lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-10-2017, 01:13   #241
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,695
Mentioned: 1059 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Multumesc.

In cazul in care imi fac configurarea routerul asa cum o vreau, o pot transfera 1 la 1 pe noul router? Chiar daca noul router are mai multe porturi, ma intereseaza in principiu daca rezervarile DHCP statice le pot transfera. Folosesc tot functia de backup, dupa care dau restore?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2017, 01:27   #242
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

In consola "/export compact file=cevreitu", copiezi fisieru pe desktop, il deschizi cu notepad si te prinzi tu de acolo.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2017, 20:28   #243
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,776
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

De vreo 2-3 săptămâni am latenţe mari şi în ultimele zile am tot luat deconectări de pe serverele Blizzard. Un traceroute către serverele lor zice asta:
Quote:
Tracing route to 185.60.112.157 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms router.asus.com [192.168.1.10]
2 3 ms 3 ms 4 ms 10.0.0.1
3 21 ms 22 ms 20 ms 10.30.3.1
4 42 ms 42 ms 36 ms xr01.londra.rdsnet.ro [10.220.134.206]
5 37 ms 46 ms 44 ms 195.66.226.234
6 47 ms 51 ms 42 ms ae1-br01-eqld5.blizzardonline.net [137.221.79.33]
7 55 ms 58 ms 59 ms 137.221.65.30
8 45 ms 42 ms 44 ms 37.244.10.103
9 48 ms 41 ms 53 ms 185.60.112.157

Trace complete.
Să fie de la ei? Să fie de la mine?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2017, 20:33   #244
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Trage asta si lasa-l sa mearga cel putin cateva ore. De preferat sa prinda si macar un disconnect.

http://winmtr.net/
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2017, 23:38   #245
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,695
Mentioned: 1059 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

A ajuns asta mic si negru, l-am configurat cat de cat, maine il pun in rack. Acum sta prea multa lume pe net.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 00:20   #246
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nais !
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 12:47   #247
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,695
Mentioned: 1059 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Asta e testul cu noul router. Lumea folosea netul normal cand i-am dat testul, deci este si asta de tinut minte.

Nu merge pe 12v. Adica merge... dar nu mai merge AP-ul conectat prin PoE out daca leg 12v. Am pus pe 24v si merge AP-ul. Am pus inapoi UPS-ul de 220v.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2017, 00:23   #248
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,776
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by korby View Post
De vreo 2-3 săptămâni am latenţe mari şi în ultimele zile am tot luat deconectări de pe serverele Blizzard. Un traceroute către serverele lor zice asta:

Să fie de la ei? Să fie de la mine?
Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
Trage asta si lasa-l sa mearga cel putin cateva ore. De preferat sa prinda si macar un disconnect.

http://winmtr.net/
Între timp am încercat un test cu WinMTR, n-am văzut nimic suspect în rezultate. Router-ul e setat să-şi facă un reboot odată pe săptămână. Am dat factory reset, am schimbat cabluri, am încercat DNS-uri de la Cisco. Aceleaşi rezultate, plus deconectări foarte frecvente când foloseam aceste DNS-uri - doar în WoW, în restul activităţilor de pe 'net ba chiar parcă s-a mişcat mai bine, un pic mai snappy, viteze mai bune la upload-ul torrentelor, etc.
Mâine o să încerc şi alt router/switch.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 02:08   #249
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,224
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Un cleşte sertizor pentru CAT5+CAT6 de calitate medie şi la preţ bun unde găsesc? Pun în medie o mufă pe deceniu, cerinţa e să funcţioneze şi atât.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 02:25   #250
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,249
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am asa ceva https://www.emag.ro/cleste-sertizat-.../pd/D5ZMW3BBM/
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 12:10   #251
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Gasesti la 10-30 lei la Vitacom / conectica.ro
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 15:39   #252
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,224
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

@vibeup Sa fim seriosi, eu zic de mufat o data la 10 ani si tu imi recomanzi un cleste profesional?
@gogusrl multumesc, aveam drum prin zona oricum, o sa trec luni-marti sa iau.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 16:43   #253
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,249
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu il luasem cu 65 de lei de la vitacom acum 5 ani. Ceva mai ieftin
http://www.vitacom.ro/piese-de-schim...it-cp-373.html
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 17:17   #254
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

eu ziceam de chestii de genu asta : https://conectica.ro/retelistica/scu...value-25998791
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 20:11   #255
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Fix unu de ala am avut si eu pana am trecut la altul, o sa te tina o tona de timp iar in cel mai rau caz futi lama daca tai alte cabluri in afara de retele dar se schimb usor.
Tre sa-mi caut si eu o lama la al meu.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 22:48   #256
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,224
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Perfect, mersi mult, o să comand. Niţel offtopic dar va trebui să dau câteva găuri în casă, prin perete dintr-ăla "de umplutură" (adică nu structură de rezistenţă) şi în cant de lemn de uşi interioare, aşa că îmi trebuie şi o bormaşină - tot aşa ieftină şi pentru 10 găuri per deceniu. Dacă ştie cineva, eu sunt clei la de-astea.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 22:56   #257
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,218
Mentioned: 677 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Perfect, mersi mult, o să comand. Niţel offtopic dar va trebui să dau câteva găuri în casă, prin perete dintr-ăla "de umplutură" (adică nu structură de rezistenţă) şi în cant de lemn de uşi interioare, aşa că îmi trebuie şi o bormaşină - tot aşa ieftină şi pentru 10 găuri per deceniu. Dacă ştie cineva, eu sunt clei la de-astea.
Buget? Ca best bang for the buck ar fi asta: https://www.dedeman.ro/cluj-napoca/c...00-w/p/7001240

Numai ca vezi ca e cu mandrina SDS. Dar dai gauri si cu carota in beton lejer.

L.E. La o recitire a ce-ai scris cred ca mai mult te coafeaza o de-asta cordless:

https://www.dedeman.ro/cluj-napoca/m...5-ah/p/1042947

Are si percutie in caz ca va trebui sa dai vreodata gaura in beton, iar la 50nM cuplu e suficient de puternica sa trebuiasca sa tii bine de ea. Mandrina e normala, nu te limiteaza la SDS. Eu o am pe aia de generatia trecuta, 14.4v cu 36nM si mi s-a parut fenomenala pentru banii dati pe ea. N-am intalnit pana acum chestie pe care sa n-o desfaca sau sa dea de greu la gauri, chiar si cu carota de 60mm in lemn. Cu un acumulator am desfacut/pus la loc jumatate din compartimentul motor de la masina. Acum imi face cu ochii asta de 18V, dar ma sacaie ca are doar un acumulator. Daca zici ca dai o gaura pe deceniu s-ar putea sa nu te deranjeze asta, oricum tine foarte mult unul.

La 237 Ron e pomana.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-11-2017 at 23:17.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 23:03   #258
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai grija la gauri sa nu dai in profil si sa nimeresti un cablu de electriciatate ca o sa te ia "rasul instant"
Practic orice bormasina cheap si un prelungitor iti ajunge, doar sa ai burghoiu de lem si pereti.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 23:28   #259
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,224
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Buget? Ca best bang for the buck ar fi asta: https://www.dedeman.ro/cluj-napoca/c...00-w/p/7001240

Numai ca vezi ca e cu mandrina SDS. Dar dai gauri si cu carota in beton lejer.

L.E. La o recitire a ce-ai scris cred ca mai mult te coafeaza o de-asta cordless:

https://www.dedeman.ro/cluj-napoca/m...5-ah/p/1042947

Are si percutie in caz ca va trebui sa dai vreodata gaura in beton, iar la 50nM cuplu e suficient de puternica sa trebuiasca sa tii bine de ea. Mandrina e normala, nu te limiteaza la SDS. Eu o am pe aia de generatia trecuta, 14.4v cu 36nM si mi s-a parut fenomenala pentru banii dati pe ea. N-am intalnit pana acum chestie pe care sa n-o desfaca sau sa dea de greu la gauri, chiar si cu carota de 60mm in lemn. Cu un acumulator am desfacut/pus la loc jumatate din compartimentul motor de la masina. Acum imi face cu ochii asta de 18V, dar ma sacaie ca are doar un acumulator. Daca zici ca dai o gaura pe deceniu s-ar putea sa nu te deranjeze asta, oricum tine foarte mult unul.

La 237 Ron e pomana.
Da, e OK, exact ce îmi trebuie. Presupun că nu vine cu set de burghie, o să-mi trebuiască și de-alea.

@agarici cu pedale unde dau găuri nu e nimic, de-aia le și dau, că trebuie să trec atât cablul de rețea cât și cablul de curent. Totul ca să pun un NAS în debara
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 23:32   #260
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,218
Mentioned: 677 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vine si cu ceva burghie si bituri, vezi in pozele cu cutia desfacuta. Daca vrei burghie de aruncat, Aliexpress, 1$ 10bucati. Daca vrei burghie bune mai ales pentru dat in metal, Bosch HSS, tot in Dedeman. Vreo 3-4 Ron 2x bucati de 3mm de ex. Dar musca foarte bine.

Si nu-ti trebuie neaparat de toate dimensiunile, poti sa iei de 3 si 5mm Bosch, si daca e sa vrei gaura mai mare maresti cu de-alea de mantuiala la 1$.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,048
Threads: 19,848
Posts: 608,118
Total Online: 305

Newest Member: 1337

Latest Threads
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.