lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Modding
Connect with Facebook

Modding Electronica aplicata si alte practici oculte


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-11-2010, 23:27   #41
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

Mersi mult Calin de feedback, stiu ca o sa fie o problema cu precizia, tot ce pot face in sensul asta e sa calibrez dupa constructie cu niste scule etalonate. ACS713 are si o varianta care masoara pana la 30A, si nu am de gand sa trec de valoarea asta per senzor; unde am nevoie de 40A masuratoare voi folosi 2 senzori fiecare pe rezistentele lui si voi face media tensiunilor de pe iesire cu 2 rezistoare de precizie, sper sa functioneze relativ OK asa.

Precizia rezistoarelor de putere nu conteaza asa mult si nici variatia termica, din moment ce masor si curentul si tensiunea pe fiecare; trebuie atentie mare la divizoare insa pentru masuratorile pe 12V si 5V, electronica sensibila oricum va fi separata termic de partea de putere unde se genereaza caldura, nu sunt constrans de spatiu. Partea de comanda o descurc eu cumva, daca va fi nevoie de cate un tranzistor in plus nu e mare problema.

Problema cu viteza citirii e intr-adevar ceva ce ar putea sa ma limiteze, m-am gandit la asta, din experienta ai idee cate citiri pot face pe secunda pe toate cele 16 intrari astfel incat sa fie concludente ? Teoria (sau cel putin asa cum o inteleg eu) spune ca destule, dar n-am lucrat practic cu asa ceva asa pana acum.
Micutzu is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2010, 23:54   #42
CalinR
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)


Default

La calibrare cea mai urata treaba va fi neliniaritatea dar no pain no game ... iti recomand sa faci calibrarea in softul din PC si nu in microcontroller, cred ca e mai versatil asa.

Din experienta nu pot sa iti spun ca eu nu am facut citiri rapide pe mai multe iesiri (nici nu am folosit ATmega1280 doar 328-ul) dar din ce m-am uitat in datasheet ai putea face cam 400 de citiri de 10 biti pentru toate cele 16 intrari (200 KHz / 15 ADC cycles per conversie / 2 citiri pe fiecare intrare / 16 intrari) fara a lua in calcul operatiile de procesare si stocare, operatii care nu ar trebui sa fie semnificative dpdv al timpului la viteza asta de citire.
Transferul pe de alta parte, USB-ul este de fapt serial peste USB iar tu trebuie sa trimiti 16 valori de 10 biti, de fapt 32 de octeti + 1 ca sa te sincronizezi dar nu pot calcula la ora asta cat dureaza, oricum la 115200 nu prea mult.
Asta e mai mult decat suficient pentru masuratori simple dar s-ar putea sa nu fie suficient ca sa vezi toate variatiile date de schimbarea sarcinii, pe de alta parte s-ar putea sa nu te intereseze asta.
CalinR is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2010, 07:02   #43
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

SI eu iti multumesc de feedback. Bine inteles ca nu voi face cu mega-ul ceas. Acesta este pentru alt tip de proiect, unde am nevoie de de intrari/iesiri analogice. in legatura cu ceasul, acest proiect s-a oprit momentan. Am mai pus cateva intrebari si pe un alt forum si am mia adunat informatii. Multumesc oricum de info.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2010, 13:35   #44
myke_choopper
Member
 
myke_choopper's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 203
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiti cumva daca se poate adapta o placa WiFi de laptop sa mearga cu arduino?
__________________
myke_choopper is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2010, 13:56   #45
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Trebuie cautat pe net. Ar trebuii comparate intrariile si iesiriile de pe un shield de wifi cu o placa de laptop de wifi. pune intrebarea pe forumul general de pe pagina www.arduino.cc
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2010, 22:20   #46
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Poze preliminare cu Arduino Mega ajuns din Hong Kong. Arata foarte bine cand l-am primit. Inca nu am avut timp sa il testez. Va urma si asta. O problema este ca pinii de la PWM nu sunt in linie, nici analog in. Presupun ca nu are asa mare influenta legat de shield-uri.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_4392_resize.JPG
Views:	257
Size:	244.8 KB
ID:	13965   Click image for larger version

Name:	IMG_4393_resize.JPG
Views:	263
Size:	312.9 KB
ID:	13966   Click image for larger version

Name:	IMG_4394_resize.JPG
Views:	272
Size:	306.7 KB
ID:	13967   Click image for larger version

Name:	IMG_4396_resize.JPG
Views:	293
Size:	326.1 KB
ID:	13968   Click image for larger version

Name:	IMG_4397_resize.JPG
Views:	289
Size:	352.9 KB
ID:	13969   Click image for larger version

Name:	IMG_4395_resize.JPG
Views:	268
Size:	371.2 KB
ID:	13970  
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2010, 22:37   #47
DiaboRO
Ancient friend
 
DiaboRO's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,060
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Presupun ca nu are asa mare influenta legat de shield-uri.
Pai cam are importanta daca vrei sa faci ceva de genul :
Vezi sa nu fie contrafacuta.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	reshoot07.jpg
Views:	290
Size:	152.6 KB
ID:	13971  
DiaboRO is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 10:09   #48
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Piciorusele se mai pot indoii. Presupun ca este contrafacut. M-a costat 100RON cu tot cu transport. Aici costa 230RON fara transport. Ce zici de asta?
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 10:25   #49
DiaboRO
Ancient friend
 
DiaboRO's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,060
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Piciorusele se mai pot indoii. Presupun ca este contrafacut. M-a costat 100RON cu tot cu transport. Aici costa 230RON fara transport. Ce zici de asta?
Ce proiect vrei sa faci? Da, Óntradevăr e măricică diferenţa de preţ, dacă merge fără probleme Ónseamnă ca ai făcut o afacere bună. Ai conectat-o la calculator? O recunoaşte?
DiaboRO is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 14:38   #50
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Am conectat-o si testat-o. Merge! Va fi pentru un quadcopter in principiu si daca se mai iveste ocazia o folosesc si la altceva.

Eu zic ca se merita achizitia.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 17:46   #51
DiaboRO
Ancient friend
 
DiaboRO's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,060
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Am conectat-o si testat-o. Merge! Va fi pentru un quadcopter in principiu si daca se mai iveste ocazia o folosesc si la altceva.

Eu zic ca se merita achizitia.
Super tare ... daca faci niste poze sa le postezi si pe aici. Eu momentan lucrez la un ... roboțel.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2010-12-01 21.10.50.jpg
Views:	285
Size:	236.6 KB
ID:	13982  
DiaboRO is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 17:54   #52
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Frumos. Un coleg vrea sa faca tot ceva in genul ala. Oricum ne vom pune sa facem ceva shield-uri. Pan la ce curent poti trage din motorshield-ul acela?
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 18:11   #53
DiaboRO
Ancient friend
 
DiaboRO's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,060
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Frumos. Un coleg vrea sa faca tot ceva in genul ala. Oricum ne vom pune sa facem ceva shield-uri. Pan la ce curent poti trage din motorshield-ul acela?
Pana la 7V pentru cele 2 motoare.
DiaboRO is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 18:23   #54
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Si Amperi?
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 18:26   #55
DiaboRO
Ancient friend
 
DiaboRO's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,060
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Si Amperi?
2A pe canal.
DiaboRO is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 18:32   #56
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Si asta trage din arduino(de la 5V)? Mi se pare mult. M-am gandit sa imi fac unul dar cu alimentare separata.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 18:35   #57
DiaboRO
Ancient friend
 
DiaboRO's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,060
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Si asta trage din arduino(de la 5V)? Mi se pare mult. M-am gandit sa imi fac unul dar cu alimentare separata.
Nu ... motoarele se alimenteaza separat.
DiaboRO is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 18:46   #58
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Acum am vazut, Vin trimite tensiune direct la shield. Asa clar ca poate duce 2A.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2010, 11:25   #59
CalinR
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@DiaboRO: Spor la lucru! (am pierdut si eu vremea: http://letsmakerobots.com/node/23686)

@hellfish: quadcopter ! Ma gandeam si eu la un moment dat dar mi se par prea scumpe componentele.
Daca vrei sa faci shield-uri da un PM sa mai discutam.
CalinR is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2010, 13:26   #60
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Felicitari pentru robotel. Arata foarte bine! As vrea sa fac shield-uri dar mai intai am alte chestii de facut. Un scaner cu lumina UV pentru pozitiv 20, o sursa reglabila cu afisaj de tensiune si amperaj. Dupa ce merg astea ma voi apuca de shield-uri.

Am gasit de la mega schemele in format eagle si le-am convertit in DipTrace.Am ramas exact cu pozitia baretelor. De unde pot lua barete de 2x18 si bareta cu un rand, ambele cu picioare lungi, ca sa le pun in shield si sa mai ajunga sa le bag in arduino? Am gasit ceva la farnell 2x20 la 12RON, unpic cam scump.
Daca vrei dami add pe mes si mai vorbim.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,912
Threads: 19,337
Posts: 595,658
Total Online: 339

Newest Member: alexx22

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by blajik

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.