lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-11-2019, 18:19   #1
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,493
Mentioned: 734 Post(s)

PC-ul meu

Default Modificare voltaj incarcare UPS APC SUA1500 via Serial/USB

Mi-a sosit cablul adaptor pe standard APC(pinout diferit) si am reusit cu succes sa leg UPS-ul la USB fara ca UPS-ul sa isi dea shutdown.

Si acum vine problema. Am instalat NUT(Network UPS Tools), dar de-aici sunt pierdut. Nu e GUI, dar am reusit sa accesez exe-le prin command prompt. Nu stiu cum sa ma leg la UPS insa. Am gasit aici cam ce ar trebui sa fac, dar nu-mi zice cum sa fac primul pas, si anume sa ma conectez la UPS.

Any ideas?

P.S. Nici in documentatia de la NUT n-am gasit nimic.

L.E.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NUT1.JPG
Views:	42
Size:	58.0 KB
ID:	67449  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-11-2019 at 15:12.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 14:16   #2
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 198
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

/etc imi zice ca aia e versiune de linux pe care incearca sa o gaseasca?

De ce nu utilizezi PowerChute? De ce vrei sa modifici rata de incarcare?
__________________
Arcaș Ón World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 14:27   #3
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,377
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am versiunea SUA1000 si merge perfect cu Powerchute Business Edition. Ce vrei sa spui prin modificare voltaj incarcare ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 15:08   #4
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,493
Mentioned: 734 Post(s)

PC-ul meu

Default

El "vede" ca tine bateriile la 27.4v ceea ce ar veni pe la 13.7v/baterie (la limita de sus oricum pentru floating charge), insa din cauza varstei probabil si iesirii din parametri a valorilor unor rezistente, voltajul de fapt e de 13.85v-13.9v, masurat cu multimetrul pe bornele acumulatorilor. Long story short, le scurteaza viata absolut degeaba. Acumulatorii au spec pentru voltaj standby de 13.5-13.8v. As vrea sa-l fac sa incarce la 13.5v reali, mai ales ca si-asa am runtime arhisuficient cu 2x40Ah. Asta se poate realiza prin soft cum zice nenea ala acolo, insa din Win n-am reusit sa ma conectez la el.

Asta, sau hard-mod, inlocuirea unei rezistente de pe PCB cu o rezistenta variabila cu care pot modifica apoi direct ce voltaj "simte" el ca apoi sa incarce corespunzator. (nu gasesc momentan link la procedura)

Quote:
Originally Posted by sebid2k3 View Post
/etc imi zice ca aia e versiune de linux pe care incearca sa o gaseasca?

De ce nu utilizezi PowerChute? De ce vrei sa modifici rata de incarcare?
PowerChute nu poate face asa ceva, trebuie reprogramat UPS-ul. /etc e un folder din root care exista, si unde banuiesc ca ar trebui sa existe .config ala care sa identifice ce UPS e, si apoi sa stie cum sa comunice cu el. Insa habar n-am daca .config ala trebuie generat automat (la instalare a gasit ce model de UPS ar fi).
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-11-2019 at 16:18.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 15:57   #5
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 198
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Literalmente power user Eu unul nu ma joc cu dintr-astea, APC-ul meu BR1500 imi spune ca la 3 ani schimb acumulatorii, nu am avut inca probleme cu primul set luat acum 2 ani deja.

Ce model e APC-ul?
__________________
Arcaș Ón World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2019, 16:17   #6
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,493
Mentioned: 734 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sua1500
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2019, 15:12   #7
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 198
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, era in titlu

1. Vad ca modelul tau e in https://networkupstools.org/docs/man/apcsmart.html sau https://networkupstools.org/docs/man/usbhid-ups.html, ceea ce ai gasit si tu mai sus.
2. Conform https://linux.die.net/man/5/ups.conf , fisierul ala de config il cauta de pe un linux. Sunt curios daca il poti creea tu pe Windows.
3. https://networkupstools.org/docs/use...d/ar01s06.html aici ai pasi de configurare

Dar totusi nu vad sa poti modifica voltajele de incarcare din comenzile suportate.

https://forum.netgate.com/topic/7286...ps-calibration ? Poate ajuta.
__________________
Arcaș Ón World of Warcaft

Last edited by sebid2k3; 19-11-2019 at 15:17.
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atentie, se filmeaza: Serial hitman LAB501 Nivelul2 0 14-11-2017 19:20
Problema incarcare site adio Software 0 08-04-2014 12:19
serial key decojit de pe netbook... :( PSS Notebooks & netbooks 18 15-01-2013 15:15

 
Forum Stats
Members: 8,386
Threads: 21,848
Posts: 655,190
Total Online: 488

Newest Member: Reiku

Latest Threads
- by matose
- by Gotul

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.