lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-09-2009, 16:03   #41
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Foarte mișto Andrei! Setări nu tocmai agresive, OS pentru daily-use din cāte observ și un rezultat foarte bun!

Pānă una alta, am ajuns și eu la alea 10s despre care vorbeam. Acum măcar știu că (nu) fac ceva greșit. Oare memoriile chiar mergeau īn single-channel sau e vreun bug īn CPU-Z?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	lowclock-10.000s_crop.PNG
Views:	507
Size:	154.2 KB
ID:	2221  
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 16:07   #42
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Pai sigur e ceva eroare, din moment ce zice Cores 2 Threads 2. Sau imi scapa mie ceva?
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 16:11   #43
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Acolo raportează corect, am lăsat active doar două nuclee, fara HT.

Last edited by ihlades; 30-09-2009 at 16:20.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 16:19   #44
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

@ ihlades
THX,
Eu am lasat 4 nuclee active + HT.
Cred ca ai obtine un timp mai bun daca ai mai reusi sa strangi putin latentele.
Adevarul este ca in cazul meu este vorba si de o "nimereala" coroborata cu bafta unui OS ce se comporta neasteptat de bine.
Diferenta e "doar" de 71 miimi de secunda.

32M cu aceleasi setari :
Core i7 920, EVGA E760, DDR3 triple-channel @ 1877.6 MHz / 8-8-8-19-59 / 1T :
Click image for larger version

Name:	SuperPI32M-4GHz.jpg
Views:	860
Size:	318.7 KB
ID:	2222

Quote:
Originally Posted by ihlades View Post
...L.E.: Merci. Baftă īn continuare.
Si tie !
Hai ca poti sa-mi bati timpul !!!
__________________

Last edited by Andrei; 30-09-2009 at 16:38.
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 16:20   #45
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Hmm, ce tweak a făcut cea mai mare diferență la tine? Desigur, decāt dacă nu e vreun secret. Am īncercat latențe mai strānse la frecvență mai mică sau Uncore la ~4400MHz, dar rezultatele sunt la același nivel.

L.E.: Merci. Baftă īn continuare.

Last edited by ihlades; 30-09-2009 at 16:33.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 16:54   #46
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

@ ihlades
Poti incerca 18 x 222 cu latente stranse la max.si, bineinteles, tweak-uri "la sange" ?
Tu ai doar 6 GB RAM si poate reusesti.
Quote:
Originally Posted by ihlades View Post
.....Oare memoriile chiar mergeau īn single-channel sau e vreun bug īn CPU-Z?
Nu e bug, eu le-am pus 1T.
__________________

Last edited by Andrei; 30-09-2009 at 17:09.
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 17:18   #47
Scarfy
Member
 
Scarfy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Scarfy
Default

@ eXactMat mersi pt atentionare , am uitat complet de timings

E7300 @ 3600 Mhz , DDR2 960 Mhz 5-5-5-15 2T

1M = 14.219s
32M = 13m 21.140s
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3600-8.jpg
Views:	471
Size:	319.9 KB
ID:	2225   Click image for larger version

Name:	3600 - 32 a.jpg
Views:	842
Size:	329.0 KB
ID:	2226  
Scarfy is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 17:42   #48
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Andrei View Post
Nu e bug, eu le-am pus 1T.
Uită-te la screenshot-ul meu de mai sus. Memoriile cică mergeau īn single-channel (acolo, deasupra frecvenței "NB"-ului), n-am zis nimic de command rate.

Oricum, uite două rulări la 18x222, cu memoriile la 1770:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	571
Size:	198.5 KB
ID:	2228   Click image for larger version

Name:	2.JPG
Views:	464
Size:	274.2 KB
ID:	2229  

Last edited by ihlades; 30-09-2009 at 17:48.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 17:55   #49
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,617
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Am imbunatatit putin timpul.
(45nm) 3600 Mhz, 2MB cache - SuperPi 1M challenge

1M 15.047s - E5200 @ 3600 Mhz - Abit IP35, A-Data Vitesta @ 1044Mhz 5-5-5-15
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	485
Size:	448.6 KB
ID:	2230  
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 17:57   #50
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

Quote:
Originally Posted by ihlades View Post
Uită-te la screenshot-ul meu de mai sus. Memoriile cică mergeau īn single-channel (acolo, deasupra frecvenței "NB"-ului), n-am zis nimic de command rate.

Oricum, uite două rulări la 18x222, cu memoriile la 1770:
Memoriile erau 'triple channel", nu single. Am inteles eu gresit. Sunt putin obosit dupa 5 ore de CAD.
Ce voltaje aveai pe DIMM si QPI ?
__________________
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 17:58   #51
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

RAM 1.9v, VTT (QPI) 1.55v.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 18:01   #52
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

Si la voltajul ala nu ai mai putut ridica frecventa ?
__________________
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 18:02   #53
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Frecvența memoriilor? Ba da, dar nu fac 2100MHz 7-6-6. Doar 8-8-8.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 20:39   #54
myke_choopper
Member
 
myke_choopper's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 203
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by poparamiro View Post
Se poate ca o sa adaug categorii pe rand dar nu stiu ce frecvente sa pun.
2500 Mhz ar fi ok? (sa fie o frecventa cat mai accesibila pentru Athlon 64 mai vechi)
Zic sa faci sectiune pentru 2,5 si 3,0 Ghz,e bine asa?
Eventual si pentru 3,2
__________________
myke_choopper is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 20:43   #55
klau1st
Member
 
klau1st's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: bistrita
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Talking Low end power

celly E3200 1M/45nm

15.843/1M/3600MHz

14.500/1M/4000MHz

Ete na categorie noua.Sistem: Asus p5k, ballistix 667,WD 6400aaks.Urmeaza si 32M.
Click image for larger version

Name:	capture1.jpg
Views:	365
Size:	215.4 KB
ID:	2235Click image for larger version

Name:	capture6.jpg
Views:	368
Size:	210.2 KB
ID:	2234
__________________
Fujitsu AH530
klau1st is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 20:53   #56
eXactMat
Member
 
eXactMat's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Unknown
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Un pic mai bine

E8500 @ 4GHz (421x9.5) / 4GB DDR2 842 4-4-4-12.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SPi @ 4GHZ 421x9.5.jpg
Views:	471
Size:	294.6 KB
ID:	2236  
eXactMat is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 21:58   #57
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,862
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by myke_choopper View Post
Zic sa faci sectiune pentru 2,5 si 3,0 Ghz,e bine asa?
Eventual si pentru 3,2
Eu zic ca e bine, 2500mhz pentru A64 sau x2-urile vechi si 3000mhz pentru x2-urile mai noi capabile de 3000+ mhz. Poti posta rezultatul, o sa fac categoria dupa.

@ klau1st - am facut categoria 1M/45nm, 3600mhz am pus limita

Last edited by poparamiro; 30-09-2009 at 22:36.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 22:42   #58
Memphis
Senior Member
 
Memphis's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,000
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Memphis
Default

Rezultatul meu la categoria :
(45nm) 3600 Mhz, 2MB cache - SuperPi 1M challenge
1M 15.781s - E5200 @ 3600 Mhz - AsRock P45DE - A-Data Gaming Series @ 866 Mhz 5-5-5-18.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	441
Size:	176.3 KB
ID:	2237  
__________________
Memphis is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 22:54   #59
eXactMat
Member
 
eXactMat's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Unknown
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Reguli:

Screenshot-ul trebuie sa contina obligatoriu CPU-Z (tab-urile CPU si Memorii)i, fereastra cu rularea SuperPi (checksum-ul si loop-urile trebuie sa fie vizibile).
Memset, CPU-Tweaker, sau alte programe sunt optionale.
Nu este admisa depasirea frecventei specificate la fiecare categorie
eXactMat is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 22:57   #60
CalinR
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)


Default

M-am jucat si eu putin:

(45nm) 3600 Mhz AMD Phenom II X2/X3/X4 (128/512/6144kB) - SuperPi 1M challenge
Phenom II X2 550BE, DDR3 timings pe auto - aici se poate lucra, Windows 7 x64 -> 19,188s

Ce e ciudat, dupa ce am oprit procese si servicii nu am mai putut obtine rezultatul precedent; Poza a doua arata unul din rezultatele nasoale obtinute.
Cred ca vreun serviciu se baga in seama cum il taie capul de aici si diferentele intre loop-uri -ar trebui sa fie liniare si nu sunt.

P.S.: frecventa a fost de 3613,3 pentru ca nu am putut sa fac FSB-ul exact 200 MHz si nu am avut prea mult timp la dispozitie (de aia nu am facut si SuperPi 32M).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	superpi1.png
Views:	462
Size:	60.5 KB
ID:	2238   Click image for larger version

Name:	superpi2.png
Views:	445
Size:	25.4 KB
ID:	2239  
CalinR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lab501.ro are forum Micutzu Stiri 1 03-08-2009 19:59
Lab501 - grupuri de utilizatori Monstru lab501 0 01-08-2009 17:47

 
Forum Stats
Members: 7,836
Threads: 19,085
Posts: 589,977
Total Online: 280

Newest Member: ZcashBond

Latest Threads
- by mbc
- by Kspic
- by Miru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.