lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-07-2018, 18:30   #2781
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,286
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca e vorba despre Asrock Z77 Pro4-M, trebuie sa te gandesti ca are o varsta si daca a mai sustinut ceva ock...
In principiu este cel mai simplu cu un live cd Hiren si un Linux sa testezi hdd si vreun usb flash pe toate porturile placii tale.
Pe o alta placa faci rapid niste teste cu ele pentru diferentiere, inclusiv SMART.
Daca nu merg cum trebuie, placa ta este pe sfarsitelea, carevasazica...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2018, 23:38   #2782
xplaur
Senior Member
 
xplaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ville de Boisbriand
Posts: 1,089
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mulțam guys!

Pana acum am flashuit BIOS-ul la ultima versiune (mai intai la ultima stabila 2.0, apoi la ultima disponibila 2.10, care cica e beta) si fac teste pe USB deocamdata. Cu stick usb de 16Gb comportament aparent normal la scriere/citire. Cu un MyPassport verificat pe un alt laptop si pe un PS4, merge sa citesc sau sa copii de pe el pe stick, dar invers, de pe stick sau de pe SSD (SATAIII) ramane intepenit la "Calculating" si dupa 2-3 minute imi da o erare su skip/retry/cancel.
PS. Da, aia e placa, dar nu am avut OC pe ea decat asa de curiozitate, pe la inceputuri, marea majoritate a timpului a functionat stock (stiu, rusine sa-mi fie, componente de OC, forum de entuziasti IT...dau si eu o bere, nu trageti in pianist).
Mai surubaresc....nu am buget (nici nevoie) de upgrade...
xplaur is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2018, 00:04   #2783
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,836
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Reset , default, setat din nou după preferință, ar trebui totuși să funcționeze....cu alta sursa ai incercat?

Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2018, 01:05   #2784
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Pune un multimetru/osciloscop pe +5v de la portul/porturile usb si vezi stabilitate/tensiune/forma de unda pe porturile usb, atat la citire, cat si la scriere. Daca fluctueaza sau scade tensiunea verifica alimentarea/condensatorii. Din ceea ce ai spus, ca apar probleme la scriere, este posibil ca porturile usb sa nu livreze tensiune/amperaj suficient, daca MyPassport se alimenteaza din portul USB (la scriere consuma mai mult curent decat la citire).Deasmenea este posibil si un contact imperfect, sau o lipitura rece in portul USB (asta daca doar un port face figuri.Daca fac toate la fel, si fluctueaza tensiunea, este etajul de alimentare).

Last edited by firewind; 29-07-2018 at 01:10.
firewind is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 21:35   #2785
xplaur
Senior Member
 
xplaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ville de Boisbriand
Posts: 1,089
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salutare. Revin cu vesti bune si cu multumiri tuturor celor care au "pus umarul", cu o mentiune speciala pentru fratele meu, Marian (xpmari aici pe forum, cred :P )!
Ieri am pus multimetrul pe linia de 5V. In idle aveam 4,48v, iar in load "crestea" undeva la 4,32v.
Am comandat o alta sursa pe amazon, astazi a venit si din primele teste pare ca problema a disparut. Vechea era un HX650 first gen, iar noua este un
EVGA 100-W1-0500-KR. Credeti ca 500w sunt suficienti pentru sistemul din semnatura? 40A pe linia de 12v, 20A pe cea de 5v.
xplaur is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 22:49   #2786
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,689
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Arhisuficienti. Problema e ca anumite piese isi ies din specificatii si in full load sursa da rateuri. Am masurat consumul din retea la un sistem similar cu al tau si cu placa stock tragea undeva la 28xW din priza, iar cu placa subvoltata (si cu un mic OC) undeva la 23xW (proc cu OC pe la 4.2Ghz).
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 11:02   #2787
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 485
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

tin minte 7950, ca am avut (2 la un moment dat) si o data ce ii faci OC consumul sare in sus. Daca nu ma insel cand aveam crossfire am vazut si aproape de 6-700W.
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 15:51   #2788
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,106
Mentioned: 72 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma face cu nervii Windows-ul in ultima vreme... uneori dupa logon, la cateva minute se blocheaza. Pot sa misc mouse-ul si pe aplicatiile deschise mai pot da un click ceva pana se blocheaza si alea. Dupa aia, mumu. Nu am gasit nimic in event log, nu stiu de unde naiba sa il apuc. Cred ca o sa fac wipe la SSD si il reinstalez de la zero, ca nu vad alta solutie.

Iar problema a doua este ca am un RPI3 pe care il folosesc ca media player si la filmele de PC face buffering uneori ingrozitor de mult. Acelasi film pus pe un NAS merge perfect. Speed test-ul de pe PC pe internet merge perfect, deci probabil ceva legat de samba.

Last edited by ktf; 10-08-2018 at 15:55.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 16:53   #2789
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

PC, NAS si Pi3 toate 3 sunt pe cablu ? Daca da verifica ce-ti tine HDD-ul sus si Pi3-ul nu poate face directplay sau viata HDD_ului.

Fa un user nou pe OS si vezi daca face la fel. If yes decat sa faci troubleshouting mai bine fresh install, full format. Daca nu iti face si pe celalat user la fel inseamna ca e ceva local fix pe user-ul tau si in functie de asta decizi daca migrezi totul pe noul user si delet la old one si o zi buna sau fresh install.
Personal pentru home use as merge pe fresh install.

Quote:
Originally Posted by xplaur View Post
Salutare. Revin cu vesti bune si cu multumiri tuturor celor care au "pus umarul", cu o mentiune speciala pentru fratele meu, Marian (xpmari aici pe forum, cred :P )!
Ieri am pus multimetrul pe linia de 5V. In idle aveam 4,48v, iar in load "crestea" undeva la 4,32v.
Am comandat o alta sursa pe amazon, astazi a venit si din primele teste pare ca problema a disparut. Vechea era un HX650 first gen, iar noua este un
EVGA 100-W1-0500-KR. Credeti ca 500w sunt suficienti pentru sistemul din semnatura? 40A pe linia de 12v, 20A pe cea de 5v.
Suficienti, stateam intr-o vreme cu FX8350 cu OC la 4.5 si 7950 cu OC si in witcher era singurul joc in care Seasonicul meu 620W fagea galagie (fiind silent in load de sub 50%), probabil aveam load de 450W. Nu o sa ramai toata viata cu VGA_ul ala, consumul acum ajunge sa fie din ce in ce mai mic asa ca mai mult de 500W nu-i vad rostul daca nu ai un sistem HighEnd.

Last edited by agarici cu pedale; 11-08-2018 at 16:57.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:08   #2790
xplaur
Senior Member
 
xplaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ville de Boisbriand
Posts: 1,089
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tot eu sunt, cu alta intrebare: am un SSD de 256Gb pe care am OS plus ceva programele si un HDD pe care tin restul, inclusiv jocuri, ceva torrenti, etc....ambele pe SATAIII. Doar cu SSD-ul legat, "zbarnaie". Cu SSD+HDD, booteaza rapid/normal, dar am toolbar-ul inghetat pentru 3-4 minute. Si cu vechiul HDD tot asa facea.
Am dat BIOS-ul default, sunt la ultima versiune disponibila, drivere la zi, OS reinstalat, etc...
Help!
xplaur is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:10   #2791
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,695
Mentioned: 1059 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

E defect HDD-ul si iti omoara controllerul SATA. Pe acelasi controller ai SSD-ul, care nu prea isi poate vedea de treaba.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:16   #2792
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,286
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pune un SMART aici pentru hdd/ssd. Daca placa e cea din semnatura poti incerca sa muti hdd pe un port sata al controllerului ASMedia ASM1061 si vezi ce se-ntampla.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2018, 21:59   #2793
xplaur
Senior Member
 
xplaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ville de Boisbriand
Posts: 1,089
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am mutat HDD-ul pe SATAIII din ASMedia si se pare ca nu mai sunt probleme! HDD-ul actual are cateva saptamani, e SATAIII si merge brici (am verificta ambele discuri cu Crystal si par OK).

Multam de ajutor!

PS. Sistemul a primit un mic upgrade la partea de video, vechiul HD7950 3Gb a lasat locul unui "ceva mai recent" RX480 4Gb!
xplaur is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:12   #2794
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Domnilor o mica problema am si trebuie sa recunosc ca ma cam bate.mi-a disparut un stick de ram,aida si cpu-z nu-l mai vede.
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:19   #2795
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,479
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Default

L-a mâncat pisica...
Tot e bine dacă pornește PC-ul... ai încercat să-l scoți și să-l bagi la loc, în slot?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:20   #2796
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,547
Mentioned: 530 Post(s)

PC-ul meu



Default

Rufus il vede?
Bios-ul il vede?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:22   #2797
jcdenton
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 58
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eventual curatat pini de la stick cu o guma de sters si suflat ceva aer comprimat in slot
jcdenton is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:23   #2798
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

cpu-z
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	captură de ecran.png
Views:	51
Size:	468.3 KB
ID:	63857  
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:31   #2799
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

in bios e ok,in windows la fel,ibt il trece,windows memory diagnostic e pass,in jocuri imi incarca 10gb de ram din 16...daca o scot pe cea care o vede cpu-z zice ca am 8 GB in tabul memory dar la spd toate sloturile goale.
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2018, 17:32   #2800
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

schimbate intre ele,pe cea in cauza nu o mai vede.A,si reinstal windows.
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,044
Threads: 19,844
Posts: 608,044
Total Online: 302

Newest Member: maryus84

Latest Threads
- by mbc
- by piticu
- by Kspic
- by Pirat

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.