lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-02-2019, 08:53   #1
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 383
Mentioned: 2 Post(s)


Default Acer Es1 311 c6cb help !!!

Salut dragi fomuristi ! Recent am cumparat un laptop Acer ES1 311 c6cb la un pret de nimic 60 lire. Nu prea mai sunt pasionat de jocuri dar joc ocazional League of Legend. Modelul este un Celeron 1.6gh overcklocat in 2.16ghz, 4gb 1600mhz low voltage si 120 SSD Micron. A venit c-am fierbinte in full load 71-72`C. I-am schimbat pasta la procesor cu Thermal Grizzly Kryonaut si am mai scazut 3-4`C. Am acuma cel mult 68`C in full load. Am facut comanda si de o memorie de 8gb 1600mhz si i-am inlocuit-o. In league of legend inainte cu 4gb ram aveam in jur de 19-21 fps acum am in jur de 28-33 fps(variaza de multe ori) la low settings. Totusi in general mi se pare c-am slow cu toate ca i-am schimbat memoria. Si culmea e ca vechea memorie era Kingston 4gb 12800s 1600mhz CL11 iar cea noua e Kingston HyperX 12800 1600mhz CL9 dar o vede in windows CL11 si asta e foarte ciudat. Oricand pot returna memoria noua si daca e sa iau 12800S cu CL9. Sa ii schimb si SSD cu un Samsung 850 pro poate e mai rapid ca cel Micron ? Aveam bios versiunea 1.11 l-am updatat la 1.17. Intrebarea e daca e vreo diferenta intre 12800S si 12800 simplu la memorie si de ce imi vede memoria noua la CL11 si nu CL9 cum e default de producator ? Cum il pot face sa fie mai rapid ? Plus ca am incercat sa ii pun windows 7 dar nu imi recunoaste USB-ul si nici ssd-ul cand vreau sa il instalez. Multumesc anticipat !

https://ibb.co/pwTYfMV
https://ibb.co/XJxmZJX
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2019, 09:00   #2
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,802
Mentioned: 571 Post(s)

PC-ul meu



Default

Celeromul ala te trage in jos rau.
Pt Win7 setezi in bios ahci, iei driverele intel de pe site, le pui pe un usb si cand iti apare fereastra respectiva dai browse si te duci pe usb-ul respectiv.
Totusi, nu cred sa ai nevoie de drivere pt storage, doar daca ai ceva setare RAID in bios.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2019, 13:22   #3
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,815
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

LOL-ul este un joc heavy cpu... cand sunteti toti la un loc si se casteaza vraji la greu atunci procu tau intra in moarte cerebrala. Eu am un y580 cu i5 3210m si gtx660m si cam caraie in LOL.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2019, 07:15   #4
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 383
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Da baieti dar problema e ca si cand intru in interfata si trebuie sa aleg campionul merge foarte sacadat ca si cum as avea pentium 2 nu celeron dual core de 2.16ghz. Ceva nu e ok dar nu stiu ce.... I-am luat memorie kingston HyperX 12800 1600mhz 8gb cl9 9-9-9-28 si o vede cl11 11-11-11-28 1,35v. Inainte avea 4ghz 12800s 1600mhz cl11. Iar in legatura cu driverele ba da imi trebuie ca nu imi vede ssd-ul cand incerc sa instalez win7 plus usb-ul cand setez in bios Legacy. Este vreo diferenta in legatura cu memoria ca inainte avea S si acuma nu ? Sau poate fi de la altceva ingreunarea asta ? Iar driverele pentru el nu le-am gasit in intel web pentru win7.
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2019, 13:09   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,596
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

LOL-ul pe celeron e groaznic chiar daca l-au luat ieftin.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 22:08   #6
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 383
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Inteleg dar problema e ca merge foarte sacadat si cand sunt in meniu cand aleg caracterul sau il bannez si nu stiu de ce . Inteleg ca e celeron dar totusi.. am si 8gb ram...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 22:36   #7
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,815
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

sa zici mersi ca porneste...
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 23:31   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,596
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

poti sa ai si 32 de giga... incep sa cred ca nu intelegi how to gaming, you are fuking below minimum pe CPU si GPU.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2019, 08:26   #9
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,802
Mentioned: 571 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by elmysterio View Post
Inteleg dar problema e ca merge foarte sacadat si cand sunt in meniu cand aleg caracterul sau il bannez si nu stiu de ce . Inteleg ca e celeron dar totusi.. am si 8gb ram...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Asta e ca si cum ai zice:
- vreau curse de masini, am motor de 0.9l, dar de ce nu castig, ca am rezervor de 100l de benzina si filtru de aer sport?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 16-03-2019, 06:44   #10
elmysterio
Senior Member
 
elmysterio's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 383
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Cum pot instala windows 7 in laptop asta ? Vreau un pic de ajutor va rog.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
I5 4690k 3500mhz (vid:1.0297v)\\Prolimatech Megahalems\\ASRock Z97 Anniversary\\Crucial Ballistix Tactical 2x8Gb (8-8-8-24 1600mhz) 1.35v\Evga GTX 1050\SSD Samsung 850 Pro 256Gb & Samsung 500gb F3\\Creative X-Fi Titanium\\Altec Lansing FX4021\\Corsair 450W HX\\Case Fractal Arc Design Midi
elmysterio is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2019, 11:50   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,802
Mentioned: 571 Post(s)

PC-ul meu



Default

Man, daca dupa ce ai cautat tutoriale pe net nu ti-ai facut o idee, eu zoc sa apelezi la un prieten care stie.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 16-03-2019, 18:46   #12
cerulliber
Senior Member
 
cerulliber's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bucharest, Romania
Posts: 444
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

short answer desktop gaming sau alt laptop
ce faci tu e ok pt a il vinde mai departe dar e depasit tehnologic si gandeste-te ca sunt laptopuri de mii de lire
un acer helios sau predator e mult mai recomandat pt gaming
nimic sub gtx 1050 sau chiar 1060 daca poti
cerulliber is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ICT 2016 ? Acer LAB501 Stiri 0 02-05-2016 23:50
Acer predator: First look LAB501 Nivelul2 0 07-12-2015 21:20
IoT 2015 ? Acer LAB501 Stiri 0 05-08-2015 20:30
Windows 8 e aici – Acer Aspire V5 Touch si Acer Iconia W700 LAB501 Articole 17 29-10-2012 09:44

 
Forum Stats
Members: 8,335
Threads: 21,549
Posts: 647,100
Total Online: 625

Newest Member: gigel_t

Latest Threads
- by Kspic
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.