-i tai curentul sau update-uri daca nu ajung sa se instaleze pana la final (adica il intrerupi)
User profile-ul se fute de regula de la cracked stuff si modificari diferite sau alte cazuri in care modifici OS-ul.

Ieri mi-am futat drepturile de admin de pe user local pe laptop-ul de la munca de nu mai mergea nimic, am facut reinstall total dar stiu de la ce a fost Adobe pro craked.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 11:06   #3286
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,590
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hai ma...nu umblu in somn sa lucrez la pc fara sa stiu.

Am fost la PC pana la 1 noaptea, surf net/youtube, nu am lucrat la setari, update-uri....nimic de genu asta.

I-am dat shut down, s-a stins singur, fara update-uri nimic, nimeni nu a mai lucrat la el pana l-am pornit eu pe la 10 dimineata.

Era mort....deci se poate.

Sa fim seriosi, vorbim de Windows, orice e posibil.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 23:30   #3287
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 648
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to doru
Default

Din ce īnțeleg, secvența de boot se īntrerupea după UEFI/Bios, deci, dacă ar fi fost w7, fixmbr ar fi rezolvat problema. Scuze de offtopic...
doru is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 23:34   #3288
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,143
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ba, unii chiar o iau pe aratura. Atat windows 10 cat si windows 7 cat si 8 au modul de boot UEFI (cu sistem GPT) si BIOS (cu sistem MBR). Pe toate aceste variante merge fixmbr si fixboot daca ai MBR. Daca nu, ai cealalta functie de FIX. Asta e la fel de valabil pe 10 cat si pe 7.

Am 200-300 de computere in gradina, daca ar face atatea probleme windows 10 cate credeti voi ca fac, m-as face florar, sigur nu as repara toata ziua pe windows 10.

Dar na, folositi variante *****e de windows 10 fara sa stiti ce faceti si veniti si va plangeti ca nenea MS nu vrea sa aveti voi windows 7, FFS!

Ca sa nu mai zic ca nici jumate din cei care se plang aici nu au licenta de windows si folosesc tot felul de loaderi ca sa apara ca e cu licenta, dupa care se planga ca nu mai porneste computerul dupa ceva timp. Serios? Dupa ce ai injectat cod strain in boot nu iti mai merge compul calumea? Wow... ce descoperire.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 04-08-2018 at 23:37.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 23:44   #3289
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,810
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Mere foarte ok si nelegitim, totul e sa stii sa-l folosesti, ce sa lasi activ, ce nu, oricum se va transforma in serviciu cu timpul...un mare fas... si nu, nu e o problema ca el face cat o " paine" adrevarata , atata timp cat, venitul mediu a > 55% din tara e 2-3 felii , deci da-i in plm pe toti...sau ca tot e la moda...cu drag
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2018, 02:11   #3290
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,946
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca ar fi sa iau W10 acum pe platforma mea, daca schimb platforma (mobo/cpu/ram/gpu) o sa ceara alta licenta sau pot suna la ei sa-mi activeze pe cea noua?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2018, 02:19   #3291
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,129
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

mi se pare ca poti transfera licenta pe alt hw daca ititransformi key-ul in key digital (logare cu cont micromoale)
https://support.microsoft.com/en-us/...ardware-change
https://www.howtogeek.com/226510/how...%99s-hardware/
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2018, 12:49   #3292
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,143
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Daca ar fi sa iau W10 acum pe platforma mea, daca schimb platforma (mobo/cpu/ram/gpu) o sa ceara alta licenta sau pot suna la ei sa-mi activeze pe cea noua?
Trebuie sa iti iei licenta Retail si poti sa schimbi platforma cat vrei.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2018, 14:37   #3293
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,810
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Da si ai doar pe un pc la un moment dat, nu e multivolum )

Cu toate ca ea costa mai mult can un OEM!
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2018, 14:49   #3294
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu va mai stoarceti creierii dupa licente. Absolut orice versiune de 10 se poate activa cu licenta digitala permanenta fie ca e vorba de Enterprise, Pro, sau Workstation.




E legal si gratis! )
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 05-08-2018 at 14:57.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 21:56   #3295
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,872
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Windows a instalat automat Realtek HD audio, desi placa de sunet e conexant. Acum Realtek HD audio imi face spikeuri de 99% disk. Partea cool e ca nu apare in programs & apps, deci n-am uninstall la el. Nici in device manager nu apare.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 07-08-2018 at 22:13.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 10:43   #3296
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,115
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

in device manager dai uninstal si cu bifa pe delete driver
pui driverul de pe site audio
restart
have a nice day

eventual si delete din folderul root la realtek

de preferat pe sistemele cu probleme de genul acesta sa dai si urmatorul lucru: advance system setings - hardware tab - device installation settings si dai pe NO sa nu mai faca update la driveri aiurea.

Last edited by agarici cu pedale; 08-08-2018 at 10:54.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 11:17   #3297
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,129
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
advance system setings - hardware tab - device installation settings si dai pe NO sa nu mai faca update la driveri aiurea.
Asta e primul lucru ce trebuie facut dupa ce instalezi Win

Si asta de pe vremea Win 7, nu de acum.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 08-08-2018 at 11:21.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 13:57   #3298
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,872
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Pana acum n-am avut probleme cu driveri aiurea, totusi, de unde pana unde mi-a instalat realtek pe un laptop cu conexant ?

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
in device manager dai uninstal si cu bifa pe delete driver
pui driverul de pe site audio
restart
have a nice day

eventual si delete din folderul root la realtek
In device manager apare doar conexant, nimic de realtek audio. I-am dat delete din appdata/roaming/microsoft/realtek hd audio, sa vedem daca mai apare
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 22:03   #3299
carcozep
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,371
Mentioned: 32 Post(s)


Default

Intel Preps New H310 Chipset Revision With Windows 7 Support For Coffee Lake
Quote:
The chipset will ship with Windows 7 x32/x64 drivers for Intel Management Engine Interface, Intel Rapid Storage Technology (SATA), and Intel USB 3.0 drivers. Meanwhile, motherboard makers will have to outfit their products with appropriate Windows 7-compatible drivers for audio and GbE chips they use. Unfortunately, Intel does not seem to plan releasing Windows 7 drivers for its latest iGPUs, so PCs running Intel's Coffee Lake on the H310C (H310 R2.0) and Windows 7 will have to use a discrete graphics card instead.
Oh shoot! Nu v-a iesit schema sa limitati artificial suportul pentru Windows 10? Aproape ca vars o lacrima...NOT!
carcozep is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 11:24   #3300
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,619
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Help needed, I'm stuck.

Se dă un laptop Lenovo Yoga 300. SSD intern de 32Gb. A venit cu win 10 home x86 īn limba germană. Are doar 2 gb ram. Laptopul e cumpărat din Germania. A avut parolă pe contul de utilizator, nu se mai știe parola, i-am dat reset din meniul de recovery, a dat ceva eroare. Vreau să reinstalez windows. Am un DVD extern usb și un stick usb. La boot, īn mod UEFI nu īmi recunoaște niciun device iar īn mod legacy le vede dar zice că hdd-ul nu suporta boot īn acest mod. Am făcut un stick bootabil UEFI, la fel, nu vede stickul, zice no bootable media. Am convertit ssd-ul intern īn MBR cu diskpart și fuckme, zice la fel, may not support booting to this disk.
At this point, am ramas fara idei. Halp?

L.E. - pot să instalez win 10 x64, īn mod legacy / UEFI first, dar laptopul are doar 2 gb ram. De ce nu mă lasă să pun x86?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2018-08-13 at 11.13.36 (1).jpeg
Views:	31
Size:	168.1 KB
ID:	63592   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2018-08-13 at 11.13.36 (2).jpeg
Views:	31
Size:	152.1 KB
ID:	63593   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2018-08-13 at 11.13.36.jpeg
Views:	29
Size:	252.5 KB
ID:	63594   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2018-08-13 at 11.14.57.jpeg
Views:	30
Size:	160.0 KB
ID:	63595  
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!

Last edited by Hemisphere; 13-08-2018 at 11:31.
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 8 madalin Software 1143 07-05-2018 07:31
Windows chel suzuki Overclocking & benchmarking 33 17-07-2014 12:10
Problema Windows TokyoMode Procesoare si chipseturi 5 05-05-2014 15:53
Windows 7 RTM Monstru Software 119 07-11-2010 17:38
Windows 7 GOD Mod Monstru Software 8 25-01-2010 19:03

 
Forum Stats
Members: 7,906
Threads: 19,306
Posts: 595,226
Total Online: 274

Newest Member: lovenoe

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.