lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-06-2018, 12:19   #481
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,001
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Da, digital selectez...

Iar la celelalte televizoare trag cablu prin splitter doar?
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
valinor is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 12:21   #482
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

De regula merge si asa chiar daca ai si pachete aditionale pe langa cele standard doar ca celelalte nu vor intra fara card CI montat in ele.
Da, doar de spliter ai nevoie.
Daca ai tv-uri mai old trebuiesc mutate pe germania ca sa intre toata grila pe ele.
Am acasa la arges planul analogic si merg doar pe spliter pe 4 tv-uri, pe digital nu am incercat fara card CI sa vad daca merge doar spliter. Poate iti confirma cineva aspectul asta.

Last edited by agarici cu pedale; 03-06-2018 at 12:24.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 12:22   #483
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,106
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde ce TV-uri ai în casă, dacă sunt cu CI+ atunci soliciți Smatcard CI+ care se închiriază cu 3 lei/lună, dacă sunt fără CI+ atunci ai nevoie de decodor HD/FullHD care se închiriază cu 5 lei/lună.
Merg și fără decodor, dar nu și programele în sistem pay TV, Eurosport, HBO, Discovery etc.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 12:27   #484
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,001
Mentioned: 2 Post(s)


Default

2 tv-uri au slot CI, celelalte sunt tv-uri analogice...
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
valinor is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 12:38   #485
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe planul analogic, poti avea tv-uri si analogice si digitale fara nici o greata din spliter doar.
Pe planul digital nu stiu daca poti avea si tv-uri analogice si nici nu am cum sa testez ca tocmai ce am donat un tv analogic si nu am cu ce sa testez.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 12:58   #486
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,001
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Daca nu comand nici receiver hd, si nici card CI, o sa-mi mearga programele in HD, sau nu?(cele care sunt gratis si nu trebuie platite suplimentar pentur ele bineinteles..)
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
valinor is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 13:01   #487
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

HD_urile nu intra daca ai un tv digital mai old si setat pe romania, pui si tu germania si o sa ai tot.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 13:02   #488
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,001
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Ok, va multumesc mult pentru sfaturi/lamuriri!
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
valinor is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 13:12   #489
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tîrgu Mureş
Posts: 8,804
Mentioned: 252 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by valinor View Post
Daca nu comand nici receiver hd, si nici card CI, o sa-mi mearga programele in HD, sau nu?(cele care sunt gratis si nu trebuie platite suplimentar pentur ele bineinteles..)
DA, daca tvul e cu tuner dvb-c(2010+)
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 13:17   #490
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,876
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Care-i faza cu setat Germania?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 13:32   #491
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tîrgu Mureş
Posts: 8,804
Mentioned: 252 Post(s)


Default

Scanarea frecventelor, dar nu e obligatoriu ca pe Romania sa nu gaseasca posturile HD. Unele televizoare au setarea de provider si la provider ai chiar digi.
Si treaba asta mai foloseste la ordinea canalelor, ori le ordoneaza alfabetic ori in ordinea de la provider.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 03-06-2018 at 13:35.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 14:31   #492
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,030
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci eu am un LG din 2010 si abonament analogic si nu conteaza standardul de CI, evident. Vad TOATE programele HD care nu sunt codate (vreo 10-12).
Nu e nevoie de nimic in plus, oricate tv digitale ai avea.
Nici-un tv crt (evident ca are tuner analogic) nu va prinde vreun post digital fara receiver (conserva).
In cazul combinatiei care cuprinde cel putin 1crt ai nevoie de macar 1 receiver pt crt, la celelalte faci split. Si vei plati obligatoriu varianta de abonament digital.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 10:01   #493
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,001
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Fost la Digi, facut contract TV+NET, instalare intre 30-90 de zile... meh...

Banuiesc ca nu se poate face nimic in privinta unei instalari mai rapide . Cika stau la casa si din aceasta cauza dureaza asa mult... Dar in perimetru de 15m am 3 vecini care au fibra optica... Zici ca as fi singurul pe un camp izolat de lume de dureaza 3 luni o instalare... Insa inteleg, asta e politica lor + au o multime de instalari de facut.
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
valinor is online now   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 10:10   #494
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,356
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ei iti dau un termen legal maxim. De ex. la mine, stand la bloc, mi-a zis ca in decurs de 5-10 zile lucratoare o sa vina o echipa la adresa. Au venit nu a 2a, a 3a zi. Deci...
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 10:46   #495
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,240
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by korby View Post
Care-i faza cu setat Germania?


Ca să “prinzi” posturile digitale de la RDS prin card CI+ ai nevoie de DVB-T.

La plasma mea veche Panasonic de exemplu, îi dau factory reset și apoi la configurare mă pune să îmi aleg țara. Dacă nu pun Germania unde standardul este DVB-T îți dă evident ceva cu DVB-C și analogic și în plus îți bagă și alt standard pe audio (parcă la RDS trebuie BC1).

Prin urmare dacă nu pui Germania (și încă 2-3 țări) nu poți căuta posturi pe DVB-T, le cauți doar pe Analogic (unde găsește ce ai) și pe DVB-C unde nu găsește nimic.
Pur și simplu în funcție de țara în care spui că ești, DVB-T poate fi exclusă, nu apare deloc, nici nu știi că are așa ceva, te face să crezi că televizorul nu știe decât DVB-C.

Este cam la fel ca la routere wifi, te apuci de configurat, wizzard next next, țara România că ești patriot, zbang!!! 3db la semnal mai puțin, fără să îți spună așa ceva. Kewl, huh?!?





Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 12:16   #496
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,511
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si ce tara e "safe" la router-ele WIFI?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 12:21   #497
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,874
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Romania
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 12:50   #498
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tîrgu Mureş
Posts: 8,804
Mentioned: 252 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Ca să “prinzi” posturile digitale de la RDS prin card CI+ ai nevoie de DVB-T.
DVB-T se refera la receptia terestra(radio), nu receptia prin cablu.
RDS au posturile HD pe cablu (DVB-C)
Si pe DVB-T gasesti ceva, dar mai putine. Alea sunt moka.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 13-06-2018 at 12:57.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 12:54   #499
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,874
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

DVB-C este standardul digital prin cablu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 12:56   #500
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,240
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default RCS&RDS - thread oficial

Poate le-am încurcat eu. Vorbeam de principiu.

Later edit: postul meu anterior poate conține ceva “inexactități”, poate că trebuie DVB-C în loc de DVB-T sau e bine cum am pus, nu am chef să îmi resetez televizorul doar pentru a verifica asta.

De asemenea, la routere db-ul ține de partea de antenă, adică antena asta dă db-ul, chip-ul care transmite wireless transmite în mW și ăștia intră sub incidența legilor din țara respectivă care spun pe ce frecvențe transmiți cu ce putere.

Deci îmi cer scuze pentru că am vorbit mai mult principial decât exact. Mulțumesc.

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 13-06-2018 at 13:06.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia 808 PureView lansat oficial in Romania LAB501 Articole 8 12-06-2012 20:34
Samsung Galaxy S III lansat oficial in Romania Micutzu Stiri 8 18-05-2012 11:15
Nokia Lumia 610NFC anuntat oficial Micutzu Stiri 0 11-04-2012 18:30
3DMark 2011 anuntat oficial Monstru Stiri 12 27-05-2010 09:47

 
Forum Stats
Members: 7,842
Threads: 19,114
Posts: 590,600
Total Online: 525

Newest Member: Rev3up

Latest Threads
- by korby
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.