lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-11-2020, 12:31   #1
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default Ciudatenie Ryzen 3600

Salut . Am si eu o ciudatenie si nu stiu cum sa ii dau de cap ,
am facut un PC cu Ryzen 3600 + Pb gygabyte b550M aorus elite +16 G ram la 3600 si am urmatoarea problema :
- dupa ce am instalat totul procesorul statea in 1,416 V si 60 grade aproape tot timpul iar in Metro Exodus (jucat pe extreme 1080) temperatura urca pana la 95 grade ....orce am incercat nu am reusit sa ii cobor temperatura si voltajul dar jocul merge intre 55-60 FPS
- am gasit un cooler pe apa prin lucrurile mele vechi dar avea prinderi doar pe AM3 si dupa dat cu flexu si bormasina am reusit sa il pun sus
- acum curios ca voltaju si temperatura procesorului au revenit la normal ( voltaju intre 0,400v - 1,425 si temperatura este mei mult de cat ok 35 grade in idle si nu urca mai mult de 70 grade in joc ) dar jocul nu mai ru leaza la mai mult de 30 FPS chiar daca am mai scazut de la extrem la ultra setarile video din joc si am si setat placa video pe oc din softul
celor de la AMD .
Nu mai stiu ce sa fac ...placa video nu vreau sa o fortez .....si ce imi pare ciudat este ca acest procesor cu cât a re temperatura mai mare cu atit ia mai mult voltaj ...nu mai inteleg nimic ....

Last edited by calin_ci; 04-11-2020 at 12:35.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 14:10   #2
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,610
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu



Default

ce placa video ai? cu gtx 1080ti aveam in jur de 50-70fps.

Legat de temperaturi, opreste PBO din bios si vezi daca e vreo diferenta.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 3700x, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 14:19   #3
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Rx Vega 64 Sapphire Nitro+
Acum cu acest cooler temperaturile sunt ok ....dar nu maimult de 30 FPS ..inainte desi avem temperaturile mari la procesor aveam intre 60-70 FPS .....iar placa video este rece nu urca mai mult de 60 grade
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 14:22   #4
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,907
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu

Default

Resetează setările BIOS pentru Procesor, lasă totul auto și vezi ce și cum merge. Eventual fă un update de BIOS dacă nu e ultimul.
__________________
We are here to laugh at the odds and live our live so well that Death will tremble to take us
fubu is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 14:27   #5
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Biosul este ultumul...am facut update ..am resetat biosul ....ii pus totul pe auto .....acum procesoru sta in idle la 35 de grade iar in joc nu urma mai mult de 70 .....dar jocul nu mai merge mai mult de 30 fps si mai are si caderi la 15 - 20 fps .....o sa pun iarasi cooleru stock sa vad ...
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2020, 15:14   #6
CecilTheDragon
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)


Default

1.425 voltaj normal?
Al meu merge la 1.2 si procesoarele astea merg subvoltate chiar si mai jos.
CecilTheDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2020, 21:34   #7
kruder
Senior Member
 
kruder's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: BV
Posts: 402
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Probabil ai vsync on fara monitor cu freesync
__________________
MAGGOTS !!
kruder is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2020, 21:20   #8
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Volajul nu sta fix la 1,425 variaza intre 0,200v si 1,425.....nu stiu cum trebuie sa fie ...fix sau sa varieze.....problema e ca nu inteleg cu se faca ca daca cu , cooleru stock aveam temperaturi mari la procesor si voltaj si 1,416 permanent dar avem in Metro exodus intre 60 si 70 fps iar dupe ce schimb cooleru cu unu pe apa ...am temperaturi normale la procesor , voltajul nu mai sta fix la 1,416 da in joc nu mai am mai mult de 30 fps....asta fara sa fac nici o schimbare decat cooleru ...
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2020, 21:40   #9
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 208
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

pune locatia ta, poate gasesti colegi de forum sa te ajute la fata locului cu alta MB
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2020, 22:22   #10
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,561
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by calin_ci View Post
Volajul nu sta fix la 1,425 variaza intre 0,200v si 1,425.....nu stiu cum trebuie sa fie ...fix sau sa varieze.....problema e ca nu inteleg cu se faca ca daca cu , cooleru stock aveam temperaturi mari la procesor si voltaj si 1,416 permanent dar avem in Metro exodus intre 60 si 70 fps iar dupe ce schimb cooleru cu unu pe apa ...am temperaturi normale la procesor , voltajul nu mai sta fix la 1,416 da in joc nu mai am mai mult de 30 fps....asta fara sa fac nici o schimbare decat cooleru ...
Trebuie sa varieze in functie de ce face procul in momentul respectiv.
Cu ce monitorizezi ? cu MSI Afterburner/RTSS + HWinfo64 poti vedea in timp real cu overlay chestii precum voltaj, boost, frecventa, temperaturi etc. Eu il am setat sa arate asa:
www.youtube.com/watch?v=r78D6hIH-Fk

Ai incercat un default la Catalyst ? sa nu ai vreo limitare precum AMD FRTC sau vsync. Eu am setat limita de 58 fps in jocul ala, sa nu ai si tu asa ceva activat.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”

Last edited by droopy_ro; 09-11-2020 at 22:28.
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2020, 23:18   #11
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)


Default

cu SIV din Aorus APP Center ..... totul este pe default .....acum am comandat alt SSD Nvme .....Maiine ajunge ..incerc si cu asta ..pentru ca suspectez ca ceva ii de acolo ....am doua ssd unu ii un samsung PM 981a de 250 ( pentru windows ) si am mai pus unu tot samsung dar Pm 991 si am avut ceva probleme in al recunoaste pe al doilea .....( pe care este instalat si jocul ) si ce ii mai ciudat ca dupa ce am pus al doilea ssd se to bloca calculatorul la bootare sau daca ii dadeam shut down calculatoru se stingea dupa 2 minute .....apoi am facut un reset de bios si totul a revenit la normal ,dar hdd sentinel imi spune ca ssd-ul mai are 80% viata desi are 7 zile de functionare ..............incerc si asta

Last edited by calin_ci; 09-11-2020 at 23:23.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2020, 00:16   #12
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,561
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca, poate ai si alta problema. Dar nu o sa ai 30 fps locked din cauza SSDului niciodata.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Ryzen 3000 ? Part V ? AMD Ryzen 5 3600X, AMD Ryzen 5 3600 & AMD Ryzen 5 3400G LAB501 Articole 15 30-07-2019 19:42

 
Forum Stats
Members: 9,040
Threads: 24,281
Posts: 721,638
Total Online: 1736

Newest Member: Lopa

Latest Threads
- by Tile
- by Monstru
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.