lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-09-2013, 14:18   #1
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default Dell XPS 17 - se blocheaza aleator

Mi-a adus cineva in service un Dell XPS 17 care imi mananca zilele. Computerul se blocheaza aleator, fara nici o explicatie aparenta. Blocarea este uneori freeze si ramane asa, alteori se opreste dupa acel freeze.

Ce am facut:
-rulat memtest 10 ore - totul ok
-rulat prime95 multe ore - totul ok
-verificat ssd-ul cu ssdlife - 100% health.
-reinstall OS.
-incercat si drivere noi si drivere mai vechi.
-temperatura este tinuta sub control - nu mi se pare foarte eficient sistemul, dar nu face shut down din cauza temperaturii

Configuratia lui e ceva de genul Core i5 sandy, 8 gb ram, GT 550m, SSD Samsung 830 de 128 GB.

Are cineva idee ce as putea incerca? Se face test de suprafata in cazul unui SSD avand in vedere ca, practic, nu are suprafata?

In acest moment orice idee ar fi binevenita.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 14:22   #2
Seatpower
Senior Member
 
Seatpower's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bucuresti
Posts: 5,255
Mentioned: 52 Post(s)


Default

nu ai un hdd sa pui in locul ssd-ului sa vezi ce zice ?
Seatpower is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 14:28   #3
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am un alt SSD pentru test (hdd in acest moment nu am). Voi incerca si asta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 14:29   #4
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,810
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Interesant e ca si al meu se blocheaza aleator, uneori, dar mereu in event viewer apare DNS error. Cand rulez pe fir si nu pe wireless nu am probleme. Si eu am Samsung 830. Ce spune in event viewer?


LE La mine se bloca scurt pe hdd.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 14:49   #5
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

In Event Viewer singura eroare pe care o primesc este de lan cu fir ca este cablu deconectat. Nu da nici o eroare / avertizare legata nici de ssd (sau storage in general), nici de nimic altceva.

Samsungul 830 l-ai mutat pe alt sistem sa vezi daca face figuri?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 14:54   #6
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,693
Mentioned: 491 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bagă si un furmark de test ...
Arise is online now   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 15:01   #7
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,810
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, l-am pus si pe desktop cu un E-350 si nu are nici macar un sughit. Tind sa cred ca e de la altceva, vreun service intern tampit ce intra in conflict.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 15:02   #8
IraqI_Freedom
Senior Member
 
IraqI_Freedom's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 870
Mentioned: 3 Post(s)




Send a message via MSN to IraqI_Freedom Send a message via Yahoo to IraqI_Freedom Send a message via Skype™ to IraqI_Freedom
Default

hahhaa, furmark pe laptop? dude ai luat-o razna, eu nu as recomanda asta nici pe cele mai bine racite laptoape, ia vezi poate iti care sursa de alimentare la el
__________________
Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
fetite care s-au remarcat doar prin aptitudinile de a suge
Thank god for that
IraqI_Freedom is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 15:56   #9
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,810
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Doar ce mi s-a blocat. In event viewer scrie asta


SharedAcces_NAT
Quote:
The DHCP allocator has disabled itself on IP address 192.168.1.150, since the IP address is outside the 192.168.137.0/255.255.255.0 scope from which addresses are being allocated to DHCP clients. To enable the DHCP allocator on this IP address, change the scope to include the IP address, or change the IP address to fall within the scope.
Ca idee, pe langa wi-fi integrat, mai apare doua wireless network connections, 2 si 3, Microsoft Virtual Wi-Fi. Tind sa cred ca ele sunt o cauza a blocarilor la mine.



De mentionat, pe Linux nu am avut probleme.

Last edited by Bogzilla; 14-09-2013 at 16:00.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 16:04   #10
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am uitat de furmark. Am dat furmark 2 ore in continuu. A intrat in throttle si procul si placa video, dar nu s-a oprit / blocat.

Dezactivez in prima instanta wi-fi din hardware manager sau din bios. Dupa aceea schimb ssd-ul.

De cand am deschis threadul mi s-a blocat de vreo 5 ori, dintre care 3 cand am dat surface scan la hdd. (are SSD si HDD in acelasi timp, ssd de OS si hdd de stocare).
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 16:50   #11
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,693
Mentioned: 491 Post(s)

PC-ul meu



Default

Idee nouă. Īncearcă să īl ții pe profilul de low power și apoi pe high performance, folosește-l īn cele două moduri și vezi dacă tot face figuri...
Arise is online now   Reply With Quote
Old 14-09-2013, 16:56   #12
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Tocmai am dezactivat Wireless-ul si tot se blocheaza. Incerc faza cu low power / high performance.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 19:55   #13
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Update:

Am incercat pe low power (power saver) si high performance. Pe ambele se blocheaza. Am incercat alt ssd, tot se blocheaza, ssd-ul lui original l-am pus pe alt computer si merge totul ok.

Chiar in secunda in care tastez mi s-a aprins luminita de Dell Diagnostics. Le rulez si revin. Daca aveti alte idei, impartasiti-le cu mine.

Merci
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 20:21   #14
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timișoara
Posts: 9,125
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Incearca cu o placuta de ram (daca are 2) sau schimba slotul....
booteaza de pe usb sau minixp de pe hiren boot cd
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2013, 22:34   #15
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am dat testul de diagnostic Dell. Zero erori. Tind sa cred ca ceva driver il omoara. Oricum, e un defect foarte nasol. Pana acum m-am jucat cu windows 7 (pentru ca are licenta de win7) dar cred ca o sa ii pun, de proba, windows 8.1 preview sa vedem.

@Drazzy: am incercat si cu cate o placuta, in ambele sloturi si tot s-a blocat.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2013, 12:24   #16
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Incearca fara drivere de stocare, doar ce vine cu Win. Am patit acelasi lucru pe un Dell Studio si asta a fost "solutia".
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2013, 12:41   #17
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am scos la un moment dat IRST-ul si parea promitator, dar dupa aceea s-a blocat. Cred ca o sa incerc cealalta varianta - adica instalat windows curat si instalat cate un singur driver, pe rand, pana se blocheaza.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2013, 13:26   #18
himself
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 207
Mentioned: 3 Post(s)


Default

v-a trebui sa-l desfaci si sa reaplici pasta termocunductoare pe chipseturi, in particular pe southbridge pe care il suspectez ca se supraincalzeste (design flaw?!)
himself is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2013, 14:16   #19
[email protected]
Senior Member
 
M@nu's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8,274
Mentioned: 135 Post(s)


Default

Eu il am pe ala mai mic (15) dar nu are probleme cu supraincalzirea si l am monitorizat la intervale destul de dese... Chiar sunt curios ce naiba are 17-le ala de face asa...????

Keep us updated, pls!
M@nu is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2013, 15:25   #20
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,728
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sunt curios daca HWINFO64 stie sa citeasca temperatura chipsetului. Cred ca o sa-l desfac totusi, la cat timp am pierdut pe el, ce mai conteaza o zi in plus...

In principiu, sandy nu mai are northbridge / southbridge ci un singur chipset.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noile biosuri de la ASUS blocheaza folosirea placilor video 6950 modate in 6970 sohei Placi video 7 07-02-2015 04:10
mi se blocheaza laptopu mardaru Software 3 27-12-2012 15:58
Sistemul se blocheaza in aplicatii 3D iar dupa reboot e perfect stabil practice Placi video 4 22-10-2011 14:46
Se blocheaza pc-ul (mai sugestiv nu se poate) tiribomba Cutia de sub birou 15 19-09-2011 15:37

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,897
Posts: 609,356
Total Online: 484

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Boggy
- by gogusrl
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.