lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-03-2016, 21:20   #21
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Maine primesc rahatul ala de adaptor usb pe pci-e si vedem ce se intampla.
Las xp-ul care s-a instalat pe ssd si conectez mouse-ul si tastatura la adaptorul ala. Alta idee nu mai am.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 21:29   #22
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 23 Post(s)




Default

vorbim de Z170 ( skylake) care nu are suport XP , si prin urmare nu exista mod IDE.

singura modalitate de a pune un XP pe un Z170 este prin emularea driverului AHCI modificat in boot loader-ul de XP . vezi in mare ghidul de mai sus.

cum montezi tu imagini XP pe alte platforme pe skylake NU MAI ESTE POSIBIL .


Quote:
De ce trebuie luat de la cap instalatul de win daca nu schimpi componentele?Dupa prima instalare nu merge o clona si ompui pe aia direct cand crapa win-ul?
pai clona pun si acum prin metoda de mai sus ...
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 01-03-2016 at 22:04.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 21:31   #23
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,335
Mentioned: 23 Post(s)




Default

ai pus ssd-ul pe un port sata din pch-ul INTEL?atat la instalare cat si la boot?

introduci mausul si tastatura in porturile USB de sub mufa ps/2 , alta solutie este sa incerci si cu alta imagine de xp ISO
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 01-03-2016 at 21:40.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 21:48   #24
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Quote:
Originally Posted by nachtfalke View Post
http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=149951Coane , trebuie sa cauti daca hub-ul usb respectiv are suport pe xp sp3 plug and play, ca nu toate merg !!!
N-am idee...o sa vad maine cand il primesc.
In orice caz, iti multumesc din suflet pentru tot suportul pe care mi l-ai oferit!
Am incercat azi sa te sun si sa-ti dau sms, dar se pare ca ti-ai schimbat numarul.
Multumesc si moderatoturului care a mutat toata balacareala provocata de mine intr-un topic nou!
Imi cer scuze pentru tot deranjul!
stivut is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 23:49   #25
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,240
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poți să intri īn Windows fără mouse și fără tastatură, sau să le pui pe PS/2 dacă mai ai cu așa mufă, dar problema mai mult ca sigur este din driverele SATA care nu le-ai injectat cum trebuie īn kit.

Eventual cum ai cumpărat o placă separată PCIe to USB poți să cumperi și o placă PCIe cu porturi SATA cu un controller Jmicron sau Asmedia sau VIA și alea de regulă ar trebui să aibă drivere inclusiv de XP.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 08:23   #26
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

George, am facut deja tot ce ai zis. Ideea lui Arise cu sata pe pcie mi se pare grozava!
stivut is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 15:05   #27
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Dupa lupte seculare care au durat 3 zile ) am pornit xp-ul.
URAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
stivut is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 16:00   #28
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,240
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

Baws, ai uitat ce era mai important... să ne spui de ce nu pornea și cum ai rezolvat.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 20:44   #29
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

In timpul instalarii,apare la un moment dat o fereastra care te anunta ca urmeaza sa se instaleze un soft care ar putea buli calculatorul. Aacolo trebuie sa dai "Yes" de fiecare data cand apare acea ferestra si va functiona.
Eu dadeam de fiecare data "No".
stivut is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 21:06   #30
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,862
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Incoarda coane pe ele, bravo.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 22:42   #31
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Hai ca pun acusi ceva preliminar. Pana acum mi-a iesit 5.50.xxx la 5200 MHz, la temperatura camerei cu racirea mea normala. Mai incerc la 5300, postez ceva aici si ma culc, ca-Ss rupt de bautura==))))))))

L.E: Atat am putut la ora asta. E foarte mult de bibilit la memorii, dar mai vedem zilele urmatoare. Mor de curiozitate ce iese in 2k1, dar nu mai pot sta in picioare.

Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	329
Size:	230.4 KB
ID:	52621Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	319
Size:	280.3 KB
ID:	52622Click image for larger version

Name:	IMG_0131.JPG
Views:	308
Size:	278.4 KB
ID:	52623

Last edited by stivut; 03-03-2016 at 00:05.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2016, 00:13   #32
OMEGA4200
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default i5 6600k

in sfarsit am reusit sa pornesc XP-ul.
vede frumos drivere SATA AHCI, dar CPU nu vede decat un singur core...
in device manager nu apare deloc CPU...
iar cand sa dau un 3d mark 2001 sa vad ce poate .. merge ca pe Celeron 420
de unde iau drivere de xp modificate pentru Z170 si CPU skylake?
OMEGA4200 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2016, 05:07   #33
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

N-ai de unde. Dar eu n-am mai auzit de comportamentul asta. Ce placa de baza ai?
stivut is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2016, 13:58   #34
OMEGA4200
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default asus

placa e un asus maximus 8 gene
cpu e i5 6600k la 4.6ghz
atunci daca nu exista drivere de chipset si cpu pe xp de ce se mai chinuie lumea sa lanseze xp pe skylake? de moment ce nu poti rula nici un benchmark din cauza lipsei API..
oricum pe windows 7 toate benchmark-urile 3d mark dau scor mai mare cu 5-10% decat i5 3570k pus tot la 4.6ghz dar cu windows xp... pe windows 7 toate benchurile 2001 2006 dau mult mai slab chiar si cu 25%...fata de windowsXP. bineinteles ca placa video este aceeasi un geforce gtx970.
iti dai seama ce scoruri se puteau obtine pe skylake pe xp dar din pacate nu vede cpu

Last edited by OMEGA4200; 09-05-2016 at 14:01.
OMEGA4200 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2016, 14:05   #35
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,240
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu īl vede la tine, la alții merge bine mersi. Altfel nu s-ar mai complica cu el.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2016, 14:17   #36
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Faci tu ceva gresit la instalare. Eu am tot M8G si am dat toate bench-urile posibile pe XP, si 2d, si 3d.
Ce bios ai? La mine merge cu 0015, care e bios special pt XP.

Last edited by stivut; 09-05-2016 at 14:31.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2016, 08:12   #37
OMEGA4200
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default

asus maximus 8 gene bios 1601 oficial de pe site asus..
trebuie neaparat bios modificat?
OMEGA4200 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2016, 08:26   #38
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Da! Asta e cauza problemei.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2016, 09:31   #39
OMEGA4200
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default

merge numai cu nonK oc bios?
eu credeam ca daca CPU al meu e 6600K nu merge bios-ul nonK.. asa scriau baietii la tutorial de OC nonK CPU ca bios-ul il pui doar daca ai CPU fara K.
pe mine m-ar interesa un bios sa aiba doar microcode pentru XP in rest sa fie la fel ca cel oficial sa nu am probleme cu HD530 si cu AVX performance.
OMEGA4200 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2016, 09:47   #40
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Nu exxista niciun risc si nu se creaza niciun fel de probleme!
Ai rabdare ca o sa-ti trimit link pentru bios pe pm.
Sistemul va functiona identic ca si cu bios 1601!

L.E: Ti-am trimis PM. Vezi sa iei de acolo biosul 0015!
L.L.E: caz rezolvat telefonic. Mai ramane sa-l invat ceva tweaking...abia de aici incepe beleaua)!

Last edited by stivut; 10-05-2016 at 14:36.
stivut is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tutorial instalare MAC OS X pe PC kpy_here Software 469 20-12-2016 15:12
Instalare Windows 7 Eric Cutia de sub birou 4 31-01-2015 13:38
Tutorial: Instalare Android 4.0.3 ROM pe Samsung Galaxy S2 LAB501 Articole 7 12-06-2012 12:55
Tutorial Root + instalare Lite'ning 3.2 (ICS4.0.3) pe Galaxy SII kpy_here Telefoane mobile si alte gadgeturi 6 04-06-2012 16:27
Problema instalare windows xp blackiller Software 6 04-06-2010 10:46

 
Forum Stats
Members: 7,842
Threads: 19,114
Posts: 590,600
Total Online: 526

Newest Member: Rev3up

Latest Threads
- by korby
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.