lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-01-2015, 03:39   #1
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Post Gigabyte GA-X48-DQ6 dead ?

Salut dragi forumisti ! Am o problema cu o placa de baza Gigabyte GA-X48-DQ6 si nu pot sa ii dau de capat... Cand dau drumul la calculator placa de baza nu mai scoate beep-ul ala de inceput in schimb ventilatoare si ledurile functioneaza dar nu mai imi apare nimic... Placa a functionat o perioada nu am avut probleme cu ea... Nu i-am facut overclok... Daca cineva ma poate ajuta sa imi zica ce are sau cum pot sa o fac sa functioneze mi-ar fi de mare ajutor... (parca nu as arunca-o in cel mai rau caz i-as da de cap si as vinde-o pe ebay).
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi

Last edited by elmysterio; 09-01-2015 at 03:42.
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 08:47   #2
Seatpower
Senior Member
 
Seatpower's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bucuresti
Posts: 5,247
Mentioned: 50 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by elmysterio View Post
(parca nu as arunca-o in cel mai rau caz i-as da de cap si as vinde-o pe ebay).
Iei in jur de 10 euro pe ea functionala pe ebay.

Last edited by Seatpower; 09-01-2015 at 10:12.
Seatpower is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 20:04   #3
mihaim1980
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 375
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mihaim1980
Default

Verifica daca CPU si RAM sunt ok. Eventual si sursa.
__________________
mihaim1980 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 22:19   #4
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,309
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

ia si curata contactele bine de la ram si din slot cu un penson si alcool izopropilic
.. eventual incearca cu alta pl video
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, Gigabyte GTX1060 3GB, Samsung 970 Evo 250GB, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 03:27   #5
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mihaim1980 View Post
Verifica daca CPU si RAM sunt ok. Eventual si sursa.
Quote:
Originally Posted by [Wanted] View Post
ia si curata contactele bine de la ram si din slot cu un penson si alcool izopropilic
.. eventual incearca cu alta pl video
Am incercat procesorul ramii si placa video pe un Asus P5k premium si functioneaza perfect....
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 10:47   #6
mihaim1980
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 375
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mihaim1980
Default

Vezi și sursa. Și încearcă și ce a spus wanted
__________________
mihaim1980 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 10:58   #7
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mihaim1980 View Post
Vezi și sursa. Și încearcă și ce a spus wanted
Man si sursa e ok pe platforma cealalta ... Acuma sa vad de unde gasesc alcool izopropilic... Am sa caut pe ebay ....
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 13:29   #8
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,029
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Alcool izopropilic gasesti pe ocazii...
In ceea ce priveste placa ta, as baga mana-n foc ca e de la northbridge.
Eu am tras concluzia asta fiindca placa mea avea temp ridicate pe chipset si am demontat sistemul de racire de mai multe ori pentru a folosi pasta termoconductoare pana cand acesta s-a dezlipit. Acesta este execrabil proiectat, fiind realizat din 2 bucati, una pe VRM-urile CPU si alta pe southbridge. Din nefericire, ele sunt unite pe chipset intr-o ansamblare din 3 componente, cele doua enumerate plus placuta de cupru care se aseaza pe chipset iar transferul termic are loc pe 2 suprafete foarte mici.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 14:03   #9
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,873
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Alcool izopropilic gasesti la orice magazin de piese electronice.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 14:45   #10
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Alcool izopropilic gasesti pe ocazii...
In ceea ce priveste placa ta, as baga mana-n foc ca e de la northbridge.
Eu am tras concluzia asta fiindca placa mea avea temp ridicate pe chipset si am demontat sistemul de racire de mai multe ori pentru a folosi pasta termoconductoare pana cand acesta s-a dezlipit. Acesta este execrabil proiectat, fiind realizat din 2 bucati, una pe VRM-urile CPU si alta pe southbridge. Din nefericire, ele sunt unite pe chipset intr-o ansamblare din 3 componente, cele doua enumerate plus placuta de cupru care se aseaza pe chipset iar transferul termic are loc pe 2 suprafete foarte mici.
Nu am cum sa iau de pe okazi ca sunt in Uk. Sa zic un adevar eu dupa ce am cumparat placa am desfacut radiatorul de pe northbridge si i-am schimbat pasta... Dar a functionat fara probleme pana acum... Pai in cazul asta ce pot face ?

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Alcool izopropilic gasesti la orice magazin de piese electronice.
O sa incerc sa caut local....
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 20:39   #11
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,029
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai putea incerca sa o verifici cu placuta de diagnosticare, asa, pentru liniste sufleteasca.
Nu stiu daca mai poti face ceva, din pacate.
Si chiar nu e cazul sa investesti in reparatie (reballing), fiindca costa prea mult si nu-ti garanteaza viata prea lunga.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 14:20   #12
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Jos tot de pe Northbridge și Southbridge, cureti cu alcool/spiritus/acetona ecologica (nail polish remover), pui o bobita mică de pastă in mijlocul pastilelor si montezi la loc.

Scoți bateria de pe placa de bază și pui jumperul in poziția de reset. Lași așa până mâine și incerci iar dar de data asta doar cu un modul de memorie pus pe ultimul slot numarand de la cpu spre margine.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 09:50   #13
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Ai putea incerca sa o verifici cu placuta de diagnosticare, asa, pentru liniste sufleteasca.
Nu stiu daca mai poti face ceva, din pacate.
Si chiar nu e cazul sa investesti in reparatie (reballing), fiindca costa prea mult si nu-ti garanteaza viata prea lunga.
Unde gasesc placuta de diagnosticare pt placa de baza sau mai exact cum se numeste (firma sau cave de genu) ?

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Jos tot de pe Northbridge și Southbridge, cureti cu alcool/spiritus/acetona ecologica (nail polish remover), pui o bobita mică de pastă in mijlocul pastilelor si montezi la loc.

Scoți bateria de pe placa de bază și pui jumperul in poziția de reset. Lași așa până mâine și incerci iar dar de data asta doar cu un modul de memorie pus pe ultimul slot numarand de la cpu spre margine.
Am sa fac ce mi-ai zis tu...sper sa o readuc la viata
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 14:20   #14
himself
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 207
Mentioned: 3 Post(s)


Default

nu trebuie sa lasi "pana maine" .. e suficient sa opresti alimentarea pe sursa, si sa apesi prelung de cateva ori butonul de startup, ca sa golesti curentul din condensatori.
himself is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 02:41   #15
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Crezi tu? Un Maximus V Gene, Asrock Z68 Pro3 un DFI LP DK P45 T2RS Turbo si un Asus P5Q Deluxe te-ar contrazice.
Nu ma intreba de ce dar si-au primit reset in toate modurile si au fost declarate moarte de proprietari/service. Dupa reset bios si baterie scoasa peste noapte au pornit a doua zi.
Acum spune-mi pe ce iti bazezi afirmatiile, eu ti-am prezentat cazurile mele.
Vorbe fara probe sunt doar vorbe.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 15:48   #16
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by himself View Post
nu trebuie sa lasi "pana maine" .. e suficient sa opresti alimentarea pe sursa, si sa apesi prelung de cateva ori butonul de startup, ca sa golesti curentul din condensatori.
Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Crezi tu? Un Maximus V Gene, Asrock Z68 Pro3 un DFI LP DK P45 T2RS Turbo si un Asus P5Q Deluxe te-ar contrazice.
Nu ma intreba de ce dar si-au primit reset in toate modurile si au fost declarate moarte de proprietari/service. Dupa reset bios si baterie scoasa peste noapte au pornit a doua zi.
Acum spune-mi pe ce iti bazezi afirmatiile, eu ti-am prezentat cazurile mele.
Vorbe fara probe sunt doar vorbe.
himself sa stii ca are dreptate Enz0. Esti un star man !! Placa functioneaza din nou !! Multumesc foarte mult !

P.S. : dar totusi nu inteleg ceva... Am pus din nou creative x-fi elite pro pe ea acuma functioneaza dar sa zic asa pe jumate... Daca vreau sa schimb din game mode in entertainment cu mode mode switcher mi se inteapa calculatorul...I-am pus ultimul driver X-Fi Series Support Pack 3.0...(pe placa asus p5k dupa ce instalam WDM mi se intepa). Placa de sunet e pe duca ?
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 16:38   #17
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Posibil sa fie conflict de drivere. Vezi pe OS nou daca face la fel.
Ma bucur ca s-a rezolvat intr-un final. Stiu cum e, been there, done that.
Cel mai aiurea a fost la mine cand un prieten de-al meu si-a luat o placa de baza de la Iubitel la recomandarea mea (Maximus V Gene) si m-am chinuit singur apoi cu AugustinPrime sa o scoatem din eroare COD 55 si nimic. Memoriile Crucial LV mergeau perfect pe PC meu dar pe al lui COD 55.
Pana la urma a mers cu bateria scoasa peste noapte si revenire la un BIOS mai vechi.

Picasem chiar intre si omul deja cred se intreba daca nu cumva am avut vreun castig dupa vanzare.
Totul e frumos cand se termina cu bine.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 17:22   #18
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,029
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta cu cod eroare BIOS 55 am mai intalnit-o, dar niciodata asociata cu un asemenea comportament al placii. Adica la mine pornea cu un singur slot de memorie ocupat si dupa maximum 15-20 minute, fara baterie si deconectata de la curent.
In sfarsit, ma bucur ca ai pornit-o.
Detin si eu 2 placi identice, una functionala si una cu mai multi pini afectati, din cauza unui distrus, care a inteles ca a ambala o placa de baza este acelasi lucru cu a ambala cutii de conserve: mai precis a pus cartoane peste ea si acestea s-au tot miscat in cutie deformand vreo 10pini de pe socket.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 22:44   #19
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Da, ma bucur foarte tare ca am rezolvat-o ca am dat o gramada de bani acum 4 luni de zile(c-am 55 lire). Enz0 nu cred ca e de la driveri pentru ca am folosit acelasi driver tot timpul....
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi

Last edited by elmysterio; 13-01-2015 at 23:05.
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2015, 20:07   #20
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 371
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Posibil sa fie conflict de drivere. Vezi pe OS nou daca face la fel.
Enz0 nu e de la drivere pentru ca de ex acuma am luat un Creative X-FI Titanium Fatal1ty Champion Series si merge perfect cu aceleasi drivere...Numai ca in jocuri se unde un pic mai incet fata cand ascult muzica la acelasi volum si nu stiu de ce...
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dead Island 2 PSS Gaming 1 11-08-2014 20:29
Dead Island Boggy Gaming 0 03-03-2011 17:27
Dead Space 2 yo_cristi Gaming 20 14-02-2011 17:09

 
Forum Stats
Members: 7,841
Threads: 19,113
Posts: 590,578
Total Online: 497

Newest Member: alvarado

Latest Threads
- by korby
- by Victor
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.