lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-10-2019, 00:33   #661
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,596
Mentioned: 138 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.digiromania.ro/servicii/...a/cartela-digi
kobro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 12:12   #662
Kimi
Ancient friend
 
Kimi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,458
Mentioned: 126 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
RDS nu au cartela prepay, doar abonamente.
Intrebam pentru toti operatorii, nu doar digi.
Kimi is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 12:33   #663
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 8,093
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Astăzi am netul fix și TV-ul picat... zona Timpuri Noi - Mall Vitan... avarie în zonă
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 20:53   #664
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 403
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am sunat la RCS sa vina sa imi mute routerul pt. ca e prin fibra si la instalare au tras fibra prin tocul usii, apoi au mufat-o. Nu am scule/talent sa mufez fibra.

Ideea e ca nu am semnal Wifi prin casa, pentru ca iar au gandit cu curul la instalare si au tras routerul fix langa un PC, in coltul casei opus intrarii in casa.
Adica e mai scump cat5/6 decat fibra sa inteleg?

Anyway, vine omul, nu eram eu acasa. Ii explica el sotiei ca mai bine cumpara un alt router si trage fir inapoi spre iesirea din casa, si pleaca dupa 2 minute.

Acum eu ma gandesc sa rup firul, stau o zi pe hotspot din telefon, si cand vine ii zic ca routerul era pe hol si ca plm, l-au rupt aia cu interfonul.

Trecand peste lenea lor suprema de a munci, nu i-a cerut nimeni sfatul nici cucoanei de la telefon, nici aluia de a venit sa il mute, si nici pe gratis nu ma asteptam sa fie.

Gasesc o scula ieftina de mufat fibra de la rcs/rds? Nu am chef sa stau cu fire trase idiot prin toata casa.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 21:50   #665
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,145
Mentioned: 1256 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

In capatul cu media convertorul, RDS foloseste o mufa de mufare la rece din cate imi amintesc, e vreo 50 de euro mufa (sigur o gasesti si mai ieftin) si mai ai nevoie de un sfic bun + o scula de tras invelisul de pe fibra, vreo 30 de euro si aia.

Dupa aia, trebuie sa ai grija ca nu cumva sa tragi fibra pe nas, ca ai belit prazul. In mod normal trebuie sa folosesti un taietor special cu container.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2019, 22:13   #666
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 403
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
In capatul cu media convertorul, RDS foloseste o mufa de mufare la rece din cate imi amintesc, e vreo 50 de euro mufa (sigur o gasesti si mai ieftin) si mai ai nevoie de un sfic bun + o scula de tras invelisul de pe fibra, vreo 30 de euro si aia.

Dupa aia, trebuie sa ai grija ca nu cumva sa tragi fibra pe nas, ca ai belit prazul. In mod normal trebuie sa folosesti un taietor special cu container.
Nu m-am gandit sa fie la rece, credeam ca umbla cu aparatura de splicing cu multe cifre la pret.

Ce imi zici suna ca ce face asta aici: www.youtube.com/watch?v=aV5n8QjDSwI
Mufa au la 10 lei, doar ca acel satar il au la 763 lei, si stripperul e scos din oferta.
https://www.dipolnet.ro/cleaver_fibr...6000_L5801.htm
https://www.dipolnet.ro/conector_opt...02sc_L5711.htm

Probabil va trebui sa caut la chinezi/amazon.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 13:14   #667
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,393
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deschide tiket la RDS pe mail.
Explica-le ca vrei sa muti ONT_ul in alta locatie din casa si ca ai nevoie de un om de la ei sa faca asta ca nu vrei cablarie prin casa etc.

Vor veni si vei plati contracost si ai scapat usor.


Daca nu tai fibra de pe hol de la intrare si ceri o reinstalare fiindca zici ca ti-a retezat-o X-ulescu.

WIfi-ul de la ei oricum e prost indifierent de cum ai dat-o, deci un AP iti trebuie oricum, exact ce zicea si dorel.

Last edited by agarici cu pedale; 05-10-2019 at 13:16.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 13:48   #668
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 585
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

sunt abonat UPC.
merita sa trec la rds, ca m-am saturat sa am viteza de 500/25 Mbps cand voi aveti dublu
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 14:36   #669
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,575
Mentioned: 272 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
In capatul cu media convertorul, RDS foloseste o mufa de mufare la rece din cate imi amintesc, e vreo 50 de euro mufa
What ? nu, in nici un caz
Precedentul chirias, ca sa rezilieze si sa returneze echipamentele, in loc sa scoata mufa din media convertor, a taiat fibra si a dus convertorul cu mufa in el.
Cand a venit echipa de instalare, s-au minunat si au zis ca trebuie sa ma taxeze cu un cablu(mini fibra sau ce o fi - era gata mufat), chiar daca e nevoie doar de mufa.
A fost vreo 20 lei.
Nu stiu cum au legat-o.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 05-10-2019 at 14:59.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 14:38   #670
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,393
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

Alo, cum sa te taxeze, cablul ala e platit la instalare. E in casa ta, iar de la usa pana la legatura pe casa scari e gratis.
Daca era fibra de legatura intre echipamente da, te taxeaza ca e cablu fibra din cutia ONT-ului.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 15:36   #671
s1lviu
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 205
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by carnatu View Post
Am sunat la RCS sa vina sa imi mute routerul pt. ca e prin fibra si la instalare au tras fibra prin tocul usii, apoi au mufat-o. Nu am scule/talent sa mufez fibra.

Ideea e ca nu am semnal Wifi prin casa, pentru ca iar au gandit cu curul la instalare si au tras routerul fix langa un PC, in coltul casei opus intrarii in casa.
Adica e mai scump cat5/6 decat fibra sa inteleg?

Anyway, vine omul, nu eram eu acasa. Ii explica el sotiei ca mai bine cumpara un alt router si trage fir inapoi spre iesirea din casa, si pleaca dupa 2 minute.

Acum eu ma gandesc sa rup firul, stau o zi pe hotspot din telefon, si cand vine ii zic ca routerul era pe hol si ca plm, l-au rupt aia cu interfonul.

Trecand peste lenea lor suprema de a munci, nu i-a cerut nimeni sfatul nici cucoanei de la telefon, nici aluia de a venit sa il mute, si nici pe gratis nu ma asteptam sa fie.

Gasesc o scula ieftina de mufat fibra de la rcs/rds? Nu am chef sa stau cu fire trase idiot prin toata casa.
Iti trebuie cupla: https://ethercom.ro/cuple-optice/955...la&results=136
Apoi patchcord fibra: https://ethercom.ro/patchcord-uri/11...c-10-10-m.html

Scoti mufa din router, o bagi in cupla, bagi un capat din patchcord in cupla, si celalalt in router. Asta e tot.

Am dat exemplu cu patchcord de 10m, dar gasesti si mai mare, e doar de exemplu. Fara taiat, fara lipit etc, treaba de 5 minute.

Last edited by s1lviu; 05-10-2019 at 15:40.
s1lviu is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 16:45   #672
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,575
Mentioned: 272 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Alo, cum sa te taxeze, cablul ala e platit la instalare. E in casa ta, iar de la usa pana la legatura pe casa scari e gratis.
Daca era fibra de legatura intre echipamente da, te taxeaza ca e cablu fibra din cutia ONT-ului.
Mno' asta e, am pierdut 20 lei.

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
RDS nu au cartela prepay, doar abonamente.
Informatie falsa, nu ca ar conta pentru ca digi e cea mai de cacao retea si efectiv nu vad nici o afacere sa platesti cu 3-4 euro mai putin pe un serviciu care in 2019 e absolut necesar in viata de zi cu zi, dar care functioneaza cand vrea el.
Doar asa, FYI
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 05-10-2019 at 16:49.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 19:10   #673
The Hater
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Braila
Posts: 697
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
In capatul cu media convertorul, RDS foloseste o mufa de mufare la rece din cate imi amintesc, e vreo 50 de euro mufa (sigur o gasesti si mai ieftin) si mai ai nevoie de un sfic bun + o scula de tras invelisul de pe fibra, vreo 30 de euro si aia.

Dupa aia, trebuie sa ai grija ca nu cumva sa tragi fibra pe nas, ca ai belit prazul. In mod normal trebuie sa folosesti un taietor special cu container.
+ ghilotina de taiat fibra

Sent from my MI 9 using Tapatalk
The Hater is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 19:57   #674
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 403
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by s1lviu View Post

Scoti mufa din router, o bagi in cupla, bagi un capat din patchcord in cupla, si celalalt in router. Asta e tot.
Daca am inteles bine, zici sa fac o prelungire, nu?
Ideea era ca am firul trecut prin toc si nu pot sa il scot fara sa il distrug. Dar mi-ai dat alta idee, sa vin inapoi cu fibra pe acelasi traseu, doar dau eu alta gaura in toc sa intre mufa. Nu e ideal, dar e simplu si firul e mascat oricum.

@agarici cu pedale
Cred ca scap fara AP, am pus ONT-ul pe hol de proba si acopera zona cu probleme. Nu acopera toata casa cu semnal perfect, dar e destul.

Daca tot o sa fie nevoie de AP eventual, macar o sa fie pus unde trebuie.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 01:27   #675
s1lviu
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 205
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, de prelungire ziceam. Nu e solutia ideala, dar e cea mai ieftina si cea mai rapida.
Am procedat asa cu un router montat intr-un colt de apartament, si astfel l-am mutat in hol unde acopera mai bine.
s1lviu is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 12:59   #676
DeMons
Senior Member
 
DeMons's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Timisoara - Ghiroda
Posts: 1,831
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DeMons Send a message via Skype™ to DeMons
Default

Pe Firefox ating viteze de 294+ dl/up pe speedtest/digi speed test, iar pe UPC Fiber test 800+ dl/450+ up.
Daca fac testele pe Chrome/Edge; 700+ dl/ 480+ up/..
Ciudat..
Au venit baietii de la tehnic, au zic ca oricum viteza nu ii garantata si ca pot atinge 200-300 uneori, dar acum ei au mutat niste servere si probabil de acolo a fost problema. Si ca mai pot fi limitat daca umblu la ip-urile/serverele RDS(wut)? Ori daca se apropie ziua scadenta de plata.
Si ca.. conteaza viteza cu, care descarci nu din speedtest. Acolo ai viteza reala.. (waw)
Proaspat instalat RCS-RDS/DIGI, dar momentan nu sunt multumit. Cand vad ce viteze au altii pe Orange.. (doar ca nu au retea aici)
Am auzit cazuri de limitari.. dar pe domeniul Business. (real story: plateste prea putin asta pentru cat primeste, lasa ca il limitez eu)


__________________
SPOILER:

Last edited by DeMons; 07-12-2019 at 13:32.
DeMons is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 21:00   #677
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,751
Mentioned: 59 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Nimic mai fals . Am lucrat la ochi albastri ! Terminati cu tampeniile . Esti un caz izolat, reteaua DIGI rupe . Fie esti printr-un ONT de tip ZTE, fie vreo nenorocire cu WiFi de la Huawei. Nu exceleaza DIGI la multe chestii , dar internetul , e ceea ce ne-a pus pe harta lumii in plm.

Eu am DIGI, am avut si la Eroii Revolutiei , am si in colentina, Gigabit-ul functioneaza cu cat poate routerul tau . Daca ai cablu direct ajungi la 980Mbps / 500Mbps . Se pipi lejer pe Oranj care e Telekom in caz ca nu stiai , plm , functioneaza top pana trec 1 -2 luni ,si apoi brusc , viteza nu este garantata - este "pana la" . Daca la DIGI viteza ta scade sub jumatate din maxim , va investiga , profitand sa gaseasca o greseala in retea (routare, lipsa de resurse samd).

In schimb nu stiu daca te-ai lovit vreodata de comunistii de la Telekom, si o sa spumegi cu tot cu Orange. Am avut router pe direct (ONT in bridge) si FL 1.0 si FL2.0 cu solutia allin si printr-un Archer C7 atingeam 930Mbps cred ca 940 era maxim teoretic NAT)
iar pe ARcher C9 ating 960Mbps .

Doar zic .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 22:26   #678
DeMons
Senior Member
 
DeMons's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Timisoara - Ghiroda
Posts: 1,831
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DeMons Send a message via Skype™ to DeMons
Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Nimic mai fals . Am lucrat la ochi albastri ! Terminati cu tampeniile . Esti un caz izolat, reteaua DIGI rupe . Fie esti printr-un ONT de tip ZTE, fie vreo nenorocire cu WiFi de la Huawei. Nu exceleaza DIGI la multe chestii , dar internetul , e ceea ce ne-a pus pe harta lumii in plm.

Eu am DIGI, am avut si la Eroii Revolutiei , am si in colentina, Gigabit-ul functioneaza cu cat poate routerul tau . Daca ai cablu direct ajungi la 980Mbps / 500Mbps . Se pipi lejer pe Oranj care e Telekom in caz ca nu stiai , plm , functioneaza top pana trec 1 -2 luni ,si apoi brusc , viteza nu este garantata - este "pana la" . Daca la DIGI viteza ta scade sub jumatate din maxim , va investiga , profitand sa gaseasca o greseala in retea (routare, lipsa de resurse samd).

In schimb nu stiu daca te-ai lovit vreodata de comunistii de la Telekom, si o sa spumegi cu tot cu Orange. Am avut router pe direct (ONT in bridge) si FL 1.0 si FL2.0 cu solutia allin si printr-un Archer C7 atingeam 930Mbps cred ca 940 era maxim teoretic NAT)
iar pe ARcher C9 ating 960Mbps .

Doar zic .
Timișoara a fost pe locul 1 mondial la viteza, datorita Banat Interlink si Bensoft Telecom.
Direct prin ZTE-ul ala amarat /chel. Pentru motive de siguranță, nici nu pot folosi upnp/port forward.. Dar urmează sa achiziționez altul.
Știu ca Orange ul ii pe rețeaua Telekom.
Dar se lucrează la rețeaua proprie.
Vodafone ul are fibra de ceva timp. (nu UPC)
M-am comparat cu un prieten, el atinge mai bine.
A zis Tehnic ul ca suntem pe servere diferite. (nu as crede)
Un "cap" de la RDS/DIGI a spus ca nu il interesează calitatea, ci pe el il interesează cantitatea. (discuție la o ședință.) Era prezent chiar capul cel mare la ședința.
Ei încearcă wanna be monopol. Vezi achiziția AKTA si alte firme.
Dar pe partea de echipamente, oameni, suport.. slab..
Lipsa personal si interes. Nu au avut decodor /cartela pentru un client, timp de 6 luni. (lichidare de stoc cica)
Per total ok, dar nu excelează.
__________________
SPOILER:

Last edited by DeMons; 07-12-2019 at 22:29.
DeMons is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 22:38   #679
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,039
Mentioned: 649 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai bine mai bagi un episod de anime.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 22:39   #680
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 672
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Vreau sa ma plang de RDS dar nu pot...
Click image for larger version

Name:	74624035_423537658572271_5278764297139257344_n.png
Views:	115
Size:	57.0 KB
ID:	67641
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia 808 PureView lansat oficial in Romania LAB501 Articole 8 12-06-2012 20:34
Samsung Galaxy S III lansat oficial in Romania Micutzu Stiri 8 18-05-2012 11:15
Nokia Lumia 610NFC anuntat oficial Micutzu Stiri 0 11-04-2012 18:30
3DMark 2011 anuntat oficial Monstru Stiri 12 27-05-2010 09:47

 
Forum Stats
Members: 8,652
Threads: 22,627
Posts: 677,308
Total Online: 663

Newest Member: tzochs

Latest Threads
- by LAB501
- by Bogd4n
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.