lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-05-2017, 14:31   #1001
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi doar nu o să pui pwm.

Și eu aștept un x6b, dar na... China e departe. Momentan zbor cu un DasMikro și nu sunt foarte convins că voi schimba decât dacă apar alte probleme.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2017, 19:12   #1002
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine trebuie să ajungă mâine, luat de pe Amazon.
PWM în niciun caz, nu ma încurc cu o groază de mațe.
I-BUS rullz. Dacă știi unde găsesc un flash de IA6B care sa meargă pe X6B fără bătăi de cap, lasă un semn și te pun la acatiste. Mulțam.

Trimis de pe al meu XT1572 folosind Tapatalk
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2017, 23:47   #1003
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Firmwares sunt aici, nu mi-e clar care din ele. Cel cu 10 channels +timer merge sigur.
https://github.com/benb0jangles/FlySky-i6-Mod-


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 01:16   #1004
[email protected]
Senior Member
 
M@nu's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8,273
Mentioned: 135 Post(s)


Default

Drona, avion de hartie. Beat that!

M@nu is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 17:58   #1005
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Azi am picat din cer, s-a tăiat brusc... O întoarcere lină, veneam înapoi...
Am avut noroc că am picat aproape și a s-a văzut unde a căzut, dar când am recuperat-o am văzut că buzzerul "ranforsat" cu 3 petice de double side tape s-a smuls cu totul și a rupt cei doi pini metalici în care se ținea.
Cu ocazia asta am remarcat și bobina de la VTX că e spartă. Cioburile de la învelișul ceramic se lipiseră și ele de banda dublu adezivă ce fixa buzzerul.

Nu am idee de la ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar mă gândesc că în zbor, cumva, s-au rupt cracii de la pini și FC-ul a intrat în failsafe mode. Trebuie să testez să văd ce face dacă deconectez buzzerul cu motoarele pornite.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_4098_mod.jpg
Views:	55
Size:	245.2 KB
ID:	59125  
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 20:34   #1006
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Arise curat ghinion. (Multam pentru link)
Ce ti sa intamplat e cel putin weird , teoretic din ce ai descris nu ar fi avut nici un motiv sa cada , doar daca s-ar fi terminat bateria.
Incearca sa nu mai faci conexiune rigida intre buzzer si FC. Lipeste-l cu hotglue de frame si conecteaza-l cu fire , e mai safe.
In alta ordine de idei , am terminat azi build-ul.
Mi-au sosit si ultimele piese lipsa ; camera si RX-ul.
Totul merge bine ; mai ramane sa comand o pereche de ochelari , ideal ar fi cu DVR incorporat. Inca nu m-am decis asupra carui model sa ma opresc .
Ceva sugestii sunt binevenite dar sa fie sub Fatshark. Nu vreau sa investesc mai mult de 100 euro in ei.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20170601_190835295.jpg
Views:	56
Size:	402.0 KB
ID:	59130   Click image for larger version

Name:	IMG_20170601_1905087821.jpg
Views:	52
Size:	413.5 KB
ID:	59131   Click image for larger version

Name:	IMG_20170601_1905250061.jpg
Views:	51
Size:	387.2 KB
ID:	59132   Click image for larger version

Name:	IMG_20170601_190552306.jpg
Views:	52
Size:	410.5 KB
ID:	59133  

Last edited by coroianu67; 01-06-2017 at 20:37.
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 21:44   #1007
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa muti antenele de la rx mai in spate, sa nu fie pe langa antenele de la vtx


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is online now   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 22:23   #1008
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Locul lor e provizoriu , am sa comand altele mai lungi ; astea sunt prea scurte ca sa le pot muta.
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 22:31   #1009
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu mă coafează ideea cu buzzerul lipit direct, ar fi prea simplu să fac așa dar vreau să îl pot da jos când am nevoie, o chestie de piuie noaptea târziu nu prea mă binedispune.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 22:34   #1010
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ți-a ieșit curat buildul, dar camera pare cam expusă, nu are pic de protecție.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 22:45   #1011
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

E cam expusă e adevărat dar nu o pot muta mai în spate, probabil după ce mă voi plictisi de build-ul actual am sa iau un frame nou. Deocamdată e singurul care mi-a plăcut. Dacă zbori FPV ce ochelari folosești? Sau doar FOV?
La buzzer îi poți face conexiune detașabilă cu pini și mufă.

Trimis de pe al meu XT1572 folosind Tapatalk
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 00:08   #1012
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,952
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

N-are treaba buzzerul, ala s-a rupt la crash (btw, cum adica sa nu lipesti buzzerul direct pe FC pentru ca... "canta noaptea"? ). Ai ramas pur si simplu fara semnal pentru ca... se mai intampla. Ori a fost ceva bruiaj in zona, ori ai ciupita o antena de pe rx... ori, ori, ori. Mi s-a intamplat si cu FlySky, mi s-a intamplat odata si cu FrSky. Cauza? Antene ciupite si interferenta radio puternica.
@coroianu67: ti-a iesit foarte fain. Slabe sanse sa lovesti ceva cu camera aia. Eventual doar daca iei un stalp si trece de brate pana la camera. Dar na, se pot intampla 1000 de lucruri la un crash.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 01:08   #1013
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,298
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quanum v2, cu FR632 ca receiver diversity. Nu îmi place că nu am loc în bagaj, ocupă mult spațiu casca respectivă. Aș lua ceva ochelari fatshark, dar tot sper să apară o soluție digitală decentă ca dimensiuni.

Buzerul era cu pini, așa l-am pus de la început, ca să îl pot da jos când mă deranjează. La crash-ul de ieri (cand a sărit din mufă) l-am prins cu bandă adezivă in 3 puncte, să fiu sigur că nu mai iese, azi s-a smuls cu totul, s-au rupt pinii.

Boggy, nu îmi explic, interferență de unde, eram cam singur în toată poienița, am zburat ieri și nu am avut nici o problemă în același loc, antena e perfectă dpdv fizic(nu este tunată mai mult ca sigur), dar eram la 30 de metri de ea, câmp deschis..., nu avea de ce să piardă radio link. Să pun buzzerul la loc și mai văd și mâine cum stă treaba.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 02-06-2017 at 10:16.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:27   #1014
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Setat ca la carte si nu merge decat modul acro , restul nu functioneaza.
Habar nu am de ce....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	F?r? titlu.jpg
Views:	48
Size:	310.2 KB
ID:	59137  
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:28   #1015
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,952
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai pentru ca ai setat ARM pe acelasi switch ca Flight Mode. Cand intri in celelalte flight mode-uri practic il dezarmezi.

Vezi si cu ARM-ul, sa-l setezi in top end pe un switch cu 2 pozitii. Daca-l setezi in partea de jos, cand pornesti statia o sa si armezi quad-ul, ceea ce s-ar putea sa te lase fara niște și-anume ochi.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:30   #1016
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am setat si pe switch-uri separate si tot nu merge.
Am setat ARM pe un switch cu doua pozitii si merge in acro.
Celelalte moduri nu.
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:31   #1017
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,952
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Verifica pe pagina RX-ului daca atunci cand muti switch-ul ai activitate pe canalul auxiliar respectiv.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:34   #1018
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am verificat canalele auxiliare si merg toate switch-urile.
Cred ca e ceva cu softul , cand armez si intra in acro se aprinde permanent ledul rosu de pe FC , adica functioneaza , cand schimb modul in angle sau oricare altul ledul clipeste o fractiune de secunda si ramane stins si FC nu reactioneaza.

Last edited by coroianu67; 02-06-2017 at 22:39.
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:51   #1019
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,952
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Man, sigur switch-ul de arm ramane in zona lui cand faci tu asta? Ca cel putin din cum ai setat in prima poza toate pe acelasi AUX e logic sa-ti faca asa.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 22:57   #1020
coroianu67
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 328
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am sa mai bibilesc maine la ea , precis am gresit undeva.Am sa pun ARM pe un switch si modurile pe un alt switch cu trei pozitii.
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Man-Cave Thread Neo Zona libera 136 01-12-2014 21:18
Supercoolers thread poparamiro Pe masa de teste 134 20-10-2013 14:39
Un alt thread cu recomandari ... ionutzu71 Cutia de sub birou 6 25-05-2013 20:24
Video thread. madalin Foto/Video 9 13-01-2013 12:40
Versus thread glaser Telefoane mobile si alte gadgeturi 14 14-10-2010 21:03

 
Forum Stats
Members: 7,909
Threads: 19,325
Posts: 595,455
Total Online: 255

Newest Member: cube

Latest Threads
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.