lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-10-2010, 12:34   #1
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default Ajutor overclocking

Salutare! Am urmatoru sistem:
-Placa de baza ASUS P5E
-Memorii Corsair 2x1024 MB XMS2-6400 C4 DHX
-Placa video ASUS EN8800GTS 320/320
-Procesor q6600

Poate sa-mi spuna cineva cum urc procul la 3,4 ghz?

Multumesc!
maski is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2010, 12:48   #2
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,258
Mentioned: 91 Post(s)




Default

Da,pui o caramida sub carcasa si automat urca singur .Ai gresit sectiunea prietene
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2010, 13:26   #3
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,277
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Google is your friend
Cautarea a durat cam...20 de secunde.
http://gameandtechreviews.wordpress....erclock-guide/
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2010, 17:26   #4
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default

ok, multumesc! Iubitel cu tehnica ta nu merge ) O zi buna!
maski is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2010, 17:42   #5
Vladutz20
Senior Member
 
Vladutz20's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucharest
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)


Default

http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=539927
Vladutz20 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2010, 11:34   #6
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Ma nu mai fiti ma rai cu nou-venitii, puteti sa ii explicati omului ca trebuie sa puna si el osu si fara sa il speriati. Of....
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2010, 17:40   #7
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Mc Monstru, am cautat pe google, din pacate nu am facut asta niciodata si nu ma pricep. Cu alte cuvinte NU STIU CU CE SE MANANCA. Am zis ca probabil conteaza din ce e alcatuit sistemul si ca odata cu ridicarea procesorului, mai trebuie modificate si alte frecvente sau mai stiu eu ce si am intrebat ca nu cumva sa mai ard ceva. Sunt explicatii pe net dar sunt scrise intr-o limba straina mie ( nu ma refer la engleza ci la folosirea multor termeni tehnici). Oricum, scuze pt deranj, o sa incerc sa fac asta singur.
maski is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2010, 07:18   #8
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Poti incerca sa iti scrii termenii din bios pe o foaie si sa ii cauti pe wiki.
Normal frecventa unui procesor este valoarea obtinuta din inmultirea FSBxmultiplicator. La tine pe default FSB-ul este 266 si multiplicatorul 9. Pentru a marii frecventa cresti FSB-ul. Cresterea lui insa implica si alte modificari. O modificare importanta este divizorul de rami. El inmulteste FSB-ul cu o valoare, o imparte cu alta si obtine jumate din frecventa ramiilor. Iti dau un exemplu de la mine. FSB este 444, divizor 6:5. 444*6=2664/5=533. Daca inmultim 533 cu 2 obtinem frecventa la care lucra ramii mei, 1066Mhz.
Nu stiu sigur daca biosul placii tale de baza afiseaza ce valori obtii, ar trebuii totusi sa faca asta.
Pentru inceput pune un FSB 288 si vezi ca ramii sa nu treaca peste 800Mhz. Dai un Lynx, Intel burn sau Prime si vezi daca ii stabil(daca se reseteaza nu-i stabil). Daca este stabil mai poti creste umpic FSB-ul, pasi marunti. Cand devine instabil trebuiesc marite si voltajele, ceea ce deja implica mai multa cunostinta.

Incearca intai pe voltaje default. Sa ne tii la curent.

Cat timp nu treci de specificatiile(voltajele spuse de) Intel, placii de baza, rami nu se intampal nimica cu componentele. Sistemul totusi poate fi instabil. Cauta in cartea placii de baza unde se afla jumper-ul de CMOS reset. Vei avea nevoie de el.

Spor sa ai.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 10:22   #9
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Multumesc, hellfish, incerc sa duc procesorul la 3,2 ghz (deocamdata e destul). Problema mea e ca nu am cunostintele necesare si e putin mai greu, dar sper sa invat sa fac si asta. Am cautat niste tutoriale video sa ma lamuresc, dar, sunt total diferite si mai mult am intrat in ceata.
Momentan am pus asa:
- FSB 400
-Multiplicator 8
-frecventa ramului e pe auto si e setat 4-4-4-12 cu 2,1v
-nu am gasit cpu voltage sa-l pun la 1,3v (am gasit doar vcore sau ceva de genul)

Procul are 1,275 vid (habar nu am ce inseamna)

AI Suite (programul placii de baza) vede procul la 3,2
CPU-Z il vede la 2,4

Probabil unii se tavalesc pe jos de ras, acum, cand au citit explicatiile mele si ce overclock fac, asta fiind si motivul pt care am solicitat ajutor.
maski is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 10:29   #10
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,258
Mentioned: 91 Post(s)




Default

Da vcore e tensiunea procesorul.VID reprezinta un numare care e tensiunea default,aia la care a fost proiectat de catre intel sa mearga la frecventa standard.Porneste un prime 95 si in timp ce merge,vezi ce frecventa arata cpu-z.De asemenea daca in prime e stabil,dar in timp ce nu faci nimic/procesorul nu solicitat ai probleme cu stabilitatea dezactivaeaza EIST si C1E.Astea sunt optiunile pentru econimisirea energiei,adica procesorul functioneaza la o frecventa mai mica atunci cand nu e solicitat si e indicat de obicei sa le dezactivezi cand faci overclocking.
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 10:46   #11
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default

k, mc.
maski is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 10:49   #12
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Poti obsreva daca sunt activate eist si c1 cand te uiti in cpu-z la muliplicator. Daca se tot schimba atunci sunt activate, daca nuatunci sunt oprite. Eu zic ca le ai activate. 400*8 da 3,2Ghz iar 400*6 da 2,4Ghz, deci C1 activat.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 11:36   #13
Cristy
Member
 
Cristy's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bucuresti, Floreasca
Posts: 111
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Cristy Send a message via Skype™ to Cristy
Default

Salut ma poate ajuta si pe mine cineva sa fac un overclocking la acest sistem de mai jos doresc sa il duc pe la 3,1Ghz daca se poate pana acum nu am mai facut overclocking de aceia apelez la voi pentru ca nu stiu cu ce se mananca si nu ma pricep extraordinar de bine puteti vedea in poza sistemul http://img831.imageshack.us/img831/4152/26261449.png

Last edited by Cristy; 29-10-2010 at 20:14. Reason: Large Pictures
Cristy is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 11:36   #14
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Multumesc! Am gasit C1e si l-am dezactivat, EIST nu am gasit sau nu am stiut unde sa caut. Acum CPU-z il vede la 3,2
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cpu-z11.jpg
Views:	234
Size:	126.1 KB
ID:	12617  
maski is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 12:01   #15
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

EIST ar trebuii sa fie tot acolo unde-i si C1. Poate nu ai EIST. Incarca o imagine mai mare sau fa crop la cpu-z ca nu se vede nimica.


@Cristy: De ce ai multi de 9, ar trebuii sa fie 14-15. Dai un crop sau resize la poza.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager

Last edited by hellfish; 29-10-2010 at 12:07.
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 12:53   #16
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Cristy: Ca sa ai acces la setarile de overclocking, dupa ce intri in BIOS, trebuie sa apesi Ctrl+F1. Dupa asta ar trebui sa-ti apara setarile pentru FSB, multiplicator, voltaj etc.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 14:22   #17
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: TÓrgu Mureş
Posts: 8,914
Mentioned: 256 Post(s)


Default

Ochii mei!
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 21:33   #18
Cristy
Member
 
Cristy's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bucuresti, Floreasca
Posts: 111
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Cristy Send a message via Skype™ to Cristy
Default

Am facut ceva poze in Bios la placa de baza GA-M61SME-S2 (rev. 2.x) care ma poate ajuta sa-mi zica exact unde sa intru pentru a face Overcloking la procesor.

PS: Sunt incepator si nu ma pricep la Overcloking


Last edited by Cristy; 30-10-2010 at 00:21.
Cristy is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 23:28   #19
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

CPU frequensy este defapt FSB-ul de care ai nevoie. 200*13. Ajunge o poza buna cu respectiva pagina de bios. Daca tot esti incepator citeste explicatiile termenilor.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 15:25   #20
maski
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 211
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Multumesc pt lamuriri. Am pus si vcore 1,3v, acum cpu-z il vede la 3,2 ghz. Am testat cu prime95 (cca 20 minute) si procul e stabil iar temperatura nu trece de 34 grade (sper ca am facut bine testul, in task manager imi arata ca procul este solicitat 100%). Acum, sa las voltajul la 1,3 sau sa incerc sa-l mai scad?
maski is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Un pic de ajutor va rog :) Warden Placi de baza 4 13-10-2010 23:50
Ajutor icebird Placi video 14 28-09-2010 20:56
Ajutor OC Core i7 930 donici Procesoare si chipseturi 60 10-04-2010 23:42
Ajutor overclocking Core i5 750 simple Overclocking & benchmarking 15 11-03-2010 15:57
un mic ajutor SHELLman_baz Carcase si surse 9 09-02-2010 21:47

 
Forum Stats
Members: 7,946
Threads: 19,462
Posts: 598,660
Total Online: 286

Newest Member: Zburatorul123

Latest Threads
- by brhams
- by Monstru
- by DjLeco
- by ionut82

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.