lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-01-2019, 21:36   #21
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,592
Mentioned: 72 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Pe MyCloud am aprox 65MB/s la copiere de pe NAS si 60MB/s la scriere pe NAS constant. Asta pe un HDD de 1TB mai vechi... WD Red prima generatie.

Pe partea media...cam orice solutie dedicata si mai low end duce 4K prin DLNA. Daca vrei neaparat Plex cu transcode(si sincer, nu inteleg de ce ai vrea), nici o solutie custom built nu o sa duca daca nu ai procesor potent.

Synology sunt misto, dar daca (inca) gasesti MyCloud la jumatate de pret...Bineinteles, software support/updates nu mai ai...dar cele existente functioneaza suficient de bine pentru un utilizator normal.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by ithanium2; 13-01-2019 at 21:50.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2019, 07:13   #22
mario08
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 454
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Bineinteles, software support/updates nu mai ai... - Pai asta e o bila neagra , fiindca cine cumpara asa ceva , il cumpara sa il foloseasca in prezent si viitor
Si tocmai ca si suportul software conteaza , mai ales pt novici
La al meu cat a fost in voga cred ca 3 sau 4 upgrade I-am facut , acum e tras pe dreapta
mario08 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2019, 08:04   #23
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,580
Mentioned: 535 Post(s)

PC-ul meu



Default

Support? Ce e aia? Lolz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2019, 08:44   #24
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,182
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Conveniently leaving out „updates”...
FAKE NEWS!!!
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2019, 22:14   #25
mario08
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 454
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Support? Ce e aia? - Chiar NU stii ce inseamna sau te faci ca NU stii ?
Eu am avut la Shuttle KD20 cand era in voga cel putin 4 - 5 upgrade-uri de fw care a rezolvat diferite prb sau a adaugat noi facilitate/securitate sporita

Pt cine poate comanda de afara - Orico DS500U3 - 5 hdd-uri de 3.5''/10TB fiecare = 50TB total
Din pacate are doar port usb3.0 , alimentator propiu , cablu usb3.0 , ventilator in partea de jos sub hdd-uri , nu are insa port lan
Acum as fi curios daca routerele cu port usb3.0 ar recunoaste un astfel de device la capacitatea maxima - 50TB
mario08 is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2019, 03:44   #26
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,806
Mentioned: 293 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Conveniently leaving out „updates”...
FAKE NEWS!!!
Leaking
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2019, 13:50   #27
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca pui cache SSD ai constant 110+ lejer, am impresia ca ambele stiu.
Am testat pe xpenology si e ce trebuie.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2019, 14:09   #28
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,501
Mentioned: 563 Post(s)

PC-ul meu



Default

Confirm pe xpenology si synology.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 23:19   #29
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,375
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am ramas placut impresionat de Synology 216 (ceva cu Intel). Mi se pare ca e ce trebuie , build as it should si nu mai trebuie bibilit la el.

Am comandat ieftin ca braga un Zyxel 310 (80lei) si o sa testez si cu asta , macar partea de backup care acum este un Seagate Backup 1TB vechi de cand lumea.

Am luat de la un coleg un CloudMirror Ex2 4TB sa vedem ce potential are. .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2019, 00:43   #30
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,505
Mentioned: 147 Post(s)

PC-ul meu



Default

poate nu am vazut eu pe net bine ....dar e adevarat ca nu mai suporta server plex?
As vrea sa cumpar si eu dar chestia asta ma face sa renunt , am o biblioteca de filme si as vrea plex server obligatoriu
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2019, 07:51   #31
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 469
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
poate nu am vazut eu pe net bine ....dar e adevarat ca nu mai suporta server plex?
As vrea sa cumpar si eu dar chestia asta ma face sa renunt , am o biblioteca de filme si as vrea plex server obligatoriu


Suporta, dar trebuie descarcat manual de pe site-ul plexului


Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2019, 08:43   #32
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,182
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
poate nu am vazut eu pe net bine ....dar e adevarat ca nu mai suporta server plex?
As vrea sa cumpar si eu dar chestia asta ma face sa renunt , am o biblioteca de filme si as vrea plex server obligatoriu
Ca deținător de DS216j cu PLEX instalat, îți pot spune că îți va merge bine pentru unele filme și deloc pentru altele. Dacă ai filme la rezoluții mari (1080p+) și vrei să le transcodezi în real time, în cele mai multe cazuri procesorul NAS-ului nu va avea destulă putere să o facă. Dacă nu vrei să le transcodezi, îți va merge foarte bine.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2019, 09:53   #33
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,082
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cine vrea transcodare pe NAS, va trebui să plătească mai mult și sa aleagă un NAS cu procesor Intel care suportă Quick Sync și nici atunci nu ești sigur ca merge tot.
4k mai greu sau deloc.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2019, 21:38   #34
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,375
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Zyxel si DLINK - NAS sa nu va luati niciodata . Sunt bani aruncati pe geam ! Si proaste si ineficiente . Mai bine folosesti portul USB din router .

Inca ma gandesc daca sa construiesc eu un Xpenology sau sa cumpar direct SYNOLOGY DS218+ . Cert este ca oricum nu mai am bani dupa ultima achizitie , astfel ca vedem . Am un laptop semifunctional , poate -l fac pe ala stocare cloud )) NAS.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2019, 10:15   #35
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca ai o ragalie prin casa oricat de veche pune pe ea xpenology si vezi cu ce se mananca.
Prima data cand il faci iti ia mai mult timp apoi nu mai umbli la el.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2019, 10:58   #36
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 734
Mentioned: 19 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Salut,
Profit de topic pt. o intrebare extrem de iritanta.. folosesc NAS-ul momentan ca si back-up si stocare pt. unele fisiere mai rar utilizate, backup facut de asemenea destul de rar. Merita sa il tin "in priza" sau ar fi (ca si in opinia mea) ok sa il cuplez doar in momentul actiunii?
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2019, 11:22   #37
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde fix de tine si de necesitate.
Pe langa backup si alte lucruri eu il folosesc si ca storage de seriale filme si alte ragalii care sunt redate zilnic pe tv, in cazul meu sta pornit tot timpul, in cazul tau il poti porni cand ai nevoie.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2019, 12:01   #38
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,082
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu pe al meu îl opresc cand nu-l mai folosesc, mai ales acum vara cand e prea cald, nu are rost să funcționeze acel hdd degeaba dacă nu-l folosesc, cine îl utilizează în fiecare zi, atunci da e mai recomandat să meargă non stop.
Iarna îl tineam și eu aproape mereu pornit.
Am câteva zile de cand nu l-am mai pornit, urmează încă vreo 12 zile în care voi fi plecat in concediu, la fel va sta oprit.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2019, 12:05   #39
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 734
Mentioned: 19 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Dezvoltand ideea..hdd-ul din interior in regim de standby (always on) suporta anumite consecinte sau..no worries?
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2019, 12:32   #40
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Intotdeauna am considerat ca stresul pus pe un HDD la porniri si opriri (sleep mode sau on/off) e mai mare decat sa-l lasi sa mearga in gol sau load.
Pana acum nu mi-a picat personal nici un HDD de nou si le-am tinut allways on.

Acum depinde si de HDD_uri ca cele ieftine iti garantez ca nu rezista cot la cot cucele din gama NAS storrage.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce sa aleg ? MadMaxXx Procesoare si chipseturi 16 18-01-2014 08:50
Ce kit sa aleg? bow.wow Procesoare si chipseturi 14 21-04-2013 12:13
Ce magazin sa aleg? ViktorJDM Magazine IT&C 18 08-03-2013 02:33
Ce cooler sa aleg ? ionutzu71 Racire 27 26-01-2013 19:14
ce sursa sa aleg ? MadMaxXx Carcase si surse 11 28-12-2011 21:43

 
Forum Stats
Members: 8,280
Threads: 21,145
Posts: 637,065
Total Online: 682

Newest Member: R3qvi3m

Latest Threads
- by Jozsi
- by Bogd4n
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.