lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-11-2015, 12:34   #201
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

E normal sa lasi dovada platii la vama? Ce dracu fac ei cu ea, colectie?

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 4
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2015, 21:08   #202
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

E normal sa iti ceara si actul de donatie daca inrarea este ca donatie.
Sau pot cere ANAF-ului sa te caute si in cur daca esti suspect de evaziune fiscala.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 13:45   #203
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ce alte site-uri mai stiti de pe care pot comanda componente pentru quad si trimit printro tara din eu.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 4
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 18:04   #204
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi GearBest.com, poti sa selectezi la checkout cu ce sa trimita.(poza atasata)

Mi-a sosit si Naze32 10DOF, inclusiv niste senzori ultrasonici de distanta ca sa folosesc pe post de Sonar. Stie niste trucuri misto nenea Naze.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	blabla.JPG
Views:	294
Size:	69.2 KB
ID:	51572  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 22:12   #205
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,296
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Explică și tu pe romānește la ce e bun sonarul ăla, că parcă ai o dronă nu submarin și nici liliac.

Eu tot trag speranță să mă apuc și eu de proiectul cu drona, dar vreau ceva să programez eu, parcă dispare toată distracția să iau un controller cu firmware-ul gata scris pe el. Acum că au lansat și raspberry-ul ăla prichindel parcă īncep iar să mă inflamez...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 22:38   #206
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Cu sonarul poate mentine o altitudine mai buna, precizia mai ridicata. Ca alternativa ai GPS sau accelerometre/giro.

Iti recomand unul gata programat pentru $15 si inca unul pe care sa il programezi tu. Asa ai unul ptr zburat/fun/learning si al doilea e ptr creatorul din tine.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2015, 07:31   #207
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Explică și tu pe romānește la ce e bun sonarul ăla, că parcă ai o dronă nu submarin și nici liliac.

Eu tot trag speranță să mă apuc și eu de proiectul cu drona, dar vreau ceva să programez eu, parcă dispare toată distracția să iau un controller cu firmware-ul gata scris pe el. Acum că au lansat și raspberry-ul ăla prichindel parcă īncep iar să mă inflamez...
Uite aici cum se adauga si ce face:

1:12 in caz ca nu merge link-ul la timpul pus de mine. Si apoi la 4:50.

E cam ce-a spus hellfish, ii dai o distanta anume si drona mentine distanta aia automat fata de pamant(pana la 3m max)
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 00:51   #208
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am iesit zilele trecute cu dronele(250 & 550). In ceea ce-o priveste pe aia mica, abia astept s-o incerc FPV. Am incercat ceva line of sight iar testand mai multe elici, si din cauza plasamentului f prost al antenei pe corpul ei, pe la 100-150m am pierdut-o. De 2 ori. De la vreo 50m inaltime. Bine ca de data asta am testat deasupra pamantului si nu am rupt decat niste elici(chiar daca la impact au zburat bateria si VTX-ul, frame-ul si motoarele n-au avut nici pe dracu).

Evident, cu 6045x3 e cea mai a dracului, dar n-am verificat dupa ce era mai important. Consumul in amperi si temperatura ESC-urilor / motoarelor. Poate maine.

Acum, la 550:

Motoarele DJI 2212 920kv cu elici 1238 (destul de mari pentru motoarele astea). Testul de amperaj m-a lasat placut surprins:


39-40A la full throttle. Asta inseamna ca motoarele nici nu se chinuie, la 10A/motor. Cu o baterie de 2200("Survivor"-ul ) a stat destul de mult in aer(to be timed properly another time).

Doua chestii neplacute. Cand am setat CC3D-ul am incarcat un profil deja facut de-acolo. Mare prostie. Chiar daca la description zicea "smooth easy flying for gimbal setups", drona zvacnea la cea mai mica comanda. Maine ma duc cu laptopul unui prieten(nu... n-am laptop ) sa le reglez pe loc.

A doua... sper ca e tot din setari. La sec 11 si 13 ii dau sa se roteasca pe loc(rudder). Ei bine, se inclina aiurea... total inexplicabil. Acum... ori e de la ESC-uri, ori e de la setarile din CC3D. La fel, de studiat maine.


P.S. Aterizare de rahat din cauza picioarelor de rahat. Le-am pus cum ar trebui sa stea daca ar fi un gimbal montat intre ele. Acum le-am montat sa vina in X, fix sub brate. E mult mai stabila "pe picioarele ei", dar daca va fi sa pun un gimbal acolo ar intra in cadru fiind mai in fata. Ma rog, mai e pana ajungem la gimbal.

Am comandat antene de receivere FRsky(2.4ghz) si voi modifica receiverele sa fie dual-antenna. Doua antene puse in V ar trebui sa-mi ofere receptie mult mult mult mai buna. Buba mare la receiverele mele FlySky asta e. Antena idioata.

Toti astia care au schimbat antena zic ca range-ul a crescut fenomenal de mult.

Astept sa-mi vina conectorii u.FL IPX ca sa-i sudez pe pcb si sa ma leg cu conexiunile deja existente pe antenele cumparate.

L.E. Not too shabby, huh? (atasat)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aaahahahahah.JPG
Views:	291
Size:	61.9 KB
ID:	51588  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 08-12-2015 at 10:40.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 11:14   #209
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 549
Mentioned: 27 Post(s)




Default

Hai ca te pricepi la gasit chilipiruri.

Ce antene FrSky? Is doar niste cabluri si atat. Cel putin la ale mele.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 11:28   #210
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, dar sunt deja mufate cu u.FL IPX (doamne, ce conectori mici!) si nu trebuie decat sa pun asa ceva pe PCB-urile receiverelor si apoi sa le clipsez acolo.

SPOILER:


Vreau neaparat sa fie dual antenna. Adica ce-a facut nenea asta, dar mai elegant.

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 21:11   #211
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 549
Mentioned: 27 Post(s)




Default

Duoamneee ce dezastru a facut ala acolo!

Daca vrei sa faci o treaba, inlocuiesti antena cu una de 2-3dB si gata. Atat timp cat cablul de semnal nu e ecranat, el este o antena. Costel ala din film are 3 antene legare intr-un mode... pff, te doare mintea.

Uite un exemplu de receptor Futaba de 300$. Uita-te ce antene are ala. 2 cabluri coaxiale carora li s-a taiat ecranul la fix 31.2mm. Cablul interior functioneaza ca si element radiant. De ce are futaba 2 si tu nu poti avea? Toate modelele cu "antena diversity" au un RF-Switch ce poate comuta de pe o antena pe alta (depinde care primeste mai bine semnalul). Tu daca legi 2 antene p'aiurea, ai sanse mari sa ai semnal mai prost decat cu una singura.

Edit: Nu mai tin minte multe de la cursul de radio, dar ce tin minte e ca nu se leaga niciodata 2 cabluri de semnal RF. Daca-ti aduci aminte pe vremea cand lumea umbla cu cablul coaxial si cu 2 TV-uri in casa, se folosea un spliter, nu legai cablurile intre ele direct. (Niste treburi suparatoare cu impedanta )

Last edited by Dashu; 08-12-2015 at 21:17.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 23:42   #212
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Imi trebuie doua antene sa le pot pune perpendicular una fata de cealalta, ca sa n-aiba weak spots. O sa ma interesez de treaba cu impedanta, dar problemele mele apar cand antena(pusa orizontal, de-a lungul frame-ului) e orientata cu varful spre mine.

Daca pun o antena de 2-3 db pe frame undeva ar trebui sa mearga(pattern-ul e oarecum sferic), dar daca as vrea sa incerc ceva cu mai multi db, cu atat o sa am mai putin semnal captat prin varf.

Ce ma enerveaza la antenele de la receiverele mele este ca sunt foarte rigide, si nu le pot orienta cum vreau pe frame.

Altceva, daca fac mod-ul cu 2 antene voi putea vedea foarte usor daca imi dau un plus sau nu. Daca nu-mi dau, una din ele va fi usor de decuplat(de-aia vreau sa fac cum trebuie, cu conectori.)

P.S. Mi-au venit conectorii... DOAMNE, CE MICI SUNT! And I have to solder these motherfuckers...



L.E. Ceva filmare de la iesirea de azi. Am modificat niste parametri in CC3D si acum oscilatia la YAW e mult mai ok. Cu toate ca nu gasesc explicatia ca ea sa existe in primul rand. Teste si tweak-uri mai multe zilele urmatoare. Ma enerveaza ca se lasa frigul rau de tot.

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 09-12-2015 at 00:05.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 00:16   #213
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 549
Mentioned: 27 Post(s)




Default

Daca nu citesc ce scriu asa imi trebuie "3 antene legare intr-un mode". Dar na, acu' nu mai modific postul de mai sus.

Ai si tu o boala cu conectorii aia, lipesti firele direct si gata

Nu incerc sa te descurajaz, dar incer sa-ti zic ca au incercat si altii inaintea ta, si au ajuns la solutii mai complicate. De ce producatorii se chinuie cu RF switch-uri pentru antene si nu le leaga de-a valma cate 2-3 pentru o mai buna receptie?
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 12:07   #214
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Killer deals pe GearBest!!

http://www.gearbest.com/multi-rotor-...pp_236899.html

Mai sunt chestii la oferte. Mi-am luat 5 de-astea de 40A si pachetul asta de 4 pentru cea de 250.

http://www.gearbest.com/rc-parts/pp_109414.html

Am mai castigat un set de 4 motoare Sunnysky x2204 2300kv tot cu 70 lei

Si... sunt iar la sapa de lemn. )

SPOILER:
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 09-12-2015 at 12:15.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 21:16   #215
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 549
Mentioned: 27 Post(s)




Default

2 Emax de 40A cred ca-mi iau, dar ce stii de Mr.RC alea? N-am gasit nici o poza cu ele, macar sa vaz lipiturile sau condensatorul de la intrare.

Emax sunt hobbywing rebranded, dar Mr.RC nu apare pe nicaieri.


Edit: nici Emax-ul nu-i departe, condensatori GSK.

Last edited by Dashu; 09-12-2015 at 22:08.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 23:09   #216
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Boggy, nu vreau sa zic prostii dar din cate tin eu minte RF si piesele din fibra de carbon nu se impaca prea bine.
Ai incercat sa montezi antena care o ai pe un ziptie??
Adica prinzi ziptie-ul de cadru undeva in pozitie verticala si apoi legi antena de el cu ceva banda.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 06:41   #217
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

@Boggy: Nu gasesc motoare 1806 pe gearbest.Cel mai tentant ar fi de pe aliextress.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 10:45   #218
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Dashu View Post
2 Emax de 40A cred ca-mi iau, dar ce stii de Mr.RC alea? N-am gasit nici o poza cu ele, macar sa vaz lipiturile sau condensatorul de la intrare.

Emax sunt hobbywing rebranded, dar Mr.RC nu apare pe nicaieri.


Edit: nici Emax-ul nu-i departe, condensatori GSK.
La 16usd 4 bucati am zis ca merita o incercare. Le mai vazusem si pe Banggood inainte, dar inainte sa dau comanda am dat o cautare rapida pe AliExpress sa vad feedback-uri si toate erau ok.

Quote:
Originally Posted by Allex_master View Post
@Boggy, nu vreau sa zic prostii dar din cate tin eu minte RF si piesele din fibra de carbon nu se impaca prea bine.
Ai incercat sa montezi antena care o ai pe un ziptie??
Adica prinzi ziptie-ul de cadru undeva in pozitie verticala si apoi legi antena de el cu ceva banda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nu zici prostii, fibra de carbon blocheaza semnalele RF. Trebuie sa pun antena cumva vertical sub ea sa nu mai am probleme. Dar repet, e idiotica antena stock, abia astept sa o schimb.


Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
@Boggy: Nu gasesc motoare 1806 pe gearbest.Cel mai tentant ar fi de pe aliextress.
Urmareste si licitatiile astea, eu am prins 3 seturi de cate 4 fiecare la 70 ron setul (1 set 1806, 2 seturi 2204):



Au venit si cele 8 ESC-uri HTIRC. Par de calitate, de la cutie, la condensatoare Rubycon ZLH, firele de silicon all-around(pana si cele de semnal), radiatorul gros, asezarea thermal pad-ului... au pana si manual(in chineza, dar totusi).

SPOILER:






__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 10-12-2015 at 11:37.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 11:30   #219
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 549
Mentioned: 27 Post(s)




Default

hellfish - are BG, motor cu ~200 review-uri, majoritatea incantati de ele. BTW BG are luna asta reduceri, daca inca n-ai comandat nimic de la ei, xmas06, iti da un 6% discount pentru o comanda in decembrie.

Pana la urma am dat comanda de Emax-uri una de 40, pentru heli care nu eram hotarat sa-l construiesc, si una de 20. Aseara am testat unu' din motoarele 2212 cu elica de 1045, si trage maxim 12.5A. Am mai testat si servo sa vaz curentul maxim consumat (intre 0.6 si 0.9A depinde de servo, toate fiind d'astea de 9-14g ).


Edit: Sau mai degraba cum zice Boggy, avand in vedere ca el e master of almost free motors. Scrisesem mesajul de acum o ora dar am uitat sa-i dau save, m-au distras astia la munca

Boggy arata bine esc-urile alea, se cunoaste ca-s copie de la ceva decent dupa layout-ul cablajului, condensatori rubycon. Sa-ti zboare mult si bine, fara incidente.

La pretul esc-urilor din china, nu cred ca se cheltuie nici macar 1cent pentru proiectare. Probabil singura investitie e sa cumpere un ESC de la unii competenti, trag cablajul la xerox si gata.

Last edited by Dashu; 10-12-2015 at 11:48.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2015, 12:23   #220
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,938
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Dashu View Post
Edit: Sau mai degraba cum zice Boggy, avand in vedere ca el e master of almost free motors. Scrisesem mesajul de acum o ora dar am uitat sa-i dau save, m-au distras astia la munca

Boggy arata bine esc-urile alea, se cunoaste ca-s copie de la ceva decent dupa layout-ul cablajului, condensatori rubycon. Sa-ti zboare mult si bine, fara incidente.

La pretul esc-urilor din china, nu cred ca se cheltuie nici macar 1cent pentru proiectare. Probabil singura investitie e sa cumpere un ESC de la unii competenti, trag cablajul la xerox si gata.
Multam frumos, sper sa fie ok. Bine ca va fi X8, chiar daca pica unul tot nu cade din cer.

Referitor la motoare, am tot vazut ca-s si multe fake-uri SunnySky asa ca am intrebat sellerul daca-s originale. Mi-a raspuns ca fac wholesale din fabrica originala asa ca m-am mai linistit putin. Tot de la ei luasem si cele 9x V3508 si ma speriasem.

Sau ma rog, eu asta am inteles din engleza lor de balta.

Quote:
Dear boggy22,

Dear customers, we wholesale the original factory, if you are very strict requirements in all aspects, we recommend that you buy carefully, thank you for your support

- qiqihobbyboy
La 70 ron un set, chiar daca-s fake sunt ok. )

L.E. Am uitat sa va zic ca au reduceri si la multe LiPo pe Gearbest. Eu mi mai luat aseara una de-asta. Singura pe 4s pe care o mai am e de 2200mAh. Not really enough for an x8 with 15inch props.

L.L.E. N-am rezistat... jur ca-mi bag site-ul la blacklist in Chrome sau in antivirus... Portofelul meu e RIP(...dar YOLO! ) )

Am mai luat 8 bucati de-astea cu 14.5$ setul de 4: http://www.gearbest.com/rc-parts/pp_26845.html
Si inca 3 ESC-uri EMAX de 40A... Ultimele 3 de pe site, la 4 imi dadea stoc insuficient. La fix, ca se fac 8 cu alea luate inainte.

Pretul era prea bun si ma ajuta mult ca au 2-6s range, imi ofera versatilitate mare pentru baterii/motoare mai puternice pe viitor... Ma gandesc sa pun EMAX-urile pe drona mare pe care-o fac si sa folosesc HTIRC-urile pe 250 si 550, ca-s mai micute.

Aaa, si cu motoarele 1806 care vin vreau sa fac o zburatoare micro din fibra de sticla. Nu mi-ar lua mult sa-i tai forma cu dremel-ul, si fibra de sticla am de la cablaje de cupru mari.

L....E: Care ar fi avantajele/dezavantajele de a folosi 6v in loc de 5v pentru alimentarea flight controllerului? Am un UBEC Hobbywing de 3A la care ii pot seta iesirea intre 5 sau 6V. Ma gandesc ca la 6V da mai multa putere (6x3A = 18W, 5x3A= 15W). Receiverele stiu ca n-au probleme la 6V, le-ar creste cumva randamentul insa daca merg pe 6?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 10-12-2015 at 17:07.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Man-Cave Thread Neo Zona libera 136 01-12-2014 21:18
Supercoolers thread poparamiro Pe masa de teste 134 20-10-2013 14:39
Un alt thread cu recomandari ... ionutzu71 Cutia de sub birou 6 25-05-2013 20:24
Video thread. madalin Foto/Video 9 13-01-2013 12:40
Versus thread glaser Telefoane mobile si alte gadgeturi 14 14-10-2010 21:03

 
Forum Stats
Members: 7,901
Threads: 19,292
Posts: 594,868
Total Online: 349

Newest Member: Sheogorath

Latest Threads
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.