lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-02-2016, 15:26   #2221
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,335
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu



Default

pe skt 2011 sta vreo 20 secunde la post, nu mi se pare neobisnuit.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2016, 15:43   #2222
ask4MORE
Senior Member
 
ask4MORE's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 693
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nasol.
__________________
Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj.
ask4MORE is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2016, 15:58   #2223
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,399
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Personal imi updatez tot timpul modulele EFI din bios folosind UBU
si am scapat de problemele de genul, plus ca e si foarte usor de folosit.
NU RECOMAND folosirea lui pe sisteme ce nu au dual bios, deh shit happens.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2016, 20:15   #2224
ask4MORE
Senior Member
 
ask4MORE's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 693
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stie cineva daca un 5820k la 4.5Ghz ar fi mai slab decat 2x E5 2620 v3 in randari, editari foto/video?
__________________
Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj.
ask4MORE is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2016, 21:47   #2225
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,228
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Deci...
Prima optiune - 1x5820k
A doua optiune - 2xE5 2520 v3

Randari bazate pe CPU, inclusiv prelucrare video - a doua optiune va fi mai rapida. E mai important numarul total de coreuri si threaduri decat frecventa.

Editare foto - nu conteaza, ambele sunt overkill. E nevoie de RAM.

Jocuri - prima optiune - e mai importanta frecventa decat numarul de core-uri si threaduri.

Consum curent - a doua optiune va consuma mai mult decat prima. Ai nevoie de UPS mai mare, ai nevoie de sursa mai mare.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2016, 20:46   #2226
ask4MORE
Senior Member
 
ask4MORE's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 693
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi ptr info dar se pare ca a deci sa mearga pe 6700k. Proasta alegere, iesea mult mai bine cu 5820k si pe viitor putea sa faca upgrade la procesoare mult mai puternice.

Omu va folosi pc-ul doar la editari.
__________________
Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj.
ask4MORE is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2016, 21:23   #2227
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,228
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sunt 2 avantaje: consumul mai mic de curent si posibilitatea de a folosi SSD-uri NVMe. Alte beneficii nu vad.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 13:35   #2228
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,024
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am o problema cu un ventilator de la o placa video Asus Radeon 280x top, face harmalaie la pornire, in timp se stabilizeaza si isi mai revine, dar nu mai e perfect silent. Presupun ca nu prea am ce ii face, in afara de schimbat, nu ? Nu mai e in garantie.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 13:43   #2229
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,228
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ieri am desfacut o sursa pe care o aveam intr-un computer, un Antec Basiq de 350w, cu ventilatorul care facea exact cum zici tu. Am desfacut sursa, am scos ventilatorul intr-un final, i-am scos capacul, i-am pus ulei de mecanisme fine (nu folosi ulei de bucatarie ca e jale!) si acum nu numai ca nu mai suna urat aleator, ci si sunetul normal s-a schimbat foarte mult in bine. E foarte silentios.

Daca nu e in garantie, iti recomand sa face si tu la fel. Uleiul de mecanisme fine eu l-am luat cu 10 lei parca 200 ml. Uleiul de la masina de cusut e acelasi lucru.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 13:48   #2230
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,024
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmmm, m-am mai uitat o data pe site la pcgarage si se pare ca are 3 ani garantie tehnica, deci mai are un an garantie. Ii mai fac niste teste si la service cu ea
ktf is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 13:55   #2231
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,228
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai uita-te ce ai pe factura / garantia care e la tine. Garantia se poate schimba, dar depinde cum era cand ai cumparat tu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 14:13   #2232
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,024
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

E 3 ani, ma confuzase garantia de conformitate, care era de 2 ani si aveam impresia ca aia tehnica e cea mai mica si aia de conformitate e de 3 ani.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 19:09   #2233
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,335
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu



Default

Asus strix sunt in plop cu ventilatoarele, al meu face urat peste 2000rpm, la un amic cu gtx 980 cam tot asa face. Am garantie 3 ani, mai stau un pic si poate recuperez banii dati pe placa. Nu au vrut sa-mi trimita ventilator prin curier sa-l schimb singur.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 19:14   #2234
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,332
Mentioned: 468 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si daca iti trimit inapoi placa video cu mesaj ca au testat-o in furmark/3dmark si jocuri si ca merge bine ce faci?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2016, 19:17   #2235
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,335
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Si daca iti trimit inapoi placa video cu mesaj ca au testat-o in furmark/3dmark si jocuri si ca merge bine ce faci?


Sent from my iPhone using Tapatalk
1. schimb ventilatoru(ebay, placi moarte la pret de nimic)
2. astept sa nu mai vinda placa la magazin si recuperez banii.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 15:58   #2236
cristianpetre
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brasov
Posts: 63
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut! Va rog sa ma ajutati cu o chestie...se da un card microSD, care a functionat intr-un telefon (Samsung Galaxy S4). La un moment dat, dupa captura unei poze, cardul nu a mai fost recunoscut de telefon. Am incercat cu mai multe card readere pe mai multe PC-uri, cardul este ca si invizibil, nu imi cere sa il formatez, nimic...pur si simplu nu este detectat. Exista vreo metoda software, mai accesibila, pentru recuperarea datelor? Multumesc!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 17:34   #2237
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,828
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Nu, cardurile sunt monoblock, prin absurd exista in USA o firma care ar putea recuperate date, costuri peste 3500$

Sent from my MI 5 using Tapatalk
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 20:49   #2238
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,049
Mentioned: 175 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by cristianpetre View Post
Salut! Va rog sa ma ajutati cu o chestie...se da un card microSD, care a functionat intr-un telefon (Samsung Galaxy S4). La un moment dat, dupa captura unei poze, cardul nu a mai fost recunoscut de telefon. Am incercat cu mai multe card readere pe mai multe PC-uri, cardul este ca si invizibil, nu imi cere sa il formatez, nimic...pur si simplu nu este detectat. Exista vreo metoda software, mai accesibila, pentru recuperarea datelor? Multumesc!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk


Incearca la bitconsulting.ro
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 20:49   #2239
cristianpetre
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brasov
Posts: 63
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi, o sa incerc!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2016, 09:47   #2240
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,896
Mentioned: 209 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Astăzi am păţit ce n-am mai păţit niciodată.
Mă trezesc dis de dimineaţă să-i aştept pe cei cu izolarea termică să īmi eviscereze balconul, pānă ajung ei la mine zic să bag un World of Tanks.
Imediat ce termin prima luptă, puf, se īnchide PC-ul. Īn primul moment am crezut că s-a luat curentul, dar lampa de pe birou mergea, monitoarele aveau curent...
Opa...
Apăs pe butonul de power pe unitate... nimic. Īnchid sursa din switch-ul propriu, scot cablul de power, ţin apăsat pe butonul de power de pe unitate, le pun pe toate la loc... nimic. Cānd băgam curent īn PC, se aprindeau LED-uri pe placa de bază, etc, dar nu pornea unitatea la power-on.
Deja mă treceau transpiraţiile...
Pun unitatea pe masă şi lovit de inspiraţie scot cablurile de PCI-E power din placa video. Bag cablul de curent, apăs pe butonul d epower de pe placa de bază şi două lucruri se īntāmplă:
- Lucrul bun: porneşte unitatea!
- Lucrul rău: văd cu proprii ochi o scānteie măricică īn zona cablului de power care intră īn placa de bază (cel de 8 pini de pe lāngă CPU) şi miroase un pic a pārlit. A făcut şi-un pic de zgomot de descărcare electrică.
Am belit carasu'...

Dar unitatea porneşte, placa de bază dă cod 62 - care spune că e o problemă cu placa video (nu avea cablurile de power PCI-E montate), bag un monitor īn placa video şi surely enough īmi zice să bag curent īn ea. Īnchid tot, pun cablurile respective, fac cruce cu limba īn cerul gurii, dau drumul la PC... şi merge.
Porneşte Windows, placa video e detectată, etc.

Īncă nu am dat teste īn placa video, īntrebarea e: ce 'mniezo s-a īntāmplat? Jur că după ce-am văzut scānteia aia vārtoasă şi mi-a gādilat nările niţel a ars am fost sigur că s-a dus ceva (sau mai multe ceva-uri) definitiv...
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,941
Threads: 19,452
Posts: 598,461
Total Online: 269

Newest Member: Matt2234

Latest Threads
- by xgeox
- by Monstru
- by dread

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.