lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Racire extrema
Connect with Facebook

Racire extrema Prima conditie: sa nu poti dormi langa calculator cand functioneaza.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-04-2010, 13:45   #1
Vladutz20
Senior Member
 
Vladutz20's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucharest
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)


Default Nehalem and Gulftown pot

Buna Ziua overclockerilor extremi !
Vreau sa fac 2-4 bucati pe putin de poturi in genul acesta http://forum.crazypc.ro/showthread.p...lid-Copper-Pot dar sa fie performant pentru nehalem si gulftown. Ce ziceti sa contribuim toti cu ceva pareri,scheme si sa nu uitam ca cel care va pune cireasa va fi ZZZ cu topplate and backplate.
Monstru te astept cu ceva pareri ca as vrea sa comand cat mai repede poturile.
M1cutzu si Matose ceva propuneri pentru pot aveti ?
Ma intereseaza o schema exacta a sa.
Zi buna si sper sa va fiu util.
Vladutz20 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2010, 16:07   #2
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ce inseaman pentru tine performant? Pot-ul petnru Nehalem si Gulftown trebuie sa fie mai mare decat acela pentru 775.
Am facut ovarianta de pot. Modificari ulterioare se pot face imdeiat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	001.JPG
Views:	789
Size:	17.6 KB
ID:	8185  
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2010, 12:21   #3
IraqI_Freedom
Senior Member
 
IraqI_Freedom's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 846
Mentioned: 3 Post(s)




Send a message via MSN to IraqI_Freedom Send a message via Yahoo to IraqI_Freedom Send a message via Skype™ to IraqI_Freedom
Default

hellfish ce ai facut tu acolo cred ca este destul de greu de realizat...
__________________
Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
fetite care s-au remarcat doar prin aptitudinile de a suge
Thank god for that
IraqI_Freedom is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2010, 12:41   #4
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Acea bucata din centru da. Restul nu este prea greu. Ar mai fu o variatnata sa il faci din 2 buai. Vaful cupru iar restul aluminiu.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2010, 18:07   #5
overclock1366
Senior Member
 
overclock1366's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Baia Mare
Posts: 656
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Vladutz20 View Post
Buna Ziua overclockerilor extremi !
Vreau sa fac 2-4 bucati pe putin de poturi in genul acesta http://forum.crazypc.ro/showthread.p...lid-Copper-Pot dar sa fie performant pentru nehalem si gulftown. Ce ziceti sa contribuim toti cu ceva pareri,scheme si sa nu uitam ca cel care va pune cireasa va fi ZZZ cu topplate and backplate.
Monstru te astept cu ceva pareri ca as vrea sa comand cat mai repede poturile.
M1cutzu si Matose ceva propuneri pentru pot aveti ?
Ma intereseaza o schema exacta a sa.
Zi buna si sper sa va fiu util.
De unde vrei sa comanzi tubul din link ?
________
Meth rehab forum

Last edited by overclock1366; 10-04-2011 at 15:11.
overclock1366 is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2010, 20:23   #6
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Pentru Gulf ti-ar trebui un F1 datorita TDP-ului mare, tub care are merge si pe Halem, dar atentie la inertia termica a lui.
N-ai cum sa faci ceva asemanator cu ala din link. Cupru de puritate mare, obtinut foarte greu, masina adecvata sa-ti prelucreze asa ceva...resurse neica. Fii cinstit si zi-ne cu ce masina ai facut ultimul pot, si ai sa vezi de ce zic ca prin ce-ai postat mai sus nu esti realist.

Nu in ultimul rand...ce sa faci cu el?
O zi buna si tie.
__________________

"I don't regret the rules i broke,when i die bury me in smoke..." P.Anselmo
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2010, 21:11   #7
Vladutz20
Senior Member
 
Vladutz20's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucharest
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@h3x0r exact cum am facut si acest tub http://forum.lab501.ro/showpost.php?...1&postcount=80 pot sa fac si alte tuburi cu diverse forme si specificatii. Am eu cunostintele mele care ma pot ajuta si cupru cat sa fac destule. Problema ar fi o schema exacta dupa care sa fie proiectat potul. Eu nu stiu cum anume si cu ce aparatura au realizat potul. Tot ce stiu este ca a fost facut in Galati la combinat.
Ce sa fac cu el ? Sa torn dice sau ln2 in el si sa ma joc acasa cu spi si 3d mark 2006.

Last edited by Vladutz20; 18-04-2010 at 21:19.
Vladutz20 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 01:14   #8
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,130
Mentioned: 51 Post(s)


Default

http://www.xtremesystems.org/forums/...7&postcount=36



Asta cred ca e destul de OK pentru TDP mare .

Sau.. http://www.xtremesystems.org/forums/...0&postcount=56

E un fel de F1..

Last edited by M3kk; 19-04-2010 at 01:18.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 11:29   #9
Vladutz20
Senior Member
 
Vladutz20's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucharest
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Primul chiar merita facut. Astept sa vad ce zic aia rosiatici ca sa ma apuc de treaba.
Vladutz20 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 12:20   #10
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

#1 Tu chiar nu pricepi ce zic nu? O sa-ti iasa o mica prostioara daca te apuci sa-l faci tu. De ce nu strangi banuti si cumperi unul de la Duniek nu inteleg... Stiu bine cum ai facut acel tub. Schhh... Pun pariu ca ai folosit tubul ala in maxim o sesiune...... facuta de altcineva.

#2 "Ce sa fac cu el ? Sa torn dice " Ce sa faci cu DICE pe high TDP? Sa faci acumulari de gaz in casa?

Daca chiar vrei sa faci ceva, eu ti-ar zice sa dai cu DICE pe chestii mai mici , C2D etc, te obisnuiesti, si treci la chestii grele apoi. Oricum n-ai nici placi de baza de ars acum pe azot, si de aia e bine sa incepi cu scule mai...expendable.
Tu ai Renault (sau nici atat) si intrebi cum constuiesti un Ferrari F1 si apoi sa-l si pilotezi in siguranta.

Nu vreau sa o iei ca pe ceva personal, dar eu n-am legatura cu benching-ul prea mult si nici nu emit pretentia ca am. Pentru ca nu-mi place sa vorbesc aflat in treaba.
Am inteles ca n-am stofa stand si ascultand oameni ca chiar fac asta si au ales sa faca asta cu pasiune.

Acum take a hard look in the mirror si zi-mi cum e la tine.
__________________

"I don't regret the rules i broke,when i die bury me in smoke..." P.Anselmo

Last edited by h3x0r; 19-04-2010 at 12:32.
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 13:48   #11
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

cred ca ar fi mai bine sa le cumperi gata facute pe cele enumerate mai sus, sau sa il intrebi pe 3z daca are freza cu care sa intre la 150-180mm in cupru inainte de a desena tot felu de chestii. Tine minte ca nu design-ul te limiteaza ci masinile care vor transpune acel design in realitate. Uita de conuri & shit in interior daca nu vrei forma rotunda (aia se poate face pe strung).
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 13:52   #12
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 2,928
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Amiralu`
il intrebi pe 3z daca are freza cu care sa intre la 150-180mm in cupru
Am vorbit yo cu el ... n-are saracu`
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 13:52   #13
the dude
Senior Member
 
the dude's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 718
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by h3x0r View Post
Pentru Gulf ti-ar trebui un F1 datorita TDP-ului mare, tub care are merge si pe Halem, dar atentie la inertia termica a lui.
Nu ar merge mai bine un Otti ?
the dude is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 14:01   #14
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Zetule clarifica-l pe vlad pana la ce adancime poti intra tu in cupru cu freza ca sa nu desene oamenii pagode & shit degeaba. sau ar ramane versiunea circulara care se face pe un strung mai destept cu niste cutite smekere si mai multe treceri succesive.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 14:13   #15
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 2,928
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu mai clarific nimic sefu` , nu mai am CNC
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 14:28   #16
Vladutz20
Senior Member
 
Vladutz20's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucharest
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am inteles din prima Vali treaba cu cuprul. Nu este nici un fel de problema. Eu doar ma ofeream sa fac alte poturi pt baieti dar daca nu se poate nu este nici un fel de problema.
Imi pare rau ca poate am deranjat pe cineva dar de acum imi vad de treaba.
Vladutz20 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2010, 16:04   #17
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

The dude...treaba cu Otti e ca trebuie sa stii foarte bine ce faci. Adica, trebuie sa incerci procesorul cu alt tub...afli cold bug si cold boot, si apoi cu datele astea stiute, te apuci si racesti Otti-ul, insa tinand minte ca are inertie termica enorma la 4 kg...si ca iti ia 1h juma sa-l cobori la -130 grade. Apoi daca cumva vei trece peste -130,il bagi in cold bug, ia si incalzeste tot apoi, ca sa-l aduci inapoi. Anvoios.
Ca sa nu mai zic ca...trebuie sa stii cum dozezi, pentru ca tu torni, si tubul raspunde in 4-5 minute poate.

F1 e la limita de animalic pentru asta, nu-ti trebe alt dinozaur.
__________________

"I don't regret the rules i broke,when i die bury me in smoke..." P.Anselmo
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 22:28   #18
foxthemad
Ancient friend
 
foxthemad's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 278
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Din start sa fie clar ca NU POT PROMITE NIMIC, dar ma pot interesa sa vad cum va pot ajuta cu cnc. Atata timp cat am design-ul in 3dsmax si forma din interior este rotunda, se poate face (ma refer la primul design din thread). A si sa nu uit de cupru, de care nu am deunde sa fac rost, in special de puritate 99%.
__________________
EP45-Extreme | Q9650 | 4Gb TeamExtreem 900Mhz CL3 | CM Hyper 212 | Asus 4870 DK | Custom Lian Li Case
foxthemad is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 07:49   #19
IraqI_Freedom
Senior Member
 
IraqI_Freedom's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 846
Mentioned: 3 Post(s)




Send a message via MSN to IraqI_Freedom Send a message via Yahoo to IraqI_Freedom Send a message via Skype™ to IraqI_Freedom
Default

WB FOX, ai chef de bench? gimme a call
__________________
Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
fetite care s-au remarcat doar prin aptitudinile de a suge
Thank god for that
IraqI_Freedom is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 17:53   #20
foxthemad
Ancient friend
 
foxthemad's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 278
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ma intorc pe 20 mai. Asa ca ne auzim la telefon pentru ca trebuie sa imi dezamortesc sistemul
__________________
EP45-Extreme | Q9650 | 4Gb TeamExtreem 900Mhz CL3 | CM Hyper 212 | Asus 4870 DK | Custom Lian Li Case
foxthemad is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i9 - Gulftown ( primele teste ) ZerooCool Overclocking & benchmarking 7 05-10-2009 17:19
Gulftown la 6 GHz pe LN2 stabil in 3DMark! Micutzu Stiri 4 19-09-2009 13:36

 
Forum Stats
Members: 7,946
Threads: 19,468
Posts: 598,809
Total Online: 321

Newest Member: Zburatorul123

Latest Threads
- by Steve-o
- by Lowlife
- by DjLeco
- by korby
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.