lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Modding
Connect with Facebook

Modding Electronica aplicata si alte practici oculte


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-07-2009, 15:19   #1
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,883
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default Electronica si volt-moduri

Daca a facut "bzzzzzt" si a iesit fum, s-ar putea sa nu fi fost cea mai reusita incercare. In schimb, daca totul a decurs perfect, spune-ne si noua ce ai modificat si ce avantaje ai obtinut in urma acestor modificari. Pe acest thread putem discuta despre electronica si volt-moduri, putem pune intrebari si putem explica elemente de baza. Pentru proiecte mai complexe, fiecare isi poate creea un thread separat in cadrul acestui sub-forum.
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 10:12   #2
guppster
porkster
 
guppster's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: TÓrgu Mureş
Posts: 555
Mentioned: 2 Post(s)




Send a message via Yahoo to guppster
Default Power supply moding

Nu am modificat nici o componenta hardware a calculatorului meu cu o "mica" exceptie: sursa
ceea ce am facut sursei este "Power Supply Sense Wire Modding"
Dupa ce am citit cu atentie sfaturile lui NapalmV5 (de pe xtremesystems) si vazandu-i rezultatele, m-am decis sa-mi modific sursa.
Sursa mea oricum nu mai avea garantie (am taiar, prelungit fire, deschisa de nenumarate ori pt curatare) asa ca am trecut la lucru.
Modul este destul de usor de realizat chiar si pentru un incepator si mi sa parut in acelasi timp destul de "safe".
Ghidul complet pt acest mod se gaseste pe forumul XtremeSystems. Spre deosebire de ghidul lor, eu am lasat mult mai lungi firele spre potentiometre si le-am lasat in afara sursei pentru a avea un acces mai facil la ele.
In urma modului am reusit sa mai salt procesorul (Q9650) inca ~100MHz (nu e mult dar conteaza), linia de 12v imi sta acum la 12,3 cu sistemul la full load (inainte cobora la 11,7-11,8).

P.S. sursa care am modificat-o este un TTK 750w (modelul crossfire, modulara)
__________________
guppster is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 12:36   #3
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Mersi ca ai impartasit cu noi rezultatele modului !

Din pacate sursele mai noi au VSense doar pe +12v ! Eu am facut VSense pe un Antec TruePower (prima serie bazata pe CWT) la toate cele 3 linii si am simtit un spor de stabilitate in overclock.
matose is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 13:03   #4
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am avut anul trecut un Asus P5K vanilla, luata chiar atunci cand aparuse P35.
Placa era una buna, revizia cu care baietii de la Team Japan au luat ceva record de frecventa atunci.
N-am facut eu prea multe cu ea, dar i-am facut un V-drop mod printre altele, pentru ca era sacaitoare problema cu vcore-ul.

Fenomenul observat a fost ca in urma v-drop-ului, placa supravolta foarte putin, si supravoltarea crestea cu voltajul vcore aplicat.

Enjoy.Asta e o placa care merge luata sh de undeva cu 1.7 mil...facut toate modurile pe ea..vcore,vdrop,.....si rupta in gura nitel just for the fun of it.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Vdrop Mod.PNG
Views:	730
Size:	9.8 KB
ID:	273   Click image for larger version

Name:	_MG_3904.jpg
Views:	946
Size:	302.6 KB
ID:	274   Click image for larger version

Name:	vdroopri0.jpg
Views:	876
Size:	90.3 KB
ID:	278  

Last edited by h3x0r; 29-07-2009 at 14:09.
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 13:18   #5
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default

Frumos dar pune te rog si un link sau un mic ghid despre cum se face.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 13:23   #6
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,883
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Dap, nu ar strica un thread separat cu operatiunea de modare a asteia (schema electrica, etc).
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 14:11   #7
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

E destul poza cu plasarea modului,rezultate masuratori si poza de ansamblu cu ce s-a facut de catre persoana respectiva. In cel mai bun caz,ar merge si un datasheet cu respectivul controller. Schema electrica de unde?

Batrane vortex....n-am aci un emoticon cu unul care sforaie.

Last edited by h3x0r; 29-07-2009 at 14:21.
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 14:12   #8
V0rt3x
Ancient friend
 
V0rt3x's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to V0rt3x
Default

Placa respectiva ajunsese la mine la un moment dat, dar.. a plecat mai departe.
Daca as mai fi avut-o... faceam eu un mic ghid de modding
V0rt3x is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 17:03   #9
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,883
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

De la domnul V0rt3x asteptam cu maaare interes un anume ghid, stie el care
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 17:05   #10
V0rt3x
Ancient friend
 
V0rt3x's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to V0rt3x
Default

Batrine, sper sa am timp sa postez azi. Deocamdata sint ocupat cu mutatul in alt apartament, si ajung mai rar pe la PC.
V0rt3x is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 17:09   #11
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,883
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Super, te asteptam cu drag. Si spor la mutat, pacat ca suntem atat de departe ca sigur puteam sa te ajutam
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 17:37   #12
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

I-am zis si eu azi de ghidul magic pe Y!,fix cand postam modul...ca deh,trebe sa aducem valoare phorumului.
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 19:37   #13
Hugh
Member
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)




Default

Am un Gainward BLISS 9600GT Golden Sample si ma bate gandul sa-i fac un voltmod.
Asa ca m-am pus pe treaba am cautat pe net, am descarcat datasheetul de la controlerul ce se ocupa de voltaje => RT8802A.Chestia e ca eu am masurat tensinea VCore si VMem si mi-au dat asa:
-in 2D VCore=1.09V
VMem=2.03V
-in 3D VCore=1.12V
VMem=2.03V
Caut in datasheet si gasesc un tabel care face trimitere la alt tabel.Primul tabel se refera la VIDSEL si VID7 si functie de ele ma trimite la alte tabele unde functie de VID0...6 reiese tensiunea VCore.Rezulta ca tre sa ma duc la tabelul cu K8 (VIDSEL=VDD=5V, VID7=NC), unde conform valorilor VID0=1, VID1=1, VID2=0, VID3=0, VID4=1 tensiunea ar trebui sa fie de 1.075V, adica mai mica decat ce masor eu.
Am gresit eu cu ceva?

Datasheet http://www.datasheet4u.com/html/R/T/...ology.pdf.html
Click image for larger version

Name:	200841311155368725.JPG
Views:	630
Size:	129.5 KB
ID:	354
Hugh is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 19:40   #14
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 546
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Cu ce-ai masurat tensiunile?Avind in vedere valoarea foarte mica a ei,iti trebuie un aparat de masura FOARTE bun ca sa fii sigur de rezultat.
aditdili is online now   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 20:28   #15
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

M-am bucurat foarte tare cand am vazut problema pusa de Hugh. Te complici daca incerci sa faci vmod-ul folosind controlul digital (pinii VID), cel mai bine variezi rezistenta pin-ului de feedback (notat cu FB in datasheet).

Legi o rezistenta de 100KOhm la pinul FB, exact ca in poza de mai jos. Multa bafta !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vmod.JPG
Views:	707
Size:	274.5 KB
ID:	355  
matose is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 20:34   #16
Hugh
Member
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)




Default

Multumesc pentru raspuns.O sa incerc cum mi-ai spus, dar deocamdata nu am un multitur de 100k.Merge si cu un potentiometru normal?
Mentionez ca nu am mai facut volt mod pana acum dar am ceva cunostine de elctronica.

@aditdili folosesc un multimetru ca acesta http://www.multimeterwarehouse.com/m3900.htm
Hugh is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 20:36   #17
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Ideea e ca ai o finete mult mai mare cu un potentiometru multitura, e posibil sa bagi peste 2V rapid in GPU cu un potentiometru normal
matose is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 20:53   #18
Hugh
Member
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)




Default

Aha, am inteles.O sa revin cu rezultate in cateva zile.Multumesc inca o data.
Hugh is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 21:36   #19
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 546
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Hugh View Post
Multumesc pentru raspuns.O sa incerc cum mi-ai spus, dar deocamdata nu am un multitur de 100k.Merge si cu un potentiometru normal?
Mentionez ca nu am mai facut volt mod pana acum dar am ceva cunostine de elctronica.

@aditdili folosesc un multimetru ca acesta http://www.multimeterwarehouse.com/m3900.htm
Multimetrul acela e bun pentru masurat reteaua(in cel mai bun caz).Abaterea de precizie e mai mare de 10%.Daca tot te apuci se voltmod,foloseste un Meterman(minim) sau Fluke.Daca prinzi vreun Tektronix e si mai bine-ideea e sa aiba clasa de precizie de minim 0,3%.In alta ordine de idei,foloseste semireglabile multitura(cermet).
http://www.adelaida.ro/product_info....380e167dfe9d96
aditdili is online now   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 13:53   #20
al13n8r
Senior Member
 
al13n8r's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti (Militari & Pipera)
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru un controller de turatie care ar trebui sa-mi "linisteasca" noaptea fan-ul din UPS ? Precizez ca este vorba de un Yate Loon de 120mm, 24V si 0.5A. Multumesc anticipat.
Am rezolvat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	22112009022.jpg
Views:	764
Size:	101.6 KB
ID:	4829  
__________________
"If the world that we are forced to accept is false and nothing is true, then everything is possible"

Last edited by al13n8r; 07-12-2009 at 21:23.
al13n8r is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,906
Threads: 19,304
Posts: 595,191
Total Online: 350

Newest Member: lovenoe

Latest Threads
- by matose
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.