lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-08-2009, 12:44   #1
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default Probleme overclocking

Pe acest thread se vor posta orice probleme legate de overclocking.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 14:36   #2
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Am mutat post-ul aici.

Va rog sa-mi spuneti care ar fi cel mai indicat driver pentru un HD2600PRO? M-a apucat cheful de OC in seara asta, am scos Kaze-ul de 3000RPM, l-am trantit peste radiatorul pasiv mai mare decat placa si am incercat cu 4 driveri si niciunul nu a mers cum trebuie.

Singurul care a mers bine e Catalyst 9.7, dar asta nu-l vede RivaTuner si din CCC nu vrea sa-mi ia frecventele.

Dupa vreo 20 de restart-uri de la instalare/dezinstalare driveri m-am plictisit si am revenit la treburile care le aveam de facut...

Btw, folosesc Vista Ultimate x64 SP2. Si da, 3DMark06 mi-a scos cu 500pct mai mult decat pe XP Pro SP3 x86
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 15:18   #3
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,430
Mentioned: 199 Post(s)

PC-ul meu

Default

Care e problema mea... de cand mi-am cumparat GTX 285 nu pot sa overclockez procesorul deloc. Decat 3000, la 3003 deja se restarteaza. Cum se reseteaza? Imi face 5-6 liniute la XP si inainte sa apara imaginea de Welcome, pac-pac, restart. Nu stiu sincer ce poate avea...
Inainte sa cumpar GTX 285, am avut un HD4850. Pe vremea aia nu aveam probleme sa dau 4400!*
Fiind un incepator overclock la mine era astfel... cresteam fsb-ul, vcore si voltaju' ramilor, in rest totul era pe auto. Nu am umblat niciodata la altceva.
Ciudat este totusi altceva. Prima oara cand am instalat GTX-ul am reusit un oc la 3600!* Dar dupa aceea, nu a mai mers absolut deloc.
Nu pot intelege ce am facut... Are cineva ceva idei?
Adaug ca e vorba de sistemul din semnatura. Placa de baza are bios F3 si in rest astept raspunsuri sau intrebari ptr deslusirea enigmei.

LE: Am stricat eu ceva, dar nu pot intelege ce... Sau ceva tot s-a intamplat, dar din nou, nu-mi dau seama ce...

*pozele
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	16628.jpg
Views:	288
Size:	527.5 KB
ID:	716   Click image for larger version

Name:	dovada.jpg
Views:	266
Size:	413.9 KB
ID:	717  
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro

Last edited by DeDeRa; 08-08-2009 at 15:24.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 15:43   #4
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Pentru inceput poti verifica daca sistemul e in regula, lasi stock si dai un prime blend sau linx.
Daca e ok nu mai lasi voltajele pe auto, setezi manual fiecare voltaj crescindu-l in pasi mici. Ai treaba cu Vcore, Vfsb(vtt), Vnb (chipset) si Vmem (mai sunt si alti parametri dar trebuie sa ii stapinesti bine pe acestia prima data). Setezi memoria cit mai jos posibil (sa nu te limiteze in oc-ul cpu-ului) si te ocupi de cpu. Dupa ce afli comportatea procesorului o sa te ocupi si de memorie sa vezi cit duce. Ai ceva treaba, inclusiv studiu pe net dar o sa ii dai de capat pina la urma.

@ eXpander - totusi eu nu as da 3dm 2006 pe vista, pune un XP rapid, catalyst 8.12 (parca era bun) si nu se poate sa nu mearga bine. Pentru versiunea 9.7 foloseste AMD gpu clock tool.

Last edited by poparamiro; 08-08-2009 at 15:59.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 16:16   #5
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,430
Mentioned: 199 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ati scoate de multe ori mai multe puncte pe Vista, e ciudata rau situatia. Ma rog, ca driver, ultimu' scoate cele mai multe puncte, cel putin ptr mine.
Am sa incep sa bibilesc... dar mi-e atat de lene, era asa usor pe auto
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 16:23   #6
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

That's the difference between boys and girls ! Tweat it more DeDeRa !
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 16:26   #7
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

@ poparamiro: nici AMD Gpu Clock Tool nu ma lasa, face acelasi lucru: dau sa seteze frecventele si mi le pune inapoi tot pe alea default.

Pe XP aveam 3000, pe Vista am 3500pct. Ceea ce e mult, avand in vedere ca WR e la aprox. 5000pct. O fi probabil si din cauza driverului (9.6 pe XP, 9.7 pe Vista x64).

Oricum, o sa mai incerc la noapte, cand se mai racoreste putin afara.

LE: se stie ca 3DMark06 e multicore-aware. Iar Vista lucreaza mai bine cu procesoare multicore fata de XP. Deci teoretic ar trebui sa mearga mai bine pe Vista
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 16:35   #8
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Inafara de 2001 care merge groaznic pe Vista/Win7, celelalte merg cam la fel (unele chiar mai bine).

Incearca sa opresti CCC (din Task manager) si sa OC cu un soft 3rd party: daca nu iti merge RivaTuner recomand ATITool sau ATT. De asemenea, incearca sa folosest drivere mai vechi (<8.12) pentru o placa atat de veche pentru ca iti va merge mai bine !
__________________

Last edited by matose; 08-08-2009 at 20:56.
matose is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 20:27   #9
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,430
Mentioned: 199 Post(s)

PC-ul meu

Default

In disperare am pus la loc HD4850 si am incecat din nou overclock. 4450 direct, dar cu 83* idle si am inchis imediat.
Concluzie, e ceva din cauza GTX-ului. Ce se intampla? Are cineva vreo idee? Putin ajutor va rog?
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 20:56   #10
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da,am eu o idee.
Te-ai gindit ca poate GTX285 suge mai mult curent decit HD4850,si,chiar daca sursa ta e una top-notch,s-ar putea ca pe undeva sa fie o buba si sa nu duca atita consum?
Este doar o ipoteza,dar se afla printre cele mai verosimile.
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 21:10   #11
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,430
Mentioned: 199 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ieri am fost la Vladutz20 care are "doar" un Sirtec 500w si a mers perfect... Si el are un i7 care consuma si mai mult.
Altceva e...
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 21:16   #12
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Ai fixat frecventa PCIe la 100MHz sau ai lasat-o pe Auto?
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 21:21   #13
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-ai furat intrebarea din minte,matose.
Dar cred ca e fixata,din moment ce HD4850 rula fin...
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 21:28   #14
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,430
Mentioned: 199 Post(s)

PC-ul meu

Default

E 100, la aia nu umblu de fel. Am incercat maxim 105 Si n-am obtinut nimic :|
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro

Last edited by DeDeRa; 08-08-2009 at 21:34.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 22:58   #15
Cein
Member
 
Cein's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucureşti
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to Cein Send a message via Skype™ to Cein
Default

Nu știu sigur dacă este o problemă dar mi s-a părut puțin funny ce am observat după achiziționarea noului procesor.
Voltajul stock al procesorului este 1.350V dar când este setat așa din bios dar în windows apare, culmea 1.475V. Dacă schimb voltajul și îi dau + 0.025V din bios, în windows apare 1.375V, deci doar stock arată așa. Ce naiba? Nu mă deranjează căci oricum nu îl țin stock, dar totuși nu știu de ce arată așa..
__________________

CPU: AMD Phenom II X2 550 BE 3.10 GHz 1.15V | CPU COOLER: OCZ Vindicator | MOBO: Gigabyte GA-MA790X-UD4 | Memory: 2 x 2gb Zeppelin | GPU: Ati 5770 | HDD: SSD 40GB & WD6400AAKS | PSU: Corsair 400CX | CASE : Lian Li PC-60FB | Display: Samsung SyncMaster 2243NW
Cein is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 22:59   #16
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,430
Mentioned: 199 Post(s)

PC-ul meu

Default

Voltaje calibration? Sau load-line calibration? E o setare ca calibreaza ca lumea voltaju'...

PS: Incearca domnule sa faci undervolt, e prea mare voltajul, parerea mea! Eu folosesc 1.28v ptr 4000mhz si e un quad, sau 1.10v ptr 3600 si la 2833, stock adica, doar 0.99v!
__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro

Last edited by DeDeRa; 08-08-2009 at 23:11.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 23:36   #17
glaser
rulăr
 
glaser's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: In your mind
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

DeDeRa,tu folosesti Intel,el AMD unde intotdeauna voltajele au fost un pic mai mari.
__________________
Quote:
Originally Posted by matose View Post
Nebuni si maniaci nu sunt multi, dar toti sunt aici !
Singuratatea naste monstri
glaser is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 09:02   #18
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,207
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu cred ca puterea sursei este problema lui DeDeRa, ci compatibilitatea, am vazut destule sisteme cu probleme din aceasta cauza. Un Sirtec de 500W vedeti cat poate duce aici.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 10:11   #19
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Quote:
Originally Posted by Cein View Post
Voltajul stock al procesorului este 1.350V dar când este setat așa din bios dar în windows apare, culmea 1.475V.
Problema ta e de la faptul ca pe Auto placa de baza pune voltajul dupa cum o taie capul. D-asta e recomandat sa setezi voltajul la o valoare fixa, eventual 1.35v care e default-ul pentru procesorul tau!
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 11:13   #20
Cein
Member
 
Cein's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucureşti
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to Cein Send a message via Skype™ to Cein
Default

Mulțumesc foarte mult de răspunsuri. Eu oricum țineam procesorul subvoltat dar nu mi s-a părut normal și de aceea m-am gândit să vă zic.
Uitați ce voltaj am reușit să scot pentru 3100MHZ. E ok ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3.1GHZstabil.jpg
Views:	278
Size:	331.4 KB
ID:	748  
__________________

CPU: AMD Phenom II X2 550 BE 3.10 GHz 1.15V | CPU COOLER: OCZ Vindicator | MOBO: Gigabyte GA-MA790X-UD4 | Memory: 2 x 2gb Zeppelin | GPU: Ati 5770 | HDD: SSD 40GB & WD6400AAKS | PSU: Corsair 400CX | CASE : Lian Li PC-60FB | Display: Samsung SyncMaster 2243NW
Cein is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,945
Threads: 19,461
Posts: 598,605
Total Online: 238

Newest Member: OtherPlans

Latest Threads
- by byx
- by korby
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.