lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-08-2018, 19:29   #1
viovarlan
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
Mentioned: 2 Post(s)


Default ce putere sa aiba UPS-ul?

salut
Am urmatorul sistem :
M.B Taichi x 299
I7 7820x cu Oclk;4.4
32 gRAM
GTX 1080 ti
cooler NOCTUA NHD15
10 vebt 129
5 vebt 140 { Carcasa 900D corsair}
3 HDD 4 tb
4 SSD ;samsung 129 si 256 +2X samsung 1 Tb
Intentionez sa achizitiomes un UPS APC de 700W\
E prea "mic"? imi recomandati alyceva?
viovarlan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 20:18   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

700w nu e prea mic. 700VA s-ar putea sa fie. Iarasi, una e sa fie un rahat de Mustek sau Serioux sau alte prostii si alta e sa fie APC. Iarasi, daca e APC, una e sa fie APC Backup UPS si alta e sa fie APC Smart UPS 700.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 20:22   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,093
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ce spun mbc sau boggy despre asta in discutia specifica. Stiu ca ei folosesc de 1500VA, monitorizat corespunzator si cu rezerva de putere.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 20:43   #4
GreuHip
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Illinois
Posts: 1,094
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bad post
GreuHip is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 20:45   #5
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da, eu am la computerul din semnatura un APC Smart UPS 1500VA (SUA1500i) dar depinde foarte mult ce vrei de la un UPS. Eu unul as merge pe un APC Smart 2nd hand + baterii noi decat sa iau ceva prostie noua.

Mai am un APC Smart UPS 2200VA XL la centrala termica, acolo e strict pentru a tine mult.

Oricum, indiferent de ce UPS iti iei, nu uita ca trebuie sa schimbi bateriile o data la 5 ani la bateriile mari si o data la 3 ani la bateriile mici. De exemplu, la un 2200VA schimbatul bateriilor este undeva la 880 lei, la Smart 1500 costul este la jumatate, avand doar 2 baterii in loc de 4. Ideea este sa stii de la inceput la ce te bagi. In contrast, schimbatul bateriilor la UPS Smart 700 este de 140 lei, dar sunt baterii mici, deci trebuie schimbate, in principiu la 3 ani.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:17   #6
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,810
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Nu am UPS, am ratat 2 update-ri de Bios , noroc că erau placi dastepte dual Bios, adică cine dreaq a fost ăla de le-ales, nu știu..)
Daca ai ceva ce e musai sa stea online, să facă back-ri sa tina online ceva, merita altfel timpul fara curent pe an la mine in "sat" a fost anul trecut total de ~10 minute , irosire de resurse

Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:17   #7
dangrig
Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 134
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acum depinde si ce asteptari are de la UPS ...

Adica a cazut curentul si vrei sa ai timp sa dai SAVE si apoi Shut Down.
Sau a cazut curentul si vrei calculatorul sa mearga ~20 minute la capacitate maxima si apoi sa inchizi.

-----------------------------------------------------------------

Eu caut un UPS si ma astept de la UPS doar sa am timp sa dau SAVE sau sa inchid jocul si sa inchid calculatorul atunci cand cade curentul.

Eu la asa ceva ma uitam : https://www.pcgarage.ro/ups/apc/powe...k-ups-pro-900/
UPS APC Power-Saving Back-UPS Pro 900 BR900G-GR

sau https://www.pcgarage.ro/ups/cyberpow...epfclcd-900va/ CyberPower CP900EPFCLCD 900VA

Singura chestie ... imi este frica sa nu bazaie ( coil noise gen ) pentru ca nu am unde sa il pun decat sub birou.


Edit : Si il vreau si ca protectie, sa nu mi se prajeasca prajeasca PC-ul cand revine curentul ... adica la un PC scump merita un UPS

Last edited by dangrig; 13-08-2018 at 21:56.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:24   #8
viovarlan
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
Mentioned: 2 Post(s)


Default

[QUOTE=GreuHip;590774]Bad post[/QA

Multumesc mult .APC va fi .Sper sa gasesc un Smart mai ieftin DAR Am uitat .Am si un monitor led philips 40 inch .La 700 W il pot conecta?Aveam impresia ca mi ar trebui ceva mai mult.Minim 800W

La mine in cartier se opreste curentul de 2 ori/saptamina .AStazi s-a oprit si a venit din nou si iar a plecat ,Nu am cu cine vb.AM NEVOIE de UPS .Save si atit .Dar si sa nu mi prajesc PC ul.

Last edited by viovarlan; 13-08-2018 at 21:36.
viovarlan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 21:36   #9
viovarlan
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
Mentioned: 2 Post(s)


Default

[quote=viovarlan;590780]
Quote:
Originally Posted by GreuHip View Post
Bad post[/QA

Multumesc mult .APC va fi .Sper sa gasesc un Smart mai ieftin DAR Am uitat .Am si un monitor led philips 40 inch .La 700 W il pot conecta?Aveam impresia ca mi ar trebui ceva mai mult.Minim 800W

La mine in cartier se opreste curentul de 2 ori/saptamina .AStazi s-a oprit si a venit din nou si iar a plecat ,Nu am cu cine vb.AM NEVOIE de UPS .Save si atit .Dar si sa nu mi prajesc PC ul.
viovarlan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 22:10   #10
meseriasugt
Senior Member
 
meseriasugt's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 839
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Testul la un UPS este simplu si direct:
1.Alegi produsul
2.Bagi sistemul in stres cu OCCT pe testare sursa
3.Lasi cateva minute sa incarce toate componentele la maximum si apoi scoti alimentarea din priza 220V a UPS-ului, daca continua testul fara erori sau blocare atunci produsul este conform.
In functie de cate baterii detine te poate tine de la cateva minute pana la 10 sau mai mult monitorizand incarcarea pe el. Incarcarea maxima pe UPS ar trebui sa fie cam la cel mult 80% pentru a nu pune in dificultate componentele din el. Detin un sistem asemanator cu al tau dar nu as avea curajul sa il pun pe un UPS facut pe vapor, daca vrei iti pot da prin PM numarul de telefon al lui Sorin de pe fostul C.G. ce se ocupa cu asa ceva, il recomand cu toata increderea.
Ceva de genul am eu dar generatie mai veche https://www.pcgarage.ro/ups/eaton/5sc1500i-1500va/

Last edited by meseriasugt; 13-08-2018 at 22:16.
meseriasugt is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 22:29   #11
viovarlan
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by meseriasugt View Post
Testul la un UPS este simplu si direct:
1.Alegi produsul
2.Bagi sistemul in stres cu OCCT pe testare sursa
3.Lasi cateva minute sa incarce toate componentele la maximum si apoi scoti alimentarea din priza 220V a UPS-ului, daca continua testul fara erori sau blocare atunci produsul este conform.
In functie de cate baterii detine te poate tine de la cateva minute pana la 10 sau mai mult monitorizand incarcarea pe el. Incarcarea maxima pe UPS ar trebui sa fie cam la cel mult 80% pentru a nu pune in dificultate componentele din el. Detin un sistem asemanator cu al tau dar nu as avea curajul sa il pun pe un UPS facut pe vapor, daca vrei iti pot da prin PM numarul de telefon al lui Sorin de pe fostul C.G. ce se ocupa cu asa ceva, il recomand cu toata increderea.
Ceva de genul am eu dar generatie mai veche https://www.pcgarage.ro/ups/eaton/5sc1500i-1500va/
e prea scump pt mine .imi pot permite cel mult 1300 lei Cine poate sa mi rasp[unda la intrebarea :700w APC bx poate tine un sistem ca al meu si un monitor ce consuma 62W??????
viovarlan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 22:32   #12
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,093
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca orice UPS are si prize cu functie de stabilizare, in functie de curentul de intrare el iti stabilizeaza curentul la valoarea ideala de 230V. Al meu are interval 167V-257V si mi-a fost util mai mult din acest punct de vedere. Daca ai si o sursa buna esti protejat de 2 ori.
Back-up ul este pentru chestii vitale, asa ca un shutdown nu-i moarte de om.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 22:34   #13
meseriasugt
Senior Member
 
meseriasugt's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 839
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti găsi sh pe olx destule, testezi si te decizi

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk
meseriasugt is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 22:41   #14
viovarlan
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
Mentioned: 2 Post(s)


Default

nu vreau SH ,vreau un ups calitate medie cum ar fi UPS apc 1400va bx .PROBLEMA MEA E UNA SINGURA :nu pot calcula daca sistemul meu + monitor ce consuma 62 W poate fi sustinut de UPS 700W .Ma poate ajuta cineva?
viovarlan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 22:51   #15
viovarlan
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
Mentioned: 2 Post(s)


Default

nu vreau SH .Problema mea e una singura:UN UPS apc bx 1400 va tine sistemul meu + monitor ce consuma 62 W sau NU?Ma ajuta cineva?
viovarlan is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 23:00   #16
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,941
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Vezi ce spun mbc sau boggy despre asta in discutia specifica. Stiu ca ei folosesc de 1500VA, monitorizat corespunzator si cu rezerva de putere.
Eu am acelasi UPS ca si mbc, SUA1500 luat SH cu 500Ron (fara baterii). Am avut inainte un Serioux 1200VA care ar fi trebuit sa tina 720W load, insa la 350-400W consum pe baterii intra in protectie. De runtime-ul celor 2 baterii de 7Ah puse pe un circuit ineficient ca ala din el nu mai zic. Cand am hotarat sa-l schimb am incercat un KStar Micropower 2000VA / 1200W.

Chiar daca tinea 1kw consum, il tinea aproximativ un 1min si 20s. Lucru inacceptabil asa ca i-am dat retur si am optat pentru APC-ul asta, plus doua baterii de 40Ah montate intr-o cutie sub UPS. Cost total ~900Ron.

In felul asta, bateriile au durata de viata din spec-sheet de 12-14 ani, iar pentru ca pot da 400A continuu si 600A burst, cei ~50A trasi de UPS in sarcina maxima inseamna fix nimic pentru ele. Nici macar nu se incalzesc. Runtime-ul PC-ului e de vreo 2h pe baterie acum. Si inca mai am niste optimizari(schimbat cablu baterii > UPS cu unul 8AWG sa nu se mai incalzeasca la +600W consum, hence runtime si mai mare).

Si ca o concluzie... orice model ai lua, ia APC, chit ca e SH si iei baterii separat. Dpdv al electronicii din interior sunt ca la carte. Ce scrie pe hartie, aia e in interior. Al meu vad ca are 10.1 ani dupa ce zice softul lui si merge brici.

Quote:
Originally Posted by viovarlan View Post
nu vreau SH .Problema mea e una singura:UN UPS apc bx 1400 va tine sistemul meu + monitor ce consuma 62 W sau NU?Ma ajuta cineva?
Da, il tine, ia-l fara ezitare daca vrei nou neaparat.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 13-08-2018 at 23:03.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2018, 23:08   #17
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,093
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

N-ar fi rau sa iti editezi primul post, ca e varza... N-ai trecut nici macar sursa...
http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
http://www.apc.com/tools/ups_selecto...tion_type=home
Ai 15 ventilatoare?! Apai numai ele fac minimum 30W, procul si restul le faci si singur. Vei avea o valoare pentru sursa iar UPS-ul ar fi bine sa-ti asigure de 1-1.5 ori puterea acesteia.

LE: UPS-ul serios are soft de monitorizare care-ti da suficienti parametri pentru ca tu sa-ti faci o idee de consum. In plus, se poate regla cand sa-ti faca sleep sau shutdown, deci nu trebuie decat sa salvezi cand esti avertizat sonor si vizual, restul face el.

Last edited by kobro; 13-08-2018 at 23:15.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 05:37   #18
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,128
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by viovarlan View Post
nu vreau SH .Problema mea e una singura:UN UPS apc bx 1400 va tine sistemul meu + monitor ce consuma 62 W sau NU?Ma ajuta cineva?
Daca crezi pe bune ca sistemul tau consuma 62w, you're gonna have a bad time.. Sistemul tau consuma linistit 400-450w in jocuri. Daca te iei dupa cei 62w in idle, in momentul in care o sa se ia curentul in timp ce te joci computerul va muri instant, asta ca sa nu zic ca vei primi constant mesaje de eroare cu "UPS insuficient".

Uite un UPS decent nou, care iti tine sigur computerul:
https://www.pcgarage.ro/ups/cyberpow...pfclcd-1300va/

Si unul foarte bun:
https://www.pcgarage.ro/ups/apc/smart-ups-c-1000va-lcd/

Al doilea este mai bun, dar si pretul este mai mare.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 11:06   #19
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,941
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca zicea ca monitorul consuma 62w.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 11:24   #20
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 86
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am reusit sa fac o miscare foarte buna cu un Back-UPS Pro 1500 (https://www.e-acumulatori.ro/ups-cal...-br1500gi.html)
- Cumparat unitate second hand, fara baterie/accesorii -> 250 RON (OLX, am gasit ceva neabuzat )
- Baterie noua -> 350 RON (https://www.pcgarage.ro/accesorii-up...e-rezerva-124/)
- 10x C14-Schuko -> 70 RON (https://www.forit.ro/diverse-resigil...schuko-female/)
- cablu USB -> 20 RON
La nevoie, poate sa aiba o a doua baterie hotswappable atasata. Si am si 10 prize la el fata de 6 cat e varianta cu Schuko integrata.
Pentru 690 RON, am serverul, calculatorul si routerele protejate. Pot sa stau vreo 20 minute cu el pornit pe baterie.

Deci recomand daca gasesti ceva second hand, fara baterii, sa te interesezi cat ar fi sa cumperi separat. In cazul meu, s-a meritat deranjul.
__________________
Arcaș Ón World of Warcaft

Last edited by sebid2k3; 14-08-2018 at 11:29.
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cutia mea de pe birou : putere dezlantuita cu extra topping de RGB sevenrulz Cutia de sub birou 25 30-03-2017 10:48
Putere si Magie pe Humble Bundle LAB501 Nivelul2 0 28-04-2015 23:00
Noctua - putere si silentiozitate Micutzu Articole 27 11-11-2009 17:50

 
Forum Stats
Members: 7,902
Threads: 19,293
Posts: 594,877
Total Online: 295

Newest Member: tosacu

Latest Threads

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.