lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-03-2017, 17:18   #1
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,326
Mentioned: 113 Post(s)

PC-ul meu



Default Comparatie intre M8E vs Apex vs Mocf

Avand in vedere ca o sa am toate 3 placi in curand si sunt destule zvonuri vehiculate la cat scade voltajul pentru aceiasi frecventa intre placi diferite,am decis sa fac un test cu acelasi procesor,sper in conditii identice.

Aseara am inceput o sesiune de teste pe M8E ca sa le am ca referinta ,imaginile sunt atasate.
Ambientul a fost de 12-13 grade,are scalare uimitoare cu voltajul pana la 5200,apoi cum urci voltajul cum se duce dracu si scalarea.
Ce m-a uimit este ca nu e un procesor low volt,pare panarama fata de altele ce merg 5 ghz sub 1.2v ,acesta a mers cb15 la 5 ghz cu 1.24v setati in bios,sub aceasta valoare nu s-a putut face nici un test.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	118
Size:	696.9 KB
ID:	58001   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	115
Size:	618.2 KB
ID:	58002   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	118
Size:	616.7 KB
ID:	58003   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	117
Size:	607.8 KB
ID:	58004   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	121
Size:	811.4 KB
ID:	58005   Click image for larger version

Name:	6.jpg
Views:	493
Size:	779.9 KB
ID:	58006  
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2017, 22:28   #2
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 410
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Apex-ul e făcut sa supravolteze - cel puțin față de Code
De plictiseala, lipsa de ocupatie am vândut Code-ul si mi-am luat un Apex.

Pe Code diferenta de voltaj era de 0.01 V in CPU-Z fata de cea setata in bios, iar pe Apex diferenta este de 0.02 V.

Pe Code am gasit procesorul stabil în FMA3 la 4.8 GHz / 4.5 GHz cache cu 1.20 V LLC 5, iar pe Apex la aceleasi frecvente nu a vrut sa fie stabil decât la 1.22 V LLC 6.
De nervi l-am pus la vânzare si din nefericire am gasit cumparator si mi-am luat al doilea Apex. Pentru a atinge stabilitatea în FMA3 la al doilea Apex a fost nevoie de 1.23 V cu LLC 6.

Pe acelasi procesor, VID pe Code era 1.136 V, pe primul Apex 1.152 V iar pe al doilea Apex este tot 1.152 V (totusi se mai intrezareste din cand in cand si 1.168 V, la primul era chiar steady la 1.152).

Ambele Apex au fost testate cu același bios, același revision (1.01), serial unul după altul
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2017, 22:33   #3
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 68 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

VID-ul depinde de procesor, nu de placa de baza. Apex-ul e bun doar pentru OC de memorii, pentru asta e facut. Nu vad de ce ti-ai cumpara Apex pentru home-use / gaming
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2017, 22:42   #4
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 410
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai pe toate placile de baza era acelasi processor - insa VID e afisat diferit pe fiecare placa de baza in parte.
Am zis de ce l-am luat: lipsa de ocupatie :P
Totusi: e mult mai smooth in jocuri, si nu e placebo, de exemplu in Rise of the Tomb Raider in Geothermal Valley nu mai agata in anumite locuri
Downside-ul e ca a trebuit sa imi iau sunet dedicat, asta e...
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2017, 22:53   #5
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,326
Mentioned: 113 Post(s)

PC-ul meu



Default

Kvarq - ai folosit LLc diferit ,de aici si diferenta de voltaj. La asus Vid-ul se schimba in functie de placa de baza cu toate ca testezi cu acelasi procesor.
La Asrock iti va afisa acelasi VID indiferent ca testezi pe z170 sau z270,macar astia au nimerit-o bine. Nu stiu de Msi si Gigabyte.

Ce vreau sa arat cu aceste teste,este daca e diferenta intre placi,pana acum ,din ce am auzit, Asrock z170Moc necesita pana in 60 mv mai putin pentru aceiasi frecventa decat Apex . George a gasit 20 mv diferenta intre Z170 Hero si z270 Apex pentru aceiasi frecventa.
Pentru vanzare si in general,conteaza f mult cand vezi ca un cpu merge 5 cu 1.2v sau 5 cu 1.26 v si banii pe care ii dai sunt diferiti (depinde si daca scaleaza liniar) .

Preferabil ar fi sa pun si multimetru pe ele,sa avem o valoare reala,nu prea cred in cea afisata .
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2017, 23:06   #6
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 410
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Referitor la LLC:
Pe Code am gasit procesorul stabil în FMA3 la 4.8 GHz / 4.5 GHz cache cu 1.20 V LLC 5.
Pe Apex nu a vrut la fel. Fie alegeam 1.22 V cu LLC 6 sau 1.25 V cu LLC 5.
Iar pe al doilea a vrut 1.23 V cu LLC 6.
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 07:30   #7
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

comparatiile intre mb-uri nu se fac cu cpu-z sau ce llc setezi , ci pui multimetru pe consumator pe MLCC-urile din socket , evident nu este recomandat pentru toata lumea sa faca asta daca ai 2 maini stangi ...atunci ai o comparatie corecta intre placi , la fel si la gpu-uri.

Hero Z170 vs Apex la cpu vcore am avut diferente INFIME , ca sa le zic INSESIZABILE , diferenta vizibila a fost la ram.

dar ca sa faci overclocking la ram cu apex iti trebuie TIMP , ca sa dai 4K stabil restart dupa restart trebuie sa te inarmezi cu nervi , pentru ca ramai blocat la training mem de te ia mama draq ,( 3b , 55 , 40, CC, ME Spi locker failed...crash OS, plm.. ), iar sincer eu nu am nervii si timpul necesar sa fac asta cand dau 3D ... memoria la 4k+ are un impact minor in perormanta unui 3D cu placi legacy!
apex este o placa firava , pentru ce imi trebuie mie!

testez de cateva zile Z270x gaming SOC, sincer placa s-a comportat foarte bine , la cpu merge identic ca apex-ul cu mentiunea ca pot calibra voltajul in load la perfectiune pe DMM din llc-uri , ceea ce la asus ai fluctuatii! , la memorie ..nu am reusit 4k 1T insa divideri 3600 si 3733 merg all day long fara am training lung la boot! , nu am vazut cod 3b sau 41/55 pana acum pe gigabyte de 4 zile de cand o am! apas butonul de start si intra in os ...boot-ul se produce instant fata de asus , in 3-4 sec de la apasarea butonului de start sunt in OS , pe cand l-a asus aveam timp in secventa de boot sa ma internez si la Voila! , evident nu are fancy ram si cpu profile ca pe asus .

pentru o placa cu 4 dimm topology este o placa f buna pentru bench 3D , solida si stabila! , nu mi-e teama sa trec prin sloturile ei 200 de vga-uri

pentru legacy are 2 poturi SATA pe IDE direct din asmedia controller instalezi XP fara stres ....



__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 17-03-2017 at 07:36.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 07:42   #8
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 622
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by nachtfalke View Post
apas butonul de start si intra in os ...boot-ul se produce instant fata de asus , in 3-4 sec de la apasarea butonului de start sunt in OS
Link or didn't happen
E un feature dupa care inca mai sufar de la Z97 incoace...
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 07:52   #9
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

am gresit eu la scriere , sunt 30 -34sec cu memoria setata ca in screen-ul de mai sus , la asus aveam 1 minut numai training ddr pentru CR 1T! ramanea blocata la cod 22 , 2b , 3b , 49 , 55, 4F , 06 astea sunt coduri ce trebuie sa le indragesti pe asus!
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 17-03-2017 at 07:59.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 09:59   #10
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,167
Mentioned: 83 Post(s)




Default

Asa se intampla la B-die,unele manifesta si la 3866,altele fac training rapid si la 4133,referitor la 12-12-12,la 12-11-11 de la 3800 in sus absolut orice stick face asa.

In orice caz,mania asta cu voltajul cel mai mic la orice frecventa este absolut irelevanta. Asrock M-ocf e cea mai low-volt dintre toate inclusiv pe multimetru,dar asta nu spune nimic pentru ca in practica clock-ul maxim e similar pe toate mb.

Referitor la mobo,MSI Z270 Xpower Titanium merge 4000 12 12 12 1T!,si e placa 4-dimm
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 10:15   #11
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 22 Post(s)




Default

sunt in totalitate de acord cu tine cu o singura exceptie , Msi-ul merge asa cu memoriile tale insa ce am eu este un kit mediocru! , si eu pot da bench 3866 12-12-12-1T pe SOC , cu acest kit! insa dupa cum vezi mi-am gasit voltajele rock stable ( uitate in GTL) pentru bench 3D ...sau mai bine zis daily!

acum placa este la uscat afara dupa izolatie cu plasi DIP transparent!


__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 12:22   #12
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,852
Mentioned: 23 Post(s)




Default

E tata lor ala transparent.

Nu va luati niciodata dupa soft la voltaje, daca puneti comparatii trebuie masurate exact voltajele.

Nu am avut timp sa testez apex-ul mai bine, dar pot spune ca exista pe ea un led albastru care ma orbeste, cred ca o sa il scot . Bineinteles am dezactivat pomul de craciun, cat s-a putut ==)))

Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca dupa ce merge stabil, dupa un restart intra catoedata in loop de restart sau se bloccheaza la cine stie ce. In doi ani pe SOC LN2 nu am patit asa ceva.

Pare o placa solida si stabila SOC-ul Z270X.

Sunt foarte multumit de cpu-ul de la Iubitel, cu un ventilator bun, merge cu 1.17v MM cinebench la 5ghz.



Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.17v MM_2.PNG
Views:	329
Size:	957.9 KB
ID:	58023   Click image for larger version

Name:	DSC_3353.JPG
Views:	266
Size:	529.4 KB
ID:	58024  

Last edited by poparamiro; 17-03-2017 at 12:35.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2017, 17:16   #13
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 410
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pare un pic ciudata scalarea pe ultimul Apex.

Ca sa fie stabil in FMA3 la 4.8 GHz / 4.5 GHz cache am nevoie de 1.23 V cu LLC 6.
Ma asteptam ca pentru 4.6 GHz / 4.5 GHz cache sa fie nevoie de mai putin. LLC 5 exclus la voltaje +/- 1.20 V, iar la LLC 6 nu a vrut nici 1.18 V, nici 1.20 V ci 1.21 V.
La 4.7 GHz / 4.5 cache a crapat la 1.22 V, iar la 1.23 V era deja stabil la 4.8 GHz. I'm confused.
Deci pare sa-i "placa" mai mult la 4.8 GHz =))

@ popamiro - da in placa aia cat poti in astea doua saptamani, poate mai are si alte "hibe" / poate nu degeaba a fost returnata...
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Racing Apex: Poligoane, Viteza si Actiune LAB501 Nivelul2 0 30-01-2017 23:00
SteelSeries Apex M500: Tastatura prezentului LAB501 Nivelul2 0 14-12-2016 16:30
Forza Motorsport 6 Apex AlexD Gaming 6 10-05-2016 16:14

 
Forum Stats
Members: 7,691
Threads: 18,778
Posts: 582,809
Total Online: 559

Newest Member: Andrew

Latest Threads
- by Zekspir
- by Monstru
- by mihaib1
- by Kebab
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.