lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-12-2017, 10:35   #1
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Ryzen 3 1200 overclock fail

Buna ziua.De curand mi-am achizitionat un Ryzen 3 1200 impreuna cu o MSI B350m Gaming Pro.Am incercat nenumarate variante si tutoriale incercand sa ii fac overclock dar nimic nu a mers.Indiferent ce as seta in bios,dupa restart imi da black screen.

Sursa este de 500W iar cooler-ul este un ID-Cooling SE214x.
Ce fac gresit?
trancem is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 12:16   #2
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,527
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai nu ne-ai zis ce faci, de unde sa stim ce faci gresit?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 12:27   #3
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din bios am ridicat frecventa procesorului la 3.7 Ghz si voltajul la 1.29.I-am dat restart dar ecranul ramane negru.Am mai incercat si la 3.5 Ghz cu acelasi voltaj si la fel.Indiferent ce frecventa sau voltaj setez nu reusesc sa il fac sa booteze.Am facut si update la ultima versiune de bios si tot degeaba.
trancem is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 12:30   #4
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,527
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru inceput vezi daca merge 1.35v si 3.5 ghz. Dupa aceea incearca 3.6 Ghz. Dupa aceea 3.7 si vezi pana unde poti merge.

Optiunea pentru tensiune e fixa sau e offset? Cel putin pentru testare poti sa te duci pana in 1.375 - 1.4v cu riscuri minime. La daily ai vrea sa fie pana in 1.35 IMO.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 12:44   #5
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat 3.5 ghz cu 1.35 v...nimic.Am lasat 3.5 ghz si am coborat tensiunea la 1.30v.singura varianta care a mers este:3.5 ghz cu tensiune 1.375(cu asta mi-a bootat).sunt safe aceste valori?
trancem is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 12:48   #6
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

In Aida64 la testul de stabilitate dupa 5 minute Cpu era la 62 de grade si placa de baza la 47
trancem is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 12:58   #7
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,320
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu

Default

Voltajul de pe Intel nu e echivalent cu cel de pe AMD. AMD necesita voltaj mult mai mare si rezista la acel voltaj mult mai bine. Asa e AMD, nu aveti ce sa faceti.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2017, 15:34   #8
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by trancem View Post
Am incercat nenumarate variante si tutoriale incercand sa ii fac overclock dar nimic nu a mers.Indiferent ce as seta in bios,dupa restart imi da black screen.


AMD overclocking since Toledo




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2017, 17:17   #9
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,971
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Baga ultimul bios update de la placa.
Ce sursa ai ? Model exact...
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 25-12-2017, 09:17   #10
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Baga ultimul bios update de la placa.
Ce sursa ai ? Model exact...
Am instalat ultimul update de bios de pe site-ul MSI.Sursa este Segotep SG-500A de 500 W.Am reusit sa il duc la 3.5 Ghz cu voltaj de 1.375 v.As urca mai mult dar nu stiu daca este indicat.Temperaturile sunt ok la procesor,mai tare se incalzeste placa de baza(cam cu 10 grade mai tare decat procesorul).
trancem is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2017, 15:39   #11
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,132
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

in Turbo iti urca la 3.8Ghz sau ramane la 3.5ghz? daca ramane la 3.5Ghz n-ai facut mare branza...
placa de baza sta la 72grade? :O pune un screenshot de la sensors in AIDA64 si screenshot din CPUz/core temp cu procesorul in load

Last edited by PSS; 25-12-2017 at 15:41.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2017, 11:23   #12
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by PSS View Post
in Turbo iti urca la 3.8Ghz sau ramane la 3.5ghz? daca ramane la 3.5Ghz n-ai facut mare branza...
placa de baza sta la 72grade? :O pune un screenshot de la sensors in AIDA64 si screenshot din CPUz/core temp cu procesorul in load

In stres nu trece de 3.5 Ghz.Placa de baza e la 50 de grade si CPU la 38 :|
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	46
Size:	79.3 KB
ID:	61180  
trancem is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2017, 09:40   #13
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,443
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca CPU VDDNB sau CPU/NB reprezinta voltajul pentru V SOC (al controller-ului de memorie) atunci este foarte mic.

Din cate stiu eu pentru V SOC normal e un voltaj de 1,05V si merge safe pana la 1,15V pentru overclocking (CPU si RAM). Sa ma corecteze colegii daca nu e asa.

Pentru 3,5Ghz cred ca orice Ryzen ar trebui sa mearga cu voltajul default pentru V Core.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2017, 16:16   #14
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Daca CPU VDDNB sau CPU/NB reprezinta voltajul pentru V SOC (al controller-ului de memorie) atunci este foarte mic.

Din cate stiu eu pentru V SOC normal e un voltaj de 1,05V si merge safe pana la 1,15V pentru overclocking (CPU si RAM). Sa ma corecteze colegii daca nu e asa.

Pentru 3,5Ghz cred ca orice Ryzen ar trebui sa mearga cu voltajul default pentru V Core.
Revin cu un screenshot al bios-ului.Pana acum nu am intampinat nici o problema cu actualele setari de OC.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	rsz_20171223_192034.jpg
Views:	52
Size:	485.2 KB
ID:	61194  
trancem is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2017, 18:40   #15
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,132
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

ai Turbo la 3.4ghz si totusi te stresezi sa-i faci OC pentru 100mhz amarati in plus? why? :|
PSS is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2017, 23:43   #16
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,443
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by trancem View Post
Revin cu un screenshot al bios-ului.Pana acum nu am intampinat nici o problema cu actualele setari de OC.
Seteaza v soc la 1.1V si memorile la 1.35V ( asta doar de test nu o sa fie nevoie tot timpul).

Apoi creste frecventa din 50 in 50 de Mhz si testeaza stabilitatea. Trebuie sa ajungi la un 3.75Ghz minim.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 13:22   #17
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by trancem View Post
Revin cu un screenshot al bios-ului.Pana acum nu am intampinat nici o problema cu actualele setari de OC.
Prea multe setări pe "auto" și văd acolo un "normal", cred că-i cobești cumva



Ai rezolvat pānă la urmă?
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 13:52   #18
trancem
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brasov
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am rezolvat intr-un final.Am rulat si testul de stres din Aida si este stabil.Din ce gasisem pe diferite forumuri nu este cea mai stralucita placa de baza desi permite OC.
trancem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ryzen 3 1200+ MSI b350m Gaming Pro trancem Procesoare si chipseturi 17 11-01-2018 02:42
Review AMD Ryzen 3 1300X & AMD Ryzen 3 1200 LAB501 Articole 0 27-07-2017 16:10
Review AMD Ryzen 5 1600X & AMD Ryzen 5 1500X LAB501 Articole 5 11-04-2017 18:56
Review AMD Ryzen 7 1700 & AMD Ryzen 7 1700X ? CPU + Gaming LAB501 Articole 6 06-03-2017 11:27
Origin fail PSS Gaming 2 13-11-2012 13:39

 
Forum Stats
Members: 7,691
Threads: 18,778
Posts: 582,808
Total Online: 581

Newest Member: Andrew

Latest Threads
- by Monstru
- by mihaib1
- by Kebab
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.