lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-07-2019, 11:51   #1
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default Sistem editare foto/video

Salut,

Profit si eu de entuziasmul creat de noile lansari AMD si va cer cateva sfaturi in legatura cu o configuratie pe care vreau sa o cumpar saptamanile urmatoare.

PC-ul va fi folosit 60% pentru Photoshop/Indesign/Illustrator, 30% pentru Premiere/After Effects si 10% pentru gaming/other stuff.

La ce m-am gandit eu ar fi cam urmatoarele:

1. Ryzen 9 3900x - 2.600 lei
2. Aorus x570 Master - 1.930 lei
3. RTX 2070 Super Gaming OC - 2.730 lei
4. G.Skill Trident Z 32GB DDR4 [email protected] - 1.352 lei
5. Intel 660p 2TB - 1.166 lei
6. Noctua NH-D15 - 500 lei
7. Seasonic Focus+ Gold 650W - 513 lei

Total: ~10.800 lei

Pe langa astea or sa se mai adauge vreo 2 hdd-uri de 2TB, o carcasa (Corsair 500D/NZXT H700/Fractal Design S2) si probabil periferice.

Ce vreau neaparat:
- Wifi
- putere de calcul
- storage rapid
- cuda cores pt randari

Nu prea cred ca o sa fac OC la nimic de aia as prefera niste memorii care sa scaleze ok cu procesorul fara prea mari batai de cap.

Cum am gandit-o eu:
- am ales 3900x pentru ca sper ca in viitorul apropiat cat mai multe aplicatii sa fie optimizate pentru multi core. As fi ales mai bine un 9900K?
- m-am oprit la 2070 Super si nu la 2080 pentru ca diferenta de performanta e mica, in schimb pretul lui 2080 e obscen de mare.
- am vazut din teste ca memoriile 3200 CL14 merg destul de bine cu Ryzen 3. Sa aleg memorii mai ieftine si sa bag 64gb?

Acum intrebarea de final: as putea sa optimizez cumva configuratia prezentata? Bugetul cam ala e, 10-11k lei.

Thanks!
codpin is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 12:02   #2
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,760
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

E foarte buna configuratia! Doar in privinta unei chestiuni nu sunt sigur: placa video. Nu ar fi mai ok un quadro?
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6

Last edited by fubu; 15-07-2019 at 12:05.
fubu is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 12:10   #3
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 460
Mentioned: 4 Post(s)


Default

As baga 64 gb 3200/cl16 decat 32gb/cl14 . Cred ca te va ajuta mai mult cantitatea de ram decat o latenta un pic mai scazuta !
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 12:56   #4
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 446
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

La ssd pune varianta mai mare de la ce a gasit fedayn aici: https://forum.lab501.ro/showpost.php...8&postcount=23 adica https://www.amazon.co.uk/dp/B07HR5PN...A3P5ROKL5A1OLE
asta daca vrei ~ 2tb.
Ce zici ca faci tu acolo pare ca o sa ai nevoie de ceva enduranta mai ales daca o sa muti multe video raw ...diferenta de pret e prea mica tinand cont de diferenta cu adevarat uriasa la TBW ... In rest pare ok cu mentiunea ca ram-ul ala s-ar putea sa nu il gasesti la pretul ala si sa fie in stoc.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 13:13   #5
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,627
Mentioned: 260 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Ce monitor ai?
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 13:22   #6
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

@fubu din ce stiu, quadro e mai bun pentru CAD, SolidWorks si nu neaparat pentru Premiere. S-ar putea sa ma insel totusi.

Uite ce am gasit referitor la asta:

SPOILER:


Stiu ca nu e 2070 Super acolo dar putem lua ca referinta 1080 TI care ar fi cel mai apropiat. Ca si buget, cel mai aproape de 2070 Super ar fi P2000 iar din grafic se vede ca nu se compara. In SolidWorks si CAD lucrurile stau invers, dar in Premiere Pro cred ca se numara doar CUDA cores.


@sonipooorcy la ceva de genul ma gandeam si eu dar aveam nevoie si de alte pareri

@guest13 am sa ma uit si la SSD-ul pus de tine. Am urmarit si threadul lui fedayn dar cumva am sarit fix peste postul ala. Thx!

@augustus momentan lucrez pe 2 Dell P2214H, dar o sa adaug un 4k de 32" pe centru si pe astea doua o sa le trec pe laterale, deci o sa fie un setup cu 3 monitoare din care cel principal 4k.

Last edited by codpin; 15-07-2019 at 13:33.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 14:01   #7
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,627
Mentioned: 260 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Daca ai nevoie de acuratete a culorilor si vei lua un monitor cu panel 10bit eu zic sa iei o quadro/radeon pro. Daca nu conteaza, atunci ia geforce.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 14:09   #8
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am nevoie de o acuratete atat de mare a culorilor. Nu lucrez la documentare sau in cinema, ci mai mult pe partea artistica si acolo am mai multa flexibilitate din punctul asta de vedere.

Pana acum mi-am calibrat eu monitoarele cat am putut de bine si cam aia a fost.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 14:16   #9
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,676
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Au scos si pt Geforce un Studio driver, mai nou care e special gandit pentru partea de creare de continut.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 14:24   #10
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,140
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

Configuratia aleasa e f ok.
Eventual as lua o 1080Ti cu garantie ramasa (cuda cores calumea si rezistente in timp, comparativ cu petardele bombe cu ceas RTX) la un pret pina in 1900-2000 lei si restul de bani ramasi + o diferenta as mai lua SSD Storage NVME macar pentru unde lucrez cu suita adobe. La HDD-uri as merge cu 2 identice de 4-8 TB in RAID1, capacitatea ramine aceeasi cu a unuia singur dar ai aproape citire dubla si back-up bun la date.
Si eu as opta pentru Ryzen 3900X in detrimentul 9900K si as pune pentru linistea mea si pentru viitoare upgrade-uri o sursa de 850W platinum.
__________________
GAMING gearô i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb G-Skil[email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10

Last edited by DjLeco; 15-07-2019 at 14:27.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 14:50   #11
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 125
Mentioned: 4 Post(s)


Default

5. SSD - 660P big no-no pentru lucrul intens cu fisiere - se tine bine pana la un anumit punct, dupa care performanta pica brusc si iremediabil. E o problema resimtita numai de cei care transfera fisiere de dimensiuni mari constant. Nu afecteaza utilizatorul obisnuit.

Categoric in locul tau as lua un SSD mai scump si mai potrivit nevoilor tale.

2. MB - la vreo 700 de lei mai putin este MSI X570 Carbon (costa cam ~260EUR) - are WiFi 6 si BT 5 - ideea e sa nu arunci banii degeaba dand 140 EUR in plus care nu aduc nimic.

4. RAM - cu doua din astea abia depasesti putin pretul de la kit-ul mai rapid de sus. La editare video sau 3D foarte complex stiu ca 64GB pot scadea timpul de randare mai mult decat orice viteza ar avea 32GB, dar tu iti stii nevoile - daca nu, youtube si google sunt prietenii nostri. Dar nu are sens sa iei 64GB daca esti sigur ca nu te ajuta.

7. Sursa - pana in 100 de lei in plus iei varianta 850W - nu pentru ca nu ar fi suficienti 650, ci pentru ca pana la 50% ventilatorul nici nu porneste, si intre 50 si 70% e silentios, dar cam jale de la 80% incolo.

*** recomand calduros 2xHDD RAID pentru back-up la date. Presupun ca ar durea destul de tare sa pierzi proiectele realizate/in curs de realizare.

Last edited by fedayn; 15-07-2019 at 14:57.
fedayn is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 15:23   #12
khrypt
Ancient friend
 
Join Date: May 2010
Location: Bucuresti
Posts: 98
Mentioned: 3 Post(s)


Send a message via Yahoo to khrypt
Default

+ pentru 64GB RAM
khrypt is online now   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 15:57   #13
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Bennedict stiu si m-am bucurat cand am aflat

@DjLeco din pacate totul se ia pe firma (deci nou) si atunci nu pot merge pe 1080 TI sh. Nou nici nu mai vad prin stocurile magazinelor. Pentru RAID luam si eu cele 2 hdd, desi am back-up in alte 2 parti, inclusiv sincronizat in cloud.

@fedayn multumesc ca te implici si aici ti-am citit threadul cap coada (mai putin un post care l-am sarit, fix cel cu 660p).
- clar o sa ma orientez catre alt SSD. Cel ales de tine de la Corsair vad ca nu e in stoc, o sa mai caut.
- la MB cautam si eu alte opinii. Daca merita acel master sau ma pot orienta si catre altceva mai ieftin dar ok ca si performanta. Nu ma vad facand cine stie ce OC deci cred ca e loc de flexibilitate aici
- clar daca nu ma ajuta latente mici atunci pot sa iau 64GB 3200CL16. Photoshop o sa ma iubeasca pentru asta
- multumesc pentru sugestia cu sursa. Desi stiam ca sub 30% load nu porneste ventilatorul, nu am facut legatura ca daca iau una de capacitate mai mare maresc plaja de silentiozitate. S-a notat.

Deci mai am de cercetat la SSD si MB. Sper in 3-4 saptamani sa se mai aseze un pic preturile si sa fie disponibilitate mai mare in stoc pentru x570 si 3900x.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 17:56   #14
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,140
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atunci ramine RTX2070 super.
__________________
GAMING gearô i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 18:24   #15
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 446
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.tomshardware.com/reviews...peed,5951.html
Cred ca te poate ajuta sa iei o decizie la rami referitor la dilema viteza vs. cantitate.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 21:20   #16
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Super articol! Nu prea am mai vazut bench-uri atat de detaliate pentru suita Adobe. Thanks!
codpin is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 21:40   #17
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 446
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cautam si eu niste info. despre memorii pt. noul kit de l-am luat ieri si am zis ca ti-o prinde bine . Btw cica daca lucrezi cu video 1080 >>32gb, 4k >>64gb.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 21:54   #18
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca o sa iau pana la urma 64gb 3200 CL16.

Banuiesc ca 3900x nu are nimic impotriva la quad channel nu?
codpin is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 22:33   #19
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 446
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

System Memory
System Memory Specification
3200MHz
System Memory Type
DDR4
Memory Channels
2

De pe site-ul oficial, deci stie doar dual channel.
Dar poti sa pui 4 stick-uri dont worry doar ca o sa ai bandwidth in gb/s de dual channel in functie si de ce memorii ai. https://lab501.ro/featured-articles/...yzen-7-3700x/9 O sa varieze putin viteza in functie de ce mem. o sa cumperi dar in mare pe acolo o sa fie.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 23:51   #20
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 237
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

de la minutul 7 memory scaling in adobe premiere:
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare laptop pt. editare video/foto dragos24 Notebooks & netbooks 24 10-05-2016 15:16
Recomandare sistem editare foto video GremliN Cutia de sub birou 17 03-10-2013 14:20
Laptop Editare Foto-Video PAndrei Notebooks & netbooks 8 21-10-2012 15:18
PC pentru editare foto-video in buget restrans ( 2500 ron ) sakagoka Cutia de sub birou 9 11-06-2011 00:38

 
Forum Stats
Members: 8,340
Threads: 21,579
Posts: 647,990
Total Online: 680

Newest Member: libelula_alba

Latest Threads
- by Miru
- by Brunch
- by bakhus
- by Kspic
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.