lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-10-2017, 13:37   #1
Marmota
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 276
Mentioned: 12 Post(s)


Default 4K buffering via LAN from NAS

Setup:
NAS - Synology DS216play cu 2 HDD 2TB WD Red NAS EFRX series puse in raid 1.
Conectat la router la 1GB

TV 4K capabil (65JS90000) conectat la router prin AC Wifi pe banda de 5Ghz.

Problema:
Cand vizionez filme 4K, la TV apare Loading la un interval neregulat - gen 15 secunde uneori, alteori 60 secunde.

Filmele 4k au in general peste 25GB. Se intampla doar la cele in format 4K.

Are cineva idei sau sfaturi pentru o solutie?
Marmota is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 13:51   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,550
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai incercat si direct pe cablu?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 14:05   #3
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Marmota... problema s-ar putea sa fie mai simpla sau mai complexa.

1. Update de FW la televizor si router la zi.
2. Ce router ai ?
3. Baga in WIfi analizer pe telefon si vezi cate routere se bat pe canalul pe care emiti 5Ghz.
4. Cablul din NAS e mufat Gigabit ?
5. NAS-ul banuiesc ca sta la seed ca porcul, nu ?

Ca sa excluzi solutia ca Wifi-ul e problematic baga cablu in tv si dai play la mai multe filme mari si zine rezultatele.

Last edited by agarici cu pedale; 11-10-2017 at 14:16.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 15:00   #4
Marmota
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 276
Mentioned: 12 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Ai incercat si direct pe cablu?
Inca nu, asta e o optiune la care ma gandesc sa testez.

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
@Marmota... problema s-ar putea sa fie mai simpla sau mai complexa.

1. Update de FW la televizor si router la zi.
2. Ce router ai ?
3. Baga in WIfi analizer pe telefon si vezi cate routere se bat pe canalul pe care emiti 5Ghz.
4. Cablul din NAS e mufat Gigabit ?
5. NAS-ul banuiesc ca sta la seed ca porcul, nu ?

Ca sa excluzi solutia ca Wifi-ul e problematic baga cablu in tv si dai play la mai multe filme mari si zine rezultatele.
1. Da
2. ASUS RT-AC68U, firmware standard.
3. None. Am modificat manual canalele pt WiFi pe unele care nu sunt in zona. Sunt multe RDS/UPC care fac spam pe canalele standard.
4. Da
5. Nu - este doar storage local.
Marmota is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 15:18   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi ca mai e o chestie la 5Ghz la TV-uri cu canalele peste 39, de exemplu uneori TV-ul meu face flaping la conexiune (vad in log-ul router-ului nu in TV) daca merg pe canale de la 40+ in sus inclusiv, nu stiu care e faza dar am microdeconectari care se simt rar la buffering, pus pe canalele cu care ma suprapun cu vecinii merge perfect dar banda are de suferit.

Din ce-mi dau seama, problema e intre Wifi 5Ghz si TV. TV-urile de fel au o antena wifi rahitica 1x1 mimo, stau cu router-ul langa TV ca sa nu am probleme si merge blana. Daca LAN-ul TV-ului era GBT nu-mi mai bateam capul cu 5Ghz-ul dar din pacate e doar 10/100

Fa test si pe cablu si pe 2.4Ghz zi da-ne de veste.

Last edited by agarici cu pedale; 11-10-2017 at 15:23.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 19:36   #6
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,662
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Păi măi marmotule, tu pe whatsapp nu mi-ai zis că eşti pe wireless.
Cablu or GTFO
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 19:37   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Merge bre si pe 5Ghz, trebuie doar vazut de ce face :P
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 20:56   #8
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,662
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Banda de 5 GHz e foarte sensibilă la distanţă. Am treecut pe 2.4 GHz acasă fiindcă banda e mai stabilă. Nu mă ajută să am viteză mare de transfer la 2m şi jumătate din cāt ar prinde 2.4 GHz la 7m.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 21:25   #9
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde de multi factori si e subiectiva de la user la user in functie de HW din dotare, distanta, pereti etc, cel mai nasol fiind din pacate multitudinea de SSID_urile din zona care-ti rup banda in doO , mai ales cand se incaleca si toti fac trafic pe acel canal , atunci esti sah mat, in cazul asta canalul pe AUTO ajuta mai mult fiindca face auto swich.

Prin 2 pereti de bloc am banda mai mare la 5Ghz decat la 2.4Ghz, la al treilea perete se schimba situatia.
ASUS RT-AC68U marmotei ar trebui sa zbarnaie daca e in aceasi camera cu TV-ul, are 1300Mps pe 5Ghz ... daca are preti intre TV si router atunci e posibil ca 2.4 sa percuteze mai bine, vad ca stie 600Mbs... iar in cel mai rau caz trage cablu daca nu are chef de teste and shit fiindca dureaza.

Last edited by agarici cu pedale; 11-10-2017 at 21:33.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 22:00   #10
Marmota
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 276
Mentioned: 12 Post(s)


Default

Buun ... cu cablul e mai greu pentru ca deh ... TVul e sus pe perete in sufragerie .... nu exista LAN pe langa decat o mufa pe care o folosesc pentru desktop .. ca deh am fost dat afara din dormitor .

NAS+router sunt intr-un rack pus in mijlocul apartamentului, TV in sufragerie ... distanta in linie dreapta 2-3 metrii, dar pereti de beton, plus izolatie fonica la sufragerie cu vata and stuff cu rigips ...

Oricum am observat ca si rack-ul ala afecteaza performanta ...

Asa inainte de teste (ca raman fara net la desktop)
- verificat firmware la router .. a mai aparut o versiune ... pus sa fie desi nu scria nimic de viteze
- schimbat canelele de wifi - pus 7 la 2.4 ca analyzer zice ca e mai bun (tot rds/upc sunt acum pe 11, unde eram si eu). la 5 am pus 36 (era 112) ca tot zicea agarici de tv cu suport prost cu canal peste 40
- am urmarit la cat arata ca e conectat TV pe banda de 5G in comparatie cu telefoanele si observat ca era la 50MB (in comparatie cu telefoanele care au de la 200 pana la 600). Asadar l-am pus pe 2.4 unde vad ca arata ca e la 78MB conectat (informatii luate din router)

PS. prima data cand am pus TV l-am pus pe 2.4 si youtube la 4k mergea naspa. Pus pe 5 totul a mers bine.
Marmota is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 22:20   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Negocierea cu 5Ghz nu se face coret din ce vad, se pierde mult semnal intr-un spatiu asa mic, la fel si pe 2.4
Scoate router-ul din rack fiindca pierzi mult semnal asa, mi se pare imposibil ca acel router sa scoata atat de rau cu TV-ul.

Fa teste cu telefonul ca reper in zona TV-ului fiindca placa de retea de obicei din smartphone tot 1x1 mimo ca si in TV.

La canale pe 2.4 las 11 sa 1 de obicei fiindca e mai la margine sau auto, in cazul de faza ca am aprox 20 SSID-uri in zona 2.4 la mine sta pe auto si merge mai bine asa.
Incearca cu 5Ghz-ul canale intre 36-40, daca TV_ul nu face flaping in log pe router poti da si mai sus ca de obicei e mai liber si automat inseamna viteza mai buna dar nu asta e problema directa aici la tine ci puterea semnalului.

Seara e trafic mai heavy pe retea asa ca s-ar putea sa ai viteze mai nasoale decat ziua cand sunt toti la munca.
Pe cablu merge sigur bine, deci e clara treaba.

Last edited by agarici cu pedale; 11-10-2017 at 22:27.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 22:40   #12
Marmota
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 276
Mentioned: 12 Post(s)


Default

Nu prea am cum sa scot routerul din rack ca acolo vin toateee firele de prin casa ...incluzand cele din afara casei ... e nodul central .. ascuns intr-o cutie

Dupa schimbarile de canale si conectare la 2.4 am testat mai multe video de diferite formate si momentan au mers fara buffering ....

Mai facem teste sa vedem .... daca cineva se poate uita la filmu de nunta ... I am safe
Marmota is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2017, 23:41   #13
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Atunci e nasoala putin situatia, normal iti recomandam sa scoti antenele afara dar e greu de facut asta si costisitor asa ca o repozitionare a routerului macar pt test doar e ideala ca sa-ti dai seama ce impact are cage-ul (eu zic ca mericel)

In primul rand producatorul zice ca antenele trebuie sa fie puse asa ca sa ai acoperire buna , 1 si 3 la 45* grade indiferent de cum e pozitionat routerul si cea din mijloc in pozitie normala, nu e neaparat o regula asta.

Last edited by agarici cu pedale; 11-10-2017 at 23:50.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2017, 01:10   #14
Marmota
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 276
Mentioned: 12 Post(s)


Default

Exact asa sunt puse ...

Routerul e orizontal si antenele pozitionate asa .... inside the box
Marmota is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2017, 01:32   #15
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nasol de tine
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2017, 16:57   #16
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,019
Mentioned: 880 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic sa instalezi pe telefon wifi analyzer si sa pui aici un print screen de langa tv sau router si dupa aceea sa vedem daca are rost sa cautam alti vinovati.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 00:35   #17
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,525
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
NAS+router sunt intr-un rack pus in mijlocul apartamentului, TV in sufragerie ... distanta in linie dreapta 2-3 metrii, dar pereti de beton, plus izolatie fonica la sufragerie cu vata and stuff cu rigips
Asta spune totul.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 05:48   #18
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,784
Mentioned: 581 Post(s)

PC-ul meu

Default

Antenele alea radiaza perpendicular pe ele, daca le pui oricum altfel decat orizontal daca stai intr-un apartament pierzi semnal complet aiurea. Trebuie puse la 45 grade alea din lateral daca stai la casa si vrei semnal ok si la etaje. Daca vrei penetrare buna in apartament le pui pe toate vertical. Daca-s de 2dbi nu prea conteaza cum le pui, unghiul e atat de larg incat e aproape sferic in jurul lor.

Unghiul de semnal variaza in functie de decibelii antenei. O antena cu mai multi db nu e mai "puternica", ci pur si simplu concentreaza semnalul intr-un unghi mai ingust. Asta ar ajuta intr-un apartament. Se gasesc antene TP-Link de 2.4ghz si 8db relativ ieftine (~20-25ron).

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 13-10-2017 at 05:54.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,076
Threads: 17,993
Posts: 559,842
Total Online: 250

Newest Member: BetteCardu

Latest Threads
- by Steve-o
- by gogusrl
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.