lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-11-2018, 06:36   #861
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,590
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu



Default


gj
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 17:00   #862
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,948
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu mai merge netu’ acasă.
M-am pomenit că nu mai mergea, fără să îi fac nimic.
Am încercat connect/reconnect, am sunat la RDS, au zis că văd că se conecteaza routerul meu, au zis că totul e în regulă (de la ei așa pare).
Au cerut să fac proba și cu calculatorul direct, am făcut și așa merge.
Dar prin router nu mai vrea. Am schimbat două routere Archer C2 între ele (cel default cu cel de backup), am testat și cu vechiul router Tenda pus în cutie acum 2 ani de zile... din 3 routere nu vrea cu nici unul.

Routerele se conecteaza prin pppoe, primesc ip pe wan, dar nu mai mă pot conecta din retea la internet.

Reteaua locala merge bine mersi, se vad calculatoarele intre ele, ma pot loga pe router sa dau connect/disconnect, etc.

Idei?!?



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 17:15   #863
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,151
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai routerul lor in mod router sau bridge ? Daca e router, partea de diagnosa de pe el merge ? Gen traceroute etc ?

DNS, tracert la ceva clasic ce iti da ?

Mie mi-a mai facut probleme partea de ppoe daca conectez un router , il opresc si apoi conectez imediat altul, ca ramane sesiunea blocata. Dar tu zici ca la tine merge ppoe-ul...
ktf is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 18:19   #864
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,948
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default Retelistica - intrebari care nu necesita un thread nou

Ei mi-au pus într-o cutie metalică un GPON Huawei iar eu mă bag cu routerul meu (sau cu laptopul dacă vreau să testez direct) în portul GE al GPON-ului lor ca să fac pppoe-ul durerii.

La fiecare reconnect mi se dă un IP de extern, deci presupun că funcționează ok partea de conectare. Am încercat și cu clone mac address de pe laptopul cu care m-am conectat pe direct, tot nu imi merge netul.



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 05-11-2018 at 18:38.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 18:45   #865
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,896
Mentioned: 1066 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

RDS Nu are nici autentificare nici whitelist de MAC, autentificarea facandu-se pe PPPoE. Problema e routerul sau faptul ca la configurarea PPPoE ai scris ceva la nume serviciu. Vezi sa fie blank la service name.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 18:49   #866
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,551
Mentioned: 206 Post(s)

PC-ul meu



Default

Încearcă un ping pe 8.8.8.8 din command prompt sau terminal.
Dezactivează antivirus... firewall... verifică setările de proxy...
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 19:12   #867
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,948
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deci nu am pus nimic in plus la configurațiile existente.

Pur și simplu m-am pomenit că nu mai merge netu.

Am schimbat cu routerul de backup (aceeași configurație) și am încercat și cu vechiul router non-gigabit care mergea acum 2 ani.

Toate cele 3 routere se conectează pe protocolul PPPOE, își iau IP de WAN, dar nici un device din casă nu se conectează apoi la net.

Toate device-urile văd routerul (ping in 192.168.100.1 dă rezultate), de pe computerul meu de exemplu mă pot conecta la router de exemplu ca să îi dau conect/disconnect, să îi dau reboot, etc.

Dar netul nu merge...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 19:15   #868
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,151
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da-ne si noua mai multe detalii picante

tracert 8.8.8.8

ipconfig /all
ktf is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 19:48   #869
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,551
Mentioned: 206 Post(s)

PC-ul meu



Default

ping 8.8.8.8 -t
ipconfig /flushdns
De pe telefon te poți conecta la internet prin wi-fi ul routerului?
Antivirus!!!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 19:53   #870
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,948
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Code:
C:\Users\DevelS>tracert -h 5 8.8.8.8

Tracing route to 8.8.8.8 over a maximum of 5 hops

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.100.1
  2     2 ms     2 ms     2 ms  10.0.0.1
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.

C:\Users\DevelS>tracert -h 5 8.8.8.8

Tracing route to google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8]
over a maximum of 5 hops:

  1     2 ms     2 ms     2 ms  10.0.0.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.
În primul caz prin router (netul nu merge), în al doilea caz conectat direct prin laptop (netul merge).
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 21:47   #871
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,401
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Banuiesc ca ai facut hard reset la router...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 21:51   #872
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 372
Mentioned: 3 Post(s)


Default

as incerca cu un live cd linux. Routerul nu cred ca are nicio treaba.
Ah, vezi si TTL, sa nu fie setat la 1.
poker_x is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 22:03   #873
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș
Posts: 9,188
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Ai incercat si desktop si laptop ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 22:19   #874
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,401
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu mai sunt sigur cum s-a manifestat la mine problema, dar revin dupa ce studiez arhiva aceea. S-ar putea ca un echipament de-al lor sa iti blocheze tie routerul. La mine s-a rezolvat dupa ce i-am avertizat ca ei au o problema.
Poate @mbc isi mai aduce aminte...

LE: poti citi de aici inainte ce am intampinat eu https://forum.lab501.ro/showpost.php...&postcount=478

Last edited by kobro; 05-11-2018 at 22:22.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 23:08   #875
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,948
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu i-am dat hard reset, ce e aia? Factory restore? Nu fac așa ceva din moment ce a mers foarte bine cu setările alea, deci vorbim de 3 routere are nu mai vor să meargă pe rds.

Daca ma intrebi de scos din priză/shutdown da, și router și gpon-ul lor, și switch și laptop.



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 23:13   #876
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,151
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca ai ajuns in 10.0.0.1, eu presupun ca problema e de la ei.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 23:33   #877
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,551
Mentioned: 206 Post(s)

PC-ul meu



Default

Așa pare, problema să fie de la RDS.
Posibil să fi setat o politică ceva pe portul tău, s-o fi jucat cineva cu setările pe port.
Ai făcut trafic aiurea?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 23:36   #878
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,896
Mentioned: 1066 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca ii merge direct pe computer, dar nu ii merge prin router, nu e clar unde e problema?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 23:53   #879
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,551
Mentioned: 206 Post(s)

PC-ul meu



Default

Îi răspunde 10.0.0.1 care este adresa virtuală a SW de la RDS.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 00:24   #880
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș
Posts: 9,188
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Daca ii merge direct pe computer, dar nu ii merge prin router, nu e clar unde e problema?
Dupa cate a scris mai sus, tracert n-a mers nici cu conexiunea direct pe pc.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,100
Threads: 20,104
Posts: 613,870
Total Online: 348

Newest Member: etichete

Latest Threads
- by Kimi
- by ibm390s
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.