lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-05-2020, 18:53   #721
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am citit ca ar mai ajuta si la compatibilitate pci-express.

Poate rezolva problema cu realtek-ul lan la unify, ca incepe sa devina enervant. Nici cu driverul realtek 10.39 de pe site-ul lor nu e stabil.

Am trecut la 10.32 luat de la gigabyte.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 20:18   #722
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,537
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deschide tiket la ei si raporteaza problema poate poate.
Eu am facut la GBT si au scos bios cu improve memory compatibility, astept sa scoata si cu NVME compatibility.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 21:27   #723
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am trimis un mesaj la msi si nu am primit nimic.
Mai incerc.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 21:51   #724
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,537
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nici eu nu am primit nimic de la Gigi.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2020, 20:26   #725
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Dupa ce azi pica de vreo 3-4 ori, dadui un dns flush si resetai ont-ul. Sunt pe driverele gigabyte. Chiar nu stiu ce rahat sa-i mai fac. Nici nu stiu daca ar merge in garantie. Ca as da-o si as lua altceva. E vreo sansa sa fie de la cablul lan?
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2020, 21:48   #726
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 8,354
Mentioned: 288 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poate fi și de la cablu. Nu ai un laptop să testezi sau alt PC?
__________________
Folosește voucherul S18AZ8IG și primești un discount de 1% la pcgarage.ro
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2020, 22:26   #727
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,893
Mentioned: 236 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am avut problema asta cand 1000 cand 100 si era de la cablu. Am avut o placa de retea pe usb cu care am stat in teste ceva timp pana a facut la fel. Acum o luna am schimbat cablul cu unu de 25m cat 7 si de atunci 1000.
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2020, 22:54   #728
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,537
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Dupa ce azi pica de vreo 3-4 ori, dadui un dns flush si resetai ont-ul. Sunt pe driverele gigabyte. Chiar nu stiu ce rahat sa-i mai fac. Nici nu stiu daca ar merge in garantie. Ca as da-o si as lua altceva. E vreo sansa sa fie de la cablul lan?
Pe computer-ul de dinainte avea problema asta ?
Daca ai un cablu la indemana schimba-l.
La garantie nu cred ca rezolvi nimic fiindca problema e rara si nu se manifesta des, banuiesc ca OS-ul a fost pus pe curat cand ai schimbat placa de baza, nu ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2020, 22:59   #729
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Poate fi și de la cablu. Nu ai un laptop să testezi sau alt PC?
Ideea e ca a inceput sa faca fite cand am schimbat platforma, pe placa veche (z77 mpower) nu am avut niciodata probleme.
Voi cumpara un cablu cat7.


Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Pe computer-ul de dinainte avea problema asta ?
Daca ai un cablu la indemana schimba-l.
La garantie nu cred ca rezolvi nimic fiindca problema e rara si nu se manifesta des, banuiesc ca OS-ul a fost pus pe curat cand ai schimbat placa de baza, nu ?
Nu, pe celalalt sistem nu am avut probleme. OS-ul a fost instalat curat, am schimbat si SSD-ul.


l.e. Aparent cablul e cat 5. Gasi in casa un cablu mai vechi si foarte lung, probabil 10m, dar e cat5e. Il conectai, sa vedem daca mai face nasoale.

Aparent stie doar 100mbps. Deci e posibil ca cel cat5, chiar daca e scurt, sa aiba probleme cu 1000mbps.


Are vreo importanta daca iau cat6 sau cat7? Lungime 3 metri.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.

Last edited by augustus; 11-05-2020 at 00:16.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 11:34   #730
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 8,354
Mentioned: 288 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ar trebui să meargă Gigabit de la Cat5e īn sus... iar la 3 metrii ar trebui să meargă cu orice cablu torsadat dacă e bine sertizat.
__________________
Folosește voucherul S18AZ8IG și primești un discount de 1% la pcgarage.ro
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 12:27   #731
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,330
Mentioned: 1274 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Din pacate cu unele cabluri nu merge gigabit orice faci, nici la 1m pentru ca sunt unele tipuri de cablu cat 5e care au 4 fire de calitate normala si 4 fire de calitate foarte proasta. Am dat peste mai multe cabluri de genul asta, ultra ieftine si am pierdut o gramada de vreme sa diagnostichez problema.

Da, in cazul cablurilor facute de firme de renume ar trebui sa mearga gigabit pe 35m de Cat 5e, practic merge si pana la 100m cu aproape orice cablu Cat 5e.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 12:47   #732
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Ce cablu ma sfatuiti sa iau, 3 m lungime?

Ma gandeam la asta https://www.forit.ro/accesorii-retea...b-3m-albastru/ .
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 12:52   #733
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,330
Mentioned: 1274 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Orice cablu, la patch cord de 3m nu conteaza.
https://www.forit.ro/cabluri/gembird...cablu-pp12-3m/
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 12:57   #734
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Deci pica intr-o veselie azi. Merge 2-3 minute si apoi nu mai incarca nicio pagina. Ma pis pe ea de placa de baza. O sa sun la evomag sa vad cum fac cu garantia.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 13:07   #735
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,330
Mentioned: 1274 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai stai un pic, de unde stii ca e placa de baza? Primul pas este sa verifici ca nu ai un driver de retea vechi. Dupa aia, incearca cu alt cablu. Sa stii ca foarte rar am dat de placa de retea defecta intr-o placa de baza.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 13:15   #736
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,537
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Deci pica intr-o veselie azi. Merge 2-3 minute si apoi nu mai incarca nicio pagina. Ma pis pe ea de placa de baza. O sa sun la evomag sa vad cum fac cu garantia.
Eu zic ca nu e de la mobo, sanse foarte mici sa fie placa.
Pana iti vine cablul nou schimba pozitia cablului actual (muta mufa din pc in router si mufa din router in pc).
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 13:26   #737
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,147
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Deci pica intr-o veselie azi. Merge 2-3 minute si apoi nu mai incarca nicio pagina. Ma pis pe ea de placa de baza. O sa sun la evomag sa vad cum fac cu garantia.
Incapatanat esti man.
Fa asa:
1. Schimba cablul cu un cat6
2. Leaga pc-ul prin cablul respectiv direct la echipamentul isp-ului si seteaza pppoe direct in pc (fara routerul.tau, switch sau altceva).
3. Daca tot nu merge, setezi manual 1000mps full duplex in propr placii de retea si vezi daca isi ia ip.

Abia pe urma poti spune ca de de la drivere sau de la mobo.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 13:55   #738
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am facut tot, mai putin ce scrisa kretzu. Am umblat si la power management, schimbat cabluri si inversat mufele la acelasi cablu, drivere vechi, drivere vechi, drivere de la gigabyte, resetat ont-ul de la rds, din care iese cablu direct in PC, nu am alt router. Azi de exemplu nu reusesc sa o fac sa mearga mai mult de 5 minute legat.
Dau comanda de un cablu si il astept, dar cu cealalta placa de baza nu am avut niciodata problemele astia. I-am bagat cablul in cur si a mers. Nu ar trebui sa existe problema asta.

Ma gandesc sa nu mai las chipsetul realtek sa isi ia ip automat si sa il bag eu manual. Faza e ca nu ma prea pricep la retelistica...
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.

Last edited by augustus; 11-05-2020 at 13:58.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 14:51   #739
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,537
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai rabdare sa-ti vina cablul.
In ONT/ROUTER faci rezervare pe MAC-ul PC_ului. Iei mac-ul din PC si il bagi in router si apoi pui si IP manual la PC. Ce ONT ai ca sa-ti zic exact pasii.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2020, 15:00   #740
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,177
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Huawei hg8245h
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placi de baza pentru Intel Monstru Placi de baza 2929 11-06-2020 07:08

 
Forum Stats
Members: 8,693
Threads: 22,866
Posts: 683,455
Total Online: 1203

Newest Member: Roxyyy03

Latest Threads
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.