lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-05-2019, 23:19   #1
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema bizara PC

Salutare la toata lumea.Ma confrunt cu o problema f. bizara la PC-ul meu,in sensul ca de fiecare data cand mi se ia curentul si revine cand incerc sa pornesc calculatorul nu mai merge.Singura modalitate ca sa-l pornesc este doar asa:
-scot placa video din slot ii dau power si bingo calculatorul porneste.Dupa acea introduc la loc placa video in slot ,pornesc iarasi sistemul ventilatoarele pornesc si absolut totul porneste dar nu am imagine.Opresc iarasi sistemul de la switchul din spatele sursei si repornesc din nou si de ABIA asa functioneaza dar ma baga degeaba in bios cu F1 pt ca nu pierde nici o setare acolo ca am verificat.Intru in bios ii dau save and reset si imi intra normal in windows.
De fiecare data ma chinui asa cand mi se ia curentul.Initial m-am gandit ca e de la placa video sau de la sursa dar nu sunt astea de vina,pt ca am incercat si cu alta placa video si cu alta sursa si la fel se comporta.Ramul l-am testat cu memtest86+ si nu are probleme ascunse.
Sa fie de vina placa de baza ????Mentionez ca si la asta i-am facut ultimul update de bios ver. 3602
sistemul meu:
-pl. baza p8p67pro rev 3.1
-proc. i7 2600k
-ram 24 gb 1866 fury
-video: r9 fury X sau gtx 980ti
Sugestii?multumesc,
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	placa_baza.jpg
Views:	90
Size:	246.6 KB
ID:	65925  

Last edited by Strelok-; 06-05-2019 at 23:24.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 23:24   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,827
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

problema "de fiecare data cand mi se ia curentul si revine"
Probabil ai un curent foarte prost in zona si o sursa la fel.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 23:25   #3
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

sursa care o am este nou nouta este un inter tech argus rgb de 750w cumparata de la emag acum 2 luni.Dar dupa cum spuneam nu sursa e de vina pt ca la fel face si cu o alta sursa Chieftec de acelasi wataj.

Last edited by Strelok-; 06-05-2019 at 23:29.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 23:32   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,827
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cumpara un ups... sursa chiar daca este noua asta nu inseamna ca este si calitativa.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 23:47   #5
blajik
Banned
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 236
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

E o setare in BIOS - Restore on AC / Power loss - pune-l pe Power On.

Off topic - Inter tech astia sunt asa cunoscuti ca nu am auzit nimic de ei, nici de bine, nici de rau.
blajik is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 23:50   #6
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

asta e sursa care o am

https://www.mygarage.ro/teste-si-rev...gold-750w.html

o sa incerc sa gasesc setarea aia,poate am noroc
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2019, 23:59   #7
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,109
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Schimba bateria de la bios
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 00:13   #8
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

gata am gasit optiunea APM in bios si era setata pe OFF,i-am dat ON.Sper ca tot misterul PC-ului meu sa fie de aici. O sa vad la urmatoarea cadere de current daca mai trebuie sa scot intai placa video din slot sa pot porni calculatorul.
De mai bine de cateva zile am caderi de tensiune de cate 30-40 min in fiecare seara .O sa ma gandesc serios la un UPS pe viitor
sleepy,bateria am pus-o nou nouta si pe aia. a fost primul lucru.
va multumesc mult de tot si va tin la current daca mai intampin ceva.

Last edited by Strelok-; 07-05-2019 at 00:15.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 00:17   #9
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,827
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Simuleaza o cadere de curent si vezi daca ai acelasi rezultat. Daca nu face la fel cand tragi pc-ul din priza vs cand pica curentu inseamna ca in zona ta curentul este foarte instabil si dauntor electronicelor.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 00:21   #10
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Simuleaza o cadere de curent si vezi daca ai acelasi rezultat. Daca nu face la fel cand tragi pc-ul din priza vs cand pica curentu inseamna ca in zona ta curentul este foarte instabil si dauntor electronicelor.
nu vreau sa mai simulez nimic, ca fiecare simulare din asta dauneaza electronicelor si costa,crezi ca nu stiu? nu mersi
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 00:54   #11
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,827
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai bine controlat sa vezi daca ai nevoie de ups sau nu.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 08:47   #12
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Strelok- View Post
nu vreau sa mai simulez nimic, ca fiecare simulare din asta dauneaza electronicelor si costa,crezi ca nu stiu? nu mersi
Să fim serioși, dacă nu ai cine știe ce chinezării de cea mai slabă calitate, nu ai de ce să ai probleme. Ia un prelungitor cu buton de off și simulează de acolo. Pornești sistemul, intri īn UEFI, dai de switch, aștepți un minut, pornești din switch din nou, vezi dacă face la fel.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 10:13   #13
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,823
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Voi tot nu v-ati lamurit, nu?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 13:23   #14
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

uite ca am simulat pana de curent si la fel se comporta,trebuie sa scot intai placa video din slot ca sa-l pot porni si la fel ma baga in bios cu F1 si se trece automat la APM pe power off,nu tine minte setarea care i-am facut-o de power on.bateria placii de baza este nou nouta. Am masurat-o si are 3.3v
Daca inchid calculatorul corect cu shut down din windows nu-mi face nici un fel de probleme si tine minte setarea de power on din bios.Imi face probleme doar cand e cadere de curent sau ii dau off din switchul de pe sursa.

Last edited by Strelok-; 07-05-2019 at 13:56.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 13:58   #15
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Voi tot nu v-ati lamurit, nu?
omule daca ai ceva de spus fa-o nu mai vorbi codificat.Daca nu ai nimic de spus,nu mai posta ca numai offtopic ai tendinta sa faci pe multe topicuri.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 14:03   #16
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

OK mai īncearcă ceva.
Īnchide PC-ul normal. Apoi cu el īnchis, scoate-l din priză, bagă-l din nou, vezi dacă face la fel. Dacă face tot așa, e probabil să fie de la placa de bază o problemă, să se fi bușit ceva și să intre īn protecție de fiecare dată cānd se ia curentul. Personal sunt clei la componentele electronice ale unei plăci de bază, dar avem pe aici cāțiva coforumiști pricepuți, @kobro vreo idee?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 14:14   #17
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
OK mai īncearcă ceva.
Īnchide PC-ul normal. Apoi cu el īnchis, scoate-l din priză, bagă-l din nou, vezi dacă face la fel. Dacă face tot așa, e probabil să fie de la placa de bază o problemă, să se fi bușit ceva și să intre īn protecție de fiecare dată cānd se ia curentul. Personal sunt clei la componentele electronice ale unei plăci de bază, dar avem pe aici cāțiva coforumiști pricepuți, @kobro vreo idee?
am facut si asta ce mi-ai spus ,porneste fara probleme PC-ul nu am probleme.Se manifesta ciudat doar cand se ia curentul sau ii dau io off direct din switchul sursei de alimentare.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 15:56   #18
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,009
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Masoara tensiunea bateriei de BIOS.
Shimba sursa aia, altfel dai de dracu...
Daca ai dat deja de dracu, se numeste ca placa ta are etajul de alimentare afectat si nu-i plac pornirile si opririle bruste, ca-i provoaca stres.
Poti trai cu stres, dar viata-i mai scurta... Asa ca schimba si placa
kobro is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 16:12   #19
Strelok-
Member
 
Strelok-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 73
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

de fapt vina este numai si numai a mea pt ca inainte sa pun sursa asta noua,am avut un chieftec de750w de care am tras de ea 9 ani ca de atunci am calculatorul.Probabil ca sursa veche mi-o fi built placa de baza.Multi ma avertizau sa schimb din timp sursa de alimentare chiar daca aparent vad ca funtioneaza.Sursa veche care am schimbat-o merge si acum daca o pun, dar in testul de OCCT nu tine mai mult de 1 minut si ia restart.Sursa asta noua inter-tech merge fara probleme in OCCT si 30 minute fara restartari.Probabil ca am gresit alegand aceasta marca dar m-am gandit ca e noua si tot e mai buna ca cea uzata,si m-am bucurat ca am gasit-o si ieftina.Stiu si eu ca sursele consacrate sunt cele de la seasonic sau corsair,dar si costa pe masura si la pc asta atat de vechi m-am gandit ca nu mai merita investitie prea mare.Am gresit?
Am luat-o de la emag sursa o pot trimite la garantie la depanero,dar ce motiv sa invoc,ca aia o sa o puna pe alt pc si o sa vada ca merge fara probleme.


bun si daca are etajul de alimentare afectat de ce aceasta ciudatenie cu placa video?Cand scot placa video din slot porneste sistemul.Ce legatura are placa video cu etajul de alimentare al placii de baza?
Se poate repara etaju de alimentare al mobo-ului?

Last edited by Strelok-; 07-05-2019 at 16:22.
Strelok- is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2019, 17:28   #20
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,009
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe scurt, nici-o placa de baza nu merita sa fie reparata. Se schimba.
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,564
Posts: 647,440
Total Online: 618

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.