lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-08-2018, 12:13   #1
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Un coleg cu un cuptor electric in Bucuresti? (Copt placa video)

EDIT: Am fost cu ea in un service si mi-au spus baietii ca mufa de 8pini a fost relipita sigur dar nu se pot uita acum la ea pentru ca omul ce se pricepe e in concediu. Si ca mai mult ca sigur cipul grafic e ok... deci se anuleaza.

Salutari,

Am o placa video ce face niste figuri. M-am ales cu ea in urma unei tepe pe olx.

Placa merge ok in 2d si video dar cand pornesc un benchmark/joc si incepe sa pape curent, urca in 1000mhz pentru 1-2 secunde si scade iar 300-500mhz. Tot timpul TDP-ul nu urca de 25%, deci nu mananca curent. In urmatoarea clipa apare un ecran spre roz ce clipeste foarte repete iar uneori isi revine dupa un driver crash.

Am inteles ca o re-incalzire ar salvao, daca cumva astas e problema.

Ma poate ajuta cineva? Am nr de telefon in link-ul din semnatura,.


Mersi tuturor!
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!

Last edited by Kebab; 17-08-2018 at 14:18.
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 12:51   #2
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu prea are cum să o salveze dacă o bagi la cuptor, șansele să o salveze sunt cam tot alea care le ai dacă joci de Crăciun la loto și cāștigi.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 12:52   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,095
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat sa-ti dau PM...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 13:17   #4
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am desfacut placa si avea 2 pise coapte. Cum le-am atins au cazut.

Am zis ce o fi o fi! si am luat pistolul de lipit si am pus cositor direct intre contacte. ACum placa merge... Oare o sa mearga 2 zile?

Poza: https://imgur.com/a/i6W7aK3

Un electronist imi poate spune daca va merge mult fara acele doua piesE?
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!

Last edited by Kebab; 17-08-2018 at 13:39.
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 13:39   #5
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 797
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Quote:
Originally Posted by Kebab View Post
Am desfacut placa si avea 2 pise coapte. Cum le-am atins au cazut. Caz inchis. Mersi mult.
In pozele de pe net apar niste smd-uri marcate cu x,care pot fi simple fuzibile...La tine par a fi ceva bobine,erau bune niste poze mai in detaliu cu piesele respective...

Last edited by gabrielpost; 17-08-2018 at 13:41.
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 13:56   #6
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Astea au fost piesele. Acum e cositor in locul lor.

https://imgur.com/a/zey0ZGn

Placa merge perfect dar nu stiu cat o sa tina. Sper sa nu imi ia tot pc-ul in cazul in care pica intr-o zi.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 14:14   #7
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,095
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt bobine. Pe verso trebuie sa fie un marcaj de genul 3R0. Dupa cum arata pare ca ai macelarit placa...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 14:16   #8
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Era defecta. Macar asa mai trag de ea cateva luni.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 14:19   #9
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,095
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poate n-ai priceput ce am spus... Cauta bobine cu dimensiunea si marcajul celor scoase si punele unde le este locul. Improvizatia ta nu e deloc recomnadata pe o astfel de piesa.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 22:56   #10
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Poate n-ai priceput ce am spus... Cauta bobine cu dimensiunea si marcajul celor scoase si punele unde le este locul. Improvizatia ta nu e deloc recomnadata pe o astfel de piesa.
Unde anume sa caut? Nu doresc sa cumpar placi defecte cu 300lei doar pentru alea doua piese.

Piesele de pe placa nu mai au marcaje, sunt prajite.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 23:24   #11
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt inductori ăia, nu știu exact rolul lor pe placă dar posibil să acționeze ca LC Filters.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2018, 23:57   #12
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,952
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se cauta poza cu PCB-ul placii respective pe net, se da zoom, se identifica piesele si se inlocuiesc. Eu n-as fi avut "curajul" sa fac modificarea aia apoi s-o bag inapoi in calculator.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 00:06   #13
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Te cred dar eu inca o folosesc de 6-7 ore. O singura problema am avut acum 3 ore cand in Windows 7, cu un bios modificat, si gpuz si msi afterburnet pornite sa monitorizeze, 100% vent, jumatate din desktop a inceput sa flickere cand faceam browsing pe facebook.

Cu bios-ul original si W10 nu mi-a mai facut problema asta, INCA.

Toate pozele ce le gasesc pe net arata alte piese in acele locuri, precum cineva defapt a pus ceva de mantuiala acolo.

Sunt foarte multumit ca inca o folosesc tinand cont ca acum 8 ore eram deja consolat ca mi-am luat o mare teapa.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!

Last edited by Kebab; 18-08-2018 at 00:10.
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 00:48   #14
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,095
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact ce ti-a spus boggy trebuie sa faci. Citeste cu atentie ce model ai si cauta poze cu rezolutie buna. E IMPOSIBIL sa nu gasesti.
Apropo, acum vreo 4 ani a bubuit efectiv la serviciu o placa 7300GT de la prea multi volti din retea. Fiindca era "urgenta", am facut ceva research si am inlocuit un inductor si 2 condensatori. Placa aia merge si acum...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 00:52   #15
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,952
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cauta codul scris pe PCB, probabil pe undeva pe langa slotul PCI-E, urmat de "PCB" pe google. Sunt probabil niste piese de sub 1$ / 10pcs cu tot cu shipping din China. Sau te duci pe Maica Domnului langa Obor/Stefan cel Mare unde-s multe magazine cu piese, dai 5-10Ron cu tot cu transport pana acolo si rezolvi totul intr-o zi.

Nu stiu ce tools/experienta ai la lipituri, insa daca ai pus cositor acolo, cumpara si o tresă absorbanta sa-l cureti.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 01:25   #16
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tocmai mi-am dat seama ca cine mi-a vandut placa nici macar nu a pus thermal pad-uri pe memorii cand a re-asamblato.... ups....

Sa vad de unde fac rost de cateva.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 09:08   #17
nooxy
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUFTEA
Posts: 296
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dupa ce faci rost de piese, poti sa cauti si un service GSM sa ti le planteze. Nu pari prea prieten cu pistolul de lipit , si e pacat de placa.
nooxy is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 11:14   #18
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 797
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Am cautat pe net si in toate pozele cu pcb-uri ca al tau apar niste fuzibile smd,nicidecum inductori...Sunt marcati pe placa dar nu sunt montati...Ai aici o situatie cu o placa care are pcb asemanator cu al tau...
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 13:42   #19
Kebab
Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Buchuresti
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

L17 si L18 sunt marcajele.

https://imgur.com/a/XNrBomb

Pana in momentul asta functioneaza ok. Cand placa avea piesele alea uscate deci nu exista contact intre cele doua puncte, urca pentru o secunda in 900mhz in load, scadea iar in 340mhz din lipsa ed curent si dupa 2-3 secunde primeai un ecran roz palpaind.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!

Last edited by Kebab; 18-08-2018 at 13:46.
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 14:41   #20
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu L sunt inductorii (bobine, coils, cum vrei tu să le zici).
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare cuptor microunde aurelceferistul Zona libera 22 19-12-2016 12:57
Recomandare Cuptor Cu Microunde adymaster Periferice 1 12-06-2015 16:49

 
Forum Stats
Members: 7,909
Threads: 19,324
Posts: 595,443
Total Online: 303

Newest Member: cube

Latest Threads
- by Kebab
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.