lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-06-2013, 15:36   #1
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Exclamation Problema...

Salutare, am venit la voi cu o mica problema ( tinand cont ca voi sunteti cu cateva nivele peste mine la capitolul overclock ), sa nu o mai lungesc prea mult sa incepem:

Mi-am facut si eu un mic upgrade ( dupa atata amar de vreme ) la vestitul i5 3570k cu o placa de baza g1 sniper m3 si memorii ce-i drept .. sunt la 1333 nu la 1600 cum ar tre dar tinand cont ca fondurile mi s-au epuizat dupa ce am achizitionat si nesimtirea de NH-D14 am zis ca e perfect.. eh uite ca nu e chiar asa.. Am realizat totusi ca sunt in urma cu overclockingul si anume vin la voi cu rugamintea : un scurt tutorial pt ceea ce am .. ma intereseaza un overclock la maxim 4.5ghz si pas cu pas ce pll, voltaj... si alte nebunii trebuiesc modificate.. iar daca nu se poate asa.. invit unul la mine acasa..

la 3.4 (stock) - max 62 grade
3.8 (fara turbo si lasat totul pe auto...) 84 grade in prime95 cu 1.380v (in cpuz) si 1.3060 in core temp 1.0 rc5

va multumesc anticipat
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 18:43   #2
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 5,558
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Mai intai verifica ce voltaj minim ai nevoie pentru 4 GHz(intri in bios, dezactivezi turbo-ul, setezi multiplicatorul la 40), lasi restul pe auto, umbli doar la voltajul procesorului. Daca ai nevoie de 1.3-1.38V pentru 3.8GHz, tare mi-e teama ca ai prins un procesor foarte prost. Exemplarele bune de pe forum fac 5GHz cu 1.25-1.3V .

L.E. Rulezi Prime95 Large FFT pentru stabilitate. Minim 10 minute.

Last edited by augustus; 09-06-2013 at 19:04.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 22:03   #3
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Default

am inteles, am sa fac asta si am sa revin cu un nou edit

LE: http://imageshack.us/photo/my-images/827/proc2.jpg si http://imageshack.us/photo/my-images/703/procn.jpg

in acest caz ce-i de facut?

Last edited by pcristian.mihai; 09-06-2013 at 22:22.
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 22:46   #4
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,448
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Ai pus prost NH-D14 ăla, sau pastă aranjată aiurea sau ventilatoare aranjate aiurea... or something.
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 22:57   #5
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,673
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Dumnezeule, ce dracu faci cu voltajul ala la 4000 MHz??

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	226
Size:	369.1 KB
ID:	36859
stivut is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 23:04   #6
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Onesti
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Placa mea de baza EP45-UD3R are prostul obicei sa supravolteze exagerat si fara rost daca lasi voltajele pe auto. Stiu, e alta generatie dar daca nu au scapat de naravul asta cei de la Gigabyte nu are rost sa te sperii de voltajele alea mari.

Pentru comparatie mai fa un test sa vezi care e voltajul in full load la frecvente stock cu turbo boost activ, etc. Se va duce cu siguranta peste 1.2(sau poate nu) dar nu cred ca la 1.38.

Ideea de baza e sa lasi orice alt voltaj la valori corespunzatoare frecventelor default si sa jonglezi doar din multiplicatorul procesorului si voltajul lui. Pentru 4.5 Ghz nu cred sa fie nevoie de mai mult dar fa intai testul la frecvente si setari default si mai vorbim dupa. Vezi care ii maximul la care ajunge in full load voltajul in caz ca nu-l prinzi in SS.

L.E.

Dap... nu m-am uitat la temperaturi, dar sunt cam mari pentru voltajul si frecventa aia. Dar sa nu fie din cauza supravoltarii si in alte directii...
Foloseste si Easy Tune pentru monitorizarea voltajelor, trebuie sa fie pe CD sau pe net

Last edited by DanutzuAC; 09-06-2013 at 23:28.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 23:31   #7
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Ai pus prost NH-D14 ăla, sau pastă aranjată aiurea sau ventilatoare aranjate aiurea... or something.
crede-ma ca e pus corect si pasta am mx-4 am incercat in varianta de 3 benzi, bob de mazare si X si acelasi drac se intampla.. eu nu am o alta placa de baza pe care sa pot testa procesorul sa ma dumiresc daca e de la proc sau placa de baza .. daca nu ma insel ... in valoarea stock parca ajunge la 1.280 daca nu ma insel si asta in full load.. dar temp max e undeva la 65 grade ... tot pe net din auzite am vazut ca pana undeva in 75-85 grade max k overclock dar da mi se pare mult si mie ... in ceea ce vad.. si sincer mi-e teama.. sa ii dau in goarna nu de alta dar mai primesc cate un BSOD cu x0000000124 in coada ceva de genu'

LE: poate o fi din cauza faptului ca am un jeg de carcasa? si fluxul de aer e f ..... mic?
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 23:36   #8
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Onesti
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

O singura liniuta pe mijloc sau bobita de mazare mai mica tot pe mijloc. X n-am folosit nici odata cu atat mai mult 3 dungi. Sunt zgarcit cu pasta ca pe 775 schimb procesoarele des in ultima vreme si incep sa raman fara...

Daca BSOD-urile vin la frecvente stock e nasol, cat despre OC, cred ca iti merge sigur cu 45 si 1.25 vcore, restul stock.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 23:42   #9
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Default

Quote:
Originally Posted by DanutzuAC View Post
O singura liniuta pe mijloc sau bobita de mazare mai mica tot pe mijloc. X n-am folosit nici odata cu atat mai mult 3 dungi. Sunt zgarcit cu pasta ca pe 775 schimb procesoarele des in ultima vreme si incep sa raman fara...

Daca BSOD-urile vin la frecvente stock e nasol, cat despre OC, cred ca iti merge sigur cu 45 si 1.25 vcore, restul stock.

eu am zis sa fiu sigur.. ca e bine pasta dar in stock cam asa arata procu` http://imageshack.us/f/822/procmeustock.jpg/
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 23:49   #10
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,448
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Nu ştiu ce să zic, eu am testat acu' 2 săptămāni un 3570K şi la 4.4 GHz cu voltaj stock (neatins) aveam 68 de grade cu NH-D14 după 30 de minute de prime 95.
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 23:53   #11
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Poți te rog să folosești www.imgur.com īn loc de jegul ăla penibil de imageshack? Sincer mi-e o silă groaznică și să dau click de jde ori să ajung la imagine.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:00   #12
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Poți te rog să folosești www.imgur.com īn loc de jegul ăla penibil de imageshack? Sincer mi-e o silă groaznică și să dau click de jde ori să ajung la imagine.
promit ca asa o sa fac de acu inainte revenind la ale noastre... any ideas?
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:02   #13
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Onesti
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

war4peace stock e una, "Auto" e altceva... Cum la astea nu prea putem sti care e exact valoarea stock cum stiam la LGA775... se complica putin lucrurile. Se poate face o estimare, s-a mai explicat pe aici.


pcristian.mihai am vazut ca ai ~1.28 la valori stock, de asta ti-am spus ca ai mari sanse sa-ti tina 4500 cu 1.25. Hai, fie de la mine, incepi cu 1.3 sa fii mai sigur si daca e stabil reduci. Problema e ca ai temperaturi destul de mari la frecvente stock, iar legat de pasta, deloc sau prea putina nu-i bine, dar nici prea multa nu e OK.
Cat despre carcasa... da jos capacul lateral si vezi daca sunt diferente, eventual, daca o ai bagata intr-un birou cu panouri in laterale, scoate-o de acolo.
Inca o chestie... la ultimul test ai reactivat Turbo Boost-ul inainte sa il rulezi?


L.E.

Si inca ceva... Lasat stock voltajul va oscila cu cresteri pana pe la 1.28 sau mai sus in full load, dar daca gasesti voltajul optim pentru stabilitate la o anumita frecventa care poate fi mult mai mic... temperaturile ar putea sa scada simtitor in full load.

Procul meu pe auto se duce in peste 1.2 (cam ca al tau cred) dar face 4 Ghz cu 1.1v asa ca nu trebuie sa iti desenez cand sunt temperaturile mai bune...

P.S.

Poti incarca fotografiile direct pe forum... daca nu sunt restrictii pentru "boboci". Le salvezi ca jpeg mergi la "Go advenced", "Manage attachments".

Last edited by DanutzuAC; 10-06-2013 at 00:09.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:05   #14
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,448
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Da omule, stock, auto, whatever. Adică nu m-am atins de setările de voltaj. L-am lăsat să facă ce vrea el.
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:05   #15
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Default

Quote:
Originally Posted by DanutzuAC View Post
war4peace stock e una, "Auto" e altceva... Cum la astea nu prea putem sti care e exact valoarea stock cum stiam la LGA775... se complica putin lucrurile. Se poate face o estimare, s-a mai explicat pe aici.


pcristian.mihai am vazut ca ai ~1.28 la valori stock, de asta ti-am spus ca ai mari sanse sa-ti tina 4500 cu 1.25. Hai, fie de la mine, incepi cu 1.3 sa fii mai sigur si daca e stabil reduci. Problema e ca ai temperaturi destul de mari la frecvente stock, iar legat de pasta, deloc sau prea putina nu-i bine, dar nici prea multa nu e OK.
Cat despre carcasa... da jos capacul lateral si vezi daca sunt diferente, eventual, daca o ai bagata intr-un birou cu panouri in laterale, scoate-o de acolo.
Inca o chestie... la ultimul test ai reactivat Turbo Boost-ul inainte sa il rulezi?
nu, nu am mai activat turbo, a, dat in el fara, daca e nevoie dau un restart cu el "on"



LE : oke.. pun altfel problema.. pt aceasta minunata placa de baza ce si unde trebuie modificat.. si tinand cont de acele printuri.. ce voltaj?? ce pll ?? ce alte minunatii trebuiesc facute?

Last edited by pcristian.mihai; 10-06-2013 at 00:19.
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:21   #16
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Onesti
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

mihai
Cu TB activat e posibil sa mai creasca putin atat frecventa cat si voltajul in full load... Iar caldura mare... Mai citeste odata penultimul meu mesaj ca am venit cu ceva completari, poate le-ai ratat initial.

war4peace nu te supara, eu stiam ce-ai vrut sa zici, am facut mentiunea sa nu arunce omul sistemul pe geam ca tu/ala faceti 4,4 cu voltaj stock si temperaturi bune iar el are batai de cap la frecvente default. Unele placi fac treaba mai buna ca altele... si e posibil ca si dupa atata timp Gigi sa supravolteze inutil cand maresti frecvente cu voltajele pe "Auto". Nu vrei sa stii ce CPU PLL si CPU Termination imi baga saracia asta a mea (EP45-UD3R) daca maresc frecventa la memorii doar. NU FSB, nu CPU... Memoriile, din multiplicator...


L.E.

Quote:
Originally Posted by mihai
LE : oke.. pun altfel problema.. pt aceasta minunata placa de baza ce si unde trebuie modificat.. si tinand cont de acele printuri.. ce voltaj?? ce pll ?? ce alte minunatii trebuiesc facute?
Ti-am mai zis... vezi care sunt voltajele la frecvente/setari default. Iti spune si in bios si te poate ajuta si ET6. Faci iar testul si cu TB activ, ca sunt curios eu de o treaba... Sa vedem cat mai urca voltajele si temperaturile. Iar principiul ti l-am explicat dar ma repet. Toate voltajele setate manual la valorile corescunzatoare frecventelor default (daca BIOS-ul nu te ajuta ET6 ar putea) mai putin vcore-ul (CPU Voltage) pe care il setezi initial la 1.35 vezi daca e stabil (la 4.5 Ghz) si dupa cu tupeu il reduci... pana vezi ca sistemul ori nu mai e stabil, ori chiar nu mai booteaza... reset de bios stii sa faci cred. Daca nu, citeste manualul.

Last edited by DanutzuAC; 10-06-2013 at 00:30.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:23   #17
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Insiști cu vPLL cānd de fapt aia este ultima ta problemă, literalmente.

1.3V la CPU, RAM pe multi cel mai mic, BCLK 100 și apoi dai de multi pānă crapă. Cānd crapă, scazi cāte 1 multiplicator pānă pornește. Dacă pornește, dai Prime95 și vezi cāt ține.

Postezi screenshots și aștepți sugestii. Hai că nu-i așa greu
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:24   #18
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

De asemenea, la temperaturile alea cu procesorul stock, pune degetul pe heatpipes la bază. Dacă sunt fierbinți, coolerul este montat corect. Dacă nu, scoți coolerul, cureți tot, reaplici pasta și remontezi. Rinse and repeat.

De asemenea, nu exagera cu voltajele, nu că crapă procul musai dar plăcile de bază tind să-și explodeze VRMurile.


Succes!
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 00:31   #19
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,310
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Default

pcristian.mihai - eu zic sa iei treaba mai usor, stii macar ce influenteaza diferitele setari din bios? Incepi cu aia, cauti reviewuri despre Ivy bridge, citesti tutoriale cum se face oc si apoi incerci treptat si vezi unde ajungi(frecventa, nu voltaje nesimtite). Review la placi de baza gigabyte Z77 o sa te ajute in legatura cu setari.

-ai o baza de cunostinte minime despre oc? Atunci verifica informatiile de aici si da-i bice.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1800X, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 08:40   #20
pcristian.mihai
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)


Send a message via Yahoo to pcristian.mihai
Default

pana la urma am zis sa fac un test cu turbo boost activ si sa vad la 4.2 ce voltaj am ... asa ca va prezint
pcristian.mihai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,671
Threads: 18,740
Posts: 581,957
Total Online: 516

Newest Member: linkin_mihai

Latest Threads
- by Boggy
- by Micutzu
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.